Pages

Thursday, October 27, 2011

lamanya tak update T_T''


hye and Assalamualaikum to all bloggers. live from my office hehehe =p duk ngadap depan pc sebentar sebab nak tunggu email dari HQ masuk wuwuw. harap-harap sempatlah nak proceed dengan transfer barang. if not nak kena amend satu hal, mampoihhhhh. ahaks. since IT Department sudah block Facebook daripada boleh dilayari dalam office ini... hmm membuatkan saya terfikir adakah patut saya membeli iPhone4s? aihhh taktik ni taktik. takleh! save your money first (--'')

okayy back to main topic. erm ape ek? korang perasan tak saya sudah amat jarang sekali update blog. rindu lah nak membebel dalam blog. serius. lately ni taklah busy sangat tapi perasaan yang amat malas. semua malas. makan je tak malas. huuuuu scary taw. sekarang nafsu makan membuak-buak dah haaaa arghhhhhh (>.<'') kenapa mengapa harus begini? PMS? lambat lagi T_T'' memang nampak lah sedikit perut maju ke hadapan. salah satu sebab kenapa saya puasa hari ini hehehe.

ini update sekejap je. almost 5pm. it is time for me to take a break. take a no kitkat heheheh faham tak lawak saya. tak kan? nguuu. insya Allah malam ni nak update pasal trip ke Bukit Tinggi, Pahang. feeling ala-ala berada di Paris gitewwww. nak feeling lebey-lebey takleh lah sebab bukan pergi dengan sang bf *bf pun takdak sobsob* maka hari itu saya feeling kekeluargaan HAHAHAHAHA okayy bye :D


xoxo



happy thursday!

Wednesday, October 26, 2011

#20




xoxo



WW

Saturday, October 22, 2011

photoshoot with love


nescafe tarik
hasil air tangan Abah
mamak pom takleh lawan sehhhh
=D

hye and Assalamualaikum to all readers and bloggers. hihi maafkan saya. janji nak update kan? haaa selow melow okayy? baru nak catch up rentak. dahulu kala bergelar blogger tegar tapi sekarang kurang tegar. dek ke-busy-an dan kemalasan nak update gara-gara external hardisk rosak. meroyan gak ahh seketika. mana taknyeeeeee? gambar-gambar semuaaaa dalam tu okayy termasuk kenangan di Jepun. mau tak meroyan jiwa kacau semua. sekarang Alhamdulillah back to normal again...

mata saya still cerah even sekarang sudah pukul 12.32am. Abah sudah warning tadi kalau minum nescafe tarik dia sah-sah takleh tidur wahahahaha kan dah terkena T_T'' memang cerah habis sebab kaw terbaik! lately suka sangat minum latte. sampai sehari pekena 3 tin latte wuuuu. kafein itu tak elok untuk badan orang cakap tapi boleh reduce stress. and it is proved! my stress is reducing after taken 2 tins of latte during working hour HAHA. so, sekarang ni rasa badan pun macam dah imun je? kalau minum nescafe tu pastu kalau dah ngantok memang akan tidurnya zzzzzzzz... rasa mata cerah ni sebab tadi dah power nap #mujur tak terlepas solat maghrib (-_-)''

okayy okayy semua sudah sedia maklum yang before this saya busy, right? so sekarang ni nak update pasal photoshoot last week, hari Jumaat lepas. saya cuti sebab replacement day for public holiday disebabkan saya takde OT sobsob. so, saya pun keluar spending time dengan my lovely sis, Hana. ajak pekena cendol terbaikkkk di Kuantan pastu terfikir nak buat photoshoot. hehehe di mana?

lokasi di Taman Gelora. idea datang secara spontan. lagipun dah lama tak snap snap dan snap! bagi saya ini adalah salah satu cara nak reduce my stress selain bersenam dan MAKAN. haaa MAKAN. itu macam dah jadi hobi sampingan wuwuwu. lama sudah tak pegang kamera dan shoot shoot and shoot! heeee nak menstabilkan diri dengan penggunaan lens 85mm. macam dah jadi noob pasal kamera pun ada sighhhhhhhh. well, we did have some fun here. so lets check it out my photos of the day :D

heee praktis nak buat wedding job bulan 11 nanti
boleh tak kalau saya cakap teruja tengok hasil kerja sendiri?
:D :D :D

****

Location: Taman Gelora, Kuantan
Model: Nurul Farhana (Hana)
Gear: D90 + prime lens 85mm f/1.8 with available light
Editing by: Shahira
Software: Adobe Photoshop Lightroom 3

seriously rasa macam ada kat oversea
sebab effect tone colour
dan daun gugur kat jalan
dah macam musim luruh!

ala-ala #lookbook








****

okayy now it is my turn
HAHAHAHAHAHA
kaku macam kayu
(--'')







****

hari tu ada beli buku pasal photography. quite expensive for me sebab duit dah aihhhhh makin mengecil je saiznya sob. tapi sebab galak dan teruja punya pasal. beli gak ahhhh. saya akui kekadang saya pakai main snap je ikut teori dalam kepala dan Alhamdulillah gambar pun okay tapi nak juga tahu pasal teori selain praktikal kan? so tak menyesal la beli buku tu sebab sekarang ni saya baru tahu nak guna aperture berapa untuk landscape photos. damn. so did with potraiture. arghhhhh! huhuhu tulaa pemalas amat nak google or youtube. bukan malas tapi sangat-sangat malas. heeee

Digital Photography
lengkap untuk noob kamera seperti saya
:D

heee rasa tu jelah update kali ini. insya Allah update malam esok lak pas kerja hehehehe pastu holiday selama 2 hari ^_^ can't wait for family trip this time. pergi ke Bukit Tinggi je pun tapi hey it is still out of town right? last time family trip in 2005, we went to Pulau Tioman. huuu lama tu wehhh. wait for update ya?

good nite everybody
#kroihhh


xoxo



can't wait!

Thursday, October 20, 2011

where have you been??????


credit to Hana
my lil sista

hye and Assalamualaikum to all readers and bloggers. first thing first I want to ask. DID YOU MISS ME? hell yeah ^_^ sudah amat teramat lama saya tinggalkan blog saya bersawang ni tsk. nak tanak je kan update. macam tak ikhlas sebab just untuk Wordless Wednesday hahahaha T_______T'' saya busy. nguuuu. dalam masa 2 minggu ini macam orang gila pun ada. memang busy huuu. masa untuk diri sendiri pun terabai. insya Allah saya akan update sedikit demi sedikit esok heee :D :D :D

by the way ecehh kau speaking. gambar kat atas tu hasil tangkapan daripada photoshoot haritu. nanti saya buat entry khas. banyak ni nak khatam =p hihi. tu si model yang tolong tangkap gambar saya pepura berlakon tengah snap picture padahal waklu ahahaha (;_;) inipun update sekejap je sebab dah ngantok teramat sangat nguuu. jumpa esok eh. goodnite u olsss zZZzzzzZZzzz


xoxo



nunite~

Wednesday, October 19, 2011

#19




xoxo



WW

Wednesday, October 5, 2011

#18




xoxo



WW