Pages

Monday, September 28, 2009

the long goodbye


hye there

by tomorrow I'll be flying to Hiroshima, Japan

staying there for about 5 months

I'll be missing you guys

my friends

my best friends

my panda si kurus

my family

and not to forget my teh ais?

T___T''

soon, I'll be JK for about a month?



xoxo


:`)

the day after tomorrow






i think this is my style to say good bye to my...
car?

see you in the next 5 months dear!
*sigh*



xoxo


:)

Saturday, September 19, 2009

raya tiada erti


baju raya saya tidak siap lagi

padahal hantar bulan 6 hari itu?

paling cepat khamis ini

apa barang pakai baju raya pada raya ke-5



xoxo


:(



aktiviti sebelum hari raya menjelang


Tarikh: 16 September 2009
Tempat: Padang MPK2, Kuantan
Masa: 630 - 730pm
Agenda: Berbuka bersama dengan orang yang tersayang; skunk hana & panda si kurus

acara dimeriahkan dengan percikan bunga api
macham menyambut hari kemerdekaan lak
aih...








Tarikh: 18 September 2009
Tempat: Rumahku Syurgaku
Masa: 330 - 530pm
Agenda: Memvakum ruang tamu & mengalihkan perabot

hilang lemak-lemak saya
T____T''









Tempat: Restoran Timur, Kuantan
Masa: 930 - 1100pm
Agenda: Acara moreh bak kata cik masitah

padahal acara bergelak ketawa tak ingat dunia
lepak-lepak bersama Gaul Corp. & rakan taulan
sambil mengucapkan Selamat Hari Raya
:D









xoxo


:)

Thursday, September 17, 2009

dam dum dam bunyi mercun


lagi 2 hari bulan ramadhan al-mubarak akan meninggalkan kita. ecehh ecehh ayat T___T'' eh betul lah kan? tetapi mengapa saya tidak rasa mood raya tahun ni (-_-)'' sebab diri ini sudah mencapai umur 23 tahun so feel raya tu da tidak macham umur 5 tahun? ye ke? itu pendapat emak saya lah kan.

saya nak mood raya!!!

pelis datang!!!

come to papa!!!

sha... pelis stop merepek-repek nanti ko jugak tidak dapat makan kerepek
T___T

rindu. rindu. rindu

agak-agak boleh tak kita undur masa?

rindu nak pergi sembahyang terawih dengan kawan-kawan satu lorong rumah. dari enam orang, tinggal berlima. pastu dua orang sudah selamat jadi isteri orang lain dan bermastautin kat negeri orang lain pastu sorang tu sibuk dengan kerjayanya sebagai penolong pengurus KFC (kamu juga bertuah sha sebab boleh dapat makan ayam free). pastu sorang lagi macham sudah menjadi penduduk kolumpo sebab sambung belajar kat sana maka tinggalah saya sensorang. sekarang ni pergi masjid dengan mak dan abah tsk tsk. saya telah menjadi anak yang solehah hihi. perah santan habis ek.

rindu nak main mercun katak, mercun gasing, mercun ketupat, mercun bola dan segala apa jua jenis mercun yang ada kat pasaran gelap dahulu kala.

rindu nak main bunga api yang kaler-kaler tu. bukan bunga api cap kucing hitam. haha. tu murah punya saya tak main bunga api yang murah. semalam tengok hana beli bunga api kaler-kaler 25 batang untuk RM10. mahalnya! terasa macham nak beli tapi mampu tengok dan lihat saja.

rindu nak main pocong. haha. permainan murah je. curi surat khabar lama kat belakang rumah pastu bakar setiap penghujung segi empat tersebut tetapi sebelum itu make sure ikat ala-ala sup bunjut. baru lah pocong tu boleh terbang (tertanya-tanya kenapa dinamakan pocong padahal takde pun kena mengena).

rindu nak main berus sabut. ni pun permainan yang murah je. dulu kos hanya kurang daripada singgit. beli berus sabut besi ya. bukan sabut kelapa. carik-carikkan menjadi panjang pastu bakar pastu kita pusing-pusingkan macham ferris wheel. lagi masyuk kalau ada lagu rock & roll dari elvis presley. perlukah itu semua? hasilnya amat menakjubkan dan boleh terjerit-jerit seperti melihat konsert search di awan biru berbaloi... baloi (sila baca dalam nada amy search).

rindu nak bagi kat kawan-kawan kad raya yang mesti dilekatkan setem 30 sen. paling koman pun 20 sen. sekarang ni tradisi tu orang Malaysia kurang layan. mereka sudah pandai pos guna facebook mahupun email dan paling sempoi menerusi sms T___T'' termasuklah kamu sha. tsk tsk. saya sempat bagi sekeping kad raya yang paling besar pernah bagi kat orang. hehe. panda si kurus, kamu merupakan insan bertuah dapat kad raya sebesar pemeluk kamu :)

rindu nak dapat duit raya beratus-ratus pastu tidak reti nak simpan dalam bank. dulu kecik-kecik boleh sampai RM300 duit raya tapi semenjak dua menjak dah menjadi orang dewasa erkkk. tidak tidak saya masih lagi remaja dan comel hahaha tu pun susah nak dapat duit raya. tsk tsk. RM100 tu pun jikalau abah saya berhati mulia kesian melihat mata anaknya memandang beliau dengan penuh harapan untuk dapat duit raya. pastu boleh pula lawan dengan kawan-kawan siapa paling banyak dapat duit raya dan menjadi juara kampung dalam liga berprestij itu.

nostalgia ini lah yang membuatkan raya saya sebelum ini meriah dan tidak sabar-sabar nak beraya tahun depan.

meriah sangat dengan bunyi mercun (konon-konon padahal lorong rumah selalu sunyi sebab jiran tetangga balik kampung halaman terchenta). banyak betul juadah hari raya yang terhidang ataupun juga dikenali juadah magis yang membuatkan orang kurus selepas diet bagai nak mati kembali kembang dan juga pesakit kencing manis kian kronik.

tetapi tahun ini perasaan untuk beraya berlainan sekali. mengapa dan kenapa membuatkan diriku tertanya. betul kott diri ini sudah tua untuk beraya sakan. ataupun sedih sebab hanya lebih kurang dari seminggu lebih je saya akan meninggalkan Malaysia... sha pelis stop being JK?

sekian

selamat hari raya
maaf zahir dan batin jikalau adalah
;)



xoxo


:)

Monday, September 14, 2009

1993 - 2009



last saturday, I went to see my friends from standard one! amazing huh? we never lost contact to each other. really missing you guys! we could talk, laugh and also camwhore! so I upload some photos to share with you.

;)

Venue: Red Box Karaoke, The Gardens
Time: 12 - 3pm

just me, Faresa & Dell
karaoke-ing like hell esp Faresa




Venue: Midvalley Megamall
Time: from 3pm onwards

we met Ieda here
shopping & walking



Venue: Starbucks Cafe, The Gardens
Time: from 5pm onwards

we met Shafa here
lepaking & waiting





Venue: Chili's Grill & Bar
Time: from 8pm onwards

berbuka puasa here











xoxo


;D

shopping at the pavilion



this is the 1st time I went shopping to Pavilion, KL. well, nothing much to say but this is the right place where you can find a lots of new stocks if we compared to the other boutiques in Midvalley or One Utama. of course lah I went to the affordable boutiques only. so, I got a new slingbag, new pinafore & new pump heels shoes ngehehehehe.







xoxo


:D

thoughts...


when I looked at this river

suddenly I missed my "teh ais"

isn't it's feel so good if I had this drink?

haha!

courtesy picture of Gombak-Klang River

this is the first time of my entire life to see such poster as above

"UTM Say No to Bonceng"

weird though

they should use "UTM Say No to Ride a Bike With No Muhrim"

but I think that is too long

haha!

keep up the good work MPPUTM!



xoxo


;)

Sunday, September 13, 2009

esok pulang ke kuantan ;)


best!

puas hati berkunjung ke kolumpo minggu ini

nantikan entri baru yang penuh dengan gambar!

bhahahahahaha



xoxo


:D

Thursday, September 10, 2009

key ell here i come!


i'm going to key ell tomorrow

to collect collect my visa & pasport

to jalan jalan in bulan puasa
eceehhhh
*macam puasa je*

to cuci cuci mata di KLCC, Pavilion, Midvalley and also Bazar Ramadhan

to rasa rasa the delicious part of new slingbag and pinafore or mini dress

to jumpa jumpa my old buddies from standard one weh!
faresa. aifaa. ieda. shafa
wuuuuuu
missed them much
and also my bff not to forget-lah diela lalink
;)

to camwhore camwhore with them
and make ppl around us get sick
and feel want to smash our face with tomato
and said
*enough laaaaa weyh nak camwhore!*
T____T''



xoxo


;)

Tuesday, September 8, 2009

SEKARANG DI UTM SKUDAI


*RINDU NAK JUAL KUIH KAT BAZAR RAMADHAN UTM*

tadi usha makcik Lina dapatlah kuih tako 5 biji untuk singgit. hehehe. biasalah saya kan dulu pekerja cemerlang terbilang dan gemilang beliau hoh perasan habis. beliau sudah dapat pekerja baru tsk tsk.

yeay esok balik kuantan!
hari khamis hendak berbuka dengan panda si kurus di padang

selamat berbuka semua!



xoxo


:)

Monday, September 7, 2009

berwi-fi di kolumpo


selamat sudah saya berada di kolumpo. macam-macam berlaku sebelum naik bas tadi. agak cuak sebab menunggu kedai gambar dibuka untuk mengambil gambar visa ku dalam masa 10 minit sebelum bas bertolak. emak sudah membebel - buat muka masam. jenuh gak nak ngadap dalam kereta tadi.

sampai je di pekeliling, saya mengharung lautan manusia di Stesen LRT & Putra. mujur semua kaunter tiket dibuka. kurang juga saya rasa nak mencarut hari ini :) berjumpa dengan along di Stesen Universiti sebelum ke Bazar Ramadhan Kerinchi. meskipun tidak puasa hahaha ;p

esok program saya:

1. pukul 800pg harus bertolak menuju ke Stesen KLCC - ambil teksi (terpaksa telankan aje harga tambang naik) ke Pejabat Kedutaan Jepun untuk proses permohonan visa. diharapkan berjalan lancar.

2. selepas itu bergegas ke Plaza Rakyat *boleh percaya ke tahan dengan godaan KLCC?* bergantung kepada nawaitu seseorang eceh eceh. mencari tiket ke UTM Skudai pula. memang betul-betul gamble habis.

3. pertemuan yang sudah dirancang pada minggu lepas dengan Dr. Tetsu Kubota berkenaan dengan program saya semasa di Hiroshima nanti. dia ajak pula Dr. Rafee. harap-harap beliau tidak bertanya tentang projek tesis saya. maaf Dr., saya tidak reti untuk menipu.

jumaat nanti turun lagi ke kolumpo untuk reunion kecil-kecilan di midvalley
can't wait that day

;) ;) ;)

nanti update lagi


p/s: selamat hari jadi kepada nad. tunggu tau i kat UTM. i da janji kan nak blanje u air kaler merah jambu seploh gelas? hahaha. kembong lah perut u.



xoxo


:)

Saturday, September 5, 2009

food, foods & foodes


''break fasting menu''

desserts
above: kueh akok
below: kueh tako

kueh seri kaya

kueh badak berendam

main courses
can you all guess this lauk pauk is for how many ppl?

answer: 3

because my mom will recycle this lauk pauk if there's any balance within 3 days

trust me

;)

let's ice breaking with Malaysian foods

totally heaven!

appetizer
murtabak ayam

ayam percik
(without coconut milk)

ayam percik
(with coconut milk)

ikan keli (in Malaysian)
ikan lele (in Indonesian)


i still maintain my weight though

seriously!



xoxo


:D~

hello pinky



say hello to my new pinky luminous laptop

oh! so madly in love with her right now

good bye to my acer travelmate 3212

thank you mom

you are the greatest!

:)

haha!


p/s: nad.
now i'm waiting for you to paint your laptop in red red red!



xoxo


;D