Pages

Tuesday, August 30, 2011

happy Ramadhan 1432H


*THIS IS A STICKY ENTRY*




xoxo



happy fasting
:)

selamat hari raya!


selamat hari raya
salam tulus ikhlas daripada saya
jikalau ada yang terasa sepanjang saya ber-blog
maaf zahir dan batin

sudah 25 tahun menyambut hari raya
Alhamdulillah
semoga bertemu lagi bulan Ramadhan tahun depan
insya Allah


xoxo



lontong lontong lontong!

Monday, August 29, 2011

new image?


in the Stage make up store just now
I bought foundation for only RM10
and I get it for 2!

it is been a year I didn't wear tudung empat segi especially with flowers. so this time I am wearing tudung empat segi berbunga-bunga. last time I wore last year when I was in Indonesia hihi. so I matched with jersey dress in mustard colour *seems I like this colour very much* I bought from Thepoplook.com. the dress is quite big for me so I wore maroon waist belt that I bought from Brands Outlet :P and my new favourite accessories, long necklace with turquoise stone pendant from Vincci Accessories yesterday :)

new wishlist in my brain right now
MBMJ Amy Leather Strap Watch
drooling eyes!


xoxo



selamat hari raya!

feel blessed!


hye assalamualaikum to all bloggers, readers and friends. today is officially a Mondayyyyyyyyy! yeah it is Monday so it is my holidayayayayaya ^_^ esok insya Allah raya. wow how time flies? cepat betei hampir sebulan kita sudah berpuasa dan bakal meraikannya. saya? syukur Alhamdulillah dapat cuti masa raya pertama. tu pun okay je. kerja pun okay je tak kisah sebab tak balik kampung pun. memang beraya kat Kuantan je.

rasa macam bulan Ramadhan kali ini murah rezeki. even dugaan amat berat berlaku pada bulan ini tapi redha jelah. sure ada sebab. sure ada hikmah. Allah je yang Maha Mengetahui. Alhamdulillah, again. semoga pintu rezeki terbuka luas untuk seisi keluarga saya. kedai saya pun sudah pecah rekod. baguihhh amat! target RM605k untuk bulan ini tapi rasa sekarang almost RM700k. so komisen mesti gempak habis hihi #buat_payment_Honda kah kah kah!!!

tadi selepas kerja sempat hang out with 2 my besties since high school. seorang tu cikgu, mengajar kat hujung dunia iaitu Sabak Bernam. nama beliau Cikgu Diela :) seorang lagi tengah further study kat Uitm, pensyarah kat UMK #hidup_kelate hahahaha!!! nama beliau Cik Hana. bagus lah dua-dua kawan saya menjadi seorang pendidik. saya je yang tiada perasaan hoho.

rasa macam takde feel je nak update blog pepagi buta ni. esok lah kot baru datang mood. esok misi mencari kain kat Kamdar. entah pape kawan aku seorang ni. orang dah siap baju raya semua dia jenis baru nak mencari aihhhhhhhh. sabo jelah ^_^

aku sayang korang sesangat
really appreciated our friendship since 12 years ago
ily!







till then!


xoxo


nak makan lontong!

Thursday, August 25, 2011

forgive me...



forgive me if I am a burden for you to carry on

because you said you want to fight for us...

forgive me if I am not perfect for you

because I thought we are perfectly into each other...

forgive me if I am being too emotional

because I did not want to lose you...

forgive me if I am being too immature

because I am attention seeker from my loved ones...

forgive me if I kept pressuring you

because I kept preparing myself for the worst...

forgive me if you cannot accept my worst

because I have too much flawless...

forgive me if you cannot accept my flawless

because you cannot accept my worst,
you do not deserve me the best...

and

I regret for giving me my fragile heart to you

I regret for trusting you with all your words and promises

I regret for letting myself in love with you

love is all about risk...

how stupid am I?

thank you

p/s: I hope you are going to be the happiest person in the world
with your new girlfriend


xoxo



monologue

Wednesday, August 24, 2011

#13





xoxo



WW

Tuesday, August 23, 2011

things that made me happy


hye and assalamualaikum to all bloggers and readers. just nak sharing things that made me happy today errr actually it was yesterday :D :D :D first, saya sudah dapat perfume baru, DKNY Be Delicious - Fresh Blossom. waaaa bau sangat-sangat best ^_^ masa nak pergi redeem ni, kena try semua bau perfume yang BonusLink bagi untuk redeem such as Armani Diamond, Hugo Boss Orange, Lacoste Pink and apebende lagi ntah bau tapi ngehhhhhh bau ini sangat mentarik hidung =p serious sangat fresh dan rasa autumn gitewww hehehehehe. dulu Emak yang redeem, now it is my turn. kesian lak kat Abah gua memandangkan he is the biggest contributor here tapi takleh redeem pape pon wakakakaka. next time okay? :P

finally!
I got a free perfume
perfume raya lah katakan
ngehhhhhhhhhhh
=p

****

pastuhhhh pastuhhhh nak sharing satu benda lagi. custom album! yeayyyyyyyy! this is my first personal touch buat custom album for my client. saya nak ucapkan terima kasih bebanyak kat my partner yang sanggup bersengkang mata edit custom album ni. haaaaa. ini special price punya saya akan bagi kat my future clients. minimum 40 pages, 15'' x 11'' including leather material softcover. jangan memain, cover pun sudah kulit. kelas gitewww. dulu saya tak reti nak design custom album tapi sekarang pandai laaa juga. orang cakap kena belajar kan? hehehehe so insya Allah tahun depan, 2012 saya akan keluarkan pakej baru iaitu sekali dengan custom album. Alhamdulillah rezeki ada di mana-mana sahaja asalkan kita pandai mencari dan tidak lupa bersyukur :)

cover depan

pembuka bicara

masa mekap
gambar macam gelap sedikit
biasalah first trial
so learn from mistakes okay

masa akad nikah

inipun masa akad nikah

bermain-main dengan bunga huhuhu

masa resepsi
page belakang sekali

bangga!
sebab ada my brand
shahira.photography
pasni sudah boleh letak no. hp dan lesen biz
insya Allah in planning
:)

cover belakang
sekali dengan leather softcover


itu saja
^_^


xoxo



happy!

Monday, August 22, 2011

current song




xoxo



inhale exhale

38 hari


hye assalamualaikum to all bloggers and readers. not forget to mention to my haters too. it is been days I never update my blog anything except a few pictures with my new lens, 85mm f/1.8D. takde masa yang sesuai lagi nak test lens baru ni kat orang. maybe esok lah kot Emak yang menjadi mangsa. hehe so any updates?

so, raya is coming soon. I am now being busy lately handle the store. makin nak dekat raya ini makin ramai lak orang. sampai takleh nak beza mana satu staff mana satu customer hehehe =p asal weekend je memang kena cover cashier yang rasanya tak sempat dah nak berehat sebab non-stop customer nak bayar T___T kering dah haa anak tekak buat customer service. nak deal dengan perangai mereka? ada yang okay. ada yang hampeh. so just SABAR dan SENYUM ^_^

esok Isnin so cuti! mood raya pun makin datang yeay! before this tak rasa pun nak beraya sebab kena kerja woahhhh tapi kan dapat surat from complex management yang kedai tutup masa raya pertama hihi. a big yeay! semenjak buka pada tahun 2008 tak pernah pun tutup so this is the first time! tadi announced kat staffs pun muka memang ceria habis :D barulah ada semangat nak raya. esok nak pergi beli baju kurung moden pasang siap. booking gitewww. macam biasa style mak-mak je sekarang. manik-manik. dan semestinya warna ungu! hihi. harap-harap Emak approve lah nak beli esok :D :D :D

sudah masuk hari ke 22 kita berpuasa di bulan Ramadhan. minggu depan dah raya. perghh. how times flies. amal ibadat pun buat ala kadar je. mana yang termampu buatlah solat sunat, baca Al-Quran... hmm tajuk kat atas 38 hari. itu sebenarnya sudah 38 hari being single. it is been 38 days since you turned and walked away. cepat betol sudah masuk sebulan lebih. tak terasa pun. tup-tup tengok kalendah aishhh. 20 Ogos 2010 memang detik hitam pada tahun lepas. tu pun baru tersedar selepas tengok kalendar gak. same shit. same situation. different years.

lately I have been crying in the middle of night. tetiba je boleh flashback our good old days and thinking about him, how he left me just like that. giving up in this relationship. I want a real relationship, not a relationshit. sorry for the harsh words. I really fought for him and this is how he paid back to me? saya tahu sekarang ni saya still lagi dalam keadaan marah. tak boleh nak tipu diri sendiri. still, holding a grudge.

I need a time to move on. tak mengharap pun balik kat dia. serius. taken from my previous experience, don't you ever go back to your ex because he/she is not worth it. he/she pushed you away and now wants to pull you back? once you have been fucked up, always remember that moment. you may forgive but didn't forget one single thing about those shit. sorry, again for the harsh words. I can't resist. macam dah lama memendam rasa dan sekarang burst out, kot?


I still kept every single his sms in my handphone. just incase I want to refer back his words or maybe using as a prove? one day saya akan delete all the conversations during the break up. all I need is time. time for everything. to forget him. to move on etc. all I know that he broke his promises and left me. he said he did fight for me but I didn't see. tak nampak pun? sekadar cakap je boleh lah kot? show me, don't tell me. saya pun tak pasti sebab utama kenapa dia nak putus. sebab bergaduh ke? sebab parent ke? he just said to me, the solid reason was him. so I guess if I'm alone now to keep fighting to save the relationship, takkan menjadi kot sebab dia memang sudah taknak. senang kan? thanks for playing games with my heart.

tapi takleh salahkan sebelah pihak je. saya pun ada silap jugak tapi tatau kat mana silapnya. a man always didn't know how to say goodbye properly. where is your ball? did you have any? bulan Ogos ini memang tough untuk saya. tahun lepas pun sama. mungkin Allah nak uji lebih semasa bulan Ramadhan. keep calm and stay strong okay? latest news saya dapat tahu si dia sudah ada pengganti. siap dapat approval from his parent and his otw to meet her parent. jodoh kot? maybe dengan saya susah nak dapat approval from his parent so he gave up easily.

tipulah kalau saya cakap tak sedih. bukan still mengharap. that is a big NO NO but it is just hmm cepatnya dapat pengganti. it is seems like si dia macam takde hati dan perasaan. I'm here suffered and si dia tengah happy dan bersuka ria. boleh tak kalau saya mendoakan agar teman baru tu will crush his heart like he did to me? can I? can I act like a bitch and make his life miserable? can I? I gave him my fragile heart and he broke like anyone else did. I don't know either I want to get involve with love matters or not. I just don't know. or can I just say I didn't believe in marriage and want to end up being a single woman? sometimes, it is better being alone so nobody can hurt you...

I don't care if you are going to tell everyone
on what I have done to you
but please,
just don't forget to tell them
about what you did to me

stop whining!
keep your chin up Shahira!
:)

****

actually selepas putus tu kan saya pergi ke Shah Alam. kira membawa diri lah kejap. I need to be with my best friends and hang out with them. just to feel safe and I still lucky to have them in my life. priceless. thanks ^_^ cukup for now saya merepek kat atas tu. whining all over again with the same reason. fed up juga kekadang. because love is all about risk. there is no warranty or guarantee about love. just please appreciate what the loved one did to us.

past is past, people said. now I just keep my chin up and move on just like others. have faith and keep strong as you know Allah always there for you. keep on praying and stay calm. feel blessed for now. rasa rezeki tak putus-putus Alhamdulillah. ada baiknya daripada segala kekusutan di dalam diri ini. kekadang kita alpa dan lalai dengan dunia sekaligus lupa akan Pencipta Nan Satu.

esok insya Allah akan shopping baju raya. pastu nak try lens baru, Emak jadi mangsa model kali ini hihi. pastu nak pergi ke courier office. ada parcel untuk Abah tapi rasanya untuk beta :D ngehhhhhh. hari tu tebus point BonusLink Card so dah berjaya tebus perfume Be Delicious Blossom DKNY. struggle pergi try satu persatu bau perfume yang ada dalam hadiah untuk tebus hahahaha senak hidung wehhhh :P pastu ada rezeki lebih nak beli baju or seluar jeans. kalau ada rezeki lah. aiseh. shopaholic betei!

he almost destroyed me
never again

proud of myself
love being me
:)

setakat ni jelah update. later esok kot kalau rajin hehehe. tuan empunya sakit tetiba masa kerja tadi. boleh pula bersin dengan jayanya T__________T'' ni sudah selsema apekes? huk. hidung tesumbat yang gua tak tahan bebeno nih. so happy bersahur and happy fasting! semoga dipermudahkan segala urusan pada hari esok, insya Allah.


xoxo



:)

Wednesday, August 17, 2011

#12




xoxo



WW

Tuesday, August 16, 2011

a newborn


Mohd Adam Afeef bin Mohd Solehin
this picture captured using my new lens
=p


xoxo



suka baby!
p/s: I already bought my new lens
AF Nikkor 85mm f/1.8D
:D :D :D

Monday, August 15, 2011

iftar, terawih & moreh


hai assalamualaikum :) Alhamdulillah sudah 14 hari kita berpuasa di bulan Ramadhan yang mulia ini dan akan masuk pada hari ke 15. hihi saya tak putus lagi berpuasa. harap-harap sampai target hari ke 21 pun syok gak. tapi takleh cakap camtu gak kang tengok-tengok esok sudah red flag T______T''

hari ini baru ada masa dan perasaan nak update blog. adesh. busy tak ingat dunia. kedai sudah siap rezoning kali kedua minggu lepas. macam harommmmmmmmmm jek hukhuk. kena marah dengan marketing sobs. pastu siap nangis lak tu (-_-)'' terasa lak loser. pastu kena push lak siap kemas dalam masa 2 hari sebab bos besar nak tengok. pepandai ah gua ambil the best angle. sia-sia je kan jadi photographer kalau tak reti main angle nihhhh =p ada lah juga kena ubah tapi tak cakap pape pun dan comment banyak sebab sales hari Sabtu hit RM43k dalam sejarah #WOW! tu belum lagi nak raya wehhhhhh.

cuba bayangkan seminggu sebelum raya? mau sesak jalan ke ECM. almaklumlah orang dok serbu situ jek. kan #themosthappeningplaceinKuantan. awwww~~ sometimes terasa tau. tertanya kat diri sendiri yang aku sekarang berada di negeri Terengganu or Kelantan? no offensive ya! tapi quite terasa. mana orang Kuantan? ke semua berhijrah ke KL atau Selangor? T_____T saya tak suka sangat customer from this two states ni. boleh dikatakan semuanya yang saya served jenis kurang ajar/bebal/bajet best/bajet hot *ewwww* tamau kutuk lebih sebab dalam bulan puasa sekarang #astaga

so nak cerita pasal hari Sabtu. paling ditunggu dalam minggu lepas. after hectic and worst days, finally I get a chance to socialize with my friends yeay ^_^ sudah lama *setahun* tidak berbuka di padang besar depan masjid. at least sekali setahun pun jadi lah. tak lah melagho nak pergi every week right? dah plan baik punya nak berpiknik just harap tak hujan laa kan sebab lately ni hujan suka sangat turun tak petang mesti turun lebat pada malam hari. Alhamdulillah taklah koi ghase panaihhh sangat =p

betol lah orang cakap kalau dah kerja tu memang takde masa sangat nak bersosial ni. tak masa cuti ataupun after kerja T______T'' lagi sadis kalau kerja macam aku serius takde life. pergi balik kerja surfing tidur the same routine. if ada kawan ajak lepak or hangout tu pun after 10pm or malam kalau kerja shift pagi. sama lah juga dengan blogging. tu pun takde masa. ada masa untuk tumblr tu pun reblog je. if twitter tu just tengok je siapa yang tahi twitter akan men-tweet every 1 min hahahahaha =p

eh banyak la pula bercelotehnyaaaaaa! almost 230am now. tak ngantok lagi sebab tadi dah dapat one shot of Ice Vanilla Latte my favourite #StarbucksHaram hihi. esok cuti. plan nak pergi survey lens baru. if harga mentarik hati terus ah rembat. maleh dah nak mencari hihi. okay kat bawah ni ada nak shared a few landscape pictures. lagi lawa kalau ambil dengan wide lens tapi apakan daya tak mampu so guna kit lens aje.

enjoice!

peneman yang setia

otw to my workplace
nampak tak itu lah ECM
:)

the sky still blue

masjid negeri
dapat juga merasa terawih kat sini
:D

ramai tak orang?
ramai kan?
T_T

terasa alim lak pakai macam ni
hihi pakaian kerja
terasa murni je pakai serba biru
ngehngehngeh

muka takleh blah excited hahahaha

okay gua sudah pada tahap lapar gila kot
tunggu untuk berbuka je nih

meet Haikal
my former schoolmate friend
masa sekolah tak pernah pun tegur
tak pernah pun tahu diri ini wujud
#invisible

bokeh

dia cakap tak reti nak posing
so I guess this is the best?
#LOL

moreh after terawih

yummeh!
sudah addicted ni waaaaaa
kempis wallet aku gini!

this is a healthy dessert
so don't worry pasal calories blablabla
nama pun yogurt so sangat bagus untuk mencuci perut
dan juga mencuci duit anda
XD

a happy newlyweds
datang dari JB tuuuu balik kampung sekejap
hihi

two of us
kekenyangan lagi hehehe
:D

paparazzi sungguh!
=p

selok tunjuk kad nikah hahahahaha
T_T


feel blessed now


xoxo



happy Ramadhan!

Saturday, August 13, 2011

selamat hari kidal sedunia ^_^


13 Ogos setiap tahun
hiks terasa diri ini dihargai
=p


proud to be a lefty!


xoxo



takde keje kehkeh

Friday, August 12, 2011

ini bukan wordless wednesday T_T


super duper busy
*sighhhhhhhh*


xoxo



not a WW

Tuesday, August 9, 2011

on being silent treatment


my latest picture
my first ever trial wearing inner with floral shawl
kinda weirddddddddddddddd you know?
=p

hye bloggers and readers. dah lama kan saya tak update story about my life. nanti lah hold dulu. still takde mood nak menulis dan bercerita at the same time hehehehehe. yeah, based on my post entry atas tu, I am single back for real HAHA pathetic me. right? kinda pathetic. dulu la rasa camtu. sekarang ni biasa-biasa je. bak kata orang live life to the fullest. ceh.

tadi keluar dengan partner dalam photography. ponteng terawih kehkehkeh. mujur Abah tak marah =p kami tengah design custom album sebanyak 40 page kot. takpun 30. lupa dah. hiks. best woo. hari ini hari best bagi saya. rasa macam smooth je according to the plan. tapi terserempak dengan si dia tapi mujur tak perasan. aihhhhh. tapi feeling biasa-biasa je. takde simpan pape dah... amin :D

pastu berjaya jual lens telepoto 70-300mm dan prime lens 50mm. kaaaching!!! RM1450 dalam poket sekarang hehehehehe. rasa macam nak jual gak 18-105mm tapi tatau lagi. tengok dulu if ada buyer. yeay!! nak beli lens idaman 85mm hihihi syukur alhamdulillah! rasa macam nak re-branding balik shahira.photography. teringin lak nak buat custom album pas belajar tadi. senang je hehehe. kena fikir pakej bajet yang sesuai untuk bakal pengantin yang mempunyai bajet terhad untuk wedding pictures. insya Allah, dalam perancangan tapi belum lagi hitam putihnya. sekadar merancang...

saya sebenarnya kecewa dengan diri sendiri...
kecewa dengan photography...
hobi yang saya minat selama ini...
aihhhhh...

maybe berhenti sekejap kot?
itu lebih baik bukan?
:)

semoga Allah permudahkan segalanya


xoxo


I believe in Qada' & Qadar

Thursday, August 4, 2011

men-tutti frutti


pada malam Khamis yang hangat dan panas. serius kami kepanasan setelah berbuka puasa. meskipun di dalam shopping mall yang terkenal dengan kesejukan aircond takleh blah still, rasa panaihhhhhhhhh! maka... saya mencadangkan kat my staffs "weh jom Tutti Frutti pas kerja?" kita layan dessert huhuhu. ingatkan diaorang tamau tapi jyeahhh layankan aje ^_^ ada yang tak pernah try hikhikhik. meh aku bagi korang addicted dengan frozen yogurt ni #yummeh!

eh hye korang! terlupa lak mukaddimah wajib huhuhuhu. camne puasa? okay? saya okay je tapi tahun ni pelik sket sebab tak sahur. either tamau sahur or memang tak terjaga selepas Emak puas kejutkan saya huk. tidur mati lah aku gila. pastu pergi kerja lemau dan menanti time nak buka puasa macam orang gilaaaaaaaaa =p

heee cerita pasal desser favourite ni. Tutti Frutti adalah sejenis frozen yogurt tapi macam ala-ala ice cream sundae gitewww. aku tibai je asalkan best ngeh ngeh. orang selalu confused itu adalah sejenis ice cream tapi tidakkkk tidakkkkkkkk bukan ice cream (--'') tapi frozen yogurt okay! recommended well during hot & summer season kengkonon ah bagi feel sket padahal kat Malaysia je kot T_______T''

since masa tu sangat panas maka aku jadi lupa diri. ambil cup kecil je tapi humakaihhhhhh penuh kot satu cup! amik kawwww kena RM18. before this paling banyak pun RM15 je *bajet macam pernah pergi banyak kali wakakakaka* oh ini sangat mahal. macam dah set dalam minda, nak makan benda mahal kena tunggu gaji =p staff aku pun yang tak pernah makan kena caj sampai RM18 hahahahahaha pasni sudah tau le nak ambil banyak mana kan kan kan?

jom layan gambar!

chocolate, vanilla, red velvet, cream cookies
tamak!

yummeh!!!

orang nak camwhoring dia pun mau juga?
=p

lebat bergosip bang?

mereka semua kaki gosip ni
jangan memain
hihi

memang muka kenyang lew tuuu
;p

edisi menghidu asap rokok telah bermula
T_T''

selepas menkendarah
ish ish ish...

last piece
pasni boleh makan lagi kan?
hehehehe


tu je nak update
later ya!


xoxo



harap tak terliur laaaa
=p