Pages

Tuesday, December 8, 2009

lagu dan mood cinta



hmm. saje-saje je post entry ni. terasa lak nak bercakap mengenai hati dan perasaan. tadi baru je selesai bercakap dengan kekasih hati selama 3 jam setengah. tu pon terpaksa stop sebab beliau nak balik ke rumahnya. mau panas telinga awak kan sebab bergayut dengan saya? :) mujur dapat talian free daripada junior kesayangan. thanks Sue!

nway kali ini hendak bercerita pasal lagu dengan mood cinta. tipulah kalau korang takde lagu cintan cintun dengan kekasih hati. mesti adanya at least satu laa lagu untuk korang. hehehe. sweet gila if si Adam menyatakan hajat hati kepada si Hawa melalui lagu-lagu yang bercorong di radio. hehehe si kekasih hati adalah memberikan lagu kepada saya. memang berkesan sungguh lagu tersebut. wuuu.

"I Look To You by Whitney Houston"
"When You Tell Me That You Love Me by Diana Ross"
"You Sang To Me by Marc Anthony"
"Nur Kasih by Yasin"
"Jawapan Kasih by Amy Mastura"

wah wah wie. boleh tahan juga kejiwangan si kekasih hati ini. lagu tersebut memang memberikan yang mendalam pada jiwa saya sebab lirik yang amat memberi makna. wuwuw. berjiwang laks pagi-pagi buta ni.

saya suka penyanyi Leona Lewis. anda suka? saya rasa lagu dalam album Spirit memang syahdu dan terbaik. memang kenalah dengan mood cinta. tak percaya? sila lihat....

Bleeding Love
lirik lagu ni senang citalah pasal si Leona Lewis silap mencintai seseorang yang mana kawan-kawan dia semua menentang percintaan mereka. sebab dia hanya banyak merana je daripada bahagia *sigh*

But I don't care what they say
I'm in love with you
They try to pull me away
But they don't know the truth
My heart's crippled by the vain
That I keep on closing
You cut me open and I
Keep bleeding
Keep, keep bleeding in love


Better In Time
ini pasal si Leona Lewis putus cinta. memang dia kena kuatlah untuk lupakan ex lama dia. boleh lupa tetapi ambil masa yang lama. lagu ini dulu masa saya frust memang pasang berulang kali tapi sekarang ini wtf menyampah kot dengar. memang buat aku naik angin.

Thought I couldn't live without you
It's gonna hurt when it heals too
It'll all get better in time
And even though I really love you
I'm gonna smile cause I deserve too
It'll all get better in time


The Best You Never Had
nampak macam lagu ini revenge kepada dia cintai. kira nak cakap lelaki tu melepas laa dapat dia setelah hatinya dipermainkan oleh jantan tak guna itu. lirik memang sentap abis. dan now lelaki itu menyesal tak sudah sebab Leona Lewis dah tak nak kat dia. heartless.

Because I told you, you'd live to regret it
and now I don't wanna make you feel bad
But when it comes to just forget it
I'll be the best you never had
You put me through so much emotions
Now baby it's turn you for that
'cause your empty heart I have left a mark
The best you never had


pesanan penaja: hargailah seseorang yang berada di sisi anda sebelum dia terlepas akibat tindakan anda sendiri. belajarlah mencintai orang lain yang mencintai kita seadanya...



xoxo


love love love mode

3 COMMENTS:

.ieLah. said...

ahh..time tengah manis kan sha..
lagu enjit2 semut pon boleh jadik love song. ;p

dia suka nyanyi plis plis plis, kamu jangan nakal kat i..
hahahaha

LORD ZARA 札拉 said...

hehehe~


sweet deh~~

Shahira said...

huhuhu.
lagu enjit2 semut?
klaka la aok ni ielah.
ekekek.