Pages

Monday, May 31, 2010

alhamdulillah :)


berita baik untuk minggu ini
:D

besarkan gambarajah dengan hanya click sekali sahaja
:D

meskipun ada lulus gagal tapi...

alhamdulillah!



xoxo


tak sia-sia perah otak

bilakah doaku akan dimakbul?



Apabila Allah cepat makbulkan doamu, maka Dia menyayangimu...

Firman Allah, maksudnya:
"Dan apabila hamba-hamba-Ku bertanya kepadamu mengenai Aku maka (beritahu mereka): Sesungguhnya Aku sentiasa hampir (kepada mereka); Aku perkenankan permohonan orang yang berdoa apabila dia berdoa kepada-Ku. Maka hendaklah mereka menyahut seruan-Ku dan hendaklah mereka beriman kepada-Ku supaya mereka menjadi baik serta betul." (Surah al-Baqarah: 186)


Apabila Dia lambat makbulkan doamu, Dia ingin mengujimu...

Menurut al-Khatabi:
"Jika Allah tidak menjawab doa seseorang, Dia akan memberikan kepadanya ketenangan dan kelapangan dalam hatinya atau mengelakkan dirinya daripada kecelakaan, atau menggantinya dengan pahala."

Menurut hukama:
"Manusia menyangka doa mereka tidak dimakbulkan, sedangkan sebenarnya ia dimakbulkan melebihi daripada apa yang dipohon, atau ia menolak dengan musibah atau penyakit lebih banyak daripada apa yang dipinta, atau diberikan ganjaran pada hari Kiamat."


Apabila Dia tidak makbulkan doamu, maka Dia merancang sesuatu yang lebih baik untukmu...

Firman Allah, maksudnya:
"Boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jua Yang Maha Mengetahui (semua itu), sedang kamu tidak mengetahuinya." (Surah al-Baqarah: 216)


Oleh itu, sentiasalah bersangka baik pada Allah...

Firman Allah s.w.t., maksudnya:
"Aku bersama sangkaan hamba-Ku terhadap-Ku maka bersangka tentang-Ku apa sahaja yang kamu ingini." (Hadis Qudsi)



xoxo


wallahualam...

suka dating bersamanya!


sesi camwhoring dalam kereta
;p



lebiu!

macam sudah menjadi perkara wajib bagi saya untuk hang out dengan beliau every week. baju boria lak tu takleh blah. heee malam minggu dimulakan dengan dinner di tempat faveret kami; Coffee Street pastu berlakulah sesi luahan perasaan. sobs. saya hampir-hampir menangis di hadapan dia. mujur Cik Hana ini faham isi hati saya. thanks dear sebab sudi menjadi telinga saya untuk dengar saya membebel & mencarut *ketika drive saja okay*.

malam minggu yang super duper busy sebab orang ganu duk sibuk turung Kuantang sampai pah cerohhhh! heee lagipun baru masuk gaji kot so orang Kuantan semua jadi OKB makan kena celeb kat luar sekali sekala. untuk Cik Hana, biarlah cinta mencari kita :)



xoxo


my other half

Sunday, May 30, 2010

unforgivable


petang tadi ngedate lagi. kali ini teman Encik Busy shopping. haaa baca betol-betol. bukan Cik Sha ye shopping tapi Encik Busy saya shopping T________T boleh tahan dasyat + fussy ek beliau ketika membuat apa kata survey dan shopping. aihhhhh. bape banyak mall kita tawaf tadi; Berjaya Megamall, East Coast Mall & Kuantan Parade. at last dapat juga apa yang diimpi-impikan. ceh ayat macam craving gila. hahaha but we have a good time together. pasni susah dah nak jumpa (--'')

tadi testing perfume. semalam lagi beliau macam teringin nak beli perfume tapi malas nak test. tapi kali ini dapat juga test bau. ehem. ini choice saya okay. everyone can trust my taste & choice. fabu! Sean John Unforgivable EDT. pehhh bau memang superb habis. Encik Busy pun tertarik hihihi. serius best gilaaa. rasa macam lelaki itu sexy teramat sangat jika pakai perfume ini. dah lama berkenan. orang tak hensem pun pakai boleh automatik jadi hensem secara tiba-tiba. sumpah rasa mahu hendak cium je Encik Busy eh silap silap ;p

selain daripada Sean John Unforgivable, saya merasakan perfume untuk lelaki yang lain bau seksi sumpah macam nak cium adalah Diesel Fuel for Life, Montblanc Starwalker, Davidoff Cool Water for Men & Bvlgari Pour Homme Soir. adeh adeh rasa macam nak pengsan!

heee thanks for all your treat for today. okay lah tu kan. I be your driver for today and you are treating me with load of foods yum yum yum. sudah tidak craving lagi pada Chocolate Cream Chip *macam kena minum seminggu skali aihh* dan juga dinner at Simple Cafe Esplanade. heee nasi lemak terbaik di Kuantan dengan teh ais. yeah. balik rumah sakit perut sekian terima kasih. see you next week okay baby? I missed you 24/7 or 25/8 :) :) :) hiks lebiu too!

Sean John Unforgivable EDT
pls beli pls beli pls beli!

Sean John Unforgivable Woman EDT
eh ada juga?




xoxo


so unforgivable

Saturday, May 29, 2010

hari ini saya gembira


saya letak status kat Facebook yang hari ini saya mahu gembira je. serius mahu gembira. taknak sedih sedih macam apa je T________T I hate my past 2 weeks like hell! pagi ini dimulakan dengan tugas pergi ke kedai beli nasi lemak untuk Abah pastu adalah juga sejam setengah saya kat bandar untuk mengepos baju bundle saya :D sorry guys sebab tulisan kotor biasalah tangan kidal ni mesti kotor tulisannya selepas menulis (--'')

hari ini saya keluar dengan Encik Busy at lastttt!!! setelah 2 minggu tidak ngedate. sebab? workaholic. nama je kan duduk selorong tapi huuuu Tuhan je yang tahu perasaan saya macam mana. dengan krisisnya :( sorry AJ sebab terpaksa kansel hari gossip sedunia kita last minute. at first saya rasa macam... kekok sedikit dengan si dia. maybe sebab sudah lama tidak berjumpa dan adalah juga gelora di hati Sha *plagarism daripada drama Gelora di hati Sara* kami tengok wayang Prince of Persia: The Sands of Time. nak kata genap 2 jam itu tipu sebab tolak iklan 15 minit so total dalam 1 jam 45 minit. heee even saya mengantuk akibat tidak cukup tidur tapi best! paling suka "give me the dragger!!" seperti yang anda lihat dan dengar dalam trailer.

selepas itu otw ke McD TC sebab nak drive thru je. ya Allah kereta punya bapak ramai. weh ni orang Kuantan ke dok turung or orang Ganu? huhuhu sabo jelaa dengan jalan jem tapi takpe bukan saya yang drive :D :D :D pastu malam tadi yang baru je lepas baru satni saya pergi ke rumah beliau. ada BBQ. kekenyangan daripada McD pun tak habis lagi. terasa perut aku se'eh weh. tapi takpe makanan tetap best. first time ni jejak kaki ke rumah dia huhuhuhu serius segan dan malu. mujur abah dan emak dia dan adik beradik semua okay heee. very warmth family :) pergi jalan kaki tapi balik berhantar dengan kereta. heh.

Prince of Persia: The Sands of Time
saya ragu-ragu kenapa slang Dashtan macam tu
nak ke arah UK lak aku rasa
T_____T

gambar gegar di KLIA
I really missed you
and love you too B

kepada B: Syg tahu B busy dan Syg try to adapt well with your condition but I hope that you know when you have to spend time with me at least once a week pun sudah okay. thanks for today B... I really miss miss miss miss miss you and also love you 24/7...

so?

hari ini saya gembira!

terima kasih kepada semua yang buatkan saya gembira!

okay esok fokus thesis pada waktu siang.

waktu malam dating!



xoxo


craving for happiness

Friday, May 28, 2010

anjakan paradigma minggu ini


baru je tadi dalam entry tulis nak berita baik
jadi ini kot berita gembira pada minggu ini
alhamdulillah...

sila besarkan gambar rajah ini
:D

yeay! saya telah pun terpilih sebagai 10 peserta di dalam Summer Course 2010 in Bogor, Indonesia from 5 - 13 August 2010. ini adalah workshop yang dianjurkan oleh Hiroshima University dengan Bogor Agriculture University; Development within a low carbon world. peserta dipilih daripada kalangan alumni, young researchers and 2009 JASSO/JENESYS Program iaitu saya :D :D :D ini adalah satu pengalaman yang rasa tidak dapat dilupakan disamping melancong jalan-jalan ehemmm tak tak kena serius dalam workshop ini!

jenuh jugalah sesi goreng menggoreng dalam borang permohonan tu. ingat senang ke? hihi. seperti biasa sayalah seorang je peserta dari Malaysia. mujur Tetsu sensei pun join this program. saya pun baru perasan ekceli. yang paling best sekali semua free kecuali perbelanjaan sendiri seperti shopping ke leisure time ke. hee tak kisahlah asal dapat jejak kaki ke Jakarta, Indonesia secara free of charge pun okay ;)



xoxo


yeay!!

bad romance in gLee!


their wardrobe is inspired by Lady Gaga

adored Kurt
:D

their performance on Lady Gaga hits
Bad Romance

look!
Kurt with his so Alexander McQueen booties
really hideous but creative

I totally recommend for you to watch this show! I am now downloading through Torrent every Thursday because new episode is released in the US every Wednesday. I really enjoyed their Bad Romance performance. really awesome and made me goosebump!! heeee :D :D :D



xoxo


I want your bad romance!

happy convocation!


entri khas untuk kawan baikku
Nurul Farhana binti Sabli

gambar ihsan daripada Facebook beliau
:D

selamat berkonvo sayang. akhirnya kau dapat juga Ijazah Sarjana Muda kan Hana? setelah penat lelah kau belajar belajar dan terus belajar. semoga kejayaan kau ini menjadi inspirasi untuk aku berjaya di kemudian hari...



xoxo


:D

emosi hari ini


tadi semasa iklan soap opera Mis Tres Hermanas, saya on lappie and then apa lagi blogwalking. lalu terjah ke blog Cik Ayin and then baca latest entry about her nightmare. well, everyone has their own nightmare right? so did I. actually ini bukan my nightmare but then more to a vision maybe?

it happened last year. masa itu saya first time drive alone tapi adalah kawan saya teman kat sebelah. kami turun ke Johor Bahru sebab saya nak uruskan dokumen pergi ke Jepun dan kawan saya hendak melawat kakak dia di Skudai. macam dalam 5 hari juga kot duduk sana. but beberapa hari sebelum balik ke Kuantan, saya selalu terbayang-bayang yang kereta saya ini akan accident. ngeri kan? bukan dalam mimpi tapi terlintas macam tu je. apesal lah aku ini selalu fikir yang bukan-bukan... semoga selamat sampai ke Kuantan.

so hari Khamis, kami gerak balik ke Kuantan. biasalah steady je saya drive not more than 110km/h bila di laluan Segamat-Kuantan. alhamdulillah everything is okay but before that I almost got a crash. ada kereta bodoh yang memang bodoh. aku dah bagi lampu kelip-kelip high beam tapi nak juga melintas dari arah Kuantan. yes stupid! sampaikan saya kena brek and then beralih ke kiri what the hell...

hari Jumaat... my vision is becoming reality. pada hari Jumaat saya telah accident dengan skuter tapi mujur di hadapan lorong masuk rumah saya je. I was very very lucky then. ya Allah memang selepas accident tu blur kot sekejap hihi. first time accident. I am so glad that my dad was not angry with me tapi adalah bagi nasihat yang pedas-pedas tu. heee. pastu boleh pula accident dekat dengan rumah Encik Busy saya. mujur masa itu beliau tiada dan kami belum pun lagi berjumpa pasa masa itu :)

satu pengajaran bagi saya; jangan balik rumah semasa Maghrib sebab masa itu syaitan boleh tutup mata kita sebelah *kawan saya yang cakap* but how about the vision? is it true? or just mainan syaitan? wallahualam...

kesian kereta saya
dulu buruk tapi sekarang gojes!
macam berlanggar dengan lembu
T______T

minta simpanglah kereta aku nak pusing-pusing gini
sebab itu penting pakai seat belt!

tadi cerita pasal nightmare. yang ini pun another nightmare. semalam kawan saya email pada saya ada jawatan kosong sebagai Pegawai Tadbir/Penolong Pendaftar di UMK. semalam begitu berkobar-kobar nak mohon tapi hari ini macam sudah terbantut dek kata-kata Abah. sememangnya kata-kata beliau amat pedas tapi saya selamba je potong... zass... berani ek kau? saya rasa saya dapat dari dia lah kot :p

dia tak bagi saya apply. selepas itu mau lagi buat saya down. apa yang beliau cakap itu memang betul. tiada jaminan yang saya akan grad tahun ini sebab lecturer saya pun tak cakap apa-apa pun lagi so macam jangan berharap sangatlah. Abah macam tak yakin yang saya boleh grad bulan Jun ni. maybe kecewa kot dengan Along yang tak dapat grad juga. aih. research dengan taught course lainlah. kenapalah susah sangat nak paham?

dulu beria suh cari kerja. masa apply UMP tu beria sangat suruh. tapi ini kat UMK tak bagi pula. memanglah jauh dah tapi anak Abah ini memang betul-betul nak cari kerja. nak buat macam mana kan? terpaksalah. if not, saya takkan dapat bertunang pada masa yang ditetapkan. dugaan oh dugaan. now saya sangat confused!! emosi di sini...

what are you really want from me? hari tu cakap lain. kalau bertunang sebelum kerja nanti bila dapat kerja luar Kuantan susah pula. pastu bila nak apply kerja luar Kuantan macam-macam alasan pula diberi T_______________T susah betol jadi anak bongsu perempuan pula tu. hmmm...

yang mana satu...
saya pun pening apa yang sebenarnya beliau nak!

What I really want?
Engagement Day
Convocation Day

saya nak pergi holiday!! serius jealous dengan kawan-kawan yang pergi bercuti. huuu I really want one pls. hari tu sudah terlepas pergi Singapura. hari ini pula terlepas pergi Melaka. terpaksa kansel last minute sebab dapat invitation dinner with his family :D :D :D I hope tomorrow is really really made my day. because I need one. minggu lepas horror. minggu ini bored. so I really hope my weekend makes me happy ;) yeah esok juga hendak bergossip dengan kengkawan dari fardhu ain heeee dengan Chocolate Cream Chip yeay! really girls' day out bebeh. malam ini jumpa dengan Cik Hana heee really missed you back then.

semalam saya buka kedai bundle through Facebook. orang cakap menjana duit melalui Facebook. yeah it really was :D saya jual semula barangan saya seperti baju, beg, jeans dan aksesori yang saya rasa memang tak terpakai dan tidak boleh dipakai lagi. tak sangka ada juga orang beli so I managed to get RM290 yesterday. eheks. duit kena simpan untuk masa depan!

teringat zaman graduasi
Ijazah Sarjana Muda Sains dengan Kepujian (Sains Sekitaran)
Universiti Kebangsaan Malaysia
2008

bilalah saya dapat merasa...
Ijazah Sarjana Sains (Pengurusan-Perancangan Sumber Jaya dan Alam Sekitar)
Universiti Teknologi Malaysia
2010


this year Insya Allah...



xoxo


sweet dreams...

for sale


hello readers. I am now opening for sale or garage sale for my clothes. there were pre-loved items and also new ones; means never worn. I did not put any price for these clothes. just bid how much you want to pay.

enjoy shopping!!
:)

Rest & Relax Jacket
Size: S

Padini Authentic Knitted Tops
Size: L

Expression Ladies Paisley Tops
Size: M

Poncho
Free size

Nike Hoodies Sweater
Size: M

Mixt Polka Dots Dress
(came from Japan)
Size: M

Forever21 Checkers Knitted Dress with belt
Size: M

Nicole Checkers Dress
Size: L

Russian Roulette Dress
(came from Russia)
Free size
Fits M

Nina Ricci Vintage Paisley Dress
Size: 7
Fits M

Vintage Paisley Dress
Free size
Fits M/L

Vintage Secretary Dress
Free size
Fits M/L

U2 Slack
Above the ankle & non stretchable
Size: 26

Elle Sport Slack
Stretchable
Size: L

Diesel Long Skirt
Size: M

Diesel Long Skirt
Size: M

Esprit Bag

Belts

SOLD-BLACK

if anyone interested, do leave your comment and give me the best price



xoxo


happy shopping!

Thursday, May 27, 2010

hello baju baru


hai baju baru!
boleh klik kat sini

http://wardroberehab.blogspot.com



xoxo


:D

Wednesday, May 26, 2010

priceless


"Remember that time is priceless"
- Anonymous




xoxo


priceless

tagged oleh cik ckeen


pesanan dari pihak penaja:

bila sudah sampai Malaysia, contact aku!
kita cit cat gossip tak ingat dunia
ketawa gelak kekek kekek dengan Cik Ieda

****

saya telah di tagged oleh Cik Ckeen

1. Apa yang bermain di fikiran anda?

ini nak jawap secara jujur atau tipu sunat?
T___________T

okaylah sejujur-jujurnya banyakkkkkkkkkkkkk sangat yang bermain 1 2 3 di dalam fikiran ini.
sampai tension... menangis seharian pada Sabtu lepas.

thesis progress.
bukan nak cakap pemalas T______T tapi sesiapa yang sedang dalam proses menyiapkan master thesis writing sure they know MACAM MANA PERASAAN ITU.
dengan idea tamau datang *merajuk kot*
selepas itu procrastination.
tapi semalam legaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sangat sebab sudah email draft Chapter 4 ke supervisor
supposed today kena buat Chapter 5 tapi hek hek hek :)

kerja kerja kerja.
sudah lama bermain-main since 2008.
hebat tak? belum ambil master lagi masa itu sudah fikir pasal kerja.
no wonder kepala makin botak (--'')
terngiang-ngiang kata-kata abah
"kerja dahulu baru boleh bertunang"
agak-agak bagaimana hendak ubah persepsi beliau?

banyak actually nak list satu persatu nanti jenuh nak membaca...
tapi itulah yang terpenting sekali dalam hidup buat masa ini.

2. Apakah nama samaran/panggilan korang?

Sha untuk kawan-kawan.
Shah untuk kawan-kawan foreigner.
Shera untuk kawan-kawan di Cenderawasih yang tidak boleh terima nama Sha *sobs* dan juga ehem ehem bakal mertua :)
Yuyu untuk kawan-kawan di Cenderawasih ngeh ngeh ngeh.
Adik special untuk famili dan sepupu sepapat.
Wati itu memang kena lempang dari gua!

3. Berikan 3 orang yang anda sayang:

kenapa tiga? sebab soalan nombor 3?
cit.

dalam hati saya ada 4 ruang.
satu untuk Abah.
satu untuk Emak.
satu untuk Along.
satu untuk Encik Busy :)

4. Panggilan untuk si dia...

B

5. Hadiah yang korang impikan dari seseorang yang istimewa...

kucupan luhur dari jiwamu di dahiku pada hari pernikahan kita..

6. Blog mana yang korang suka visit n aku boleh follow gak...??

fun simple dan entah nak cakap macam mana.
yang pasti memang buat saya tergelak.
:D

7. Tagged kan ke beberapa orang?

malas :D