Pages

Thursday, December 31, 2009

winter break


night view from 69th observatory deck of Landmark Tower
Minatomirai, Yokohama
known as illumination city

I'm looking foward of 2010
hye there!


later update



xoxo


holiday mode

Sunday, December 27, 2009

ucap awal-awal



sila abaikan budak tembam di atas. makan ice cream bersepah sampailah sekarang T_____T'' padahal umur dah nak masuk 24 tahun dah pada 2/2/2010 ecehh sempat lagi promote birthday huhuhuhu. since sekejap lagi saya nak pergi cuti-cuti Jepun di Yokohama Kota Keriangan. pernah dengar tak? Genting Kota Keriangan? hehehehe. cuti-cuti tenangkan fikiran sebelum menyambung balik penulisan thesis yang ntah pape. ilham still tamau datang. kena badi ke ape aku ni (-_-)'' so in advance 4 hari saya nak update teros pasal azam baru.

hmm. resolusi tahun 2010. nampak gaya tahun 2009 ni banyak kenangan suka dan duka. macam-macam berlaku. sigh. paling lembab prestasi cam haram ialah pengajianku sebagai seorang master student. pastu my love life. sucks kot. tetapi sekarang alhamdulillah :) Allah kurniakan saya pelangi yang indah selepas berlakunya ribut taufan dan tsunami yang tak putus-putus melanda diriku... amin. saya rasa amat bertuah kerana dapat cinta suci dan nur kasih daripada beliau.

in a spirit of 2010 I would like to annouce that...

saya nak struggle habis-habisan menyiapkan thesis master saya ini. ya ini serius tak tipu tak main-main. dah 6 bulan buntu pasal thesis ini dan sekarang memang kena pulun gila-gila sebelum balik Malaysia. sesampainya di UTM memang super duper busy gila nak mati T_____T sekarang ini enjoy dulu kat Jepun. ganbatte Sha san! if tak struggle buat selamba gila mau kau tak grad bulan Mei nanti. insya allah I will do my best! saya akan pastikan saya akan berkonvo pada bulan Ogos nanti. doakanlah saya pls?

seriau aku tengok perkataan methodology
T_____T

saya adalah graduan dari UM
konvokesyen 2007

eh UKM pun kau nak sapu ke?
konvokesyen 2008




xoxo


thesis mode

candid photo contest


selamat pagi. Sha sha sha tak habis-habis dengan contest dia. huhuhu. sebelum bertolak ke Yokohama petang ini, saya pun maulah join contest di bawah sebagai penutup tirai 2009. harap semua contest ecehh padahal join 4 jek T________T ape kau merepek ini ehe ok ini sebenarnya yang saya nak cakap: harap menanglah satu. satu jek tak banyak. tak minta dua tiga empat hehehehe.

jika berminat sila klik link di bawah:



kepada penganjur:

inilah gambar candid saya. original copy from my friend, Sidek. saya rasa dia curi-curi snap gambar ini semasa saya sedang galak memanggil kengkawan lain untuk diambil gambar mereka. dah nasib badan menjadi photographer ginilah gaya. anyway I like this picture because my position is unique ehehehehe sempat lagi tu puji diri sendiri T_________T


enjoy my picture



xoxo


contest mode

Saturday, December 26, 2009

nak jugak pakai tudung ekin tapi...




pasrah jelah Sha yang muka kau tak sesuai kot pakai tudung ala-ala Ekin. huk huk T________T saya merasa sangat sedih dan tak berkeyakinan nak pakai tudung camtuh. hik. terasa juga laa dalam hati ini nak ubah imej daripada pakai selendang plain yakni kaler hitam or tudung bawal hitam kepada tudung yang kaler-kaler corak paisley ke polka dot ke stripey ke T_______T''

lawak tak lawak tengok muka saya ini
tembam dan pelik semacam
T_________T

ya daku loser
L-)



okay sekian terima kaseyyyyyy



xoxo


huhu mode

kerana avatar daku turutkan


Avatar
oh mata kamu sangat menawan

tahniah kepada James Cameron sebab direct movie of the year. sangat best ya kengkawan even ada juga saya TERtidur akibat setan banyak sangat bergayut kat bulu mata. 2jam setengah tu memang tak rasalah sebab selepas aksi yang cam agak slow terus aksi padat wuuu~ Jack Sully amat hensem apabila beliau bertukar menjadi gergasi biru auuww~ saya redha je membelanjakan 1000 yen untuk wayang ini. macam sebulan sekali je tengok wayang T____T'' so this is the best movie in 2009. sorry kat Transformers 2 dan New Moon. nasib baik dapat control air mata ini daripada meleleh apabila melihat bab Grace mati wuuu sedey~

cell phone strap

amik gatal-gatal mata dan tangan takleh blah TERembat lak cell phone strap Avatar. padahal bukan pakai pon huhuhuhu. melayang 1000 yen aku T______T'' Sha da muflis dan pokai sob sob sob.



xoxo


movie mode

Friday, December 25, 2009

saya nak kurus...!


kronologi gambar dari Oktober - Disember
sila kelik untuk gambaran lebih jelas
T____T

benci ah. sekarang dah naik 3kg dari berat dulu. masa mula-mula datang sini 53kg pastu turun 2kg jadi 51kg. pastu da masuk musim sejuk ni naik 3kg wtf. berat sekarang 54kg T_________T ye saya da gemuk sekian terima kasih.



xoxo


sadness mode

Thursday, December 24, 2009

shopaholic day


konnichiwa. agak sesuai dengan entry di atas apabila saya keluar bersama dengan si shopaholic sekelian. agak hebat juga mereka berbelanja T_____T saya pun terkena juga aura shopaholic mereka uwaaaa. duit best je mengalir tak henti-henti. ingat tamau belanja tapi kira-kira adalah juga dalam 10k yen terbabas keluar dari wallet. oh damn Sha! tp satu peraturan menjadi si shopaholic ni ialah JANGAN MENYESAL!!! enjoyyyyyyyyy!

saya berjaya membeli sehelai jeans Levis cutting skinny straight cut kot Lot 551. ada diskaun so dapat dalam 5145 yen is about RM200. hehehe. kat Malaysia JANGAN HARAP DAPAT HARGA SEDEMIKIAN. selepas itu saya dapat baucer 1500 yen so berjaya membawa pulang sehelai baju FOC hehehe. oh memang bahagia.

daku rasakan perlukan shopping therapy sebab otak ni da stuck kat Saijo yang memboringkan. kerja habuk tak jalan T_____T ke tu just alasan Sha? tak tak itu betol. selepas itu saya berjaya mendapatkan 3 helai baju uwaa. 2 helai di Uniqlo dan sehelai di Next. harga... hehehehe berbaloi la sebab tak lebih dari 2100 yen pun sehelai :) nak ikutkan hati mau je rembat Onitsuka Tiger tapi tak jadi laaaa Sha sila tahan nafsu! pasni kau nak g Yokohama laks. hahahaha kota keriangan?

jom layan gambar
dah lama tak camwhoring sensorang
T_____T

boring tunggu dieorang sampai
cakap pukul10 pagi
ceit

memang tahap bosan
T_____T

ecehh sempat lagi promote

muka puas selepas shopping
muka penat?

camwhore sementara tunggu si jejaka memilih baju

tak banyak pun gambar hahaha sebab sibuk shopping mopping. anyway thanks for inviting me :) pasni Yokohama pulaaaaaaaaaa. yes! winter break sangatlah best padahal tesis kau ntah ke mana Sha T________T



xoxo


shopping day mode

Wednesday, December 23, 2009

girls just wanna have fun


Date: 22nd of December 2009
Venue: Fiore Restaurant (Italian)
Time: 9pm - 1130pm

a big super duper thank you to them for inviting me to this amazing dinner only with the girls of Hirodai. go go girls! we had fun here. with a big laugh, a sneek peek of photography and sharing every moments together. this is a part of welcoming party 2010 I think.

me with Wanie

Ita, Sarah & Syana

Zatil, Wawa, Hana, Umi, Nieza & Adi

Before dine


pizza

fish & chips





desserts of the day

this is mine!

hot girls in the town
;)



xoxo


kenyang mode

Tuesday, December 22, 2009

CONTESTO de LOUR


bulan disember ini agaknya bulan bloggers buat contest yang cambest kot siap dapat hadiah ekau. hahaha. this is just for suka suki purpose. dari duk ngadap introduction thesis yang tak jalan-jalan. layankan contest dulu.

jika berminat sila klik link di bawah:



shift the future

contengan hidup saya

perlu ke tak saya nak story pasal gambar ni? cite jelaa sket. gambar ini diambil pada bulan Julai atau Ogos 2008. mengapa shift the future? sebab pada masa ini saya baru sedar yang saya akan bertransformasi ke dunia baru. luka frust tak habis lagi so saya rasa masa itulah the best time to shift myself into the other world & life. tadaaaaaaa~



xoxo


contest mode

responsibility to our environment







this is the demonstration of a electric car in front of my faculty, IDEC in Hiroshima University. the car is called Mitsubishi innovative Electric Vehicle (MiEV). there are several features of the i Miev which are:

1. Halting global warming
2. Easy on the wallet
3. Strong acceleration
4. Quietness that does not disturb sleep
5. Charge the battery anywhere


p/s: I bet this technology will come to Malaysia in the next 30 years from now
hahahahahahaha



xoxo


climate change crisis mode

stalker


I can't believe there is a silent reader in my blog

OMG!



xoxo


you know who you are

Monday, December 21, 2009

comic about me ):


courtesy of



this is the best description about my laptop
*sigh*


the story is about a girl name Shahira
who is currently doing her master in UTM Skudai, Johor, Malaysia
but now she is in Hiroshima, Japan for student exchange program
she SHOULD start her thesis writing for NOW based on her gantt chart
and email to her supervisor
but...

the story begin...







the end...


another story to tell...

I hope my supervisor doesn't turn to be like this
LOL!


now this is me...

moreover now it is winter season
the best time to hibernate
LOL!



xoxo


thesis writing is turned to blog-ing mode

Sunday, December 20, 2009

contest "aku dan ..."


sementelah nak cari ilham untuk menulis + mood untuk membaca artikel + mood untuk review slide presentation esok + tunggu my mat jambu reply ym bla bla bla telah blogwalking ke blog hana dan terjumpalah contest ini.

jika berminat sila klik di link bawah:



aku dan ... L a tt e

rata-rata kengkawan saya sudah tahu minuman kegemaran saya
iaitu L a tt e

kenapa L a tt e?
sebab saya tidak minum kopi o'
jadi L a tt e ini adalah cara saya untuk menikmati kafein
tanpa rasa kelat
hanya manis dan sesedap rasa
hahaha boleh tak terima alasan saya?
L a tt e bermaksud susu dalam bahasa Itali
maka dalam bahasa ibunda kita ialah kopi susu
nak kata addicted taklah juga tapi...

tetapi sejak saya duduk di negara orang ini
L a tt e telah menjadi minuman wajib
semasa sarapan dan makan malam

nickname saya L a tt e s H a
nama blog saya
http://sha-suka-latte.blogspot.com
addicted-kah saya?
:)

p/s: kalau minum Starbucks setiap minggu mau kopak gak kau Sha



xoxo


L a tt e mode