Pages

Thursday, November 26, 2009

dendang perantau



selamat hari raya Aidil Adha saya ucapkan kepada keluarga & kekasih hati tercinta. tidak lupa juga kepada kawan-kawan saya di Malaysia. agak-agak korang beraya esok hujan ke tak? huhuhu. humm. baru saya sedar perasaan berhari raya di perantauan. sangat tak best okay? even kawan-kawan cakap "ala raya haji je pun..." meh korang try beraya kat sini best ke tak? sudah semestinya saya takkan berjumpa dengan hidangan nasi impit & kuah kacang. waaaa. mak pula masak kuah lodeh untuk juadah esok. kegemaran ku...

ini yang nak start JK ni. saya menaip post entry ini sambil mendengar mp3 takbir raya. pasni layan lagu "Cahaya Aidilfitri" dari BDB "Bersabarlah Sayang" dari Sanisah Huri. wah memang lagu raya penuh syahdu. jangan ada linangan air mata sudah. sekejap lagi hendak ber-webcam dengan mak dan abah. esok pertama kali hendak ber-webcam dengan kekasih hati. awak... saya rindu awak. kita tak pernah pun beraya bersama-sama kan?

syahdu...



xoxo


raya mode

Wednesday, November 25, 2009

thesis mode







alhamdulillah

kini kembali bersemangat untuk memulakan penulisan tesis

harap-haraplah berjaya

terima kasih b kerana banyak memberi semangat

kata-kata ini perlu berada dalam hati dan otak tak kira di mana jua ku berada

ILOVEYOU

THESIS

METHODOLOGY

SURVEY

notakaki: oh tidak. saya masih lagi setia pada cinta hati
huhuhuhu



xoxo


:)

Tuesday, November 24, 2009

happy birthday for both of you



happy birthday for both of my friends here!
ILOVEYOU
^^
may God blessed you and our friendship still remains 'till the end


23rd of November 2009
Aween aka my ex-roomate

she is getting married soon, on the valentine's day next year (eceh konon-konon romantic laa tu). I am sorry I cannot attend your wedding day because I am still in Japan. just wait for my gift from here okay? I love you dear. Our memories still remain together ^^

this picture is taken in 2007 at UKM
waiting for dance rehersal


24th of November 2009
Seyha s.k.u.n.k.s

she is one of our group member since KMJ. just a skinny girl and not very tall. I really missed you here darl. I wished that we could be together one day to share our tears & joys together. Insya Allah there will be a gathering soon! so good luck in your life :)

this picture is taken in 2008 at ECM
we are waiting for Hana to find her shoes



xoxo


birthday cake mode

Monday, November 23, 2009

close up pics


f/4.8
ISO-200
1/1600 sec

f/4.8
ISO-250
1/40 sec

f/5
ISO-200
1/160 sec

nota kaki: sedang berfikir-fikir nak beli lens zoom
banyak duit?
(-_-)''



xoxo


;p

hari minggu yang terisi


hye semua. it has been a long time saya tak update cite g jenjalan ni. bukan apa since balik dr Tokyo saya jadi miskin papa kedana. bilalah duit claim nak dapat ni. iPod touch ku memanggil-manggil suruh dimiliki :( huuu sabar jelah dugaan gajet kat sini. hari minggu saya begitu best dan fun! sebab sabtu saya pergi ke Miyajima Island dan ahad lak menonton wayang 2012. baru release Jumaat lepas T_____________T'' lepas tu dalam wayang baru nak promote cite Public Enemies lakonan Johnny Depp. lambatnya...?


Date: 21st of November 2009
Venue: Miyajima Island
Time: 11am - 5pm

Itsukushima Shrine was first built in 593, then rebuilt by Taira-no-Kiyomori in 1168 on the same scale as it is today. a corridor of some 280 meters spans more than twenty buildings. The shrine was designated as a UNESCO World Heritage site in December 1996. Miyajima has been worshiped as a divine island since ancient itmes. this is why the shrine was built on the seashore where the tide ebbs and flows. the contrast of the blue sea, green hills and the vivid vermilion-lacquered shrine is breathtakingly beautiful (ini bukan ayat saya tapi dalam tiket hahahaha). jom layan gambar special daripada Nikon D90 dan Canon Eos 50D.

torii gate to Mijiyama Island

da sampai pun!!!

jom buat aksi melompat abg?
oh xpe mereka jual mahal...

rusa-rusa kat sini sangat jinak oke
dengan syarat jangan bawak makanan
diibaratkan seperti monyet kat Malaysia

just bergambar
tak paham pon signboard ni cakap ape
T_____T

Abg K ni memang kuat berlakon
konon-konon sesatlah tu
ada bakatlah jadi model

bergambar di belakang peta besar

setelah lama mereka memendam rasa
akhirnya melompat jua
hahahahahaha

aksi sengal dalam kereta kabel
otw to Mt. Missen Summit

ku da berjaya menawan puncak!
Shishiiwa Observatory
sini sangat sejuk oke
tak pasal-pasal ade hingus meleleh
T____T

autumn season kat sini sangat lawa
warna daun cacamerba

terikut perangai abang-abangku
aih...

ini aksi berlakon konon-konon daun jatuh berguguran dari pokok
padahal g kutip daun kat tanah pastu lambung
hahahaha idea yang sangat merepek

dah lama tak camwhore camni
^^

aksi terhebat sebelum balik

bye bye
muka penat nak balik

gambar lampu di tokong
dah lama tak shoot gambar lawa


Date: 22nd of November 2009
Venue: Fuji Grand Shopping Complex
Time: 1pm - 6pm

amin... tercapai juga cita-cita nak menonton cerita 2012. meskipun harga tiket sangat mahal okay. korang boleh tengok gold class kat GSC lagi tau. tsk tsk. mujur Abg K belanja. hehehe ni makin sayang kat abg saya ni. cerita okay tp ending cliche la. benci je. patut semua la mati. baru best. kata doomsday. kata apocalypse. apa kes? setakat si Barrack Obama mati itu memang surprising la sket. selepas itu, kami pergi ke DeoDeo. itu nama kedai elektrik. saya usha usha iPod touch. tak boleh jadi ni. mesti mau :D waaaa tapi bilakah... entahla.

teruja bergambar dihadapan poster besar
2012

harga tiket 1500 yen as a student price
ehem RM 57
memang aku jadi orang kaya berbelanja camni kat sini
jangan buat hal kat Malaysia sudah

iklan ini sangat lawak oke
kalau kat Malaysia iklan DiGi kan yang suh senyap itu
tapi kat sini melibatkan karakter Ultraman
siap boleh fire rasaksa tuh sebab beliau buat bising
kahkahkahkah



xoxo



;)

Friday, November 20, 2009

ym lagi...



hehehe. sesi ym-ing seringkali menjadi pilihan utama untuk mendekatkan hubungan jarak jauh di antara 2 pihak. itu kawan baik saya since tingkatan empat. dulu kami jarang sangat berhubung sebab beliau ini suka menyendiri. hahaha jangan marah ye cik hasliza. beliau cakap muka dia over-excited. btol ke? eh btol laa has...! hahahaha. rindu kat ko mek! saya lah ajar beliau camne nak guna webcam ni. amboi amboi mementang la kau da terer has. nak webcam aje. hiks. I know you love me :)



xoxo


;P

perkara wajib bila bergelar student master kat sini


yes. apakah itu perkara wajib? menghadiri pelbagai seminar. minggu ini patut saya namakan minggu seminar sedunia. isnin - rabu seminar seminar dan seminar. research latest pasal climate change. semua sebok nak buat pasal climate change. yang terbaru dari negara Jepun dan Korea. baru timbul kot kesedaran pasal hal ni T_____T

Isnin: World Bank Seminar
Selasa: Biomass Utilization in East Asian Countries
Rabu: 6th Biomass Asia Workshop

so pada 18hb lepas, rabu baru-baru ini saya telah menghadiri seminar di Hiroshima city bersama dengan coursemates dan Tanaka sensei. datang pun atas sebab subjek. bukan sebab kemahuan. huhuhu. senang kata TERpaksa :) bidang ini bukan bidang saya tapi faham jugalah bila tidak melibatkan ayat-ayat berbau kimia. setakat bio-ethanol, bio-fuel, bio-mass tu saya boleh catch up lagi. bio-omega? huhuhu merepek suda.

terdapat seorang panel jemputan daripada Malaysia iaitu dekan fakulti bioteknologi dan biomolecular sains di UPM, Prof. Dr. Mohd. Ali Hassan. very warmth people. dia tegur saya dulu hihihi pastu borak-borak sekejap lah. and then terdapat juga beberapa students from Hirodai dan staf FRIM. tetamu jemputan pula wakil daripada SIRIM.

alhamdulillah saya berjaya kurangkan tido semasa mendengar ceramah hahaha. so just check this out a few of pictures.

buku yang diberi kepada peserta

jom melangok dengar presentation dalam nihongo!

sesi soal jawap

bersama dengan coursemates dan sensei
oh kenapakah saya mesti seorang je bunga dalam mana-mana kelas???
sila jawap pls?



xoxo


seminar mood

Wednesday, November 18, 2009

happy birthday dear!



Raya 2006

asal laaa ko suka buat muke blur ni? aku try cari gambar ko in person dalam folder aku tapi tak jumpa laa laks. maybe tak pernah kot kita bergambar sama-sama. ko ingat tak lagi ni gambar bila? aku bajet ko mesti tak ingat sebab ko memang selalu hilang ingatan.

buat si pemilik baju berwarna biru: SALIHIN HAFIZI. aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA eh apekah? hahaha. silap-silap. SELAMAT HARI JADI YANG KE-23. thanks for being a good friend of mine. em I think it is more than that. best friend? yeah. that is better for having you in my life. you always be there for me :)

friendship forever okeh darling!

tunggu aku balik Malaysia aaa. boleh g photoshoot sama-sama. hehehe. aku tunggu saat itu beb!


xoxo


;)

Tuesday, November 17, 2009

17/11/2009



today is his birthday

I almost forgot

LMAO

*anak durhaka kau sha*

HAPPY 53rd BIRTHDAY ABAH
AKA
ENCIK MOHAMED ROSLI BIN OSMAN

TELL ME WHAT IS YOUR WISHLIST?

I knew that you want Yonex racket right?

hahahahahaha

sangat comel okeh



xoxo


;)

Monday, November 16, 2009

ini saya punya wishlist


terasa gedik pula nak letak wishlist ni. eceh. kau nak mintak barang mahal-mahal sapa nak bagi? hihihi. takpe lah diri sendiri yang bagi. boleh? baru rare. bila orang tanya "Eh, sape bagi kau menda ni? cool gila!" dengan penuh selambe menjawap "diri sendiri yang bagi." T________T yaaa nampak muka gagal di situ.

memandangkan birthday saya makin dekat. tengok sha kau da start buat hal. btol la dekat. 2/2/2010. hihihi. lawa tak nombor? saya pon rasa la gedik juga mau buat wishlist ni. nak pilih hadiah terbaik untuk diri sendiri. ini pon kali pertama saya sambut birthday di perantauan. T_____T nak beli kek pon mau 4000 yen. convert ke RM? RM160 yaa kawan-kawan. memang set rekod lah birthday cake paling mahal seumur hidup. gua kira leh dapat 1 setgh kek secret recipe. huhuhu.

ini lah wish list saya:


Nikon D90
ok sha kau memang seorang yang gedik
alhamdulillah dah tercapai hajat beli kamera ini


iPod Touch 32 GB
RM998
mau mau mau mau!


iPhone 3GS
RM1300
sila menangis!!!!!!



xoxo


happy mode

Sunday, November 15, 2009

okay ini tidak seronok



introducing: my gantt chart

traditional way yet it is scares me!

oh thesis
ILOVEYOU



xoxo


nervouse mode

Saturday, November 14, 2009

thanks for being a great friends!










I hope our friendship will last until the end!

LOVE YOU GUYS

555+



xoxo


happy mode