Pages

Thursday, March 31, 2011

new update from LustfulLuv


Gorgeous Online Hijab
syria | shawl | awning

is presenting new update for tonight

plain shawl pashmina
*restock from the previous batch*


xoxo



www.lusfulluv.com

currently...





I am super duper busy right now as a

full time of YFH/Padini employee
part time freelance photographer
part time businesswoman

and of course

part time blogger!

actually rindu nak update blog banyak-banyak!
panjang-panjang!
nak berceloteh tentang life sekarang
huhu
makin busy tapi still enjoy
insya Allah semoga dipermudahkan olehNya
:)


xoxo



nanti kita update sebundle!

Thursday, March 24, 2011

love you more



Love You More by JLS
favourite song by now
currently.

so here is just a part of the lyric


Thought I couldn't want you, more than I did before
But everyday I love you a little bit more
Find myself asking what are you waiting for
Cos everyday I love you a little bit more

Everyday, knowing I'm going to see your face
And that's enough for me
I want you more and more and more everyday

I wanna spend my life with you
Everyday learn something new
I love you more and more and more everyday


xoxo



jiwangness

Tuesday, March 22, 2011

night outing in Kuantan


light trail effect
first time experimenting
:D

everyone needs one
credit to : AZ


xoxo



happy
:D

art is the new thing


hye guys! remember this post? haha luckily tonite I am a little bit rajin so I want to update the entry from that teaser :P lately nih kan saya busy like a bee. huuu dengan tidur tak cukupnya pastu plan business insya Allah is on the way now. pastu dengan kerja kat kedai berlambak-lambak yang membuatkan saya kekadang full shift. sobs. dah jadi panda comel dah aku ni hahahahaha :P amin semoga perjalanan hidup saya tetap dipermudahkan olehNya.

ini just update mana yang sempat je (-_-)'' kali ni nak story sket pasal Galeri Rajawali yang terletak kat area rumah saya. dah lama nak pergi tengok tapi tak berani hehehehe. ni pun pergi dengan Encik AZ *oh yes meet my new friend of mine* beliau ni otai dalam bidang photography ehe suka suka sukaaaaaaaaaa sebab boleh sedut banyak ilmu daripada beliau. almaklumlah saya ni kan noob je ape lagi eh newbie yang mahu bergiat secara kencang dalam bidang ini especially yang melibatkan wedding job. semoga dipermudahkan segalanya amin!

korang mesti suka tengok gambar kan?
so jom layan!
:D

****

Galeri Rajawali

saya skema
huhu

interbiu Encik Acai
beliau merupakan seorang pelukis team Rajawali

sekuntum mawar merah
siapa nak bagi kat saya eh?
:P

candid but nais
haha perasan lerrr tuh

like this picture very very much!

Surah Al-Fatihah
credit to : AZ

berlatarbelakangkan lukisan
dah macam wallpaper dah haaaa

****

fashionista wannabe?
;p

I am wearing like a cowboy girl
ini namanya pemalas sebab takyah gosok baju
huahuahuahua
T_T''

****

photoshoot

black and white
in front of the Masjid Negeri
after solat Maghrib baru camwhoring ye kengkawan
:D

light trail tak berapa nak jadi
(--'')

makan-makan di Monrods Restaurant
well recommended!

monolog
:)


xoxo



red-dish day!

Sunday, March 20, 2011

bokeh technique


Location: Jalan Merdeka, in front of Masjid Negeri
Time: 745pm






credit to : AZ and SR
I love bokeh
:D


xoxo



goodnite!

Friday, March 18, 2011

quote of the day


"My night has become a sunny dawn because of you"
- Ibn Abbad

miss sunshine
where can I find your soul mate?


xoxo



good night
:)

Thursday, March 17, 2011

just a quick update


Shinjuku Gyoen National Garden
Shinjuku, Tokyo
Autumn 2009

Miyajima Island
Saeki, Hiroshima
Autumn 2009

meskipun sudah setahun lebih saya meninggalkan negara matahari terbit, tetapi tetap terkenang di dalam ingatan sampai bila-bila unless saya ada penyakit Alzheimer tu takleh nak buat apa lah kan. the best thing that was happened in my life. unexpected! dapat tawaran merasa pengalaman belajar dan hidup berdikari di negara asing. totally different from the other countries. memang terbukti masyarakat di sini amat terkenal dengan sopan santun dan mempunya budi pekerti yang tinggi. sampai sekarang saya masih lagi rindu nak ke sana. cuma tak berapa nak sanggup sambung PhD sebab kos sara hidup yang tinggi. tu pun depends lah kan dapat study kat area mana (-_-)''

pada 11 Mac 2011, penduduk dunia terkejut dengan bencana gempa bumi dan tsunami yang melanda di Pantai Timur Laut, Jepun. paling teruk di abad ini. hmm. mesti ada hikmah kenapa terjadi bencana sedemikian. masa untuk kita bermuhasabah diri. even saya sekarang kat Malaysia, tak rasa semua itu tapi dalam hati ada terasa sedikit kekesalan dan sedih dengan apa yang menimpa mereka sekarang. kenangan di bumi Hiroshima secara tidak langsung menambah lagi kesedihan di dalam hati. gambare Nippon! saya percaya Jepun boleh bangkit daripada bencana alam tersebut. sama-sama kita doakan kesejahteraan rakyat di sana.

saya harap sensei sihat-sihat je di sana. baru je terima emel beliau pagi tadi. Alhamdulillah dia selamat sebab Hiroshima memang jauh dari Fukushima tapi mesti juga ambil langkah berjaga-jaga kan? prevention is better than cure. tetapi saya still bengang dengan beberapa rakyat Malaysia yang tak reti langsung menjaga sensitiviti negara lain. ada yang buat lawak bodoh yang saya rasa memang takde otak. pastu ber-tweet serupa ayat nak kena makan kaki je aihhhh. kang diri sendiri merasa kena gempa bumi dan tsunami haa baru tau! nak panggil Doraemon ke nak panggil Ultraman? cit bodoh betol orang Melayu *readers and bloggers sure know what am I talking about*

emel daripada sensei
I hope Japan will fight this till the end!

****

dek busy melanda diri maka sekarang dah jarang layan movie huaaaaa (--'') dulu kan boleh je tengok 2x seminggu tapi sekarang kalau dapat sekali seminggu tu pun dah cukup bagus tahu? dahlaaa duit mengalir macam apa dan rasa bulan Mac ini like hell. dengan busy nak mampos kat kedai sebab tengah rezoning. memang macam dilanda tsunami erkkk silap-silap. macam kena langgar todak dah haaa kedai haku tengok T_________T''

eh membebel lak yang bebukan padahal nak buat ulasan filem ecehhhhhh nak berbahasa baku lak huhuhu. saya so far sempat tengok 3 filem je padahal berpuluh-puluh *itu tipu* filem yang beratur panjang nak saya tengok tapi nak buat camne masa amat mencemburui saya plus cuti lak dapat sekali seminggu tsk pasrah weh pasrahhhhhhhhhhhhhhhh!

The Rite
cerita pasal penghalau hantu ala The Exorcist
takut tu haha biasa je
tapi scary mary gak ahhh
:P

Rango
cerita ini saya nak tengok sebab Johnny Depp punya suara
tapi hahahaha ada part yang saya tertidur
mesej berat sangat kot
should be fun lah kalau kartun ni
aihhhhh!

Big Mommas : Like Father, Like Son
well, saya sangat suka lakonan Martin Lawrence
lawak boleh pakai dan cerita ini tipikal je
boleh agak ending camne so...
nak gelak ketawa boleh je layan
:D

okay lah gotta go. nak membebel panjang pun tak panjang mana lah. malam ni ada diskusi penting bersama dengan beberapa orang kawan huhu. about business collaboration with ehem ehem tungguuuuuuuu. tunggu jadi kenyataan baru boleh reveal, kan? kang kalau tak jadi buat malu eden jek huhuhu. tunggu next entry okay! dan tak sangka followers dah cecah 221 orang hahahaha diri ni dahlaaa pemalas nak blogwalking. diharapkan kamu semua suka baca blog ni eh. blog ini takde nak paksa-paksa click Nuffnang ke whatsoever of that. bebas daripada iklan yang memberatkan blog. eh bye!


xoxo



kerusi panjang panggil untuk tidur
;p

Wednesday, March 16, 2011

mukadimah minggu ini


gambar diri sendiri sebagai mukadimah
credit to: AZ

apabila diri sendiri melihat gambar tersebut berjuta-juta kali, maka terpaksalah juga diri ini mempercayai bahawa anda tidak boleh menjadi model kah kah kah. tak fotogenik langsung! aihhhh. tu gambar sengal je sebab pengantin tak jadi datang so apa lagi tukang tangkap gambar pun sekali sekala gak nak merasa berada di dalam gambar kan? huhu.

tu baru mukadimah. dah lama kan saya tak update blog sambil pot pet pot pet. nowadays lebih suka buka blog sekejap je pastu off laptop. nak blogwalking pun tak nyempat-nyempat tsk. aktiviti minggu lepas pun tak tertulis. insya Allah esok akan ku khatamkan semuaaaaa seperti entry yang lepas lepas muahahahahahaha ;pp

burp! baru je pas makan beberapa cucuk erk beberapa puluh cucuk sate ayam dan daging. adeh se'eh perut T______T'' ada can menjadi gemuk ni sebab sejak kebelakangan ini selera makan datang macam apa. setiap hati makan nasi weh huuuu ini dah tak sihat. ehe saja je nak mengomel. tunggu entry best lak esok *best ke* huhuhu babai!!!



xoxo



sendawa bau ayam yum yum!

Sunday, March 13, 2011

teaser of wedding 120311










more pictures later
:)


xoxo



happy newlyweds!

Thursday, March 10, 2011

teaser for today


me

the rose

I had a chance to visit the one only art gallery in Kuantan
Rajawali which is based near with my house
LOL!

update later


xoxo



a great day

Monday, March 7, 2011

editing experiment








xoxo



good day
:)

Wednesday, March 2, 2011

full of stories


mukadimah entry ini adalah pasal wayang. jom bercakap pasal wayang hihi. tahukah anda saya ni memang kaki dan hantu wayang. tapi kan sob sob pada bulan Februari hanya satu filem je sempat tengok warghhhh mana diri ni tak tension? huk. bulan Mac lak banyak cerita cambest keluar tapi mampu ke nak tengok semua? nak marathon memang tak sempat lah weh sebab kerja tapi harap-harap dapat lah tengok wayang kat bawah ni ehe ;p

Burlesque
cerita ini memang kebabommm!
meremang bulu roma ai dengar suara beliau

The Rite
the legend Anthony Hopkins berlakon
ala-ala The Exorcist so mesti cambest
esok wajib tonton!

I Am Number Four
kawan cakap tak best maka tengah fikir nak tengok ke tak
even Michael Bay pun jadi producer
kalau cerita macam hampagas?
tak ke rugi RM10?
T_______T

Sanctum
from the producer of Titanic and Avatar
WAJIB tengok minggu depan!
takpun minggu ni ke ehe
gaji kan dah masuk
;p

Drive Angry
ala-ala Supernatural lak saya rasa
best kot sebab my favourite actor berlakon
Nicolas Cage yang versatile!

The Adjustment Bureau
baru je release kat panggung wayang
Matt Damon suka kan berlakon cerita cenggini
mencabar minda btol
huhhhh!

tapi kan movie ni still tak lepas-lepas nak tengok
bila entah
(-_-)''

The Green Hornet
bajet nak tengok kat JB lah hari tu tapi wahahahahahaha
tak nyempat-nyempat!

****

stop procrastination pls!
so sekarang ini masa untuk update blog
*wink wink*

hye apa khabar korang? bloggers and readers? rindu saya tak? oh em gee I mean rindu tak pada penulisan blog saya ni? yeahhhh I know it is been a long like hell rite saya tak update blog? one main reason malas nak ngadap laptop gegar-gegar ada chance aku baling ke dinding. pastuh argghhh time busy sudah melanda diriku huk. kat store banyak kot kerja kena buat especially kemas stor aksesori. time is running fast bebeh. tak terkejar saya dibuatnya. masa berlari untuk sprint test tapi saya ni marathon je huk T_________T''

agak banyak saya nak membebel pada entry ini huhu satu persatu okay nanti lupa lak. cermin kereta saya sudah pun settle down tapi tak hantar cuci lagi hihi tak sabar. nanti akan ku letak gambar kereta baru ku eh silap Sha jangan nak perasannnnnnnnnnnnnnnnn manade kereta baru it is just kereta lama tapi bercermin baru (--'') nak cuci bagi lawa-lawa pastu kan agak-agak meresap tak bulu dada korang apabila seat kereta kotor? grrrr nak marah pun tak reti. ni yang saya bengang. buat kerja dah okay tapi huhhhh langsung tak menjaga kebersihan kereta customer. camno lah eden nak buat hilang kesan gris kat seat kereta? pakai Dynamo? Daia? Ekonomi Handalan? huhhh? huhhhhhhhh??

banyak bebeno nyamuk kat sini adeh nak update blog pun tak senang T______T'' lately banyak nyamuk kan nowadays? dah setahun dah saya kat Malaysia ecehh nak juga selit kan pasal Jepun. actually teringat lah pengalaman terhebat dalam hidup apabila berpeluang melanjutkan pelajaran even though sekejap je kat sana tapi perghhhh mana nak dapat lagi pasni kan? berangan-angan tak kesampaian adalah hohoho *mode rindu*

hari Isnin baru-baru ni saya nak pergi renew lesen kat pejabat pos tapi tup-tup perghhh ramai gila rakyat Malaysia beratur. selidik nya selidik tengok-tengok bayar saman kah kah kah padan muka!! suka sangat tangguh-tangguh alik-alik kena beratur panjang. mesti nak tunggu gaji masuk kan and then baru panas bontot nak bayar. haaa one of the procrastination gak tuh (-_-)'' saya masuk je pastu saya dapat rasakan banyak betol mata yang memandang *ke aku yang perasan wakakakakaka* apa lagi bangga ah kot pergi renew lesen takyah beratur tapi korang kena beratur HAHAHAHAHA *motif perenggan ini saya tatau huuuu*

nak tau tak satu benda? saya dah berazam yang saya kalau bab-bab shopping nih takkan lebih daripada RM200 sebulan. haaa okay ke tak? uhu kalau tak dulu lagi gila boleh mencapai RM500 T__________T'' sang shopaholic yang tegar huuuuu. saya baru je borong baju daripada kedai sendiri HAHAHAHAHA bak kata one of my staff "saya rasa Sha seorang je yang buat kedai ni jadi kaya" haa betol lah tu pastu aku yang kayap erk. saya nak merasa pakai jumper suit so nanti tunggu jelah entry bergambar saya melaram dengan suit jumper. pastu beli dress warna hitam ungu. hehehehe tu nak pakai esok jadi wajiblah bergambar kan *wink wink* tapi kan terfikir nak pakai jumper suit tu dengan apa. either with another loose blouse or jacket sebab jumper suit tu adalah berbentuk tube jumper suit T__________T'' nak pakai dengan cardigan macam bosan hu.

saya demam hari ini jadi dapat MC
erk apakesni boleh update blog lagi?
huhuhu dah kebah sedikit
:D

saya nak cerita sedikit pasal freelance job saya. tadi baru je dapat msg thru my inbox kat Facebook. one of my client which was my friend nak kansel wedding job dengan saya. wtf? wth? humm nak marah pun tak boleh sebab bukan letak deposit ke apa. alasan? dapat sponsor from her friend nak tangkap gambar kahwin free. siapa je taknak right? if I were in her shoes, of course lah or maybe saya akan cancel last minute but pls think about the others too. saya fikir sia-sia ke aku ni beli speedlight just for her day? memerah otak untuk fikir the best angle to shoot her pictures? and then tempah baju bersulam untuk dipakai for her day?

takpe semua tu ada hikmah. I believed that. everything that happened in this world, there must be a reason behind it. huuuu tapi hummm nak marah pun tak boleh so just boleh pasrah je lah HAHAHAHA lagipun selamat kot duit gaji yang bakal ditolak akibat apply unpaid leave. well, Allah knows better. hari Sabtu ni ada event untuk saya. tangkap gambar band performance dalam East Coast Mall. boleh ke tak ni? chaiyokkkk chaiyokkk Sha! ^^

this is for you
ai tatau lah if you baca blog ai
L-)

patutnya tuan punya blog wajib tidur dah sekarang sebab haaaaa demam okay tak kebah lagi tapi ehe update blog ni harus diutamakan. esok pagi dah ada hal perlu diselesaikan. urusan bank, pejabat pos if sempat, cuci kereta dan indulge myself with? aha movie lah apa lagi? tu je entertainment yang ada buat masa ni. huhuhu pastu berangan nak buat street outdoor photoshoot lah. ekceli nak tukar header blog ni. nak try tangkap gambar full frame dengan pakai baju latte. weh semangat kot beli baju baru (--'') tunggu jelah hasilnya nanti okay.


xoxo



selamat malam sayang!