Pages

Saturday, April 30, 2011

Gorgeous Online Hijab by LustfulLuv


*THIS IS A STICKY ENTRY*
SCROLL DOWN FOR MY NEW ENTRY
:) :) :)

Gorgeous Online Hijab by LustfulLuv
syria | shawl | awning


by
Afidatul Na'ima binti Abd. Hamid (Afie)
Nurul Shahirawati binti Mohamed Rosli (Sha)

****

plain pashmina

mixed purple/pink pashmina

purple/pink crumple gypsy shawl

black/grey crumple gypsy shawl

hye gorgeous and beautiful ladies bloggers and readers. as you can see me in the pictures attached above, currently I am wearing shawl from LustfulLuv. previously I am just a regular customer for LustfulLuv but now and insya Allah in the future too, I am a business partner with Afie, the owner of LustfulLuv. in LustfulLuv, you can get a lot of gorgeous and beautiful design for hijabs with an affordable price. a price that you can't get from anywhere except here in LustfulLuv. don't miss for our update every week!!!

hey gorgeous out there!
for more update and info...
don't forget to visit our online shop at


and click the LIKE button at



xoxo



happy shopping!

Thursday, April 28, 2011

quote of the day


"I have been broken before,
I know what it is like to not be able to smile"
- Anonymous



xoxo


good nite~

Wednesday, April 27, 2011

quote of the day


"Love does not consist of gazing at each other,
but in looking together in the same direction"
- Antoine de Saint-Exupery



xoxo



congrats~

Tuesday, April 26, 2011

me in the working attire



I am looking so different in the working attire
HAHA
btw I am wearing spectacles but seldom
=p


xoxo



happy
^_^

Monday, April 25, 2011

pre-wedding photoshoot: casual street


Assalamualaikum pembuka bicara. heee Alhamdulillah selesai sudah saya edit gambar shawl terbaru untuk LustfulLuv. saya nak bercerita tentang pre-wedding photoshoot pagi tadi emm actually tak pagi sangat pun wuhuhuhu sebab start dalam pukul 11pg selepas everything is getting ready =p kenapa lambat? sebab saya bangun lambat wakakakaka. sorry ek bakal si pengantin heeee. so dalam pukul 10pg kiteorang berjumpa, saya setting kamera apa yang patut tup-tup warghhhh terlupa bawa props T________T'' ekceli tu yang penting huuuu. tu lah kau gatey sangat pergi tukar beg pastu rushing aihhhh.

lokasi kali ini kat Jalan Mahkota & Jalan Besar di Kuantan. Encik Raop telah selamat sampai dari JB hari Sabtu bebaru nih. so mujur ada kedai buku kat area situ so kami telah beli apa yang patut and then buat props on the spot ngeh ngeh ngeh mujur ada otak genius di situ wakakaka =p tapi before start shooting kiteorang makan dulu weh sebab for sure penat like hell!

haaa kan betol penat like hell. bila ada photoshoot in the middle of small town macam ni, muka memang kena tebal ler. saya takpe sebab saya tukang tangkap gambar. muka clients lah yang kena berinci-inci tebalnya muahahahahaha. mereka bagus sebab ikut je apa pose yang saya suruh hehehe kalau melawan kang haku bagi sepoklite ;pp aaaa memang enjoy dan best tapi of course lah ada akibatnyaa kan? so hasil yang saya dapat ialah kaki ku telah sunburn dan juga mengalami sakit kepala akibat panas terik yang memang "itu baru panas dunia" wuhuhuhu rasakan kauuuuu (--'')

so jom layan gambar
:D :D :D

saya bersama dengan Cik Shikeen
test dulu jarak berapa jauh sebelum tangkap kat pedestrian crossing

adegan kaki-kaki

adegan bertentang mata
awwww~

hehehe ini dieorang mencangkung tuh
wakakakaka
terbaik!

kami ada masa 20saat untuk shoot this picture
adalah dalam 5 kali try
T_T''

my fav pic
major love!

hehehe sekarang ni minat buat gambar camni
sweet right?

alolololololo
cantik!


kepuasan tangkap gambar ini apabila client kita berpuas hati
quote daripada diri sendiri
:P


xoxo


save the date!

update blog seminggu sekali?


hye readers and bloggers. heee it is 2am now in the morning. wow hari ini hari Isnin hehehehe hari yang paling saya tunggu-tunggu selepas kerja full shift from 930am till 1000pm for 4 days direct haaa gila tak gila? saya dah naik mereng dah hu T________T'' tapi best gak ah sebab dapat OT ngeh ngeh ngeh. dahla sengkek cepatlah Sabtu depan sebab it is gaji time XD baru hari ini dapat update blog dengan membebel sepenuh hati weeee. yes I admitted that my previous entries semuanya pasal broken hearted, sad story bla bla bla and might annoyed you, sometimes but this is my blog, my personal blog. saya takde nya nak bercerita pasal orang lain. not interested with. kat disclaimer dah informed kan this is about my personal life keep changing from time to time so kalau tak sukaaaaaa, sila klik [X] pada belah atas hujung kanan skrin anda ya sekian terima kasih :)

heee masa tengah update blog ini, tengah tunggu Youtube buffering Maharaja Lawak part Nabil dan Jozan. seriously lawak like hell! kat rumah takde Astro pun wuuuu so kena lah layan Youtube hek pathetic right? Abah memang takkan layan ler benda-benda cenggini. dia siap cakap channel tv yang free pun tak tertengok apetah lagi yang berbayar wuuu (--'')

ahaks ini sudah hari lain so perenggan lain ah kan. itu cerita semalam. kena simpan dalam draft sebab wifi buat hal tetiba takleh detect waddahel T_______T'' saya geram terus off laptop. hajat memang nak update blog sebundle tapi kalau dah laptop meragam guane? maybe Acer ni merajuk kot sebab selalu maki hamun maklumlah dah berusia 5 tahun hihi. saya rindu sangat-sangat kat Vaio huuu entah bila siap kan?

oh yes saya baru je balik daripada pre-weds photoshoot Cik Shikeen dengan Encik Raop di Jalan Besar, Kuantan. meskipun panas terik memang itu adalah panas dunia sahaja tapi ternyata memang panas. bukti? terima kasih lah sebab buat kaki aku sunburn. memang pasni kena tenyeh dengan sabun lulur or what-so-ever yang boleh memutihkan balik kakikuw wuwuwuw dahlah ada line putih kat tengah-tengah (--'') hihi tapi best tauuu sebab boleh release tension setelah minggu yang menyerabutkan mensenakkan otak dan kepala etc etc etc. 3 things made me happy which were photography, ice cream and movies. biarlah penat sebab kita tangkap gambar macam tadi gila penat nak mampos tapi pheww bila tengok hasil seriously puas hati hihi nanti saya update blog pasal pre-weds photoshoot later #edisi syok sendiri =p

actually minggu lepas quite not okay for me. apart from having all the messes and problems at my workplace; I am now having some issues with my staffs but I think as long as he/she can do all the works like I said, I can give my co-operation here. obviously he/she owed me an apologize. I have to work 4 days for full shift direct from Wednesday until Saturday. it is not that easy because for sure my mind will get distracted with the problems and I felt disturbed sometimes. but now I am okay.

berlaku juga kejadian yang tidak diingini. ingatkan dah okay tapi hemm actually I am not. si dia datang ke kedai saya bersama dengan his family and his sister's friends and not forget his gf. saya dah perasan dah awal-awal dan terus tanpa pandang kiri kanan masuk ke dalam office. I just seeing thru CCTV. stalker huh? nak buat macam mana. hati saya tak kuat lagi nak menghadap dia. mesti ambil satu masa tak kisah lah panjang atau pendek untuk letting go and moving on forwards but hey itu bukan satu kerja mudah. memang lah orang cakap kalau nak lupakan something, pretend to be busy tapi bila tak busy? that is just for a while...

takpe lah insya Allah I will get thru someday. yang pasti saya dan si dia sudah berubah hala tuju masing-masing. I hope you will happy with her, insya Allah :) saya percaya Allah telah aturkan yang terbaik untuk diri saya dan juga umatNya. jadi setelah saya berjaya harung ribut petir kilat dan hujan lebat, mesti suatu hari nanti, yang pasti Allah akan kurniakan saya pelangi yang cantik dan indah. just like the lyric of Pelangi Petang, one of my favourite song all the time. kalau korang perasan lah kan lagu arwah memang menusuk kalbu awwww #mode Pelangi Petang nyanyian Allahyarham Sudirman

semalam hari Ahad. hari yang paling dinanti-nantikan sebab shift morning weee~ means boleh balik pukul 630ptg pastuh malam tu enjoy! tak enjoy mana lah juga kan just pergi ECM layan wayang ehe The Roommate. tak jadi pon tengok Justin Bieber sob sob sob. takpe lah sebab saya pun tengah sengkek kering gilaaa kot huuu dalam bank ada RM29 sahaja dengan beberapa sen. wuuu harap-harap boleh bertahan lah RM30 sampai hari Jumaat ini sebab Sabtu it is gaji time :D :D :D tapi sebelum tengok wayang tu, saya dapat dinner free dengan Afie with her clients from Bangkok. very nice guys and gentlemen too. makan kat Noodle Station memang terbaik ah sebab mereka pun familiar dengan restoran tu kat Thailand *baru tau asal dari Thailand adoihhhh*

before balik rumah, boleh lak terjumpa dengan seorang reader blog saya *thanks awak kerana sudi baca blog picisan ni* heee jumpa kat Carrefour masa nak bayar barang kat kaunter yang sama. kebetulan kan? hehehehehe segan lah jumpa Cik Suhada. orangnya putih je nak banding dengan saya yang makin hari makin gelap *sebab tu lah forever alone* hihi ada masa kita hang out sesama okay? sempat gak ah snap picture together-gether tapi dengan hp beliau. saya takde hp berkamera T_T''

me with Cik Suhada
I am looking fat in this picture
but skema kan sebab pakai spectacles
=p

picture behind my back
captured with new iPhone4
totally jealous sebab nak jugak!!!

ermm ini bukan nak buat photoshoot ek
(--'')

me with Afie
major love
she is wearing checkered shawl from LustfulLuv
gorgeous!


okay lah setakat ni je update. mengantuk teramat sangat actually. nak power nap ah jap selepas solat Asar jap lagi. heee macam banya benda je nak taip tapi seperti biasa ah loser dan pelupa sebentar. huk. pastuh leh sambung dengan photoshoot untuk shawl terbaru. nantikan update daripada LustfulLuv tau! tata ^_^


xoxo



what-a-busy-day

movie review


hye korang ;) seperti biasa or as usual saya mesti akan cerita serba sedikit pasal wayang yang saya tengok pada setiap minggu atau lebih tepat buat masa sekarang pada setiap bulan hu T_T busy like a bee pada minggu lepas macam huuu sabar Sha sabar sebab kau akan dibayar lebat pada hujung bulan nanti weeee so think positive okay?

heee tadi saya layan wayang The Roommate lakonan Blair Waldorf aka Leighton Meester. dia ni memang sesuai bawak watak perempuan saiko tapi still maintain cute but true psychopath huk. cerita ini boleh lah layan sebab tak cliche sangat tak bosan sangat tak thrill sangat yang sedang-sedang saja. tapi ekceli wajib kot diklasifikasikan sebagai 18SX sebab heee ada scene-scene yang tak patut ditayangkan *tapi biasa-biasa je kat oversea* huuu if you get what I mean lah. kesimpulannya best :D

The Roommate
nak je rumet yang cenggini tapi tamau yang saiko
pls?

****

Isnin minggu lepas lak layan wayang Rio. sumpah best waaaa rasa macam nak menangis kegembiraan je. tengok dalam 3D lak tuh memang berbaloi ah tapi huhuhu tengok sensorang je *forever alone* sebab apa best? sebab cerita ini from the creators of Ice Age. aha bagi sesiapa yang belum tengok Ice Age tu disarankan tengok trilogy filem tersebut sebab muahahahahaha tu kartun favourite all the time. heeee paling suka quote "Love is deft" hihihi bagi seekor burung XD memang touching ah sebab romantik je filem ni. memang sesuai tengok dengan hubby or bf u olss tapi ai takde sob sob sob (--'')

Rio
best kelakar seronot nak mampos!
XD


itu je!
nak tengok Justin Bieber Never Say Never
entah bila
(-_-)''


xoxo



never say never!

Tuesday, April 19, 2011

siapa yang tak pernah kecewa? itu tipu


RAWR!
it is DOMO-kun
comel kan??
even muka nampak ganas tapi hihi still comel
=D

assalamualaikum kepada bloggers dan readers, stalkers & anonymous. sopan tak pembuka bicara saya hihi? tajuk entry kemain serius lagi. betol lah memang nak serius tapi perenggan keseriusan tak start lagi so ngeh ngeh ngeh kite cite dulu cer cite cer cite =p aok jangan jealous dengan miker. miker dah jumpa Usop Wilcha tauuuuuu tapi huk nak tayang gambo kat kome seme tapi huuuu laptop sudah hantar servis T_________T'' sebab screen sudah menjadi hitam tak nampak dah haaa apekebende yang tertulis di skrin laptopkuw tsk. berapa riban ler akan ku habiskan nanti (--'')

saya sudah tukar off day. dulu kan hari Khamis tapi start bulan April ni dah tukar hari Isnin wahh memang seronok cuti hari Isnin kau tahu? seronok dia sebab orang lain Monday blues tapi saya? hek hek hek menghabiskan masa indah bermimpi di atas katil hua hua hua ;p kalau orang yang bekerja setiap hari blues tu tatau ah nak cakap pe keh keh keh :D hari ini ingat nak breakfast dengan Abg Zul *abg angkat* kat hotel. hotel tuhhhh mana nak dapat makan free? dia turun Kuantan sebab ada meeting pastu trus pergi KL aihhh tak nyempat-nyempat. pastu kan pastu saya bangun kul doblas HAHAHAHAHAHAHAHA breakfast dalam mimpi jelaaa kan.

ini semua sebab saya tidur pukul 5pg kot semalam ehe. tulah kau menggatal sangat power nap amik kawwwww takleh tidur langsung sobs. pastu saya pun mandi bersiap-siap keluar rumah dalam pukul 130ptg untuk settlekan hal pos laju and then jumpa customer untuk bagi shawls heeee thank you Cik Shikeen dan Puan Ida sebab sudi membeli shawl di LustFulLuv muahhhhhh!!! amin semoga rezeki saya murah di dalam bisnes jual shawl ni. memang impian nak jual tapi tak terjual sendiri dan apabila ada peluang masuk untuk jadi biz partner, tu yang rembat tuhhh. doakan saya okay ladies ;)

****

hmm mari kita masuk ke bab yang lebih serius mius sampai tercabut fius (-_-)'' berbalik kepada tajuk entry kali ini siapa yang tak pernah rasa kecewa? oho kalau korang bagi jawapan tak, alamatnya nampak sangat lah suka tipu diri sendiri supaya nampak happy memanjang dan tak pernah sedih even ada masalah. tu orang gila. erm banyak actually saya nak tulis. lately ni bagi saya tak okay. like I said before, I hated March because I am super duper busy like a bee but then I hated April too :'( too many problems and obstacles I have to face and encounter with. either personal or work, sama je beban yang saya kena tanggung + fikir = stress bersamaan dengan kurus. yerp I am getting thinner btw it is a good news actually =D

saya fikir kan yang saya ni memang malang dalam relationship sebab saya rasa sesiapa yang rapat dengan saya ehem guys okeh secara emotionally mesti tak kekal. dunno why. huuu rasa macam kena curse je kan? I always distance myself when people become emotionally close to me. I really want to do that but hey I don't want to give up so early so yeah I did my best but... they will end up leaving. they always do :'( love is giving someone the ability to destroy your heart, but trusting them not to. I want to believe that but hmmm I am too afraid for giving any chances to amend my heart back. erghhh!!! I hated when it is comes to love because there is no right or wrong. it is just waiting for us to meet the right person to fall in love to. but how come we can be so sure and no insecurities at all that he is the one? that is the risk I am talking about... no one knows. only Allah knows.

****
these are my confessions

recently I had this argument. I think maybe this is a typical argument between parent and their children. I mean me and my mom. I had this conversation with her, last 2 weeks maybe in her room. she asked me who is AZ? I am not responding to her question. and then she asked again, who is AZ? and I told her that he is a friend of mine bla bla bla. and then she asked me or a in other way she told me as a *please obey what I am saying or you will be dead soon* please do not too close with him because he was not the same level as you. erk? mom? really??? is this you saying that to me? humm... what are you expect me to say? so from there, we both kept on distance with each other after telling him the truth and until now I am losing him as my friend. now I think he is going back to his ex because his mom told him to do so, so there you go #first evidence

I knew this one guy last August 2010 from Facebook #typical matchmaker haha. actually he was a junior from my bff batch in UM. so he will working as a teacher after he grads. I really enjoyed having him as a friend and all the sudden we get attached emotionally. means there is more than just a friend. a feeling. he is different, maybe. he made me laugh. he always made my day. just like an angel protects someone. I think he likes me too and yes he likes me. the problem is, he is younger than me. one year to be exact. and yes that problem sort of became a nightmare to me at last. he told me that his parent not approved if we are in the relationship just because I am older than him #typical meleis thinker. I am not angry or mad but sad just because of our age, his parent didn't like me. but what can I do to change that? the only way is to keep a distance between us so there was no expectation from both side :'( but now recently we are getting okay and lets hope something from this, obviously to the next level #second evidence is going to the second trial on the next level :D

and the last one is giving me like hell. I think almost one year this problem keep hanging on - don't know when it will be solved. it gets me bored when I am thinking of this matter. I just couldn't understand why his parent didn't want to solve this? hello? am I the only one who concern this? or just my parent? but why not them? their son was really a bastard person. urghhh I hope he dies one day. MI, sorry for the harsh words but this is for you : you-are-the-most-annoyed-jerk-the-best-actor-in-this-world and I-hope-you-die-as-soon-as-possible-because-I-really-hated-you-and-will-not-forgive-you-ever! #unconditionally stabilized emotion =p you don't know how I had to face his parent every time if I accidentally saw them while I am driving. either I want to smile or just ignored them? and how about their reaction? not only his parent but also his siblings. erghhhh I hate to keep thinking of this problem. and what is my reaction when I saw him? when he saw me? only God knows... please lah go away from my life as soon as possible and take back the rings!!! #parent issue evidence

actually there are more I need and want to confess but now it is already 2am in the morning. I have to wake up early tomorrow to settle things about our business and go to the work. I hope you are happy erk happy? hahahaha I hope you are enjoyed by reading my entry from time to time and I will update soon, later. I really missed my laptop for now T__________T''


xoxo



goodnite!

Friday, April 15, 2011

ermm...


hai. selamat malam saya ucapkan kepada bloggers and readers. actually there a lot I want to write down in my blog. yeah. a lot. a lot of things I have been thinking lately. it maybe serious or maybe not but definitely this matter was about my future. hati ini mahu menjerit sebab sudah puas menangis tapi apakan daya. I am now trying to cope with the situation here. antara kuat dan tak kuat je. saya taknak fikir sangat so terpaksa jadi busy like a bee. busy phase was already past *thank god*

ermmm entah pape je kan entry saya kali ini. stress dengan semua keadaan termasuklah laptop saya sudah pun rosak tsk. screen menjadi hitam legam tak nampak pape dah. terpaksa lah hantar esok untuk dibaiki wuuuu. dahla gambar wedding tak habis edit lagi (-_-)'' duit bulan ni banyak syot. mana entah pergi. dahla lately malas nak tulis bajet sehari-hari. wehhhh fokus Cik Sha sila fokus!!! sila berdiri pada realiti.

hummm. saya baru je pas blogwalking ke blog Cik Hana. thank you for the post. kau memang seorang yang memahami. aku terharu apabila baca entry kau. harap si dia pun baca... if he could feel my heartbeat... if he could understand what I am trying to say to him... if only I can change the world, for sure I can change his heart too :( banyak sangat masalah lately. tekanan jiwa dan perasaan yang melanda pastu effect kat tubuh badan. kan betol saya dah kurus sket, kurang selera makan. memang perasan ler dah jarang sentuh nasi. seri muka pun dah hilang. erghhh everything is gone by now slowly T____________T''


actually ini adalah edisi luahan perasaan
tapi tak terluah hundred percent
(--'')


xoxo



goodnite!

Monday, April 11, 2011

new update from LustfulLuv


Gorgeous Online Hijab
syria | shawl | awning

is presenting new update for tonight

crumple vintage shawl
&
plain pashmina
*restock from the previous batch and added new colors*


xoxo



www.lustfulluv.com

movie once a week


hye there! saya tamau cakap banyak sebab sedih wuuu sedih banyak movie tak dapat tengok. tak sempat-sempat nak tengok akibat kebizian diri melampau-lampau di bulan Mac. I HATE YOU MARCH! tsk. wayang Sanctum melepas. 127 hours pun terlepas. urghhhh dan I am Number Four pun tsk haaaaa rasa nak lempang diri sendiri berdas-das (--'')

humm takpelah dah terlepas nak buat camne kan? wayang best-best dah nak start sebab kat US dah masuk musim bunga pastu nak tunggu masuk musim panas perghhhh cerita best-best bakal ditayangkan seperti X-Men: First Class, Pirates of the Caribbean and then Transformers 3: Dark of the Moon woahhhh tak sabarnyaaa!!! ^_^

so pada bulan April yang sudah menjengah minggu ke-dua, saya telah berjaya menonton wayang seminggu sekali yeehaaa :D :D :D at least okay at least huuuu tapi still rasa macam erghhhh sebab terlepas I Am Number Four (-_-)''

World Invasion: Battle Los Angeles
saya bagi rate 8/10
saya menonton dengan Cik Afie
perghhh perghhh cinematography memang kebabomm!!
teringat cerita yang memeningkan kepala iaitu Cloverfield
T______T''

Source Code
baru je menonton seorang diri tadi
*forever alone*
cerita ni at first pening sket tapi confirm takkan ngantuk
sebab korang akan teruja nak tau apa yang terjadi
even ulang banyak kali
cer cite cer cite
=p


that's all!
nanti update lagi ekk pasal wrap up in March
:D


xoxo



esok kerja
T_T

Friday, April 8, 2011

it is not easy to be me...


I think I will be like this
I dunno
maybe?

hye semua... dah lama kan saya tak update blog. tak membebel kat blog kesayangan akibat busy yang teramat lately since bulan Mac lepas. seriously my life like hell. even though like hell pun adalah juga terasa heaven nya when certain things happened and make me happy at that time. saya baru je lepas menangis. yes menangis buat saya rasa tenang tapi takleh gak sebab sudah start pening kepala :( tadi menangis dalam stor kedai T_________T'' keluar je stor dengan mata merah pastu pening-pening lalat. mujur staff tak banyak tanya. kang banyak tanya kang aku debik kang *teremo sekejap*

rasa macam nak menjerit je. serious. nak fikir terlalu dalam kang efek kesihatan lak. kekadang kan saya fikir menyesal sangat-sangat sebab sambung master degree. serious menyusahkan hidup aku. dahla kerja susah nak dapat guna master degree qualification. orang cakap best je dapat kerja gaji beriban-riban. orang takde otak je fikir camtu. ptuih! if you were in my shoes than you know what the hell is going on right now #shit. tu baru kerja, belum lagi bab jodoh. I bet berapa ramai jela jejaka kat luar sana yang mempunyai high confidence level untuk approach dan berkawan dengan saya sebab perihal master qualification. ciput je tau tak? pastuh sibuk tanya berapa hantaran kahwin (-_-)'' kenapa eh kalau ada master, wang hantaran WAJIB ke up to RM15k? #tipikal meleis.

it is not easy to be me. saya pun dah penat nak menjadi diri sendiri. saya anggap ini semua dugaan dan ujian daripadaNya but at some point saya terasa sangat diri ini loser (--'') benda lain memang smooth tapi bila masuk bab hati dan perasaan ini mesti failed. confirm! macam terasa ada badi je :( nasib malang kot hummphhh. saya dah penat nak kutip balik hati saya yang baru je hancur berderai bak kaca jatuh ke lantai. penat dari segi mental dan emosi. nanti esok mesti stress. baru je lepas okay stress pasal kerja. sekarang ni lak nak stress pasal masalah dalaman #benci!

jom bercakap pasal jodoh. yerp memang betul jodoh kita sudah tertulis sejak azali lagi tapi kalau takde usaha pun tak boleh kan? kalau just tunggu je takde usaha pun tak boleh kan? mesti sekali dengan usaha, doa dan tawakal. baru betol kalau just nak ikut with the flow. currently I had a problem. big problem I think. tatau nak handle camne sebab dah penat. kesian kat hati saya sebab saya kena tampal balik semula luka yang berdarah kembali. please teach me how to amend a broken hearted, again? yeah memang betol our parent want the best for us for the future. cakap tak memilih but when they knew that saya tengah berkawan dengan seseorang and didn't meet their expectation, cakap tak suka pula #WTH?

and this is the conclusion tentang calon suami saya mestilah seperti berikut:
1. WAJIB at least beliau adalah seorang degree holder. bukan degree terus kena reject AUTOMATICALLY. alasan? TIDAK SEKUFU.
2. lagi bagus jika beliau adalah seorang degree holder yang tengah sambung master/PhD since I am a master holder kan so BARU SEKUFU untuk dijodohkan bersama.
3. beliau juga mestilah sudah bekerja AT LEAST 5 tahun so baru boleh kahwin dengan saya. less than that JANGAN HARAP. alasan? BARU NAMPAK LELAKI ITU MATANG DAN TAHU NAK APA DI DALAM HIDUP BELIAU.
4. lagi bagus jika beliau adalah seorang kakitangan kerajaan sebab bak kata mereka, MASA HADAPAN TERJAMIN SEBAB ADA PENCEN.
5. sudah ada kereta dan rumah sendiri so saya just cuci kaki je, kot?

#harta itu penting untuk hidup pada zaman sekarang. pasal hati dan perasaan tu boleh diketepikan. sebab boleh berputik sendiri kot? I mean after get married. bak kata orang bercinta selepas kahwin keh keh keh. ada duit baru bahagia. takde duit tak bahagia. sekufu baru bahagia. tak sekufu tak bahagia. maksud SEKUFU pada zaman sekarang berbeza dengan zaman Rasulullah SAW. SEKUFU sekarang haruslah sama daripada segi taraf pendidikan dan juga mempunyai kedudukan yang sama. BUKANNYA mempunyai persamaan daripada segi ilmu agama dan kecenderungan mengamalkan amalan agamanya.

erghhh sakit jiwa bila fikir pasal jodoh, hati dan perasaan. maybe sebab tu saya rasa tak secure nak kenalkan pada my parent dengan siapa saya berkawan sekarang sebab tahu dah benda-benda macam ni sure terjadi. last-last hati diri sendiri yang sakit. entry ini ditulis ketika hati saya still lagi sakit. tatau lah bila boleh pulih. tatau lah bila boleh senyum dengan lebar, girang dan ikhlas. yang pasti apabila kamu nampak saya senyum, itu hanya lakonan semata-mata.

bye.


xoxo



filled my heart with hatred
again...

Tuesday, April 5, 2011

it is now 2.50am


mujur diri ini takde twitter
if not sepanjang masa nak ber-tweet maka ber-blog ditinggalkan
muahahahahaha
:D

morning bloggers and readers! saja je saya nak buat update cecepat or just a quick update. I know it is been a long time saya tak ber-blog dengan celoteh pepanjang dan buat anda gelak baca entry saya XD huuu huuu sebabnya I am too busy pada bulan Mac dan sekarang yes April T_T masa untuk diri sendiri pun takde sobs. betol lah orang cakap masa itu emas kan ehe kan dah terkejar-kejar nak buat semua benda dalam satu masa. nak tidur tapi tak boleh lelap laa laks akibat minum white coffee kat Kopitiam pas balik kerja tadi (--'') sape suruh kan haa padan muka dengan kau. insya Allah pasni saya akan update dengan entry yang maha panjang muahahahahaha good nite!


p/s: happy birthday to my sis
hey you are 27th now haha!


xoxo



miss ya!

Saturday, April 2, 2011

quote of the day


quote: source from tumblr

April 2010

March 2011


it is been a year now...
previously, my heart is filled with hatred
now, my heart is filled with love


xoxo



update later
:)