Pages

Monday, September 20, 2010

soalan cepumas


when life seems hopeless and you are all alone
and no one is there to dry
the teardrops from your eyes
when you can't find a single reason left to try
baby I will
- I Will, David Foster & Chris Kirkpatrick

hye there. kali ini nak bercerita sekejap mengenai soalan cepumas. rata-rata saya lihat kengkawan blogger saya yang sama umur ataupun tak sama, mesti diajuk dengan soalan cepumas tak kiralah lelaki atau perempuan...

"bila lagi?"
- patut korang jawap camni, bila lagi apa? huhuhu buat-buat tak faham sampai si tukang tanya sakit ati :p

"bila nak merasa nasi minyak ni?"
- kalau camni korang patut jawap, aaaa nak nasi minyak ke? kalau nak saya sendiri boleh tolong masak, special punya. takpun tunggu habis raya nanti bersepah-sepah lah jual kat kedai ;p

itu kalau stok nak jaga hati dan perasaan. memang berkias habislah cover nak tunjuk mulut baik. tapi dalam hati tuuuuu huhuhuhuhu... tuan punya hati je yang tahu mak oiiii!

"bila lagi?"
- ek ala busy betol orang tua ni. kalau haku nak kahwin kau nak sponsor ke? cis. aihhh harap je kau tu orang tua tau. kalau tak dah lama aku sembur!

"bila nak merasa nasi minyak ni?"
- aiii tak sayang mulut nampak. nasi minyak dalam stock takde lah tapi kalau kau nak merasa penampar kawan ape salahnya. bersedekah itu kan amal zariah.

hahahahaha. ayat-ayat dia atas tu sebagai gurauan je. adeh. penat si tuan punya badan nak menjawap oiiii. paling afdal cakap camni lah: ada jodoh, adalah tu. heee betol kan? memang kita pun perlu mencari tapi insya Allah, Dia telah aturkan seseorang untuk kita. janganlah risau. cuma cepat atau lambat je jodoh ni datang :D :D :D wah too positive kau ni hehehehehe. mujur masa raya hari tu saya takde lah pula dengar kan pertanyaan sebegini ditujukan kepada saya atau Emak. yang kerap dengar: eh anak 2 orang je ke? hmm pura-pura tatau ataupun kau dah nyanyuk? cis.


hahahaha takde kerja nak update entry sebegini sebelum mandi
;p



xoxo


first day of working!

3 COMMENTS:

miss leya said...

kahkahkah..i like yg gurauan kasar tu..mmg patut cmtu pon..

Shahira said...

hahahahahaha.
kalaulah boleh.
:p

farha said...

hmm...mmg jawapan standard : "ade jodoh, ade la..ajal,maut,jodoh kan ketentuan Tuhan".saye sgt setuju dgn jawapan ini.byk lagi benda lain yg perlu dikumpul sebelum ke stage kawen tue.hehe

chillyfarha.blogspot.com