Pages

Saturday, October 22, 2011

photoshoot with love


nescafe tarik
hasil air tangan Abah
mamak pom takleh lawan sehhhh
=D

hye and Assalamualaikum to all readers and bloggers. hihi maafkan saya. janji nak update kan? haaa selow melow okayy? baru nak catch up rentak. dahulu kala bergelar blogger tegar tapi sekarang kurang tegar. dek ke-busy-an dan kemalasan nak update gara-gara external hardisk rosak. meroyan gak ahh seketika. mana taknyeeeeee? gambar-gambar semuaaaa dalam tu okayy termasuk kenangan di Jepun. mau tak meroyan jiwa kacau semua. sekarang Alhamdulillah back to normal again...

mata saya still cerah even sekarang sudah pukul 12.32am. Abah sudah warning tadi kalau minum nescafe tarik dia sah-sah takleh tidur wahahahaha kan dah terkena T_T'' memang cerah habis sebab kaw terbaik! lately suka sangat minum latte. sampai sehari pekena 3 tin latte wuuuu. kafein itu tak elok untuk badan orang cakap tapi boleh reduce stress. and it is proved! my stress is reducing after taken 2 tins of latte during working hour HAHA. so, sekarang ni rasa badan pun macam dah imun je? kalau minum nescafe tu pastu kalau dah ngantok memang akan tidurnya zzzzzzzz... rasa mata cerah ni sebab tadi dah power nap #mujur tak terlepas solat maghrib (-_-)''

okayy okayy semua sudah sedia maklum yang before this saya busy, right? so sekarang ni nak update pasal photoshoot last week, hari Jumaat lepas. saya cuti sebab replacement day for public holiday disebabkan saya takde OT sobsob. so, saya pun keluar spending time dengan my lovely sis, Hana. ajak pekena cendol terbaikkkk di Kuantan pastu terfikir nak buat photoshoot. hehehe di mana?

lokasi di Taman Gelora. idea datang secara spontan. lagipun dah lama tak snap snap dan snap! bagi saya ini adalah salah satu cara nak reduce my stress selain bersenam dan MAKAN. haaa MAKAN. itu macam dah jadi hobi sampingan wuwuwu. lama sudah tak pegang kamera dan shoot shoot and shoot! heeee nak menstabilkan diri dengan penggunaan lens 85mm. macam dah jadi noob pasal kamera pun ada sighhhhhhhh. well, we did have some fun here. so lets check it out my photos of the day :D

heee praktis nak buat wedding job bulan 11 nanti
boleh tak kalau saya cakap teruja tengok hasil kerja sendiri?
:D :D :D

****

Location: Taman Gelora, Kuantan
Model: Nurul Farhana (Hana)
Gear: D90 + prime lens 85mm f/1.8 with available light
Editing by: Shahira
Software: Adobe Photoshop Lightroom 3

seriously rasa macam ada kat oversea
sebab effect tone colour
dan daun gugur kat jalan
dah macam musim luruh!

ala-ala #lookbook








****

okayy now it is my turn
HAHAHAHAHAHA
kaku macam kayu
(--'')







****

hari tu ada beli buku pasal photography. quite expensive for me sebab duit dah aihhhhh makin mengecil je saiznya sob. tapi sebab galak dan teruja punya pasal. beli gak ahhhh. saya akui kekadang saya pakai main snap je ikut teori dalam kepala dan Alhamdulillah gambar pun okay tapi nak juga tahu pasal teori selain praktikal kan? so tak menyesal la beli buku tu sebab sekarang ni saya baru tahu nak guna aperture berapa untuk landscape photos. damn. so did with potraiture. arghhhhh! huhuhu tulaa pemalas amat nak google or youtube. bukan malas tapi sangat-sangat malas. heeee

Digital Photography
lengkap untuk noob kamera seperti saya
:D

heee rasa tu jelah update kali ini. insya Allah update malam esok lak pas kerja hehehehe pastu holiday selama 2 hari ^_^ can't wait for family trip this time. pergi ke Bukit Tinggi je pun tapi hey it is still out of town right? last time family trip in 2005, we went to Pulau Tioman. huuu lama tu wehhh. wait for update ya?

good nite everybody
#kroihhh


xoxo



can't wait!

7 COMMENTS:

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

Bila nak ambil gambar aku pula?

Anonymous said...

set date n time HAHA :p

SHA ^_^

hidayahjamal said...

samat brgamba hoyeah

Nadiaz Namikaze said...

tgh bw then jumpe blog ni..
nice la all those pics..
suke tgk blog org2 photog ni..hehe..

dd.hasnidar said...

lamanya tak berblogging cik sha :) hehe

eh.cantik la inner tu.katne ek nk beli?kemain lawo,siap polka dot gitu..

Shahira said...

heee thanks for dropping ur comments here :D :D :D

tulaa kak saya ni aihhh nak berblog skg mmg ikut mood je sobsob.

aaa tu bli kat jln TAR ehehe mahal lak tu RM25 T_T

dd.hasnidar said...

dah tak jadi blogger tegar dah ek.huhu.xpe.janji ttp menulis.

alah,jauhnya tmpat.kena ke sana la plak kalau nk beli inner tu.cantik sgt.bukan ape,boring je tgk yg plain.tak style!hehe..