Pages

Friday, September 24, 2010

update untuk 4 hari lepas


gambar raya lagi
macam takde gambar lain ke?
*memang takde pun sobs*

hai semua!!! saya rindukan blog saya uhuuuu sangat rindu. serius rasa tak complete je hidup tanpa melihat semua link yang telah saya delete atas sebab munasabah cis cilakak kau malware. jadi pls pls pls bagi link kamu okay? jangan segan silu sebab saya memang suka exchange link ni :D benci tau! macam rekod je kan tak update blog selama 4 hari wahhhh dek ke-busy-an melanda diri ini setelah mula bekerja pada 20 September ni, baru je haaa 5 hari bekerja tapi fuhhh penat je diri sendiri yang tahu. saya pegang jawatan as Senior Cashier di Brands Outlet, ECM. sesiapa yang tinggal kat Kuantan tu mehla datang shopping di situ hik hik hik. mesti muka ni yang jaga cashier melayan anda tip top sebab customer always number one ecehhhh nada membodek (--'')

kan hari tu saya apply jawatan Store Executive tapi biasalah kena start dari bawah dahulu. insya Allah kalau ada rezeki kan? tak kemana. biarlah gaji ciput mana pun tapi so far saya memang enjoy. dengan staff yang sentiasa buat saya ketawa tak kering gusi uihhhh kerja still jalan tau. takde main tipu nanti rezeki tak berkat :) kerja macam ni penat sket lah sebab saya kena tau semua benda from sales, marketing and operation. nanti beban lagi bertambah apabila diamanahkan kunci store dan kena buat semua kerja dan pantau staff lain buat kerja. so far okay. takde pun benci atau tak suka sebab semua suka! hihihi. minggu ini didedahkan dengan cara handling cash, machine cash, handling stock and merchandising. wah seronot belajar benda baru :D :D :D

waktu kerja pun tak tetap sebab ada shift morning from 930am till 630pm and shift noon from 100pm till 1000pm. saya lebih suka shift morning sebab tak terasa sangat waktu tu lambat berlalu sebab standard waktu bekerja. uhu nanti dah pegang kunci mesti ada waktu full T_____T dan jangan harap ler dapat cuti on the weekend. tapi mesti ada off day sehari pada weekdays. turn saya off day hari Khamis so saya rasa mesti layan movie je hukhukhuk dah lama rasa tak bersosial. biasalah kena adapt masa kerja ini dengan daily life saya. Insya Allah tak lama lah saya dapat manage my own time.

okay enough talking about my work. heee apa yang menterujakan saya? of course lah my convocation day. ahaks. saya akan berjubah bermortar pada Ahad ini, 26 September 2010 pada sesi pagi wehuuuu seronot seronot. tema? of course lah ungu. saya sudah siap beli bunga untuk diri sendiri pada konvo nanti tapi bunga artificial je. tak bape nak minat bunga betol ni nanti susah nak handle masa konvo. serius serabut nokkkkkk!!! bunga pun pergi tibai warna ungu dan pink ahaks hahahahaha koya ungu dohhhh haku ni (-_-)'' mujur kasut tak warna ungu kan? hek hek hek. selendang jubah memang sudah semestinya warna ungu. heee ucapan terima kasih bebanyak kat Cik Fizah dan Cik Hana kerana sudi hadir. heeee esok jom kita konvoi ye Cik Hana! weeee lebiu Skunks!!!

tadi ada kawan saya call tanya saya boleh ke tak jadi OP for his wedding. I want to say yes but then huuu nak buat macam mana waktu kerja tak tetap. unless if masa akad nikah buat malam Sabtu dan kebetulan masa tu saya shift morning boleh je. tak kisah untuk kengkawan. happy je tengok mereka naik pelamin. amin. saya doakan agar berbahagia hingga ke hujung nyawa. bila turn saya? leks. jodoh tak kemana kan? hihi stay positive Sha... saya terharu kerana rezeki tak putus-putus kot. ada juga kengkawan yang menghargai karya gambar saya. heee terima kasih. so far belom decide pape lagi sebab waktu kerja untuk bulan Oktober pun tak keluar lagi. takde lagi hitam dan putih. ada rezeki ada lah kan? thank you Allah...

masa ni serius kemengantukan gila sebab tak cukup tidur. tatau kenapa malam tadi tak boleh tidur tapi masa kerja tak mengantuk pun :D :D :D rasa macam nak tidur je sekarang tapi tak boleh apakan daya kena ambil Along sekejap lagi di Terminal Kuantan. hadoiiii. heee hari ini hari kedua saya berpuasa enam di bulan Syawal. amin. ada lagi empat hari chaiyokkkk Sha!!! ekceli saya quite terasa dengan kengkawan yang mempertikaikan saya kenapa saya kerja di situ sedangkan saya ada master. puas kot nak terang kat sesiapa yang tak reti bahasa atau yang memang takmau faham. takpelah fikir je lah apa yang korang nak yang penting gaji haku halal, insya Allah...

"kenapa kerja kat sini"

"nak kumpul duit sambung PhD"


okay sampai di sini saja saya nak membebel. rasa macam nak tidur sekejap and then fetch my sis kat bandar. currently I am very happy with my life now. baru rasa ada hala tuju hidup nak ke mana. tunggu dapat my first paycheck and then start buat life schedule dan wishlists. heee boleh tak nak letak wishlist pertama nak ada bf huhuhuhu tolong lempang haku boleh tak?

esok dah nak pergi JB
doakan saya selamat pulang ya!
JB-KL-Kuantan roadtrip with my parent dan Cik Hana
I can't wait!



xoxo


yippie!

11 COMMENTS:

.ieLah. said...

1. Kerja retailing memang penat tapi seronok sebab kita jumpa macam2 orang and paling best sebab selalu ada di keliling baju dan pakaian lawa ^.^

2. as i said, mulut org tak le nak tutup.. sha saba eyh :)

3. HAPPY GRADUATION!
walaupon igt akan grad ngn sha sem dpn tapi tak jadi, ielah tumpang seronok.. hihihi
mari amik jubah awakkk!!


4. safe journey esok sha.

once again,
TAHNIAH!

Shahira said...

thanks ielahhhhh!!!
hehe nnt ielah pun akan konbo jugak thn dpan yippie!!!

::m!SS edURA hanUM:: said...

selamat bergraduan...
mesti dah xsabar kan nak pakai jubah tue...

miss leya said...

malware? cehs2..hehe..

hepy convocation day oke..link me back dear...

ikeyz said...

urm...
mcm mane nk list dis post eyh...?

XD

ikeyz said...

opss.. typo error...
*like dis post!*

Shahira said...

thanks miss edura~!!

Shahira said...

thanks miss leya~
okay i'll link back.
:)

Shahira said...

thanks shikeen!!!

Anonymous said...

org y pertikai kerja ko skang mesti org y x pnh rasai betapa susahnya dpt keje y bbaloi ngn cert y kita ada.n then u realize, bila kita senang suma puji, ckp benda2 y sedap telinga dgr, tp bler kita susah mulut diorg cm puaka. i myself had been in dat situatn for like 2 years. but, alhamdulilah,look where i am now.masa tu u'll noe who's worth to be ur frens.let 'em talk..coz we know who we are.... -love,hafeeza-

Shahira said...

:)
thanks feeza.
heee aku bertabah je.
insya allah ade rezeki utk aku.