Pages

Monday, May 30, 2011

goodbye May and hello to you, June


hye readers and bloggers. like I said before, wow it is been a long time time time ago I am not babbling in my own blog. idea dah tak berapa nak ada. so taknak tinggal berhabuk tu pergi buat entry gegambar *erk* quite a long time gak lah nak main-main mybaby tu sigh. betol lah orang cakap kan bila dah masuk working environment ni jangan harapler derr masa lapang tu ada macam kita study dulu. makin sempit adelah adoihhh (--'')

saya nak bercerita pasal cinta, boleh? actually bukan 100% about love but it is more about hope and faith. semalam hari yang luar biasa. sebab unexpectedly happened. quote says "the best relationships usually begin unexpectedly" hehehe betol ke tak? let me introduce a little bit about him. currently, a guy I dated now. we get to know each other accidentally, kot. thru Facebook HAHA. zaman dulu famous kenal thru MiRC, Friendster, Myspace etc. orang cakap jangan terjebak dengan cinta siber ini. padah katanya. tu orang zaman dulu kala =p

on 26th of August 2010, he approched me by commented at one of my friend's picture. kebetulan dalam tu ada gambar saya. masa tu kan tak kerja lagi so of course lah setiap masa je online. hihi. dia puji saya comel *awwwwww* terkesima segan sepi silu semua ada tapi hmmpphh memang berani betol lah mamat ni puji aku comel. tak takut langsung! I asked my friend, who is he? she said that was her junior. junior? what do you guys expect from that? of course lah weh younger than me. tapi takpe kawan-kawan je kan so apa salahnya. so heee there you go, he was younger than me, one year :)

okay tu je nak cerita. tak best pun hahahaha. humm... so far berkawan dengan dia ini agak banyak jugalah menyedarkan saya tentang kehidupan. well, pemikiran yang agak matang. it is good for me to ask any advice or story-telling with him about my problem etc. and of course lah sepanjang berkawan dengan dia, there were obstacles and problems also. saling tolak menolak, sepi menyepi, undur mengundur aihhh. ada je yang tak kena but in the end... quote says "if someone seriously wants to be a part of your life, they will seriously make an effort to be in it"

bercerita pasal semalam. yeah he is surprising me! datang ke Kuantan okay all over from Ipoh mali ^_^ hahahahaha macam dah expect tapi tak berani nak berharap nanti harapan hancur berkecai so just fikir ada, ada lah tu. if takde nak buat macam mana takde rezeki. no wonder I am asking he what he is up to but he didn't reply my question but kept answering the other questions. bijak betol anda tidak menipu saya =p saya terharu dan terkejut kot bila nampak dia di hadapan mata. dia datang ke tempat saya bekerja, ECM. rindu. satu perkataan menggambarkan kesemuanya. being struggled driving 5 hours from his hometown and then will be leaving to KL at the same night. penat kot! tapi takpe I am pretty sure it is worth kan? pasni tatau bila boleh jumpa lagi (-_-)''

so I brought him to Teluk Chempedak. kempunan nak makan McD. bukan suka sangat pergi pantai ni. si dia suka pantai tapi saya tak HAHAHAHAHA. nak ikutkan persamaan kiteorang ialah all about photography tapi tak juga sebab dia pengguna Canon and I am Nikon-ian. banyak gak argue pasal kamera nih aihhhh tapi tabik spring sebab knowledge dia pasal kamera ni banyak. hek hek hek tak macam saya, pemalas nak membaca menambah ilmu. so sedut jelah mana yang boleh ;p

sambil makan-makan *saya je yang makan ekceli* kami berborak pasal semua benda. one thing yang tak boleh lepas adalah pasal kamera, lens, kamera, lens, gambar huhuhu nasib baiklah aku minat kalau tak mau jadi gila dapat bf camni. dalam erti kata lain BORING! erm tak terlepas pasal serius part. bukan cakap pasal kahwin pun, pasal future pun tak juga tapi keadaan sekarang. nak ikutkan saya dan dia tengah amik risiko. yeah a big risk. there is always a big chance for us to get broken hearted, again. if nak ignore pun, it is just for a while and then kept thinking all over again.

"You are the risk I'll take right now because I fight for what I love"
- Anonymous

saya yakin, insya Allah his parent dapat terima saya. before ni pun isu macam ni dah come out pun. his mother kinda disagree if he wants to be with me, be his wife. fuuuuuuu tersedak dia. macam mana lah tak sentap kan? unexpected answer from his mom. tak expect pun dapat jawapan camtu fuuu fuuu. apetah lagi tuan punya badan ni haa. sakit gak lah. nangis gak lah mengenang nasib. kan dah cakap dulu lagi, it is not easy to be me. hehehehe terbukti right? for me it is better to know and be dissappointed than to never know and always wonder. penat nak teka meneka ni. sebab dia berubah sedikit so I expect mesti ada benda yang terjadi kat dia.

tapi tu dulu. sekarang lain. yes, he is willing to fight for us. tapi just take it easy. saya pun takde lah nak push-push sebab takkan ke mana. insya Allah there will be an answer for all these messes. and personally, saya pun tatau saya boleh cope with the answers if jawapannya will lead us to broken-hearted again. semuanya berserah kepada Allah. He knows better from us. even saya benci ayat "ada jodoh tak kemana..." tapi fuuuuu that is the reality. always sucks. he said he will search the right time to talk about me to his dad. Alhamdulillah, at least he wants to try :) :) :) and I have faith in you.

sekejap je pun dapat jumpa. malam tadi gerak balik KL at 12pm. at least... pasni tatau lah dapat jumpa bila. sebab masing-masing ada komitmen tersendiri kat negeri masing-masing. dia pun just tunggu posting je as a teacher, somewhere in Ipoh. good luck for your future! and chase your dream first and after 2 years established dah boleh fikir pasal another step. tak merancang pun sebab takut tak menjadi. always go with an adhoc plan. sebab plan tu lah yang selalu menjadi HAHAHAHAHA. I always laugh to keep my heart in the safe mode :'D

when you finally let go of the past,
something better comes along

to you:

"Do not give up, the beginning is always the hardest"
- Anonymous


xoxo



always have faith
and hope

cooler editing


I am now using Lightroom 3
for editing job
still newbie

haha poyos jap edit gambar sendiri
(--'')


xoxo



:D

Sunday, May 29, 2011

my personal thought


"the moment you told me I am not good enough
is the moment I already knew I am better than you"
- Shahira


you asked for it
now you got it
save your own butt from now


without me,
you are just
AWESO

Wednesday, May 25, 2011

#1




xoxo



WW

Tuesday, May 24, 2011

teringat...


hey there. salam pagi Selasa saya ucapkan kepada bloggers and readers yang selalu baca my entries before this. quite a long time saya takde pun tulis panjang-panjang. quite busy for me for this month. busy dengan semua benda hehehehe. I just want to share some story...

semalam saya chatting dengan one of Luq's best friend. best chat dengan dia. dia adalah cerita story about his love life before this and for a time being, ada masalah dengan gf dia sebab kisah lama teringat kembali. it is either he had already move on, I am not so sure sebab dia sendiri pun tak pasti. tapi saya sangat respect what he did. bagi saya dia tak takut akan kehilangan sebab dia sendiri pun tak pasti apa yang dia nak dalam hidupnya. so just minta masa dengan gf dia untuk bertenang. cool right? ada gf yang memahami and can tolerate with that, insya Allah semuanya akan pulih. it is just he needs a time to heal. baru namanya lelaki matang. tak dayus. susah kot nak cari spesies pada zaman sekarang ni.

pagi tadi keluar breakfast dengan Emak. dia ajak teman pergi bandar sebab nak bayar cukai tanah tapi ramai gila kot orang, so we are heading to our favourite place, Jelita Cafe. ingatkan dapat makan lempeng nyior tapi aihhh lambat la lak. so as usual saya makan nasi lemak telur goreng plus ayam masak merah dengan teh ais yum yum. sedang makan... tetiba damn! saya terpandang kereta Gen2 hitam, WMU 1149 - jantung saya berdegup laju. siap boleh parking depan cafe lagi. kenapalah ada dugaan macam ni T_____T''

saya terus tunduk sambil makan dan cakap kat Emak saya yang kereta si dia ada kat situ. Emak pandang nak tengok, tapi saya tak berani. jujur saya cakap saya tak berani nak pandang. seriau lagi rasa apabila ternampak kelibat kereta dia kat mana-mana. Kuantan ni kecil je. if tak jumpa kat lorong rumah, anytime boleh terjumpa kat luar. it is just Alhamdulillah so far saya tak pernah lagi terjumpa sebab Allah tak bagi ketemukan saya dengan si dia :')

hmm lega. that is not him actually. his brother in law using his car. saya kekadang terfikir gak sampai bila saya kena jadi macam ni? until when? I already move on and had a new life, happy with my new life but the memories were still remain. the damaged were too deep. sangat memberi kesan kepada diri saya dan of course my family. sampai sekarang I don't know what is the main reason he did this to me. saya pun tatau sekarang saya dalam proses healing lagi atau tak and one thing that make me so sure about this thing, I will never forgive him for what he did to me and my family. only He knows what I have been through these years.

love is pain
all we need is a time to heal
insya Allah


xoxo


He knows what we don't know
:')

to anon :)


darl,
I think you need more efforts to troll me
I don't give any damn about your comments towards me
wink wink


xoxo


hahahahahaha!!

Sunday, May 22, 2011

quote of the day


"Sometimes we come into a person's life not to make them love us,
but to let them feel that they are so much worth loving for"
- Anonymous

=)


xoxo



Alhamdulillah...

review films for May, currently


di bawah ini adalah list ecehh macam banyak je kan T_T oh list films yang saya sudah tonton. tak banyak pun wehhh hanya 3 movies jek so far. aihhhhhh sadis tol! tu lah kau bizi bizi bizi busy like a bee sampaikan diri sendiri terseksa. I think watching a movie is the only way macam terapi untuk diri sendiri lepaskan tension setelah penat bekerja. uhu ayat takleh blah (--'')

Fast Five memang superb
well kita tunggu lak Pantas dan Garang Enam
T_T''

The Priest
for me it is okay sebab bukan plan pun nak tengok cerita ini
actually nak tengok Something Borrowed tapi kansel sebab takde penonton
layan gak ah sebab kurang pasal agama kan
takpe Cam Gigandet ada dalam ni huhuhuhu

Insidious
INSIDE + DANGEROUS = INSIDIOUS
you guys should watch this film!
wajib tonton okay!
lagi berbaloi derr daripada Kongsi tu


p/s:
tatau ah kenapa orang teruja bebeno
serius gua tak faham
tengok tajuk dan trailer pun dah tau filem macam hampeh
HAHAHAHAHA


xoxo



bila tahhh nak layan Thor
T_________T''

from KL to Birmingham


hye bloggers and readers. damn lamanyaaaaa tak update blog! dah nak masuk minggu ketiga dahni tapi entry untuk bulan Mei tsk tsk sangat lah mensadiskan. macam nak update bebanyak je malam ni wahahahaha =p tunggu jelaaa kalau saya rajin hiks. saya baru je balik dari KL sebab hantar Along dengan office mate dia ke UK. where? flight stop kat Birmingham and from there mereka pergi ke area Wessex. memang beruntung kakak saya ni. baru je dapat kerja tup-tup dapat dah fly ke UK untuk training for 5 days. even though 5 days tapi like HELLO? UK kot? siapa je nak bagi for free T_______T''

hehehe hari ini sangat seronok. sebab dapat guna lens kepunyaan cousin. huk. nak terbeliak biji mata ni sebab tengok beliau sudah tukar from D90 ke D300S cis. jealous! pastuh lens lak taknak pula yang kebabom and mahal. selain wide lens idaman hati kalbu bila entah nak dapat ni, 10-20mm, beliau juga memiliki macro and fish eye lens. perghh harga boleh tahan. tsk sabau Sha sabau. dapatkan dahulu 85mm insya Allah dalam masa terdekat ni!

****

jom layan gambar
diambil dengan D90 dan wide lens 10-20mm
lens ini memang bagus untuk landscape and wedding job
so gambar nampak distort sket

kami bertiga
Abah hilang sebab pergi cari parking
huahuahua

me with my sister
muka bukan fotostat ok!

wow Emak pun dah pandai guna DSLR
cayalahhh!
=p

ini lak Abah yang tangkap
huhuhu memang menaikkan lagi ketembaman pipikuw
chubby!

****

and this picture was otw to Alamanda
Alhamdulillah sempat shopping kat Kitschen and Esprit
nampak gaya macam sudah shopping raya
wow!
pasnih kau makan pasir eh sebab gaji baru masuk minggu satu lagi
(--'')

bergaya dengan tshirt from Brands Outlet
captured by Abah using 50mm
me like it!


malam ni try update untuk bulan Mac punya
kah kah kah!
=p


xoxo



love my family~

Monday, May 16, 2011

ad-hoc photography job


heyyo. we meet again in this entry. hajat nak update sebundle tak kesampaian sebab banyak lagi gambar client di bawah ini tak edit lagi. esok sudah nak hand over huhu. mengantuk pun ye tapi ambil angin lah sekejap update blog kesayangan ini. sayang memang sayang tapi dah rasa semacam tak lengkap hidup sebab dah lama tak update about my story life. there were a lot of stories nak bercerita tapi hold dulu. tu kena ambil mood.

okay mari kita mengambil mood tengok gambar. Alhamdulillah another one of my bff, Cik Faezar Hanum telah selamat dirisik oleh bakal emak mertua. insya Allah Cik Pae *nama manja gitew hehehehe* bersama dengan pasangannya, Encik Aizat akan disatukan selepas raya nanti weee ^_^ jangan memain tau mereka berdua ini lawyer you. you silap cakap ai saman you satu juta tau =p

saya kiranya jadi ad-hoc photographer sebab confirm seminggu sebelum majlis. gila tak? hehehe sebab tuan empunya pun baru confirm. perghh nasib baik cutiku lulus hihi. mari layan gambar yang tak seberapa. first time edit guna Lightroom. memang best lah. terima kasih kat bf kesayangan. oopsss!! siapa? tunggguuuuuuuuuuuuu =p

****

mengada tak nak buat teaser gak?
;p

****

semasa mekap

final touch up untuk selendang

pantang aku nak tekan snap button!

oh yes tu cincin risik
hihi ni takde tunang-tunang
terus kahwin!

percubaan untuk lomo-lomo

Faezar Hanum & Aizat
black and white

bagai pinang dibelah dua
kan?


thanks to you guys sebab percaya pada bakat saya
ai lap you!


xoxo



sambung edit gambar

Sunday, May 15, 2011

teaser, again aihhhhh


hye my name is Faiz
canggih bukan?
T_T

dey dey silap gambar lah nak update aihhhh
anyway saja je sebab kucing tersebut sangat comel
adorable and huggable
eighhhh???

saya bukan peminat kucing
sekian

ini actually nak update...

hari merisik Cik Faezar Hanum serta pasangan, Encik Aizat
ini merisik je pastu terus kahwin
takde tunang-tunang nih

gambar lagi upload later okay?
kinda penat otak jiwa raga semua ada
ekceli rindu nak membebel meroyan warghhhh
terasa lak hari ini hari Ahad padahal Sabtu
(--'')


xoxo



next update!

Tuesday, May 10, 2011

happy belated!


yes you are

ILY no matter what
Puan Zalazan binti Mohamed Noh

even I have deleted you from my list
sorry mom...
I have to
=p


xoxo



ILYSM!

cetusan rasa


"Cintailah aku dengan sepenuh hati"
- Anonymous

*semasa hari pernikahan*
cetusan rasa dapat dilihat daripada
riak muka
pergerakan tangan

jari-jemari menggenggam erat
tanda resah


eh terjiwang pulak!
=p

hihi nak je update blog tapi ya Allah panasnya kat bawah ni!
nampaknya kena naik atas bilik pasang air-cond
dan tidur diulit mimpi


xoxo



selamat malam!

Tuesday, May 3, 2011

my tour guide


2 May 2011
Dewan Tunku Canseleri
Universiti Malaya

1 May 2011
The Spaghetti Farm
Midvalley Megamall


million thanks for being such a good accompany
a tour guide
a driver
=p


xoxo



good day!

Sunday, May 1, 2011

my first entry in May


"Like - you know the best side of someone and like them"
"Love - you know the worst side of someone could ever have,
and you still love that person with everything you have
in your heart"
- Anonymous

their legs
pre-weds photoshoot
25 April 2011

hai selamat malam semua kepada bloggers and readers. well, this is my 1st entry in May. wowwww cepat kan masa berlalu. sekarang sudah pun masuk bulan Mei. tup-tup raya hoho ke situ lak fikir padahal puasa ganti pun belum lagi erk T_T'' ehe sebelum itu nak wish Selamat Hari Pekerja kepada diri sendiri dan juga korang yang sudah bekerja :D :D :D hihi. agak lama juga lah kan tak membebel kat blog sendiri ini. okay mari kita start one two three...

hurmm tak banyak idea actually saya boleh keluarkan kat sini sebab kepala sakit. tatau either pening or sakit kepala. maybe sebab cuaca kot. hahahaha namanya mengada-ngada sebab takleh kena panas. kalau berpanas sedikit mesti kepala berdenyut pastu lidah ni mengada-ngada lak minta sedas kafein. bukan sedas aku bagi dua das langsung heeee rejeki saya tadi dapat diskaun beli ice vanilla latte kat Starbucks. before this memang dapat sebab bekerja di dalam ECM pastu dah takde dah tsk. mujur saya ni regular customer dan hehe barista baik hati telah memberi saya diskaun yeay!

tadi dapat gaji. best je kan pada saat-saat gaji masuk sale lak time tu wuuu. syabas diucapkan pada diri sendiri kerana telah berhabis RM200 kat kedai sendiri dan Padini. Padini buat sale sempena Hari Buruh lah kot sebab semua ada sale 50% - 70% di seluruh negara heeeeee so apa lagi rembat ah baju labuh SEED selai sebab ada gambar ais krim. motip? dan-dan jek Along pow gua selai kemeja boyfie cessss. takpe lah mujur aku ni ada kakak seorang je hua hua hua.

supposed sekejap lagi nak menghadap paper for review from Summer Course 2010 di Bogor pada tahun lepas. heeee dah lama kot dapat email tapi takleh buka tsk sebab laptop tak elok lagi. ahaks Sony Vaio pink kuw sudah baik heeeee. tak sia-sia haku berhabis RM100 untuk baiki screen LCD :D :D :D satu benda yang buat saya pissed off sebab orang tu sesuka hati atuk sedara dia je aihhh apek ni nak format laptop saya. motip? sebab takleh masuk Window. bangang. tunggu sat takleh ke? mujur sekarang dah okay tu pun auto repair je grrrrr. sayaaanggggg sangat kat Vaio. heeee lain tau perasaan apabila membeli dengan duit hasil titik peluh sendiri ehe =p

eh tercerita part lain lak haaaaaa nak story pasal Summer Course 2011 lak. humm call for application of Summer Course 2011 sudah dibuka. this time at Beijing, China on 4 until 14 of August 2011. terbaik ah masa bulan Ramadhan lagi. saya macam nak apply tapi kerja dah guane? if saya apply pastu dapat? hermm of course lah boleh dapat unpaid leave tapi huuu polisi company if unpaid leave more than 7 days takde lah haku nak dapat komisen bulan Ogos tuuuuu. Ogos tuuuu di mana orang akan confirm punya lah shopping bagai nak rak sebab raya dah nak dekat kan (-_-)'' tapi takpelah saya percaya je pada rezeki. ada tu adalah takde tu bukan rezeki saya heeeee :) :) :)

memandangkan saya cuti hari ini heee boleh je ambil cuti sebab cuti umum kan so tak dapek lah eden triple pay ahaks so saya pun planned turun KL bersama dengan? of course lah Cik Afie. sebab utama nak lari dari Kuantan kot? huuu nak nafas baru sebab sesak nafas dah haaa :( eh takde lah tu tipu je hihi. ekceli saya plan nak tengok Konsert Switchfoot tapi Abah tak bagi sob sob so buat lah adhoc plan iaitu berjumpa dengan seseorang *wink wink* kinda excited. berdebar-debar ni sebab puas eden fikir nak pakai baju apa ngeh ngeh ngeh. pastu hari Isnin lak buat biz trip iaitu jumpa dengan supplier kain. fuhhh mudah-mudahan dipermudahkan lah segalanya amin...

saya mengantuk. anda? see. saya baru je minum latte kot balik kerja tadi hahahaha. kalau dah mengantuk tu memang akan mengantuk juga adeshhh. gotta go for now. nak review paper untuk dijadikan article di dalam jurnal Hiroshima University. ecehhh bajet pemes ah kawww =p selamat malam dan mimpi indah ya!


xoxo



selamat pergi dan balik!