Pages

Wednesday, November 23, 2011

hari bekerja tak best


entry ini takde sebarang kata-kata aluan. rasa macam nak maki je. memang dah maki pun. dalam hati jelahhhhh. terasa macam gampang pun ada (--'') actually tengah panas hati lagi ni. serius panas hati. dahla takde aircond. bodoh punya management.

first biasa lah masalah tipikal atau cliche iaitu staff buat hal. buat lah banyak-banyak MC. kerja aku kan cover staff-staff kesayangan punya kerja. second, keadaan kedai yang super amat bersepah sekali T_____________________T'' really ruined my day. third, kerja 2 3 4 seploh juta kali kena buat, amend. arghhh bosan serius bosan fed up semua ada. tapi simpan dalam hati je lah kan. aku kan baik hati. tukang siapkan kerja orang lain. hehe ikhlas ni buat serius ikhlas. harap gaji pun berkat :)

and lastly sebab shutter pintu kedai takleh buka. adalah dalam sejam tunggu orang maintenance datang nak baiki. tu pun lembab nak mampos. pas dah buka tu rushing lah nak siapkan semua benda dalam satu masa. kebetulan pula stocks lak masuk 130 kotak. harunya rasaaaaaaaaaa. saya pun tatau kenapa Tuhan nak uji saya macam ini. sekali masalah datang debushhhh bertimbun-timbun. tapi tak baik mengeluh. just penat nak hadap rutin masalah yang sama. well, that is the challenge I have to face everyday or every second in my life. kuatkan hati ye Shahira :)

maybe sebab kat atas plus tekanan yang macam hmm membuatkan saya separa nekad nak berhenti kerja tahun depan. even takde kerja untuk back up? woww tu memang menduga hati. fikir gak lah lately sebab saya ada banyak komitmen kan... buntu actually. tatau camne nak gain back my courage ni haa sebab rasa macam dah menyampah. annoying. reason saya bertahan sebabkan gaji je. and my passion behind every single work I have done before.

Ya Allah...
please help me
:'(


xoxo



really hated Wednesday!

#24




xoxo



WW

Tuesday, November 22, 2011

my own photoshoot


hye and Assalamualaikum to all. hihi seperti yang dijanjikan ini adalah entry pertama penuh dengan gambar sayaaaaaaaaaaaaa ya gambar saya hiks :) ehem merasa juga akhirnya nak jadi model tak bertauliah huehuehue. sudah lama ekceli nak berangan ambil gambar ala-ala lookbook. ehem saya ini nak dress up tu tak reti tapi sangat-sangat meminati fesyen. sebab tulah jadi shopaholic (-_-)''

photoshoot ini ambil masa dalam 15 minit je. simple je. nak ambil merasa dress up sambil gambar ditangkap oleh orang. mujur staff merangkap adik kesayangan minat juga fesyen dan fotografi. so tidak lah susah nak mengarah beliau suruh ambil syot ini syot itu muehehehehe. cakap banyak tak guna kan? jom layan gambar ^_^


****

Location: Rooftop parking ECM, Kuantan
Gear : D90 with 85mm 1.8/fD, available light
Creative Director : ME :)
Photographer : Credit to Fariq Mustafa

polka dots shawl : lustfulluv.com
sunglasses : Forever 21
long necklace : Vincci Accessories
the ring : Chamelon
brown waist belt : Brands Outlet
fanning mustard jersey dress : thepoplook.com
black skinny pants : Uniqlo Japan
pink studded clutch : from Jakarta
black zipper pump shoes : Nose














xoxo



another post soon!

cetusan rasa


hye and Assalamualaikum to all. saya bajet mesti korang tak cukup tidur kan? kan? pastu sakit tekak kan? kan? hihi. same goes here =p anak tekak saya sakit, pedih dan perit semalam je lah. hari ini going back to normal tapi rasa perit tu still ada. sebab? menjerit-jerit terjerit-jerit depan screen tengok bola. pheww aksi memang betol nak bagi aku heart attack. kawan sebelah, orang sebelah kiri kanan belakang ehe depan takde sebab saya memang duduk depan sekali teheeee dah habis maki dah pemain tengah aka Fakri tuh. aihhh geram lak saya tengok dia main. camne lah si coach boleh bagi dia untuk penalti? perghhh memang menduga hati dan perasaan! ehe thanks to KFCM sebab selamatkan bola last tuhhhh. dan yaaa saya mengaku ini adalah pertama kali saya menonton match bola sepak versi Harimau aummmmm #proudtobeMalaysian :D :D :D

cerita semalam adalah pasal bola pada sebelah malam dan photoshoot pada sebelah siang. buat tebiat gamaknya ehe takpun versi menggedikkan diri. awww terasa model tak bertauliah lak. dahla demam-demam boleh lak photoshoot tengah panas. ah lantak! saya asyik snap gambar orang je kan so ini lah masanya nak meng-expose-kan diri hihi. bertempat di rooftop ECM *tempat saya bekerja* adalah pose dalam 15 minit dengan bantuan my staff. mujur ada orang yang boleh harap hihi. means tau lah posisi mana yang nak kena ambil etc. hasilnya? stunning. eceh puji diri sendiri nampak (--'') gambar akan di post kemudian. ini kat tempat kerja hikhik.

kalau perasan saya sudah jarang menulis. hmm sekarang ini lebih suka memendam rasa. atau saya pun tatau apa yang saya rasa sekarang. numb. dull. and dumb. nak melepaskan di dalam blog ini tapi takde mood akibat tekanan dari sekeliling dan of course tempat kerja. rasa macam confirm je nak resign next year. if nothing happens, I just stick to my plan. Emak pun seems okay sebab dia pun minta saya tukar kerja. senang untuk future. so far takde lagi rezeki even sudah hantar berpuluh-puluh resume. sighhhhhhh.

tak baik kan mengeluh? takpe. maybe rezeki saya kat tempat lain? Alhamdulillah dalam bidang fotografi ini boleh lah cari makan sket. adalah ruang untuk saya mencari rezeki dengan cara saya yang tersendiri. at first my parent macam tak bagi galakan sangat tapi bila tengok saya dapat job sana sini, mereka sudah pun faham :') maybe in the future, saya akan buka bisnes dalam bidang ini, who knows right? only Him. sekarang ini hanya buat yang terbaik untuk diri sendiri dan keluarga. tapi btol lah kerja saya ini macam hmm tak adventurous. saya sukakan cabaran untuk diri sendiri. bila lah dapat merasa travel sensorang? adehh. dahla kerja macam ini susah nak dapat cuti. apetah lagi cuti panjang T________________T''

banyak lak kan saya membebel. sekadar omongan kosong. hihi nanti kita bercerita panjang lagi. kerja kat sini pun takdelah banyak sangat sebab dah siapkan apa yang perlu pada minggu lepas. esok lusa saya full shift lagi sobsob. penat lah serious terasa penat (-_-)'' takpelah asalkan rezeki halal kan? got to go. muahhhh!


xoxo



I hate Tuesday

Friday, November 18, 2011

post-op


hye and Assalamualaikum to all bloggers and readers. ini update sekejap je. busy dengan kerjaya =p huuu pasrah actually sebab direct full shift for 3 days. my partner lak cuti sobsob. kerja kat dalam kedai toksah cakap lah memang banyak tak terkata. nak update blog pun tunggu ada mood rajin. banyak lak entry tertangguh hmm...

so how's life? so far so good lah. hari ini birthday my ex. happy birthday to him. sedih campur gembira lah kot dapat tau yang si dia sekarang tengah berbahagia dengan gf baru. ayat klise orang cakap... I'm happy if he is happy too. betol lah tu. takde pun apa-apa maksud tersirat. anggap je takde jodoh :) and also my best friend punya birthday, Lihin. dia ini special. selalu ada time saya down and especially masa tengah frust sebab break up hihi. peneman setia insya Allah :D

semalam, 17 November 2011. tarikh keramat sebab birthday Abah. supposed tadi ada family dinner, my treat tapi apakan daya, Abah demam hihi. next time lah kot. maybe tunggu Along balik. cis. baru nak menjeleskan beliau tapi hasratku terbantut huhuhu =p hadiah takde. hadiah kasih sayang je lah. tak dinafikan saya ini memang anak yang degil, baran semua benda lah tapi Abah tabah, sabar dan redha je kot? dah tahu perangai anak bongsu dia cenggini, so pasrah jelah hihi. muah lebiu so much Abah. semoga hidup kita diberkati olehNya, insya Allah :')

aishhh cepat lah masa busy ini habis. sudah tidak tertahan lagi. insya Allah selepas ini saya qada' semua entry yang lepas-lepas. tamau sekadar janji manis di bibir sahaja huhu. banyak benda saya nak cerita ini. tunggu ada mood je nih. dah lama tak tengok wayang. dahla cerita best-best bulan ini. minggu ini je plan nak tengok The Adventure of Tin Tin and Happy Feet 2. minggu depan lak Puss In Boots :D :D :D

hai kenalkan ini Abah saya
umur beliau tahun ini 55 tahun
amacam ada gaya bapa borek anak rintik?
abaikan tang kecerahan muka
=p


serious takde mood nak update blog
penat
:'(

my sugar rush for tonight
thank you
:)


xoxo



goodnite

Wednesday, November 16, 2011

#23




xoxo



WW

Monday, November 14, 2011

behind the scene





great days in Kelantan for 3 days
warmth hospitality and foods!
later update
:)


xoxo



:D

Thursday, November 10, 2011

away


hye and Assalamualaikum to all bloggers. sihat? hee saya kat sini sihat je kot cuma lately ni je stress dengan environment. ehe I mean stress since hari Selasa T_______T'' just a short update only. saya baru je lepas appraisal dengan team marketing from HQ. the result? so disaster. I think the worst ever experienced since I have been working a year ago. nak cerita ke taknak. hold dulu lah. biarlah bagi saya gembira dahulu =p

betol lah Allah akan datangkan kegembiraan selepas kemuraman ataupun kesuraman *ecehh ayat kau takleh blah ngehngeh. saya okay je. cuma a little bit ke? or banyak? stress dan sakit hati. heee. pagi nanti dalam pukul 930pg insya Allah jika diizinkanNya saya akan berangkat ke Kota Bharu sampai hari Sabtu ini heeee. kelik kapong wehhh ahahaha. last pergi Kota Bharu bulan Mei 2010 tu pun sebab kawan lama berkahwin hihi. tak sabar nak shooot shooot and shooooooooot. harap-harap cuaca pun okay :D

rindu nak tangkap gambar
semoga menjadi lebih baik
berusaha!


itu saja
hehehe kan dah cakap pendek je
;p


xoxo



:D

Wednesday, November 9, 2011

#22




xoxo



WW

Monday, November 7, 2011

tentang kerja


hye and Assalamualaikum to all readers and bloggers. wowwwww what a hectic day today. customers datang tak putus-putus aihhhh geram je tengok mereka mensepahkan baju-baju tapi apakan daya. lumrah sudah untuk berhadapan dengan manusia rakus tengok baju susun berlipat huk (-_-)'' mesti nak buat sepah padahal yang sudah ber hanger depan mata kot! tu yang buat haku hangennnnn je tengok tapi hihi tu kerja staff lah buat kan. saya kalau datang penyakit M memang malas nak tulun keh keh keh.

weekend yang baru lepas 3 jam tadi saya telah bekerja full shit eh silap shift lah. yes full shift sebab my partner cuti 2 hari untuk beraya. saya? sobsob beraya dalam kedai jelahhhh. rumah kedua ku oh my home sweet home. tinggal nak letak toto je atas lantai tu. takpun terjun je pakat tidur atas timbunan baju T_T'' maka dengan ini esok saya cuti. yes yes! sebab tu boleh tidur lambat ehe. tadi pun balik rumah pukul 2pg nasib baik tak kena maki dengan Abah. sebab dah mentioned tadi lepak dengan my bff, Diela. pastu amik hati sket cium tangan. wuuu baru nak beraya T_______________T'' tsk.

salam dengan Emak esok pagi lah. tu pun kalau terbangun awal hihi. actually ada plan esok dengan kengkawan iaitu road trip ke Kemaman. untuk? melawat Mesra Mall ngahahahaha. orang ganu turung Kuantan gi ECM pahtu kito dok pakak molek gi sano deh. mende gop yang adonyo? wehhh wehhh bakpe mung nok kecek ganu nyo Sha wehhh. wuuu. silap silap. agenda utama ialah Burger King! yezza... dah kalau nama kempunan kan ngidam kan apakan daya. perlu melayan gak ahh nefsu nih tapi humm hampeh. tatau jadi ke tak since kawan takut jem. cit.

****

okay enough for babbling part. meh saya kenalkan tempat kerja saya bagi sesiapa yang tatau lagi. hehehe. saya suka fashion. teramat suka dalam eksperimental fashion nih. so dapat lah kerja kat sini. lari sesangat daripada bidang yang saya belajar tapi sebab minat, saya teruskan juga kerja kat sini. stress tu biasa lah datang dan pergi. lumrah dan saya haru terima dengan hati yang amat sangat tabahhhhhhhhh tsk. saya pegang posisi as Store Executive aka kuli batak =p kuikui. eh tempat kerja saya ialah di Brands Outlet, East Coast Mall. ehe pada sesiapa yang singgah jangan segan silu meneguri saya. percaya lah saya tak makan orang meskipun jenis omnivor okbai.

kat bawah ini saya ada post beberapa gambar. gambar pertama itu semasa stock take pada 5 Oktober 2011 lepas yang buat saya gila, stress dan sakit. complete set cuma tak ambil MC je #pekerjacemerlang ahahaha. apakah itu stock take? okay kita akan scan baju semua dan article code itu akan tersimpan di dalam data stocks. so dari situ boleh tahu berapa banyak baju kena curi ke #contoh aihhhhh tapi damn betol banyak lak tu (--'') semasa stock take ada 3 pekerja dari Ikano Power Centre datang tolong sekali dengan Jane, our marketing in-charge.

pastu ahahaha ada letak gambar the latest for those 2 days I mentioned before this. promosi baju harga marked down from RM19.90 ke RM9.00. siapa je taknak beli. bak kata makcik seorang ini buat baju masak-masak T_________T'' sentap staff ai makcik sebab dengar baju ini buat masak-masak kehkeh. promosi ini berjalan setiap outlet tapi depends kat outlet tu nak jual ke tak. for us of course lah sebab confirm orang akan serbu dan lembang. kalah kedai bundle!

my team
kawan saya cakap ini gambar palsu
sebab semuanya senyum macam terpaksa
T_______T

for men
kitaorang bukan malas nak melipat
tapi fedap wehhhh fedap

for women
ini lagilah menggunung macam Gunung Kinabalu.
ahahahaha

****

heeee saya suka berfesyen pelik dan lain daripada yang lain. I have my own trademark here. so apa kata kita bereksperimental sedikit =p sekarang ini saya nak cuba "Androgynous Fashion" wah nama cambest kan? hihi lets take a quick look how do I look. menurut satu blog ini, Androgynous Fashion is the current hype in the world of haute couture. nama Androgynous tu diambil daripada bahasa Greek yang bermaksud lelaki dan perempuan. so dah try dan memang cambest hihi :D

kata sayang company kan
ahahahaha
scarf : Brands Outlet@RM19.90
black shirt: Topshop@RM49.90
light blue denim t-shirt: Brands Outlet@RM79.90 B1F1
black skinny long pants: Brands Outlet@RM59.90
grey flat oxford shoes: Brands Outlet@RM53.00
light green pendant necklace: Vincci Accessories@RM29.00

this is what I'm wearing on Sunday
kinda new style for me ehehe
dark grey batwing cardigans: Brands Outlet@RM39.90
oversized native shirt: Kitschen@RM49.90
grey ultra skinny jeans: Seed@RM109.90
green-brownish tote bag: Vincci@RM119.00
grey flat oxford shoes: Brands Outlet@RM53.00
light green pendant necklace: Vincci Accessories@RM29.00

okay lah setakat ini je. dah ngantok nihhhh. hari ini gila ber-tweet. ahahaha bosan ngadap customer so masuk office jap ber-tweet. gila ahhh dah nak jadi addictive lak rasa. ini yang rasa macam nak pakai smart phone tapi tatau bila sobsob. harap tidur kali ini nyenyak dan aman di bawah alunan aircond hihi. muah muah goodnite!


xoxo



penangan nasi tomato 2 round dengan lemang kijal

Sunday, November 6, 2011

to whom it may concern


"There's a reason I said I'd be happy alone. It wasn't because I thought I would be happy alone. It is because I thought if I loved someone and then it fell apart, I might not make it. It's easier to be alone. Because what if you learn you need love? And then you don't have it. What if you like it? And lean on it? What if you shape your life around it? And then it falls apart. Can you even survive that kind of pain? Losing love is like organ damage. It's like dying. The only difference is, death ends. This? It could go on forever..."

- Grey, Meredith
Grey's Anatomy S0722
"Unaccompanied Minor"


"The length of your recovery is determined by the extent of your injuries. And it's not always successful. No matter how hard we work at it. Some wounds might never fully heal. You might have to adjust to a whole new way of living. Things may have changed too radically to ever go back to what they were. You might not even recognize yourself. It's like you haven't recovered anything at all. You're whole new person with a whole new life."

- Grey, Meredith
Grey's Anatomy S0718
"It's A Long Way Back"


you may know my whole story but you don't know me. don't treat me like you know me for the rest of your life. you and me just a stranger and I really put my best to know you but I can't. I just can't. I can't imagine US being together. I want to meet someone new in my life but I don't know who. I want to know HIM by myself. explore by myself. all by myself.

being good is not good enough. there is must be something about HIM that made me feel like HE IS THE ONE FOR ME. yeah I WANT HIM to be my future. I don't know how to explain this but my heart do. for now my heart speaks for me.


I just want to be happy.
that's all I need for now.

please stop chasing me.
there will never be YOU and ME.
there will never be US.


xoxo



stop wasting your time

kali ke-3


Hari Raya Aidiladha tahun 2009
Higashi-Hiroshima-shi

hye and Assalamualaikum to all bloggers and readers. malam ni nak feeling-feeling sket. sket je tak banyak pun. kan malam raya huahuahua (--'') malam raya pun esok still kena kerja. full shift okay full shift. tsk. sadis. dahla tahun lepas pun full shift. rindu nak beraya. tapi apekan daya perasaan sayang kompeni lagi lebih kot huuuuu. boleh lak lupa minta cuti awal-awal kan ummm takpelah redha je. okayy sekarang pun memang mood redha.

saya nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha kepada readers, bloggers and haters hehehe. termasuk lah juga stalkers sekali hemoh hemoh. kalau makan nasi impit kuah kacang jangan lupakan saya :D saya dah takleh nak makan kuah kacang nanti ada kang tergaru-garu di pipi pastu mulut membengkak macam kena sengat tebuan awwww~

hari raya ini membawa maksud pengorbanan. memang ada banyak jenis pengorbanan tetapi kita mesti utamakan pengorbanan kepada agama dan keluarga dahulu. pastu baru fikir pasal diri sendiri dan orang lain. hehehe takde point lettewwwwwww T______________T'' goodnite!


xoxo



:D

Wednesday, November 2, 2011

#21




xoxo



WW

Tuesday, November 1, 2011

1.11.11


hye and Assalamualaikum to all bloggers and readers :) long time tak menulis huh? ini entry saya yang pertama di bulan November. erk? T_T'' cepatnyaaa masa berlalu. umur pun makin tua hukhuk. boleh kira je berapa kerat sangatlah entry di bulan Oktober. bukan malas tapi takde mood :'( sobsob. susah gak nak menulis kalau takde mood ni nanti jadi entry sampah. hehehe am I right?

haaaa cuba teka di mana saya berada sekarang? di dalam ofis tercinta. yups saya memang sayang company sesangat. muah sket muah sket. jam sudah pukul 1134pm dan ini merupakan malam kedua saya kena shift malam. start from 10pm until 6am tu pun paling maksimum lah. macam pagi tadi kerja habis dalam pukul 540am. punch out with my staff seorang pastu trus drive thru McD untuk breakfast.

heee kedai saya ini mengalami sedikit renovation sebab most of tiles sudah terangkat sebab ada pergerakan udara yang terperangkap dari bawah. siap sudah pecah-pecah haaa. sadis kan. actually kena sebulan yang lepas tapi sebab tiles takde so kena postponed. ni mujur tiles ada so aku lah yang kena jaga (--'') seronok juga sebab takyah datang kerja siang ngehngeh cuma kerja malam je. tak terasa mengantuk pun sebab kat rumah pun tidur lambat kan. so balik rumah pagi-pagi buta, solat pastu terus lah menidurkan diri sampai petang =p

hihi ini update sekejap je. esok lah nak update pasal cerita macam-macam adooooo. tupun kalau terjaga daripada surgaaaaa awal hihi. tidur itu nikmat. tapi tak sama dengan tidur siang dan malam. tidur malam bila bangun rasa segar bugar tapi tidur siang? bangun aku dapat migrain dan blur bengap gitu T_____T'' till then okayy. nak kena sambung kerja kat luar. babai :D

layan gambar jap sepam dua

tiles yang rosak sudah dibuat keluar

panjang tak panjang

hai nama saya Shahira
mohon lempang
T_T


xoxo



transform into a bat!