Pages

Wednesday, March 31, 2010

saya suka gigit ais



kawan-kawan saya semua tahu saya suka gigit ais. sudah menjadi habit or orang cakap tabiat buruk sejak... sejak bila ye. tahun 2004! yes! sejak kawan saya memperkenalkan minuman favourite yang kekal sampai sekarang. tu diaaaa teh ais. since saya sudah addicted kepada teh ais, since from that saya suka gigit ais. sebab bila gigit ais saya rasa satu perasaan seronok dan puas kot hahahahahaha. gila tak? tidakkkk. siapa yang suka gigit ais mereka tahu kot perasaan gembira itu camne (--'') susah lah untuk digambarkan bagaimana perasaan sebenar dapat gigit ais ni. huhuhuhu. misteri...

entri tidak berilmiah sungguh



xoxo


gigit ais tu best

how to train your dragon


gedik gila kan rasa
tiba-tiba upload poster versi Jepun
rindu T_T

best!
google lah review filem ini
memang mentarik hati untuk ditonton

terasa mahu layan 3D di Kuantan
kat JB tiada 3D
so village
(bak kata Ayin- pinjam ye ayat kau nih)
ngahahahahahaha



xoxo


how to train your BF bila pula mahu keluar?
(--'')

Tuesday, March 30, 2010

any luck?



mood untuk update blog tidak lagi menuju ke klimaks seperti hidupku sekarang ini masih lagi dull & monotonous. just esok ada meeting dengan my supervisor berkenaan dengan my survey. harap-harap boleh settle dalam minggu ketiga bulan April ini dan akan blah dari UTM. asal dengar nama UTM je mesti jadi lemau. ganbatte ^^ ganbatte. tidak sabar mahu habiskan pengajian sarjana saya ini insya Allah pada bulan Jun tahun 2010. itu janji saya. menggenggam segulung ijazah sarjana pada tahun 2010. tapi konvokesyen UTM ke-45 lambat laaaaa pula! ada ke pada hujung bulan September? aih. marah betol saya tengok tarikh tu. penat je kot beli kain awal-awal. ceit. I have to settle down by this year. cukuplah saya sudah extend for 2 semester keranamu Jepun. that is the price I have to pay.

erm. actually perenggan 1 itu sudah terkeluar daripada tajuk. aih. sebenarnya nak cerita sedikit tempat-tempat yang saya sudah apply kerja. 2 government dan 3 private sectors. harap-harap adalah mengena satu kan? at least call me for the interview tu pun sudah cukup bagus. last interview pada tahun 2008 T_________T

1. UMP (Science Officer)
2. SPA (M41 & G41)
3. BASF Petronas Chemical Sdn. Bhd. (HSE Executive)
4. Petronas Sdn. Bhd. (HSE Executive)
5. Pelangi Niaga Oil & Gas (HSE Executive)

hajat hendak kerja di Kuantan je. bab tu memang demand lebih. macam susah je if kerja luar dari Kuantan. nanti sudah kahwin camne? tak ke susah. Encik Ikhwan tu dah sah-sah kerja kat Kuantan je. itu salah satu sebab lah mengapa saya hendak settle down kat Kuantan je. biarlah orang cakap otak tak berkembang ke apa, Kuantan tetap di hatiku. oh ye. saya berjaya dapat panggilan untuk peperiksaan G41 & M41 pada 10 April 2010.

saya pasti ramai lagi graduan ijazah sarjana muda berjaya mendapat panggilan tersebut. apa lagi. kena khatam buku Malaysia Kita lah. nak buat macam mana. kenalah study balik. huhuhuhu. saya berazam hendak buat yang terbaik. hihi. kebetulan sama pula tempat dengan Encik Ikhwan. wawawa macam kuat je jodoh kita ini kan, B? alamatnya berkepit jelah pada hari tersebut. good luck for you too dear.

ganbatte Shahira san
okayy now proceed to your work



xoxo


bersemangat!!

Sunday, March 28, 2010

mixed mode feelings


4 seasons
summer. autumn. winter. spring
+)



xoxo


photog mode

sweet blood


gambar sel darah
sekadar hiasan
nak je letak gambar darah manis
tapi tak terjumpa pula gambar darah kene hurung dengan semut
T________T

orang-orang tua cakap selepas bertunang ini, darah manis bagi pasangan masing-masing. apakah maksudnya? maksud tersirat? tersurat? terselirat? berbirat-birat? ngaaaa? ternganga aku memikirkan persoalan ini. adakah betol? ataupun hanya mitos semata-mata? mahupun itu hanya percakapan mereka masa zaman tok kaduk kita dahulu? meskipun kita sekarang sudah berada pada zaman milenia bukan lagi zaman ais bukan lagi zaman batu, masyarakat kita masih lagi kekal percaya dengan pegangan tersebut. darah manis oh darah manis.

sebenarnya, ungkapan ini dicipta bagi menggambarkan dugaan mereka yang memegang status tunang. ada saja dugaan besar atau kecil yang boleh melanda dan tercetuslah keluh kesah resah di jiwa. nak buat kerja pun tidak jadi. apa lagi JK mode lah. layan perasaan ke etc. sebab itulah agaknya orang tua kita tidak menggalakkan sangat diikat lama-lama ini sebab makin lama darah pun makin manis dari air sirap bandung mahupun ribena kah kah kah okayy itu tidak lawak (--'') ini baru bertunang belum lagi berkahwin. lagi haru!

ingatkan darah manis ini macam tiba-tiba je salah seorang pasangan mati akibat kemalangan jiwa ke huuuu teruk betol bayangan kau Sha tapi rupa-rupanya silap huhuhuhu. orang cakap darah manis ini memang mendapat perhatian misalnya jika dulu kita pakai selekeh orang tidak ambil perhatian. memang betol pun. dan selepas dapat darah manis ini, kita pakai selekeh pun orang boleh cakap cantik (--'') macam kena minyak dagu jek bunyinya.

saya dengan Encik Ikhwan okayy tapi adalah masanya bergaduh sedikit. itu normal. ceh ayat cliche habis tapi betol lah. memang adatkan dalam hubungan pasangan. so, memang sakit hatilah jika bergaduh ni. lebih-lebih lagi jika dicampur dengan perasaan rindu tapi ada geram. macam mana itu? tak ke gundah gulana dalam jiwa? dahla hubungan jarak jauh. aih dugaan betol. tapi insya Allah we will make it to the end. amin...

"Have faith & trust in the relationship. List your DOs & DON'Ts, LIKE & DISLIKE. Then discuss, negotiate, GIVE & TAKE. Well then the happiness is yours."

"YOU ARE STILL MY SUNNIES ENCIK IKHWAN"



xoxo


bergaduh itu adat

Saturday, March 27, 2010

great day with skunks


hello spring & sunshine


today I am wearing...





****

today I had a super amazing girlfriends day with 2 of skunks members; Ulin and Fizah. we went for a superb thumbs up malay movie; Evolusi KL Drift 2. totally amazed with the drifter. before that Fizah treated us with yummy banana split Baskin Robbins. thanks darl. we had out lunch at Secret Recipe before continue our journey just for a window shopping except for Fizah who had bought 2 hard cover story books and 2 pieces of slack pants T_________T I am so jealous with her huhuhuhu.

Evolusi KL Drift 2
4 stars out of 5

a lot of calories and sugar
+)

everyone is hungry right now
yeah totally!

looking for a new pants

now everybody is really hungry
T____T

captured by Ulin

are they...
is it true?

itadakimasu!
Fizah with her tomyam kung

I always craving for chicken chop
ngehehehehe

Ulin with her first time Vietnamese beef mee
I think...


great day today!
to the other skunks don't get jealous okayy
:D



xoxo


;)

kelebihan emak bermain Facebook


wall Facebook saya
akibat depressed gambar pun bertukar
T__________T

sedang saya mengalami masalah kemurungan atau depression akibat ombak badai telah melanggar bahtera saya yang selama ini tenang bak sepohon kayu daunnya rimbun itu... tertulis di notifications Facebook saya "Zalazan Mohamed Noh post something on your Wall" wawawa advanced betol emak saya ini. tup tup she smelled something fishy is going on here disebabkan masing-masing punya status adalah dalam bentuk emo. erk? and then she called me. pung pang bla bla pot pet and then I felt relieved! omg saya cerita masalah cinta pada emak? huhuhu segan tak segan pun asal lepas. rasanya emak memang layak digelar Doktor Cinta eceh sila kembang.

I LOVE YOU MAK!

thanks for everything

ada baiknya jika emak sendiri bermain facebook



xoxo


love her

Friday, March 26, 2010

girls day out


malam tadi saya keluar dengan Ayin ke City Square, JB. wow sudah lama tidak drive malam ke bandar JB lebih-lebih lagi inilah kali pertama saya drive ke CS. hahahahahaha sebab tidak tahu jalan T________T mesti pelik kawan-kawan baca bila Sha tidak keluar berjalan ke? kan kaki kau tu gatal je nak keluar je kerja 24 jam. huhu entah lah tiada rasa pun mahu gedik-gedik keluar eventhough saya ada kereta. duduk dalam bilik lagi nikmat kot?

saya plan nak teman Ayin je tengok wayang tetapi mesti TERbeli something. damn. benci pada diri sendiri. gatal sangat masuk ke butik ini kan sudah TERkenan dalam hati. bila tidak TERbeli nanti mulalah TERmimpi-mimpi jadi ada baiknya aku TERbeli terus. jika rasa tidak TERkenan dalam hati secara tiba-tiba, boleh je kan jual balik? oh ayat penyedap hati saja ngehehehehe. lagipun fikir secara logiknya slingbag lama tu macam sudah buruk je sebab selalu pakai. koyak pun ada. kotor pun ada. amboi banyaknya alasan (--'')

kami layan cerita The Lovely Bones. superb. thumbs up. cerita ini mengisahkan seorang kanak-kanak remaja umur 14 tahun kena mati dirogol dan dibunuh oleh jirannya yang super psiko. kalau pembunuh bersiri macam ini mesti kita boleh agak penampilannya macam mana. sangat pembersih dan teliti gila dalam hal-hal kecil tapi dalam hati memang psiko habis. pastu mesti depressed akibat penceraian dengan isteri lama pastu jadi gila seks. lebih kuranglah. so nak isikan nafsu dia tu, maka beralih arah ke kanak-kanak perempuan, jerat mereka dan rogol lalu bunuh. tsk kesian.

penceritaan cerita ini unik sebab mangsa bercerita dari dunia inbetween earth and heaven. kiranya roh dia tidak tenanglah sebab mayat tidak dijumpai tapi itu my first thought. but at last? akhirnya dia pergi syurga setelah dapat first kiss from her crush, Ray Singh. wth? huhuhu tidak logik betol. tapi well done! Peter Jackson is the director of the film and Steven Spielberg is the executive producer. so nak komen apa? try tengok movie ini dahulu :)

The Lovely Bones
starring by Mark Wahlberg and Rachel Weisz

****

pencarian pada malam semalam...




ala-ala Chanel quilted slingbag
vintaj habis
+)



xoxo


ini last shopping!

Thursday, March 25, 2010

new handbag for sale


*SOLD OUT*
LET IT GO FOR THE PRICE OF RM440 INCLUDE POSTAGE FEE IN MALAYSIA ONLY
100% IN THE BEST CONDITION
NEW ITEM & NEVER WORN
DIRECT FROM US STORE

G by Guess
Romy Half Flap Handbag
Color : White
Faux leather with a chic python-embossed trim that shows off your sophisticated side
Detachable tassel that highlights your fun and flirty side
Great size for day or night
Single split shoulder strap
Flap closure with snap
Pleated faux leather exterior with python-embossed trim
Silver-tone logo and studs
Removable tassel
Animal-print lining Interior zip and lining pockets
14” x 4 ½” x 7”



xoxo


;)

hasil sepencarian semalam


okayy serius saya tidak tahan dugaan bag laptop pink ni...! sudah lama mata ini meng-usha dan terus mentarik hati untuk membeli beg laptop tersebut. sudah lama okayy hati ini memendam rasa. murah pun murah bagi saya lah sebab nak compare dengan harga bag ini kat luar sana. kira boleh dapat student price. huhuhuhu since bertentang mata denganmu, aku tidur tidak lena, bila on laptop selalu terbayang-bayangkan akan dikau. actually sudah lama hendak beli tapi memandangkan masa itu bajet terhad ceh. padahal pokai akibat persiapan ke Jepun (--'') maka terpaksalah menahan dulu panahan hati kau kat aku *wink wink* tapi sekarang aku sudah dapat engkau!!! puas hati ngehehehehehehe aku bayar kau ini pun tutup mata je weh huk.

tekstur lembut
seperti sponge cake
okayy itu tipu

arghhh mentarik hati saya
drooling eyes
0_o

bak kata Siti Nurhaliza
ku milikmu
tapi versi Sha mu milikku

semalam jugalah terasminya Pesta Konvokesyen UTM yang ke... err... bape eh? ngahahaha saya pun sudah lupa sebab ini konvo kecil je tak penting pun yang penting konvo saya semester hadapan ye kengkawan insya Allah :) selepas makan malam dan menghantar baju ke dobi dengan Ayin, roomate tidak sah yang tersayang, maka kami pun pergilah ke pesta konvo. memang sudah niat dalam hati TIDAK MAHU MEMBELI tapi apakan daya... kuasa membeli di tangan shopaholic yang berduit. tiada duit tidaklah membeli. ye tak?

jadi pusing-pusing macam biasalah mesti banyak gerai baju dan yang paling obvious gerai jual kasut Crocs. bukan yang reject tapi replica punya. laku lak tu macam pisang goreng panas. hiks. nak puas memanglah tidak membeli di sini sebab kualiti memang jauh beza dengan yang original. itu pendapat Ayin, si kaki gemarkan Crocs. aku juga yang tiada Crocs T________T

jalan-jalan punya jalan rambang mata dengan pelbagai jenis dress. aih. macam berminat dengan satu style racerback dress English style. murah je RM30 tapi... tengok dulu. aku baru je beli dress kot hari itu. huuuu Sha silalah saving duit anda. kami pun sampai ke satu gerai buku agama. saya terdetik hendak mencari buku itu. alhamdulillah jumpa pun. siap beli 2 naskah lagi tapikan tadi Along bagitau yang buku itu emak sudah pun beli ada di rumah huwaaa. apesal laaa tidak cakap awal-awal? tapi tidak mengapalah tidak menyesal pun dalam hati. saya ini bukanlah seorang yang kakibuku tapi mukabuku erk apakah ngehehehe. pembacaan buku ini sedikit sebanyak akan membantu saya untuk ke fasa yang baru nanti insya Allah... jika diizinkanNya.

comel kan?
harap-harap Encik Ikhwan akan selalu ucap selepas kahwin
wink wink

terhangat di pasaran sudah lama
tapi saya je yang baru beli
T_____T

dan berjaya juga merembat kain pasang untuk dibuat baju kebaya labuh atau nyonya. dua-dua pun boleh sebab kain memang tersedia labuh. warna mestilah ungu okayy my favourite. ada kang boria semua ungu ni. cantik. handbag ungu, shawl ungu, kasut ungu, serba serbi ungu T_______T kereta pun ungu wah wah wah. gila. sepanjang hayat saya tidak pernah pun memakai baju kebaya so inilah kali pertama. lagipun beli khas untuk Encik Ikhwan. beliau hendak sangat tengok saya pakai so inilah peluangnya. boleh jadi juga baju konvokesyen saya nanti hehehehe recycle sudah. matching dengan jubah warna ungu juga (--'') jadi jangan muntah ye tengok serba serbi ungu. aih.

diimport dari Indonesia
tempat mana saya pun sudah lupa
penjual pun asal dari Padang

complete set dengan shawl
+)



xoxo


happy shopping

Wednesday, March 24, 2010

kehendak atau kemahuan?


bulan ini bulan Mac

jadi saya hendak sesuatu untuk diri ini

dengan erti kata lain memanjakan diri

tapi bukankah dengan pergi buat facial atau spa?

hihi

:)
cuba bayangkan jika case ini berwarna pink?
really suits my pink laptop
what do you think?

Coach New Poppy Patent Wristlet

tak tahan okayy tengok colour ungu
dark amethyst
*sigh*



xoxo


sang shopaholic sudah kembali

sehari tidak update


wah. since balik dari Jepun ini rasa seperti tidak bernafas. saya rasa macam PM lak busy gila-gila. adeh. itu luahan bff saya. dia merasakan saya ini busy mengalahkan PM kita hik. lebih busy semasa saya berada di Jepun. semasa di sana, saya keraplah ber-ym dengan beliau. gosip sana sini. chit chat tapi sekarang? aih. masa untuk diri sendiri pun tiada. baju pun tidak sempat hendak basuh since minggu kedua berada di UTM T_________T tulaaaa ada masa lapang pergi membazir. kan sudah merasa kerugiannya. isk.

hari ini hari kedua saya jadi usher untuk seminar di fakulti saya. ya Allah penat memang terasa. eventhough kerja senang je. tunjuk jalan, senyum sampai ke telinga tapi serius penat. kehulu kehilir dan entertained mereka. huhuhu. itu bukan perkara yang mudah. tapi mestilah ada perkara yang best. iaitu makan free! yes. jimat belanja saya selama 2 hari. seperti semalam selepas je habis seminar dalam pukul 5ptg kami bertolak ke Kukup. ngahahahaha. baru tahu Kukup itu tempat apakah? salah satu taman negara di Johor dan terkenal dengan kepelbagaian spesies paya bakau. jika tidak silap semalam ada 27 spesies. kami semua naik bot. ala-ala tour de Kukup Island dengan bot lah. sama je saya rasa seperti di Kuantan pun ada juga khidmat camni. naik bot tengok hutan paya bakau. oh pencinta alam betol :)

selepas itu dalam pukul 7ptg kami pun mengadap dinner yang amat lazat. seafood! first time in my life makan udang harimau yang disalut dengan nestum. hiks. pastu mulalah gatal hidung T________T aku alergik lagi wawawawa. ada sotong goreng. itu aku geli nak makan sebab pelik. macam digoreng dengan kelapa pun ada. makan pun bunyi kruk krak kruk krak. pastu meratah ketam bersalut cili yum yum. saya pun apa lagi. rezeki depan mata kerja daku meratah...! hihi. tapi bila balik bilik terus sakit perut (--'')


sekian update kali ini



xoxo


tiada gambar

Monday, March 22, 2010

happy


hari Ahad merupakan hari kami berdua keluar dating. boleh kira beberapa kali sahaja kami keluar dek kesibukan beliau yang super busy T_______T but still have time to spend with me. itu memang sudah termaktub sebagai syarat untuk menjadi kekasih hati saya ngehehehehehe. jadi kami pun dalam pukul 10pg lebih keluar konon-konon mahu breakfast roti canai tapi alik-alik berakhir di Old White Town Coffee dengan toast bread. aih. bagus btol dengan ice blended nya. terbaiklah sebagai breakfast. adeh. after that we went to ECMall to watch Alice in Wonderland movie. hahahahaha. baru tahu jalan cerita camne keh keh keh so tidaklah membosankan seperti kawan saya cakap sebab sudah tahu the main line story.

bolehlah layan cerita ini
asal dengan Encik Ikhwan
cerita bisu pun aku layan
muahahahahahahahaha

****

hari ini ada jugalah tunjuk design baju untuk tunang dan akad nikah kat Encik Ikhwan. dia ada juga suka pada pilihan hati ini tapi mataku sangat rambang okayy. tapi at the first mesti kuruskan badan sampai berat 53kg! I have to deduct 5kg from my current weight for now which is 58kg T________T ya saya tahu saya gemuk. huk. jadi setelah bincang sedikit dengan emak sambil tunjuk kain dan lace, maka saya nak baju kurung mini warna ungu pada hari pertunangan dan baju kebaya labuh pada hari akad nikah. hiks. I loike +)

ala-ala design baju kurung mini
untuk hari pertunangan

baju kebaya labuh untuk akad nikah
tapi based on white lining
or more to grey/silver colour
lawa tak?



xoxo


esok kena balik UTM
T_T

Sunday, March 21, 2010

a part of GAULs


lepaking session at Murtabak Mengkasar
Bukit Sekilau
Kuantan

18-200mm

Ria

Mas

Dani

Muben



xoxo


photog mode

happy birthday


tarikh 20 Mac 2010 merupakan ulangtahun hari kelahiran seorang kawan baik saya daripada sekolah menengah lagi. empunya diri nama Noor Hasliza Mohd Amin tapi saya selalu call Has Ramping ngahahahaha sebab masa sekolah beliau agak chubby tapi sekarang amat keding T_______T aku lak rasa macam giant apabila berada di sebelahnya huk. tapi dalam phonebook hanset saya tulis Has Comot. hihihi. saya amat sayangkan beliau kerana dia ada semasa susah dan senang saya. bak kata memang sahabat :)

dulu masa sekolah menengah selalu pergi rehat sama-sama dengan 2 orang lagi geng saya masa sekolah dahulu hihi. lawak je bila fikir balik beli keropok lah. karipap lah. aihhhh. saya dulu pernah je tidak bertegur dengan beliau sebab bergaduh tapi bila sudah baik semula, kami menjadi semakin rapat dan masih lagi berhubung antara satu sama lain. tsk. so touching!

well I wishes you a very HAPPY BIRTHDAY mydear friend!

I love you
^^

beliau di kiri saya
gilakan pink

gambar sebelum saya bertolak ke Jepun pada keesokkan harinya

hadiah untuk beliau
sila terharu!



xoxo


happy birthday!