Pages

Tuesday, October 27, 2009

entri


saya rasa hampir semua pembuat belog yang masih bergelar pelajar IPT buat entri pasal

peperiksaan akhir bakal bermula

*dah mula dah pun*

entri seperti...

good luck!

doakan yang terbaik buat diri ini setelah pulun ngadap buku mata dah rabun

apesal aku takleh study haaa?? ada sesiapa boleh jawap?

oh mood! manekah mood aku sila datang cepatlah weh aku mau study ni!!

saya?

mak ai bapak engkau punyalah susah nak buat questionnaire!

padahal pra-survey je

yang kalut sangat apesal?

ntahnya sha ni

apesal?

mementang la dah siap...

tunggu translator je ni menyiapkan lagi 50%

huhu

saya harus berhenti di sini sebelum start merepek

tak tentu hala

padahal baju belum kemas lagi

ok bye!


nota kaki:

saya berlepas ke Tokyo esok pagi.
doakan saya yang terbaik.
ecehhhhh macam nak pergi final exam
(-_-)''



xoxo


:)

Sunday, October 25, 2009

誕生日おめでとう


25 October 2009

Happy Birthday cake Pictures, Images and Photos



私の親友に: Hafizah Hardy

最大限にあなたの人生を生きる



xoxo


:)

update


click here

Saturday, October 24, 2009

current mode



this is me when I'm in the HAPPY mode

serious

I'm not joking either lying



xoxo


:`(

Friday, October 23, 2009

setelah 3 minggu di perantauan


Scene 1:

rambut gugur

bakal menjadi separa botak tidak lama lagi

boleh geng dengan zaibo

Scene 2:

kulit menjadi menggerutu

bersisik seperti ikan di lautan

sel kulit mati berterbangan

badan miang

badan gatal

tangan menggaru garu macam si monyet sedang mencari kutu

Persoalan:

mengapa saya yang harus menjadi mangsa?

tidak sabar memulakan pertemuan dengan manusia yang suka cucuk bontot umatnya sendiri



xoxo


:)

Wednesday, October 21, 2009

daydreaming




hope this is real



xoxo


:D

Tuesday, October 20, 2009

bunga saya



inilah bunga hati saya. namanya Nurul Farhana tapi panggil dia Hana je. Hana/Hanna bermaksud bunga dalam bahasa jepun. huhu. camne eh saya kenal dia? thru matriks. kami sama-sama matriks Johor. bilik pun sebelah je tapi tak pernah tego. camne ntah aritu dia leh datang ke bilik saya dan mengomel pasal hanset dia. mula-mula saya buat muka kerek tapi bila da tau dia asal Pahang... oh ada gak orang Pahang kat sini. kami pon menjadi makin rapat dan dia salah sorang ahli skunks dalam geng kami.

sekarang dia adalah teman rapat saya

sahabat saya

saya rindu kat dia

dahpun terubat setelah berwebcam



xoxo


;)

kenapa saya TERcebur dalam bidang BERbelog ini?


first of all. jari-jemari saya menggaru-garu badan tak kira di lengan kaki lutut peha perut. hampir 100% segenap tubuh badan saya dah jadi macam ular sawa nak bersalin kulit. kat atas meja ini boleh nampak sel kulit mati beterbangan jika ditiup begitu juga yang ada di pakaian saya. ya Allah pedihnya Dia saja yang tahu. tangan ini mahu berhenti menggaru sebab kalau teruskan juga pekerjaan itu nanti bakal suami akan komen masa malam pertama nanti "eh kenapa badan chenta ada tompok-tompok macam parut kena dera?" (-_-)'' aduhai janganlah ada parut tolonglah. huuuu. menyesal rasanya tak borong satu dozen botol lotion Vaseline Aloe Cool & Fresh di Watson's sehari sebelum bertolak. hmmph... dan jari jemari ini mahu juga menggaru instead of menaip di laptop saya ni.

ok. puas sudah acara menggaru. kepala saya pening membaca artikel Introduction: The Ocean's Meridional Overturning Circulation. haa lihat lihat. nak baca tajuk artikel pon berbelit lidahku. tak sukanya membaca artikel. teringat zaman degree dulu cari artikel bagai nak rak pastu cari ayat yang best-best untuk letak dalam literature review. masa tu WAJIB HARUS MESTI rajin. nak dapat AAAAAAA punya pasal. nasib baik dapat AAAAAAA if not dalam hati memang nak kena Dr. Ramlan ni hihihi. eh tak tak. saya sayang doktor saya sebab bagi tesis saya AAAAAAA.

dalam hati ni menyesal mengapa kenapa saya pilih subjek ni, Marine Environmental Conservation tapi alik-alik da tukar nama subjek? Marine Environmental Technology eh? ke aku salah kelas? tak. betol lah ni kelas Yamashita sensei T___T'' huuuu. semalam memang nak termuntah dah belajar balik teori-teori fizik zaman form 4 & 5 dolu-dolu. watta? wth? wtf? ditambah lagi dengan pengamiran dan perbezaan tahap bape ntah yang budak engineering pulun nak belajar uwaaaaaaa! saya benci math dan fizik termasuk sebab memerlukan pengiraan math di situ. otak ni dah lemau dah dengan pengiraan math tu semua. cikgu Pua Kim Teck di manakah anda? saya perlukan tuisyen. agak-agak boleh buat video call tak thru skype?

ok done! walaupun cerita saya ini takde kena mengena 100% dengan tajuk di atas tapi saya yakin itu menjawap persoalan kawan-kawan serta pembaca yang lain kenapa saya TERcebut dalam bidang BERbelog ini. sekian terima kasih saya nak pergi mandi nanti nak makan malam!

terasa malam ini mahu call mak untuk mengadukan hal ini. perlu ke? nanti risau pulak orang tua tu. cakap dalam emel baik je ok je sihat je tapi? sha sha sha ini bukan saat kamu nak berJK. tolong berfikiran indah sket. fikirkan yang kamu akan melancong ke Disneyland mahupun Universal Studio?

ok stop merepek there!

end.



xoxo


:p

Monday, October 19, 2009

japanese calligraph


the stationary for calligraphy


based on the examples that have been given


I'm very excited because this is my 1st time doing calligraphy


yeay!


my artworks

my name Shahira in katakana and kanji


I choose this for display
LOVE


with a scroll


display for public
mine is 2 from left


the participants


it's good to know others' country culture

you should try one day



xoxo


;p

Saturday, October 17, 2009

japanese culture day


Date: 17 October 2009
Venue: Hiroshima International Plaza
Time: 1030 am - 230 pm


according to the reminder letter, I can enjoy hands-on experience, stage performances, the flea market and the stamp rally, a kind of game, collecting 5 stamps. it is my golden opportunity for me to experience Japanese culture. yes! you are right. I think there's must be a reason why the bus left us twice time to go to shinai. maybe because of this? I'm glad that I participated in this culture day because it does exposed me to Japanese culture and I really had a great time!

Those activities are:

Wearing yukata






Folklore Games








Ken-dama
(Cup and Ball)



Otedama
(Playing beanbags)



Katazome Dyeing








Let's try Japanese chopstick



Yo-yo Fishing




Paper Doll
(but here i was making a bookmark)





and finally it's time for me to eat
yum yum
:D

Kinako-Mochi
(main ingredients were soy beans and nuts)
taste like kueh tepung gomak






I was very happy and my stomach is full with foods today


enjoy your day too!



xoxo


:D