Pages

Wednesday, July 27, 2011

kepada sesiapa yang nak terasa #2


tamau cakap bebanyak. just nak point 2 benda je kat sini. if someone matured enough, lah.
if.
aihhh.

to her: if cakap sudah let go, perlu ke mention me in your blog? FYI, I am not the one who had interfered in your love life, honey. at that time he was single and we were just friend. noktah. duhhh don't be too insecured, dear. just have faith and confident. that's all.

to him: if cakap sudah let go, is it necessarily to ban me from your Facebook? if delete tu tak terasa sangat. ni sampai tahap banned? T_T OMG. no need to. saya bukannya si stalker hari-hari into your wall. sesekali tu open lah juga if ada news feed. oh my oh my. or nak menjaga hati si dia? dot dot dot.

masalah antarabangsa apabila Facebook is everything in nowadays.
Facebook did ruins your friendship and relationship.
the end.


xoxo



don't care anymore

41 COMMENTS:

I am Fara said...

if fara kt tmpt sha, for sure akan melenting semaksimum. betul kata sha tu. dah let go kan, kenapa nk cerita hal mcm tu dlm blog (if nk buat kenangan pun)..cari topik lain la dalam entri tu...

biar je la sha, org mcm tu tak layak ada dalam sejarah hdup org yg bernama Nurul Shahirawati Bt Mohamed Rosli :D

xoxo!

Anonymous said...

please mind your own business.xperlu mention mende2 mcm ni dlm blog.jgn berlagak mcm bagus ok..jgn ingat awak buat mcm ni boleh pulihkn keadaan..makin teruk adelah.so,mind your own bisnes.awak ckp mcm ni bkn ade bukti pon..main ckp ikot sedap je kn..awak memang dri dlu bckp mnde2 yg xde bukti.dah la,jgn kacau org..pegi buat hal sendiri.jgn nk buang mase nk tulis2 psal org dlm blog ni..bdosa buang2 mase ni..buat la mnde yg berfaedah sket.dh2 la jge tepi kain org.jgn smpai awak kene lagi teruk dri ni.so pliss,mind your own business.

Shahira said...

si anon.
terasa ke?

ke tuan empunya diri?
emm sorry did i mention ur name here?

apparently NOT.

nak bercakap tu mmg takde bukti.
nak bercakap pasal bukti?

tunggu akhirat jelah nanti :)

Shahira said...

fara: layankan aje... manusia dlm dunia ni mcm2 perangai... letih saya nak melayan satu persatu :)

sapphire said...

benci lah kes2 cmni
pernah lalui . benci gila

band fb sebab takut the new one terasa hati . apakah?

apa kata kita letak link kita dr mana dan comment.

ok bye. :)

Shahira said...

mmg pun kak nilam.
skg ni pun sha tgh lalui.

a big sighhhhh

ala apekes nak letak link tu seme kak.
name pon anon kan XD

Nina Aman said...
This comment has been removed by the author.
Nina Aman said...

kenapa la sampai nak ban kan?totally childish la bg akak n sgt2lah crap! relax ok..insyaAllah,tuhan janjikan yg lebih baik utk akan dtg..(=

Shahira said...

U dont know me anon so pls u tu jgn nak merepek yg bebukan in my blog.
Nak komen boleh but plss plssss leave ur link there.
Jgn jadi manusia PENGECUT.
Ouchhh ^_^

And lagi satu u tak baca eh my disclaimer??
Better read this time once again b4 leave ur shit here.

Toddles :)

iday said...

kemain lagi sia anon,,tular kadang memang tak suka sangat facebook,,sebab tu guna buat main game jer,,hehe,,

dulu ada mmber,,delete iday dari akaun facebook,,terus gadh,,since dia ada blame me on something,,tp,apa salahnya bincang dulu,,then gaduh smpai skrg,,ntahla,,naik menyampah bila dia naik status macam-macam memerli pulakk,,stalk pon dari akaun member,,

malas nak layan orang macam ni,,perangai macam bebudak wpon diri dah besar panjang,,

chill okay akak shahira,,hehe,,dont mind erk pggil akak,,

Drunbella Khoo said...

err.
youuuu.
kenapa neh?

Ct Cytot said...

cik anon macam panas je...
ade tergigit cili ke?

Shahira said...

kak sha da biasa da bab kene banned ni. kite lepak2 je die lak nak banned lebey2.

da menyampah kot bila kte update status =p hahahaha

psycho ppl around us

Shahira said...

tq for ur concern cik bella.

btw i da msg da budak tu hihi.

he's from kedah naaaa =p

Shahira said...

tulaa esah...
patut makan cilipadi lagi terasa mppphhhh~~ wahahah!

asraffzafri. said...

assalamualaikum..its me..i'm here sbb sy nk clearkn keadaan..whatever it is..sy nk mintak maaf ngan awk kalau sy ade buat salah ngan awk slame kite knal ni..saya harap awk respect keputusan sy mcm mne sy respect awk..pliss respect gf sy jgk ok..sy bkn nk besarkn keadaan..niat sy baik..tlong lah..smua ni salah sy..sy lah punca smua ni jadi..so pliss..respect lah gf sy mcm mne die respect awk..kite smua pon xsuka smua ni kn?so saya harap lepas ni xde pape yg xclear..n kalau ade pape jgk,contact sy n tnye dlu sbelum buat pape statement k..gf saya xpenah mention name sape2 yg die xsuka dlm blog die.kalau xcaye,ni link blog die. http://thisiswawa.blogspot.com/..and kalau ade,bgitau saya..gf saya memang respect n faham ape yg dh jadi dlu..die respect awk..die xpenah dendam pape pon kt awk..past is past rite?so pliss..respect my relationship..sy xkn kcau hidup awk lagi dn sy harap awk pon mcm tu..sori kalau ade pape yg awk xsuka psal ape yg saya ckp ni,niat sy baik.sy harap awk faham..thank you so much..bye.

asraffzafri. said...

assalamualaikum..its me..i'm here sbb sy nk clearkn keadaan..whatever it is..sy nk mintak maaf ngan awk kalau sy ade buat salah ngan awk slame kite knal ni..saya harap awk respect keputusan sy mcm mne sy respect awk..pliss respect gf sy jgk ok..sy bkn nk besarkn keadaan..niat sy baik..tlong lah..smua ni salah sy..sy lah punca smua ni jadi..so pliss..respect lah gf sy mcm mne die respect awk..kite smua pon xsuka smua ni kn?so saya harap lepas ni xde pape yg xclear..n kalau ade pape jgk,contact sy n tnye dlu sbelum buat pape statement k..gf saya xpenah mention name sape2 yg die xsuka dlm blog die.kalau xcaye,ni link blog die. http://thisiswawa.blogspot.com/..and kalau ade,bgitau saya..gf saya memang respect n faham ape yg dh jadi dlu..die respect awk..die xpenah dendam pape pon kt awk..past is past rite?so pliss..respect my relationship..sy xkn kcau hidup awk lagi dn sy harap awk pon mcm tu..sori kalau ade pape yg awk xsuka psal ape yg saya ckp ni,niat sy baik.sy harap awk faham..thank you so much..bye.

Shahira said...

see kan elok cakap macam tu.
saya mmg respect dia tp tak perlu kot mention "what is happened semasa di kaunter?"

who else there if bukan saya? saya yang baca ni pun mesti tertanya wth in her mind? sampai dia cakap macam tu?

i don't know what u tell her. yes i respect ur rship. memang tak kacau pun ur territory but pls respect me too.

saya yg sememangnya dah tau her link from beginning of course bengang kot with her statement. bcos myb she knew what idk and i knew what she didn't know.

if awak baca her statement tu mcm saya ni ada buat salah besar. ada ke? did i interfere with ur past rship? haaa?? did i? or didn't i?

u tell me!

Shahira said...

if awak ada kat tpt saya, reading thru her blog, mentioned me in her entry... from the way she wrote memang nampak sangat saya punca segala2nya.

that's totally bullshit. tapi takpe. ppl always like that.

tak marah. tak dendam.

just want to be clear from the beginning.

explain btol2 kat ur gf tu yg SAYA BUKAN PUNCA HUBUNGAN AWAK DENGAN DIA RETAK PADA KETIKA ITU.

you are totally my biggest mistakes in my life and i regretted until now.

asraffzafri. said...

jgn salah faham wak..pliss..saya tau,bkn niat die nk ckp pape psal awk..sy kenal die..die xkn buat mnde2 mcm tu..tqsm dgn ape yg awk ckp..yg awk respect hubungan sy dn die..tqsm..so this is it..sy harap lepas2 ni xde pape lagi yg akn jadi between us ok..so smua dh clearkn.tqsm awk..bye.

Shahira said...

lol.
of course la saya respect ur rship.
ingt saya ni jenis pmpuan murahan ke nak kacau rship org.
im not like that ok.

sometimes the words we are using can be mixed up and can be twisted.
so pls be careful with those words bcos u nvr knew the other ppl might hurt with those words.

tq for the statement.

Anonymous said...

eh...minah ni sikit2 nak gado..hari tu kes lain...ni kes amende plak ni...maafkan lah semua, udah2 ler..kita dah nak masuk bulan Ramadhan pon..

Anonymous said...

dia kan suka cari gaduh. takpun org suka nak cari gaduh dgn dia. kita tatau apa yg dia rasa so u anon stop la judging her. nmpk sgt si anon atas ni mmg pengikut setia blog ni hahahaha.

eh sorry im anon too :)

faiza86 said...

sorry sibuk kt sini.saya dah tengok blog link budak amoi yang asraff zafri bagi tu.erh,amoi eh dia?macam amoi je.tak kisah lah.tapi saya rasa apa yang gf dia nak sampaikan lebih kepada dia bercakap sal bf dia.yng dia curious dngn bf dia.tak kisah la curious psl apa.mayb psl bf dia dan awk.and gf dia tak nak lgi rsa mcmtu.bila dia jmpa awk di kaunter BO,dia tak rasa apa-apa dah sebab dia tulis dia nk prcaya bf dia lps ni.maybe adalah sebab bf dia buat yng buat dia jdi mcmtu.tp bukan dia tuju terus pda awk.dia ckp nama awk pon tak,dia tulis 'dia' or 'her' yg represent awk pun tak.so don't be sarcastic.lagi satu,saya dah baca entry-entry awk,and saya rasa awk ngan bf dia maybe lebih dari rasa kawan before this.kot lah.sebab saya tngk link yg ni,http://sha-suka-latte.blogspot.com/2011/04/ermm.html dan ni http://sha-suka-latte.blogspot.com/2011/04/siapa-yang-tak-pernah-kecewa-itu-tipu.html dan ni http://sha-suka-latte.blogspot.com/2011/04/update-blog-seminggu-sekali.html. saya tngk entry ni mcam sangkut paut.dan saya tngk klu ada wan intan tu komen bla awk ckp psl bf dia time tu.tpi tade pon.so mmng ptut lah klu dia nak curious kt bf dia and awk.tapi dhla,jngn la bergaduh dkt sini.tak elok orng nmpk.tu bf dia pon da minta maaf bgi pihak gf dia.sama jgak mcm orng baca blog awk and orng twisted,and ada yng terasa.wan intan tak terasa nak komen apa-apa?eh,tak baik lagakan orng.haa...anon,btol ah tu,bnyk btul revelead psl keburukan orng lain kt blog ni,orng ckap skit,tau plak gelabah.orng tu pun gaknya menyesal knl awk,bkan awk je menyesal knal dia.sorry bersifat sarkastik.heuheuheu..haah,tak sia-sia aku stalker blog si sha dngn si amoi tu lama-lama.so renung-renungkanlah.peace!

Anonymous said...

to faiza86.

shahira here.
u got ur point there dan saya rasa tak perlu kot nak ungkit kisah lama ke apa.

what is happened between three of us, let it be.

bf dia pun da minta maaf and im okay with it so kenapa awak yg perlu gelabah?

still cannot baca eh my latest entry?

don't judge me unless bla bla bla (malas nak type) tp biasalah ppl always do judge everyone.

even my profile pun saya dah mention awal2:

ppl always misjudged me. they always be. never stop.

dah settle cara elok yg awak nak ungkit balik kenapa?

saya tak marah pun awak being sarcatic ke nak sarcasm abis ke, buatlah...

im heartless now :)

faiza86 said...

sesiapa yng kacau awak,ada entry khas awk bg.lpas ni buat entry psl sy tau sbab sy kacau awak,heuheu..

Shahira said...

haha setakat kenal thru cyber world takpelah kot :)

serang menyerang kat sini je tau.

-sha-

Ct Cytot said...

Anonymous said...
eh...minah ni sikit2 nak gado..hari tu kes lain...ni kes amende plak ni...maafkan lah semua, udah2 ler..kita dah nak masuk bulan Ramadhan pon..

July 28, 2011 8:50 AM

ciknon :
if you really sincere, you wont use harsh word here.....

sha : you know the best, so what ever they say, dont mind them.... but thanks them for the great advice.. cheers!

Anonymous said...

heheh u know me syg...
love u muahhhh.

tq for the advices, anon.

wink wink!

sha :)

fara said...

senang cerita kan,

orang luar takde hak nak jadi hakim dalam kesah mereka. cukup baca entri orang sudah.

layak ke kita nak menilai orang? sedangkan diri kita pun pernah buat salah juga (tak kesah la kesalahan apa pun).

at least this owner berani meluahkan isi hati dia dalam setiap entri dia. ikhlas beb. nama pun personal blog. tak yah la persoalkan personal blog sepatutnya jd mcm apa. takda peraturan lgsg pn. so terpulang pd hak blogger tu sndiri nk jdkan blog dorg mcmne.

tp biasalah, kalau kita stalk hari2, then akan muncul bila owner ada masalah and bajet komen mcm bagus. baik lah tak payah cari masalah. aku bukan nak bajet bagus, tapi kalau kau sakitkn hati manusia and kau tak kenal pun dia sape secara personal that's mean layak ke kau nk ckp buruk2 dgn dia? konon bagus sbb x mengumpat la eh? huhuhu bagi aku, kesalahan dengan manusia lagi payah nak dptkan kemaafan. So jgnlah cari pasal. Tkt 'sesak nafas' kt akhirat nnt.

Bagi aku, biarkan mereka bertiga yg setelkan mslh. Kau kalau sekadar baca setiap entri n bajet konon dpt selam hati owner tp blkg cter kutuk pun tak bgs gak beb.

Everybody has their own problem. So do you right? nak ke org bg taik kt mslh kau?

Tapi kalau dah benci sangat pun kt owner ni, tak pyh la sibuk nk amek tau hal personal dia melainkan kau mmg kaki stalker.

Tapi biasalah, lagi kita benci lagi kita kuat stalk kan? Kau la tu. Not me.

1st time aku bg komen pnjg2 cmni. Sori sha. I bkn nk defend diri u. But kita sama2 blogger kan. kdg2 yg anon tu pn ada blog gk. Tapi perangai pengecut.

Dah baling taik sembunyi tangan eh? Ahh lebih krg mcm tu la. Nk serang aku? Silakan. Aku tak pengecut mcm anon.

Salam.

Anonymous said...

to faiza86.

saya rasa kan after this mesti awak jadi pengunjung setia blog saya.

a stalker.
or maybe a hater.

hehehe selamatlah awak menjadi pengunjung tegar blog saya.

tq sebab sudi komen panjang2.

awww XD

-sha-

Shahira said...

tq fara.
sha tak harapkan sesiapa defends sha tp at least paham perasaan sha as a human and blogger too.

ini yg susah kalau ada personal blog. ada je yg kipas-susah-nak-mati diehard fans like anons & haters.

haters make me famous HAHA.

well, u can say whatever u can but as long as u didnt know the true story, the whole story, dont mess with me.

dont try to judge the story like u know everything.

u r nothing.

^_^

Anonymous said...

perasan bagus pulak si sha ni..anyway, xelok kita terlalu expose hal-hal peribadi kita pada umum...at last, kita juga yang malu sendiri kan bila jadi sesuatu yang buruk..lepas tu, bila ada org stalker tahu pulak nak melenting...dah awak tu yang buka pekung sendiri..

Anonymous said...

yes!aku anon dan aku agree dgn anon kat atas ni.dah buka cerita dahtu melenting.aku baca blog thisiswawa tuh nak tngk ayat maki dia kat sha ni.dia ckap dgn brhemah kot.takda maki.pndai ckap yng terasa knpa?dah yng kau terasa knpa?aduh.sbnrnya kau yg tak matured enough sha.siap buat entry psal ni.aku pun takda lah nk backup that girl.tpi aku tngk kau ni over lah.skit2 jella.stiap kli nak gaduh asyik bukak slah orng mcam kau tade slah plak.nmpak mcam kau sngja nk bukak pekung kau klau kau buat entry.bf dia mstilah nak jaga hati gf dia.kau takkan tak suka klau bf kau buat sesuatu sbab nk jaga hati kau?kata dah biasa kna band,dahtu bf dia band kau,kau melenting plak.

Anonymous said...

ouchh i'm aware of that anon.
thanks.

tak suka jangan baca.
that's all...

saya start blogging since 2009.
and kenapa nak mengata skg?

kenapa bukan dulu?

takde masa untuk semua ni.
semua dah settle cara elok wahai anon2 sekelian alam...

sha ^_^

Anonymous said...

moral of the value: jgn cite hal peribadi dkt orang takut kalo xjadi malu...ngeh3

Shahira said...

lol.
tak abis2 lagi T_T

Anonymous said...

haih..geram pulak baca komen2 org kat sini, korang xknal kenal sape asraf and sape intan.tapi saya kenal dan faham sha.tangan ketar2 type ni sebab geram dengan manusia hipokrit.blog die takde yg jujur.semua lakonan.mmg sha nampak biadap tp at least die jujur dengan ape yg die rasa dan ni blog dierkan..knape korang nk kecoh2.intan tu memang perosak hubungan orang.dan dia xpernah mintak maaf pun dekat org tu.kalau die betol2 baik, kenapa die xmintak maaf pada orang yg betol2 die buat salah?korg yang stakat kenal intan dari blog die, xpyh ckp la..kawan dgn die dulu br tau...sha, xpayah nak sedih la..tapi bersyukur awak tak terus dgn asraf tu.

hidayah said...

assalamualaikum kepada anon di atas.saya adalah salah seorang kwn kpda wan intan.sebelum awak kcoh kt sini,sy nak tnya,awak knal sgt ke intan tu mcmmana?mksud sy,knl rpat?klu awk pun skdar dgar dri mulut orng siapa intan tu,so you better dont simply judge other people otherwise you want other people to judge you..i bet i know who you are.jgn pertikaikan ikhlas ke tak ikhlas seseorang itu..sy kt sini bkn nak backup intan.tpi sebagai seorang hamba allah,mnusia melakukan kesilapan.asraf dah mntk maaf,sha pun dah maafkan,dia tak ungkit pun,yg lgi nk jdi batu api tu knpa?psl mereka bertiga,yg lain jgnlah msuk campur.n know what,wlupun sy rapat dgn intan,dia tak pnh bukak cerita psl sesiapa yng tak suka dia.even awk sha,dia tak pnah cerita.demi allah sy blh ckap.intan orng yng tak pndai nk meluahkn rasa mrah dia.sy knl dia dr zaman blaja lg.dan you anon,klu u baik sgt and u rsa u knl sgt intan tu,reveal who you are.and i know u are syazira,awk dah tunang,buatlah cara dah tunang,klau org lain reveal rahsia awk nnt,awak pulak yg malu..just jgan msuk campur mslh dorang.and spt sha ckap,dah settle dah pun..btw,mana tau intan ada blog?stalker ke?and my nama is hidayah@yaya.

aina@nana said...

assalamualaikum..haish sebelum tu aku nk tnye , cik anon tu knal sgt ke ngn wan intan ? tido sekatil ? makn sepinggan ? wt gaye mcm close sesgt la ngn wan intan..klu close sesangat..ce bgtau name awk tu sape..kompem kami2 yg close ngn intan kenal awk gk kn ? awk kn TERLALU KENAL wan intan kn..sye knal wan intan dr 1st day msuk blaja..dh dkt 4,5 taun..or mgkin awk knal die lg lame dr tu ?? haha mushkil..klu sape yg knalwan intan, leh tau die cne..die marah pn tak reti..nk bercerita sal org lg la xreti..sume pendam sorang2 je..awk ckp die mmg perosak hubungan org ? hubungan sape ? ce citer ckit ? hubungan awk ke ? klu x, just senyap je sudah la..klu kau tu x gf ashrafzafri, lg la kau tu kene sudah sbb dh bertunang..skg sape yg perosak hubungan sape ? ko ke wan intan ? dh tunang lg nk sibuk2 hal exboy..simpan dendam lg ke beb ? sudah2 la..takyah nk cite hal buruk wan intan kt sni..sape yg xkenal wan intan pls STOP dr wt dose..korang xtau cite hujung pangkal pn..

to sha : sudah2 la bnd dh lpas..jg matang ckit..bnd gni xyahla jaja dlm blog..wt malu je org bace..bia la awk masuk dlm idup ashraff time tu die single..tp skg die dh ade gf..gf yg die knal sblum die dgn awk...awk ni sbenarnye ibart org ketiga dlm satu umah tangga tau..wan intan has the right to fight for her rship..tp sedikit pn die xde ckp buruk sal awk..xpenah.. awk ? siap buat entry lg sal bnd gni..

to cik anon : ko kenal wan intan sgt kn ? ce bgtau ko tu sape ? wan intan tu terlalu lembut hati die..nk kate die hipo ? xjujur ? awk sape nk ckp gtu ? hebat ye ? even malaikat pn xmampu bace hati manusia..tp ko mmpu kan..wah tepuk tangan aku bace..sudah2 la weh..aku pn xhingin nk stalk blog minah ni..tp dh kau tibe2 usik hal mmber aku..canang knon die itu ini..mmg die leh senyap, tp mmber2 die leh senyap ke ? klu ko tu xgf ashraff zafri..ko lg la kne sedar..ko tu dh tunang..lg bgus jge tunang kau tu..kang kot ko plak tukar jd kt tmpat wan intan kot..tp lg best..Allah blas cash skg ni..ingt tu..


cik anon pnjam ayat awk jap ye : korg yang stakat kenal intan dari blog die, xpyh ckp la..kawan dgn die dulu br tau...

jgn wt dose kering dh..

by da way, aku aina@nana

Shahira said...

Ya Allah, pls la let it go of it.
penatlah nak hadap benda bodoh cmni.
just let them happy dahla.
and saya nak tekankan sekali lagi SAYA BUKAN ORG KETIGA DLM HBGN DIEORG TU.

don't simply jumped into a conclusion.
u may heard them talking but u don't hear mine.

so just let it go.
only Allah knows everything.