Pages

Sunday, January 31, 2010

jatuh tangga sama si FA


OMG. inilah kali pertama saya begitu terpukau sekejap mata ini melihat iklan Garnier for Men sebentar tadi. bosan bosan tengok Di Sebalik AJL di catch up tv dan watta... hensemnyaaaaaa si Fahrin Ahmad (FA) ini. huhuhu. buat pertama kalinya saya sudah jatuh tangga dengan kekacakan beliau. sebelum ini mana ambil port tapi setelah melihat air mata jantan beliau bercucuran... adus. sudah mula mentarik hati saya. FA ini semua pakej ada. lengkap. badan boleh harap. ehem ehem. otak boleh harap. graduan undang-undang dari UiTM tuuuuu. bak kata boleh cakap The Most Eligible Bachelor in Malaysia. ngeh ngeh ngeh.

mengapakah mata beliau begitu mensinar?
wink wink

panahan mata memakai contact lens amat menterujakan!
kah kah kah

ahhhh
FA ini harus jadi model ubat gigi juga


p/s: kepada Encik Ikhwan, awak tetap gojes!



xoxo


jatuh tangga mode

dup dap untuk esok


at last! siap pun men-stapler paper saya yang sebanyak 50 copies. backpain! dahlaa pagi tadi termiss sarapan. hmm. kan dah lapar. celik-celik mata je dah pukul 1050 pg. adei. what a mess day for me. bilik pun sepah-sepah. masa meng-update belog ini pun tak mandi lagi hua hua hua hua. dah pukul 2ptg. okayyy. off to the bathroom! baru lepas layan Fuhhh kat catch up tv3. pandai betol nak buat spekulasi artis sana artis sinun. aihhh. makin tidak berkualiti lah program tv Malaysia ini (--'')

pray for the best for tomorrow
hadiah hari jadi tuuuuuuuu

ini gambar malam tadi
selepas bangun dari tidur depan laptop

marilah kita bekerja!
hanya mampu men-stapler 10 copies je

kerja keras!

see see
kan dah cakap bersepah

muka struggle sampai ke hujung
penatttttttttttt jiwa dan minda

okayyy bye!



xoxo


mata lebam mode

Saturday, January 30, 2010

transform to the OWL


hye this is me Sha
I'm an owl now
cool huh?
T_________T''

yes dear. my biological clock has been changed lately. it is not mean by I sleep during all day and wake up in the night. but then I just take a nap like 1 to 2 hours at the evening or maybe after maghrib prayer and dang...! I cannot sleep after that. like this hahahahahaha. I wonder how my life could be this way? or if I can get to sleep let say at 2 am and at 4 or 5 am I will wake up and facebook-ing or blogging or doing my work. oh no. gotta go now. I have to fix my slide presentation. byeeeeeeeeee ^^



xoxo


owl city

Friday, January 29, 2010

Contest "Tiru Macam Saya"


Raya 2009
kedua-dua gadis memakai kain batik sedondon
saya si Gadis Bersepatu Merah
+)

agak sudah lama tidak masuk contest daripada para blogger. ini pertama kali saya join contest yang melibatkan baju-bajuan lebih-lebih lagi yang menuju ke arah ke-tradisional-an. ecehh ceh Sha. saya harus belajar bagaimana untuk menjadi lebih ayu. ehem biasalahhh nak menuju ke gerbang perkahwinan ni ngehehehehehehe gelak gataiii...!

eh eh terlepas daripada tajuk utama. so, Kak Lin ini gambar yang saya ada semasa berbaju lengkap berkain batik. itu kain batik riau kalau tidak silap menurut kata tukang kedai lah. saya tukang beli je ngehehehehehe. baju ini simbolik bagi saya kerana baju tersebut merupakan hadiah daripada emak kesayangan yang sanggup melaburkan duitnya demi konvokesyen anaknya. jadi baju ini khas untuk konvokesyen ijazah sarjana muda saya pada tahun 2008. selepas itu saya tidak lagi memakai baju tersebut sampailah raya tahun lepas. setelah setahun saya memeram baju tersebut, saya memakainya semula semasa bertandang ke rumah kawan saya.

saya tidak pernah merasa untuk memakai baju kebaya
huhuhu sadis tak?



xoxo


contest ayu mode

clearing stock


my sensei
Asst. Prof. Muhammad Tetsu Kubota

minggu ini minggu yang hectic. turun naik atas bawah daku berpusing. setelah kena marah dengan sensei. 2 hari tiada mood akibat depression. lastly siap juga slide saya tepat pukul1230 tgh hari td. pelik lah dengan diri sendiri. kenapa mengapa dan mengapa saya ni gemar sangat buat kerja last minute? gila nak present pukul2 ptg. lepas tu mulalah mandi dan solat tergopoh gapah aih pastu berbasikal pula ke dai. baguihla kau sampai ke fakulti pukul155 ptg. dimulakan dengan bismillah dan jumpa sensei.

saya bawa laptop sendiri. da agak mesti dia akan tanya soalan ini "nice laptop. you bought using scholarship?" ciskek. "no sensei. I bought before I come here." huhhhhh. tau lah laptop sony vaio sensei oi. huhuhu. sabau jela. and then he take a look at my slide...

gulp. and then the evaluation begins. trang tang tang bla bla bla wahh wee wahh wee hua hua hua vaa vaa vaa hik hik hik. done! sejam setengah masa habis untuk sensei check and then betulkan apa yang perlu. memang kata-kata beliau amat menyakitkan hati dan saya bakal down bila-bila masa je but then he said "it is good than before. you have improvement." pheww... lega hati. lepas itu boleh la melawak sekian terima kasih.

conclusion di sini beliau memang baik. betol itu tidak tipu. dia cakap memang direct straight to the point peh amat menusuk kalbu but then he just wants the best from me. sobs. maafkan saya sensei sebab hampakan sensei sebelum ini. so ganbatte Sha san for your final evaluation next Monday ^^ selepas itu saya bebas! dan get ready nak sambut birthday saya yang ke 24. ngeh ngeh ngeh.

EDP Blvgari BLV for Woman
40ml
RM140

sesiapa yang berminat nak beli jangan lupa drop comment or email kat shahirarosli@yahoo.com. saya dah nak menge-pack barang minggu depan. yippie yippie bau Malaysia semakin hampir! ngehehehehehe.



xoxo


kemengantokan mode

Thursday, January 28, 2010

minimalist











xoxo


photog mode

saya perlukan berita baik!


selain hati ini berdebar-debar tunggu email daripada supervisor kesayangan tentang thesis progress saya. selain hati ini berdebar-debar untuk mem-present-kan "apa yang saya buat sepanjang program ini" di depan sensei hari Jumaat ini, saya perlukan berita baik! pls... penat dah hati ini nak berdebar-debar kencang akibat tidak keruan sepanjang masa. nak tidur pun tak lena ecehh padahal lena je eh tidak saya dah bertukar jadi burung antu (--'') seperti ini meng-update belog pada pukul211 pg.

weh pergi tidur laa! tatkala kerja tidak siap satu habuk pun lagi. stress is on the way bebeh. btol laa sensei saya ini memang seorang perfectionist! if kerja kau tak bagus memang kena bambu gila-gila pastu siap ungkit duit scholar yang saya dapat. and then when you are admitted your mistake and fixed your work, dia siap puji pula? wth? hmm... sabar jela Sha...

maybe saya kena score semua subjek A+ kot. baru dia bangga ada student bernama Nurul Shahirawati. bak kata sensei "we have a VERY HIGH EXPECTATION from you through this program." which is mean if I did not perform VERY WELL... jom main teka teki? ceh. matilaa gua pasni kena hadap dekan FAB. tak ke pressure di situ? being the only female student, the youngest & the only one from Malaysia? what will you expect if you were in my shoes?

bila saya stress saya suka makan

rindu nak makan hotdog Carl's

nak makan kek!
nanti siapa nak beli kek birthday saya?

even kek itu menggemukkan
saya makan untuk melepaskan stress

jom garu kepala yang sedia berkelemumur
akibat musim sejuk
T____T''

so

I really need one good news pls

just one

p/s: oh ya. anyone who is interested wants to buy a perfume
just click at SHOP-BELOG ku label



xoxo


depression mode

Tuesday, January 26, 2010

counting days to be 24


yesterday
this is she
back to the age of 2
1988

kinda cute right?
+)

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

today
this is she
counting days to be 24
2010

kawaii desu?
+)



xoxo


ageing part mode

kaimononi ikitai desu ^^


hari Ahad yang indah. mahu melupakan thesis sebentar so hajat nak pergi jalan-jalan ke Kampung Saijo sambil berbasikal. hajat nak beli tripod tetapi benda lain pula yang dibeli (--'') tak istiqamah langsung la kau ni Sha...

the diary of picture begin...

even ada sinaran sang suria
tapi sejuk mengalahkan berada dalam peti ais
o_0

inilah tripod yang digembar gemburkan hendak beli
tapi duit tidak cukup
gara-gara beg di bawah!

huh penangan beg yang susah nak cari di Malaysia
terbaik untuk letak laptop, DSLR, lens, tripod
harga pun best around RM240

hehehehehe shopping time
Uniqlo ini jenama Jepun
orang Jepun suka sangatlah bebeno nak shopping kat sini
murah katanya

tengok tengok
macam mana nak tahan diri daripada membeli?
so far kat sini saya banyak kot duit berhabis beli baju
sweater 1, jeans 1, baju 5
+______+''
padan muka kan da excess baggage!

eh eh tu macam kereta Kenari je
sini memang sopan santun bila membawa kereta
so macam rasa untuk diri ini dilanggar 99% insya Allah selamat lagi

beraneka jam untuk dipilih
rasa macam nak beli coklat je gantung-gantung camni
sobs

style nak didik orang jangan jadi malas
memang semuanya kena DIY
means orang Malaysia memang pemalas!
hahahahahahahahaha!
*eh aku orang Jepun sebab duduk sini*

menu di restoran
standard price untuk restoran yang franchise macam ini
apekah itu?
ntah saya pun tidak tahu

lunch saya for today
I love tempura yum yum
itadakimasu!

atas basikal
dah nak balik hotel dah

typical Japanese house here

kan da cakap sini memang kampung
mana nak cari sawah padi sekarang?
masa datang sini dulu sebelum masuk Autumn
lagilah macam berada di negeri Jelapang Padi
kwang3

rasa memang nak masuk musim menanam dahni

salju je mata memandang
ceh.

mapley di Saijo
dinner saya untuk malam ini

haaa sini best if bab-bab hygiene
selain ada tisu yang banyak
sini disediakan tuala basah kecil ini
lantak lah nak lap muka atau tangan
digunakan untuk mengelap tangan sebelum dan selepas makan

siap boleh pilih tahap kepedasan makanan

tengok menu je pun dah terliur
king size set roti nan pun harga dah RM51++
if kat Malaysia harga macam ini
memang dah kena pelangkung mapley itu

pork masala curry
kat Malaysia ada ke?
muahahahahahahahahaha!



okayy lah
nanti story lagi
if rajin minggu ini mahu jalan-jalan ke Miyajima
untuk kali ke-2



xoxo


jalan jalan perhabiskan duit

Monday, January 25, 2010

harimau onitsuka


PixieGirl Onitsuka Tiger

pertama kali dalam sejarah hidupku
membeli sneakers berwarna putih
dahlaa putih tajam lak tu
harga kasut ini memang tidak dapatlah kat Malaysia

shopping kat sini memang heaven
terima kasihla sebab buatkan daku menjadi shopaholic kembali
(-_-)''



xoxo


shop shop shop sengkek

minggu ini saya benci


waaarrgghhhhhhhhhhh! I hate Monday. yes betol aku benci kau! dahlaaa kelas dari pukul1250 tengah hari sampailah pukul 600 ptg. nak pula cuaca hari ini memang terbaik. angin bukan jenis nak tiup sepoi sepoi bahasa huuuuuuu. mujur tak hujan T________T mata dah rabak. eye bag. dark circle. semua ada. rasa macam nak pengsan pun ada. akibat struggle nak submit thesis untuk lecturer check hari ini, memang gigih tak terkata. inilah akibat buat kerja last minit? atau ilham yang datang last minit? hmm asal kau rasa berbaloi Sha... harap-harap doc terima kerja saya huhuhuhu.

coursemates saya tahu saya ini memang kaki tidur. asal seminar je tidur. asal seminar je tidur. sila ulang sekali lagi ya. tadi kelas dengan Fujiwara sensei okaylahh tak tidur sangat pun. terus segar bila dia memetik nama saya dalam kelas. amboi mementanglah aku ini sorang je perempuan? lepas itu kelas Yamashita sensei. dia ini pula jenis kalau ajar memang non-stop. guana aku tidak melelapkan mata. huhuhu. 2x dia pergi tegur saya "are you sleeping?" satu kelas gelak. peh malu tahap gaban dah tapi lepak jek. heeee terus menjawab "I'm not sleeping. just feel cold." uh? ada kena mengena tak? heeeee. gabungan terbaik untuk mentidurkan diri: cuaca sejuk sampai kaki & jari kebas diuli pula dengan mata rabak dan memang tertutup 3/4 serta kepala pusing macam UFO (--'')

esok free. tiada kelas tapi sensei pula nak jumpa. regarding to my presentation next week. a day before my birthday. lagilaaaa terbaik. takpe Sha minggu ini je kau busy nak mampos. nanti dah boleh lepak lepak sambil mengira hari untuk pulang ke Malaysia wuuhuuu. saya rindu kat Encik Ikhwan sangat-sangat ^^ eh tak lupa juga pada kedua ibu bapa saya... kakak saya yang bakal mengepau adiknya dengan pelbagai request. mementanglah adikmu ini OKS ye? :) heeeeee. memang kepala dah ting tong ni...

okayyyy bye!

rindu nak buat perangai macam ini kat studio
Nad I rindu lah kat you
nanti kita buat kerja gila lagi?
+)



xoxo


eye bag-ness mode

kebetulan...


berehat sebentar daripada penulisan thesis since pukul330 pg tadi
sudah masuk subuh pun
layan blogwalking jap
and then here goes the verification word
hahahahahahaha
wth?

mujur bukan lattesha
*sigh*


okayy lah
bye!
*still sendawa berlatarbelakangkan bau ayam tandoori*



xoxo


huuuhaaa mode

buatan india di jepun


sebelum

selepas

ngehehehehehehehe
sampai sekarang saya masih lagi sendawa
berlatarbelakangkan bau ayam tandoori
burrppp!!
syukur alhamdulillah
(bukan iklan Hai-O Bioaura)
+)



xoxo


kenyang diulit thesis mode

Sunday, January 24, 2010

tik tok...


alhamdulillah... saya baru sahaja selesai solat subuh. di sini saya mengaku saya kerap sangat tertinggal subuh. ada 3 cara untuk mengelakkan saya TERmiss subuh sama ada tidur awal atau tidur awal dan bangun awal untuk buat kerja dan terus bercengkang mata sampai ke paginya (oh selamat berjaya!) atau dengan harapan stay up pagi-pagi buta maka tidurlah saya selepas subuh. ngeeeeeeeee. dan sekarang saya memilih no. 2. tidur dah jadi macam apa je. terasa diri ini seperti burung hantu tapi tak pun tidur siang. just take a nap about half an hour tetapi boleh je terlajak ke sejam T______T''

sekarang ini masih lagi dengan penulisan tesis. heeee ilham dah datang so macam semangat sedikitlah nak buat kerja. gigih betol bangun di pagi hari sambil suhu -6 darjah celcius menemani diri ini. padanlah sejuk amat padahal heater aircond sudah pun diset kan pada suhu 28 darjah celcius hukkkk. pagi ini saya hendak keluar bandar hehehehehe apa lagi kaimononi itikai desu +) maksudnya? ngehehehehe. cari sendiri. wah Sha mementanglah scholar dah masuk ye. kerajaan Jepun ini memang superb. bagi scholar bebanyak untuk dibelanjakan di sini. almaklumlah OKS kan daku di sini. balik Malaysia jadi fakir miskin tsk aka OMS.

carta gantt tradisional
L-)

later ya!
mesti update selepas ini dengan pelbagai gambar outing
lepas tu mesti korang tahu kenapa saya panggil tempat ini Kampung Saijo
bhahahahahahahahaha
*gelak pasrah*



xoxo


merepek di pagi hari