Pages

Wednesday, March 2, 2011

full of stories


mukadimah entry ini adalah pasal wayang. jom bercakap pasal wayang hihi. tahukah anda saya ni memang kaki dan hantu wayang. tapi kan sob sob pada bulan Februari hanya satu filem je sempat tengok warghhhh mana diri ni tak tension? huk. bulan Mac lak banyak cerita cambest keluar tapi mampu ke nak tengok semua? nak marathon memang tak sempat lah weh sebab kerja tapi harap-harap dapat lah tengok wayang kat bawah ni ehe ;p

Burlesque
cerita ini memang kebabommm!
meremang bulu roma ai dengar suara beliau

The Rite
the legend Anthony Hopkins berlakon
ala-ala The Exorcist so mesti cambest
esok wajib tonton!

I Am Number Four
kawan cakap tak best maka tengah fikir nak tengok ke tak
even Michael Bay pun jadi producer
kalau cerita macam hampagas?
tak ke rugi RM10?
T_______T

Sanctum
from the producer of Titanic and Avatar
WAJIB tengok minggu depan!
takpun minggu ni ke ehe
gaji kan dah masuk
;p

Drive Angry
ala-ala Supernatural lak saya rasa
best kot sebab my favourite actor berlakon
Nicolas Cage yang versatile!

The Adjustment Bureau
baru je release kat panggung wayang
Matt Damon suka kan berlakon cerita cenggini
mencabar minda btol
huhhhh!

tapi kan movie ni still tak lepas-lepas nak tengok
bila entah
(-_-)''

The Green Hornet
bajet nak tengok kat JB lah hari tu tapi wahahahahahaha
tak nyempat-nyempat!

****

stop procrastination pls!
so sekarang ini masa untuk update blog
*wink wink*

hye apa khabar korang? bloggers and readers? rindu saya tak? oh em gee I mean rindu tak pada penulisan blog saya ni? yeahhhh I know it is been a long like hell rite saya tak update blog? one main reason malas nak ngadap laptop gegar-gegar ada chance aku baling ke dinding. pastuh argghhh time busy sudah melanda diriku huk. kat store banyak kot kerja kena buat especially kemas stor aksesori. time is running fast bebeh. tak terkejar saya dibuatnya. masa berlari untuk sprint test tapi saya ni marathon je huk T_________T''

agak banyak saya nak membebel pada entry ini huhu satu persatu okay nanti lupa lak. cermin kereta saya sudah pun settle down tapi tak hantar cuci lagi hihi tak sabar. nanti akan ku letak gambar kereta baru ku eh silap Sha jangan nak perasannnnnnnnnnnnnnnnn manade kereta baru it is just kereta lama tapi bercermin baru (--'') nak cuci bagi lawa-lawa pastu kan agak-agak meresap tak bulu dada korang apabila seat kereta kotor? grrrr nak marah pun tak reti. ni yang saya bengang. buat kerja dah okay tapi huhhhh langsung tak menjaga kebersihan kereta customer. camno lah eden nak buat hilang kesan gris kat seat kereta? pakai Dynamo? Daia? Ekonomi Handalan? huhhh? huhhhhhhhh??

banyak bebeno nyamuk kat sini adeh nak update blog pun tak senang T______T'' lately banyak nyamuk kan nowadays? dah setahun dah saya kat Malaysia ecehh nak juga selit kan pasal Jepun. actually teringat lah pengalaman terhebat dalam hidup apabila berpeluang melanjutkan pelajaran even though sekejap je kat sana tapi perghhhh mana nak dapat lagi pasni kan? berangan-angan tak kesampaian adalah hohoho *mode rindu*

hari Isnin baru-baru ni saya nak pergi renew lesen kat pejabat pos tapi tup-tup perghhh ramai gila rakyat Malaysia beratur. selidik nya selidik tengok-tengok bayar saman kah kah kah padan muka!! suka sangat tangguh-tangguh alik-alik kena beratur panjang. mesti nak tunggu gaji masuk kan and then baru panas bontot nak bayar. haaa one of the procrastination gak tuh (-_-)'' saya masuk je pastu saya dapat rasakan banyak betol mata yang memandang *ke aku yang perasan wakakakakaka* apa lagi bangga ah kot pergi renew lesen takyah beratur tapi korang kena beratur HAHAHAHAHA *motif perenggan ini saya tatau huuuu*

nak tau tak satu benda? saya dah berazam yang saya kalau bab-bab shopping nih takkan lebih daripada RM200 sebulan. haaa okay ke tak? uhu kalau tak dulu lagi gila boleh mencapai RM500 T__________T'' sang shopaholic yang tegar huuuuu. saya baru je borong baju daripada kedai sendiri HAHAHAHAHA bak kata one of my staff "saya rasa Sha seorang je yang buat kedai ni jadi kaya" haa betol lah tu pastu aku yang kayap erk. saya nak merasa pakai jumper suit so nanti tunggu jelah entry bergambar saya melaram dengan suit jumper. pastu beli dress warna hitam ungu. hehehehe tu nak pakai esok jadi wajiblah bergambar kan *wink wink* tapi kan terfikir nak pakai jumper suit tu dengan apa. either with another loose blouse or jacket sebab jumper suit tu adalah berbentuk tube jumper suit T__________T'' nak pakai dengan cardigan macam bosan hu.

saya demam hari ini jadi dapat MC
erk apakesni boleh update blog lagi?
huhuhu dah kebah sedikit
:D

saya nak cerita sedikit pasal freelance job saya. tadi baru je dapat msg thru my inbox kat Facebook. one of my client which was my friend nak kansel wedding job dengan saya. wtf? wth? humm nak marah pun tak boleh sebab bukan letak deposit ke apa. alasan? dapat sponsor from her friend nak tangkap gambar kahwin free. siapa je taknak right? if I were in her shoes, of course lah or maybe saya akan cancel last minute but pls think about the others too. saya fikir sia-sia ke aku ni beli speedlight just for her day? memerah otak untuk fikir the best angle to shoot her pictures? and then tempah baju bersulam untuk dipakai for her day?

takpe semua tu ada hikmah. I believed that. everything that happened in this world, there must be a reason behind it. huuuu tapi hummm nak marah pun tak boleh so just boleh pasrah je lah HAHAHAHA lagipun selamat kot duit gaji yang bakal ditolak akibat apply unpaid leave. well, Allah knows better. hari Sabtu ni ada event untuk saya. tangkap gambar band performance dalam East Coast Mall. boleh ke tak ni? chaiyokkkk chaiyokkk Sha! ^^

this is for you
ai tatau lah if you baca blog ai
L-)

patutnya tuan punya blog wajib tidur dah sekarang sebab haaaaa demam okay tak kebah lagi tapi ehe update blog ni harus diutamakan. esok pagi dah ada hal perlu diselesaikan. urusan bank, pejabat pos if sempat, cuci kereta dan indulge myself with? aha movie lah apa lagi? tu je entertainment yang ada buat masa ni. huhuhu pastu berangan nak buat street outdoor photoshoot lah. ekceli nak tukar header blog ni. nak try tangkap gambar full frame dengan pakai baju latte. weh semangat kot beli baju baru (--'') tunggu jelah hasilnya nanti okay.


xoxo



selamat malam sayang!

12 COMMENTS:

Anonymous said...

come on girl. nak marah-marah buat ape? kan ke baju dgn speedlight tu boleh pakai untuk event lain. ape daaaa, nak emo pulak..asik nak maki dgn marah orang je..

Shahira said...

haha ade ke tak saya ckp kat situ marah?
xde kannnnnnnnnnnnnnn.
:D

Anonymous said...

cepat sentap la awak ni. tak perlu kot nak mention dlm blog ni..mmg lah blog awak, tp apa tanggapan org yg baca, pada awak dan pada kwn awak tuh..dah awak tuh pegi cite pasal suma yg jadi dlm hidup awak, bile ada tak kena, nak sentap, nak maki2 orang..tak baik taw.

shikeen said...

aik...
terase ke anon?

Ct Cytot said...

cam sentap je cik anon kitew tu...

Shahira said...

Pehhhhh sentappppppp :)
Nway saya tak maki.
Noktah bertindih :)

miss lily said...

wah cik anon dah dtg menyentap kat sini...senang cerita la cik anon, kalo xsuka, xperlu dtg sini...kalo suka, sila la bertenggek hari2...ikut suka tuan punya blog la nak cerita apa...
btw, the adjustment bureau sgt awesome!!!cerita yg sgt membuka mata..cik anon sila la tonton...moga dpt kesedaran daripada cerita tersebut...eh terover emo plak... :)

Shahira said...

Wahahahahaha terbaiklah miss lily tqvm sb bg komen kat sini khas utk cik anon.
Xpepasal nak sentap :p
Oh haaaaa series best??
Huhu nak tgkla minggu dpn :)

miss lily said...

best sgt...rugi kalo x tgk...citer burlesque pun best..tp cite 2 tgk cd jer...the adjustment bureau jer tgk kat movie...

Anonymous said...

tahu ler ni blog awak.awak tulis psal life awak,lelaki yang awak jatuh cinta ler,lelaki yang penah awak syng ler....kutuk ex boipren sendiri...tak baik taw..tak rasa besalah ker kalau curent gelpren orang tue bacer ker,ape ker.yng da lepas tue dhler..jganlah bukak bynk sgt cerita psal keburukan or hal peribadi awak...try kener kt awak.awak suker ker?memng blog ni awak yg punye,tapi perlulah jaga sensitivi orng laen yg mmbaca blog awak nie.dahlah awak tak private,bercerita pasal orang sana sini....kesian ler kt orang yang ada kener mengena dgn orng yg awak cerite dlm blog nie..

Shahira said...

i do not welcome any anon here.
so pls get out of my blog.
what point i want to private this blog?

i don't even care their feelings bcos they did not care about mine.
so pls b4 said something, think before u speak out loud.
u don't know me and i don't know u.

this might sound arrogant but i just don't give a damn about those craps.

toddles :D

Anonymous said...

nampak baek btudung bagai...tpi mulot..mak ai...belagak btul ka ni..