Pages

Thursday, September 30, 2010

glee season 2





here I shared with you a sneak peak from the episode one
Charice as a guest star
I have finished download first episode
currently waiting for the 2nd episode
:D :D :D



xoxo


glee!

jom review filem sebundle!


hai. bertemu lagi kita pada sesi review filems. kena tambah huruf S sebab banyak filem sudah saya tengok tapi tak buat review jek huhuhuhuhu. ini filem saya start tengok masa hari raya kedua tau. sebab dah sangap sangat tak tengok filem sebulan tu weh. demimu Ramadhan aku sanggup berpuasa daripada menonton wayang.

lets cekidout!
review filem yang tak seberapa
hanya beberapa ayat sahaja wakakakaka
T.T

The Expendables
best tapi ganas sangat masa nak tembak orang
uhu terus diletupkan badannya
macam nak tiru jalan cerita A-Team lak
*suka bibir Justin Bieber eh silap Slyvester Stallone*
seksi awwww!

****

Step Up 3
suka part masa first battle robot dance
superb weh!!!
dalam poster je tulis 3D tapi haku tengok yang 2D jek
*prefer lagi Step Up 2 sebab dance move sangat superb*
anyway hero hensem memang cair lah beb!
kahkahkah

****

Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore (3D)
baru perasan kalau filem 3D takde subtitle
nak nak lagi kalau part binatang bercakap
susah kot nak dengar dan bosan sket jalan ceritanya
huhhhhhh!
*bosan sebab jalan cerita tak menarik*
pepandai je kan haku komen gini

wardrobe saya pada hari itu
keluar bersama Cik Hana
memakai warna striking merah jambu & kuning
patut kena elak kombinasi sebegini
aihhhhh

sangap nak teddy bear masa hari konvo nanti
entah pape padahal I don't fancy teddy bear
lebih prefer coklat
*wink wink*

first time ambil gambar pakai spek 3D
huhuhuhu kami jakun!
T______T''

****

Wall Street: Money Never Sleeps
cerita pasal business ni buat haku pening
sebab main banyak nombor pastu dengan term yang entah pape
filem ini bagus sebab ada moral value tersendiri
sayangilah keluarga anda pastu baru duit
:p

saya bersama Cik Hana dan Cik Fizah
muka gembira selepas menonton wayang di City Square, JB
berani betol ek kau Sha balik lewat memalam buta
muahahahahahaha
tunjuk taring pada famili ekekekeke

****

Magika
setelah lama tidak melayan filem Melayu buatan Malaysia
suka pada CGI dan jalan cerita memang totally muzikal
orang cakap tak best tapi hey mana ada yang perfect right?
filem ini superb!


okay habis dah entry pasal review filem. pasni bersusun lagi filem yang saya nak tengok huhuhuhu hampagas kau Sha. duit mana? duit mana? huuuuu gaji bulan ini tak masuk lagi sobs. kena tunggu bulan depan baru masuk huaaaaaa. sedey sedey. tapi takpe. Abah dan Emak kesayangan kan ada muehehehehehe. tu pun kalau mereka bagi! okay lah nanti nak update pasal my convocation pulak! till then bye bye bye *nyanyi dalam nada N*SYNC*



xoxo


bibir atas pecah la pulak!

Tuesday, September 28, 2010

teaser of convo 2010


a day before

a memorable day

rewarding myself


later update with my story
a journey to JB
sweet, sour, tears & joys



xoxo


happy day in my life

Friday, September 24, 2010

update untuk 4 hari lepas


gambar raya lagi
macam takde gambar lain ke?
*memang takde pun sobs*

hai semua!!! saya rindukan blog saya uhuuuu sangat rindu. serius rasa tak complete je hidup tanpa melihat semua link yang telah saya delete atas sebab munasabah cis cilakak kau malware. jadi pls pls pls bagi link kamu okay? jangan segan silu sebab saya memang suka exchange link ni :D benci tau! macam rekod je kan tak update blog selama 4 hari wahhhh dek ke-busy-an melanda diri ini setelah mula bekerja pada 20 September ni, baru je haaa 5 hari bekerja tapi fuhhh penat je diri sendiri yang tahu. saya pegang jawatan as Senior Cashier di Brands Outlet, ECM. sesiapa yang tinggal kat Kuantan tu mehla datang shopping di situ hik hik hik. mesti muka ni yang jaga cashier melayan anda tip top sebab customer always number one ecehhhh nada membodek (--'')

kan hari tu saya apply jawatan Store Executive tapi biasalah kena start dari bawah dahulu. insya Allah kalau ada rezeki kan? tak kemana. biarlah gaji ciput mana pun tapi so far saya memang enjoy. dengan staff yang sentiasa buat saya ketawa tak kering gusi uihhhh kerja still jalan tau. takde main tipu nanti rezeki tak berkat :) kerja macam ni penat sket lah sebab saya kena tau semua benda from sales, marketing and operation. nanti beban lagi bertambah apabila diamanahkan kunci store dan kena buat semua kerja dan pantau staff lain buat kerja. so far okay. takde pun benci atau tak suka sebab semua suka! hihihi. minggu ini didedahkan dengan cara handling cash, machine cash, handling stock and merchandising. wah seronot belajar benda baru :D :D :D

waktu kerja pun tak tetap sebab ada shift morning from 930am till 630pm and shift noon from 100pm till 1000pm. saya lebih suka shift morning sebab tak terasa sangat waktu tu lambat berlalu sebab standard waktu bekerja. uhu nanti dah pegang kunci mesti ada waktu full T_____T dan jangan harap ler dapat cuti on the weekend. tapi mesti ada off day sehari pada weekdays. turn saya off day hari Khamis so saya rasa mesti layan movie je hukhukhuk dah lama rasa tak bersosial. biasalah kena adapt masa kerja ini dengan daily life saya. Insya Allah tak lama lah saya dapat manage my own time.

okay enough talking about my work. heee apa yang menterujakan saya? of course lah my convocation day. ahaks. saya akan berjubah bermortar pada Ahad ini, 26 September 2010 pada sesi pagi wehuuuu seronot seronot. tema? of course lah ungu. saya sudah siap beli bunga untuk diri sendiri pada konvo nanti tapi bunga artificial je. tak bape nak minat bunga betol ni nanti susah nak handle masa konvo. serius serabut nokkkkkk!!! bunga pun pergi tibai warna ungu dan pink ahaks hahahahaha koya ungu dohhhh haku ni (-_-)'' mujur kasut tak warna ungu kan? hek hek hek. selendang jubah memang sudah semestinya warna ungu. heee ucapan terima kasih bebanyak kat Cik Fizah dan Cik Hana kerana sudi hadir. heeee esok jom kita konvoi ye Cik Hana! weeee lebiu Skunks!!!

tadi ada kawan saya call tanya saya boleh ke tak jadi OP for his wedding. I want to say yes but then huuu nak buat macam mana waktu kerja tak tetap. unless if masa akad nikah buat malam Sabtu dan kebetulan masa tu saya shift morning boleh je. tak kisah untuk kengkawan. happy je tengok mereka naik pelamin. amin. saya doakan agar berbahagia hingga ke hujung nyawa. bila turn saya? leks. jodoh tak kemana kan? hihi stay positive Sha... saya terharu kerana rezeki tak putus-putus kot. ada juga kengkawan yang menghargai karya gambar saya. heee terima kasih. so far belom decide pape lagi sebab waktu kerja untuk bulan Oktober pun tak keluar lagi. takde lagi hitam dan putih. ada rezeki ada lah kan? thank you Allah...

masa ni serius kemengantukan gila sebab tak cukup tidur. tatau kenapa malam tadi tak boleh tidur tapi masa kerja tak mengantuk pun :D :D :D rasa macam nak tidur je sekarang tapi tak boleh apakan daya kena ambil Along sekejap lagi di Terminal Kuantan. hadoiiii. heee hari ini hari kedua saya berpuasa enam di bulan Syawal. amin. ada lagi empat hari chaiyokkkk Sha!!! ekceli saya quite terasa dengan kengkawan yang mempertikaikan saya kenapa saya kerja di situ sedangkan saya ada master. puas kot nak terang kat sesiapa yang tak reti bahasa atau yang memang takmau faham. takpelah fikir je lah apa yang korang nak yang penting gaji haku halal, insya Allah...

"kenapa kerja kat sini"

"nak kumpul duit sambung PhD"


okay sampai di sini saja saya nak membebel. rasa macam nak tidur sekejap and then fetch my sis kat bandar. currently I am very happy with my life now. baru rasa ada hala tuju hidup nak ke mana. tunggu dapat my first paycheck and then start buat life schedule dan wishlists. heee boleh tak nak letak wishlist pertama nak ada bf huhuhuhu tolong lempang haku boleh tak?

esok dah nak pergi JB
doakan saya selamat pulang ya!
JB-KL-Kuantan roadtrip with my parent dan Cik Hana
I can't wait!



xoxo


yippie!

Monday, September 20, 2010

soalan cepumas


when life seems hopeless and you are all alone
and no one is there to dry
the teardrops from your eyes
when you can't find a single reason left to try
baby I will
- I Will, David Foster & Chris Kirkpatrick

hye there. kali ini nak bercerita sekejap mengenai soalan cepumas. rata-rata saya lihat kengkawan blogger saya yang sama umur ataupun tak sama, mesti diajuk dengan soalan cepumas tak kiralah lelaki atau perempuan...

"bila lagi?"
- patut korang jawap camni, bila lagi apa? huhuhu buat-buat tak faham sampai si tukang tanya sakit ati :p

"bila nak merasa nasi minyak ni?"
- kalau camni korang patut jawap, aaaa nak nasi minyak ke? kalau nak saya sendiri boleh tolong masak, special punya. takpun tunggu habis raya nanti bersepah-sepah lah jual kat kedai ;p

itu kalau stok nak jaga hati dan perasaan. memang berkias habislah cover nak tunjuk mulut baik. tapi dalam hati tuuuuu huhuhuhuhu... tuan punya hati je yang tahu mak oiiii!

"bila lagi?"
- ek ala busy betol orang tua ni. kalau haku nak kahwin kau nak sponsor ke? cis. aihhh harap je kau tu orang tua tau. kalau tak dah lama aku sembur!

"bila nak merasa nasi minyak ni?"
- aiii tak sayang mulut nampak. nasi minyak dalam stock takde lah tapi kalau kau nak merasa penampar kawan ape salahnya. bersedekah itu kan amal zariah.

hahahahaha. ayat-ayat dia atas tu sebagai gurauan je. adeh. penat si tuan punya badan nak menjawap oiiii. paling afdal cakap camni lah: ada jodoh, adalah tu. heee betol kan? memang kita pun perlu mencari tapi insya Allah, Dia telah aturkan seseorang untuk kita. janganlah risau. cuma cepat atau lambat je jodoh ni datang :D :D :D wah too positive kau ni hehehehehe. mujur masa raya hari tu saya takde lah pula dengar kan pertanyaan sebegini ditujukan kepada saya atau Emak. yang kerap dengar: eh anak 2 orang je ke? hmm pura-pura tatau ataupun kau dah nyanyuk? cis.


hahahaha takde kerja nak update entry sebegini sebelum mandi
;p



xoxo


first day of working!

Sunday, September 19, 2010

entri ketiga raya


4 Syawal 1431

okay raya keempat pun start pada petang hari hahaha sebab saya memanjakan diri dengan tidur sepuas-puas hati muahahahaha. so kali ini beraya dengan kengkawan yang jumpa sekali setahun tu pun ikut range je (-_-) dari kiri, Cik Faezar aka Pae tu last jumpa tahun 2009 kot masa wedding Abg Amer sobsobsob sadisnya. pastu Cik Hana dan Cik Nadiah kami berjumpa di Kelate semasa wedding Cik Puan Wan aka SexyHippo. huhuhuhu. berkurun lah juga kan? so masa raya je ni dapat berjumpa dan apa lagi berkonvoi lah puas-puas. makan pun sedap ;p tema saya kali ini adalah hitam sebab tatau nak pakai baju apa lantas sarung je jubah yang Emak beli kat Mekah hari tu. terbaik lah kan sebab memang panas gila! menyesal tak sudah...

bergambar di rumah Cik Nadiah

bergambar di rumah saya
ngeh ngeh
saya nampak gemuk!

photoshoot di rumah Cik Pae
masa ini makan sakat murtabak raya
yum yum!

last destination at rumah Cik Hana
merasa lah kami nasi beringin
best woah!

ajar mereka lompat secara menegak
huhuhuhuhuhu

aksi sengal tak ingat dunia
T.T

****

6 Syawal 1431

hehehehe 5 Syawal 1431 tu saya keluar lagi tau wakakakaka tapi takde gambar nak dipertontonkan. layan Step Up dengan Cik Nadiah pastu perkenalkan maggi kerabu so yes! seorang lagi kawan haku gila makan maggi kerabu ;p acara dimulakan dengan Bismillah dan diakhiri dengan Alhamdulillah. sebab? heeee rejeki rumah terbuka Cik Izz. saya pergi dengan Cik Hana, Cik Diela dan Encik Lihin. dia ni photographer seumur hidup haku. best tau! first time saya makan roti jala dengan kuah kari yang fuuhhhh pedas *terima kasih* tapi pekat. tak main ah macam kari kat mamak tu. pastu sumbat lagi dengan bolognese spaghetti berbekalkan chickenball waaaa best :D :D :D pastu nasi impit kegemaran. uhuuuu se'eh perut masa tu. pas dah puas makan, hang out sebentar di Kemaman Kopitiam bersama kit kat eh teh ais lah!

kumbang seekor di kalangan bunga
ecehhhh

jom makan makan!

si tuan rumah

perut kenyang dan suka hati

oi tak ready lagi lah!

jom ambil gambar konvo
:D

separa ready
(--'')

jom tayang gigi!

craving for teh ais

kenapa aok tutup mulut?

aksi tomei
eiii geli eden nak cakap camtuh!

tau pun kau nak segan ek bila gambar kena snap!

****

7 Syawal 1431

heee seminggu sudah raya tapi raya kan sebulan ;p so kali ini beraya malam-malam lak. baru lah remaja hua hua hua gilos. kali ini beraya dengan Cik Shikeen yang didatangkan khas dari Brunei. heee dia memang orang Brunei tapi warganegara Malaysia okay. kerja je kat situ pastu mula lah gila meroyan rindu Malaysia (-_-)'' pastu dah lama tak jumpa dengan Cik Ieda, wirawati PLKN wakakakakaka kau tua-tua baru nak pergi PLKN hihihihi. takpe jadi senior among them :p aha! ada tetamu khas dari JB iaitu Encik Rauf. saja je jenjalan kat Kuantan de Palma ni. saya kenal dia since KMJ lepas tapi taklah rapat sangat but then memang kenal. jumpa kat mana? mana lagi kalau bukan Coffee Street :D :D :D

tu diaaa tetamu dari Brunei
:p

oh sian Encik Rauf nak buka mata pun tak larat
penat...

tiru my profile picture
T_T

wirawati negara
hahahahahaha!

gift from Cik Shikeen
flower clip
thanks!

muka pasrah habis sebab lapar
mana maggi kerabu???

tu diaaa jom kira hirisan cili
habis Cik Diela tibai
;p

kesimpulannya raya tahun ini sangat meriah. tapi macam dah musim orang sakit kan? saya pun tak berapa sihat sangat sebab cuaca kat Kuantan sangat panas. almaklumlah musim Summer kan sekarang? hukhukhuk. sekarang pun hmm macam demam nak datang balik je. sobs. dugaan daripada Allah. kena terima dan redha ;) ini saja post raya saya. mesti korang bosan kan? huhuhuhu. harap raya korang pun meriah juga sampai tak ingat dunia!



xoxo


selamat hari raya sekali lagi!

entri kedua raya


okay ni sambung entri 1 Syawal 1431 semalam ehe. boleh pula sambung menyambung? yelah kalau tak jenuh kang aok scroll untuk melihat gambar banyak tak boleh blah untuk satu entri je. tak ke tuan punya badan nanti emo? huhuhuhu namo lah emo masa baca entri saya ek *ayat gediks* euwwwww. petang raya tu saya dan Cik Puan Ain pergi beraya ke rumah Cik AJ. ni pun bakal pengantin tak lama lagi, 1 Oktober dup dap dup dap menghitung hari je kan kau ni AJ huahuahua. kesian dia, kerjanya adalah menganyam kad kahwin hahahahahaha. padanlah masa join kitaorang makan, dia pun makan macam orang yang duduk kat Nairobi ;p eh eh gurau-gurau je cayang, selamat hari raya!

terhidang di atas mee soto
superb lah AJ masak
what AJ masak? no way!
of course lah her mom!

****

2 Syawal 1431

hari raya bermula pada waktu petang sebab saya berjaya bangun pada lewat tengah hari kahkahkah. tak ingat dah pukul berapa. so bersiap-siap untuk beraya di rumah Cik Diela. makan nasi minyak dengan rendang tok. yum yum. best weh tapi pedas. huk. haku ni pedas-pedas tak tahan sangat T_T'' tema untuk hari raya kedua ialah warna coklat vintaj. melawa dengan clutch Emak. lama weh dia simpan since 1982 tuhhhh sebab tu barang hantaran huhuhu. dipadankan dengan flat shoes Vincci yang berjaya haku pow daripada Abah. oh yes shawl tu beli kat Kamdar dengan harga RM7.90 :D :D :D

selepas kenyang perut suka hati, kami gerak ke ECM dan menonton wayang The Expendables. wow sangat huuuu thrill kot dengan cara machine gun itu mengena musuh. sangat kijam! ala-ala filem A-Team lak haku tengok. best lah best :D hihihihi and then dapatlah merasa Chocolate Cream Chip Starbucks yang saya sudah lama craving! heee terima kasih kat barista sebab membelanja saya ^^ rejeki oh rejeki. and then malam tu terus gerak ke Coffee Street pe lagi dinner maggi kerabu lah ;p

jom beraya dengan saya
;p

Shahira and her Latte
eh macam headline je?
T_____T

kami gilakan maggi kerabu!

sengal or spastik?
(--'')

kanak-kanak istimewa
sobsobsob

****

3 Syawal 1431

raya ketiga pula reramai konvoi ke Pekan, ada wedding belah Emak. her cousin. sumpah haku tak kenal huhuhuhu. datang untuk makan je. maveles tak? tapi haku tak makan lah sebab masa tu takde mood lagi pastu mula lah lapar kan (-_-)'' melantak bagai tiada hari esok di rumah orang lain huhuhuhu. tema hari raya ketiga ialah pink colour. wah kau pakai pink *wink wink* bergaya dengan shawl baru beli 2 hari sebelum raya. huhuhu. kinda weird gak melihat diri sendiri dalam gambar memakai pink but sweet ecehhhh sempat lagi puji tuh!

serius masa ini panas sudah membahang
(-_-)''

me with the cousins

makcik makcik ku bersama Emak
sepesen je kan?

cousins Emak
masa ni jelah kenal muka
if not memang tak kenal!


entri ketiga raya akan menyusul nanti
:D :D :D



xoxo


raya sampai lebam!