Pages

Sunday, July 31, 2011

what I like to wear?


polka dots pashmina/shawl: Quincy by Brands Outlet
black long sleeve shirt: Mirror by Brands Outlet

black handbag: Esprit
grey oversized shirt: EDC by Esprit
light blue skinny jeans: Ladylegs by Brands Outlet
printed slip-on shoes: Roxy

black handbag: Esprit
printed wording tank top: EDC by Esprit
light blue skinny jeans: Ladylegs by Brands Outlet
printed slip-on shoes: Roxy

black long sleeve cardigan: Romp
printed purple dress with skinny belt: Downtown by Brands Outlet
black jeggings: Levi's

paisley printed shawl: from Japan
black long sleeve cardigan: Soda Exchange
zebra printed loose tank top: Mirror by Brands Outlet
dark grey skinny jeans: Uniqlo Japan
leopard printed pump shoes: Move by Vincci

black handbag: Esprit
light purple inner: Radioactive
checker classic short sleeve bf shirt: Theory Men by Brands Outlet
purple skinny belt: Quincy by Brands Outlet
dark blue skinny jeans: Levi's
black slip-on shoes: Adidas

orange 3/4 cardigan: Mirror by Brands Outlet
white cropped dress: Padini Authentic
dark grey skinny jeans: Seed
leopard printed pump shoes: Move by Vincci


xoxo



:D

Friday, July 29, 2011

a quickie


from Kuantan to Shah Alam
it is all about friends, leisure & foods
^_^


xoxo



later update

Thursday, July 28, 2011

quote of the day


"Silence is the best answer to the stupid.
The fool has his answer on the tip of his tongue.
Being positive simply means focusing on positive thoughts
and paying no attention to negative thoughts as they arise"

- Anonymous


forgive each other
that is the best answer after all
:)


xoxo



love live laugh

Wednesday, July 27, 2011

tumblr #3


to anon:

you have no idea.
you can leave your shit everywhere but not here.


xoxo



blah blah blah~

kepada sesiapa yang nak terasa #2


tamau cakap bebanyak. just nak point 2 benda je kat sini. if someone matured enough, lah.
if.
aihhh.

to her: if cakap sudah let go, perlu ke mention me in your blog? FYI, I am not the one who had interfered in your love life, honey. at that time he was single and we were just friend. noktah. duhhh don't be too insecured, dear. just have faith and confident. that's all.

to him: if cakap sudah let go, is it necessarily to ban me from your Facebook? if delete tu tak terasa sangat. ni sampai tahap banned? T_T OMG. no need to. saya bukannya si stalker hari-hari into your wall. sesekali tu open lah juga if ada news feed. oh my oh my. or nak menjaga hati si dia? dot dot dot.

masalah antarabangsa apabila Facebook is everything in nowadays.
Facebook did ruins your friendship and relationship.
the end.


xoxo



don't care anymore

#10




xoxo



WW

Tuesday, July 26, 2011

rejuvenate week is over now


I just love Kuantan
Kuantan de Palma City
home sweet home

hye dear friends, bloggers and readers. now live from Shah Alam, again. hiks. sudah macam jadi rumah kedua dah kat sini hoho. sesekali datang hang out with good friends pun okay je. taklah lemau sangat if tak keluar dari Kuantan, right? untuk bekerja di sini? hell no way. biar lah orang nak cakap Kuantan tu boring nak mampos ke ape kan yang penting peaceful life I had there. ish. tak boleh tahan lah dengan traffic condition here. if sesat tu boleh adapt lagi. tapi when it comes to traffic jam phew~ alamatnya pahala tak tertambah-tambah nilai langsung. means mulut ni memang ringan je nak cakap WTF hehehehe =p

nak pergi kerja jem strawberry. nak balik kerja jem pineapple lak. siapa je tahan? my friend yang baru kerja berapa bulan kat sini pun boleh tahan gak la mulut dia cursing & babbling hahahaha padan muka ;p baru kaw tahu haaa betapa azabnya nak encounter with Malaysian people yang drive ni. eh terbebel yang benda lain lak. bas saya pukul 8mlm nanti from Shah Alam. nanti update with my activities here. hang out, lepak, movie, gossip, shopping, jenjalan. WOW! Imma in heaven now hiks. get surrounding with old friends seriously memang buat saya happy. thanks guys. you are the best XD


xoxo



bye bye!

Sunday, July 24, 2011

ily, still




xoxo



<3

Friday, July 22, 2011

the healing process begins...


hye readers and bloggers. nothing much to write. still in the swing mood. upside down. unstabilized condition I guess HAHA pity me. the healing process is begins now. sekarang ni sudah genap seminggu. better than before. maybe. saya suka waktu stress sebab? dapat kurus! yeay! tapi timbang still 55kg maintain tuuuuuu. but my figure had changed a little bit. haaaa sebab? sebab sekarang saya jarang makan nasi. bukan on diet cuma selera tu hilang sekejap. makan sekali dalam 2 3 hari. tak menggigil pun badan sebab sudah biasa hehe =p

masa stress tak makan banyak pun tapi suka benda manis. ye lah jarang kot minum or makan. contoh macam air coke ke. hari tu tibai GCB McD dengan vanilla shake yummeh! sebelum tu minum Chocolate Cream Chip. aha coklat sangat bagus semasa stress. sebab bila kita makan, dapat reduce blood pressure :D bingo! sebab tulahhh coklat tidak menggemukkan! saya tak pernah pun anggap apabila makan kek, coklat, ais krim tu adalah sesuatu yang menggemukkan sebab jarang kot makan. sekali sekala pun ok ;)

erghh sudah start merepek. hmm selain makan benda manis, apa lagi ek? shopping! yeahhh shopping boleh release stress gak. buat saya happy. selain daripada poket kempis, happy. happy and happy. terima kasih kepada hati saya. nanti lah apabila ada masa dan mood yang sesuai saya akan update the story. hmm tetiba rindu T_T

tamau dahla taip
layan je gambar

Chocolate Cream Chip
my favourite

****

my work wear

all from Brands Outlet except shawl, inner & sandals
:D

close up without make up

all from Brands Outlet except shawl & indigo long blouse
:D

I just love polka dots
do you?

wearing Padini t-shirt
Caring from the heart is our logo
and always be mine
;(

after crying
haha what a loser!

all from Brands Outlet except shawl & inner
:D

the dress only from Brands Outlet
haha!
kepala besar!
makin kurus!

****

jom masuk bab shopping lak
orang cakap shopping therapy...

khaylaa.blogspot.com
El' Nadeen pashmina
RM20

thepoplook.com
Mustard Fanning Jersey Dress
RM69

JualanMegaUSA on the Facebook
Liz Claiborne Straw Crossbody Pink
RM190

dan dengan tidak sabarnyaaaa terus pakai
=p

hai slingbag raya!
^_^

hmm sorry if entry kali ini entah pape. memang pun. merepek banyak je. nanti lah saya update. sekarang tetiba takde mood. doakan saya cepat sembuh daripada penyakit ini. susah sangat nak cantum hati yang sudah pecah berderai, sekali lagi. saya nak hati baru. Allah boleh bagi tak?


xoxo



goodnite...

Thursday, July 21, 2011

is this guy gentleman?


hye readers and bloggers. saya nak share satu cerita boleh? actually banyak benda berlaku kat diri saya seminggu lepas tapi umm tunggu lah dulu. saya nak peram sebulan. boleh? XD hehehe penyakit saya datang balik. aishhh. kan minggu lepas saya turun Shah Alam tetiba boleh lak demam. demam tu boleh blah lagi sebab tak berapa nak layan tapi fuuu benci kepada selsema! dan bersin tak henti-henti? pastu hidung tersumbat (--'') ingatkan dah baik lah kan tapi hmpphhh datang balik! now saya merana. yeay! terima kasih hidung! kalau aku makan nasi goreng masin tahap gaban pun still tak terasa. amazing. kan? sangat!

just berceloteh. still not main point here. heee. nak cerita pasal one of my customer. since kerja ni dah macam-macam perangai customer saya jumpa. ada yang okay. ada yang gatal. ada yang annoying. ada yang urghh bajet best. yang jenis perangai pelik-pelik memang aku tak layan. if he is staring at me, i'll stare him back. dengan muka yang macam takde perasaan sampai customer tu malu sendiri. takpun takut nak pandang. tau pun takut!

but... tadi ada seorang customer. datang with his friends. putih. persis Ashraf Sinclair. tak tipu. tapi selek cakap utara. pekat amat *mujur bukan kelate HAHA* pastu dia pandang je saya. senyum-senyum. okay tak dinafikan senyuman dia manis hehehehe. tapi tak balas pun. sebab tension hidung tersumbat. dengan silau lampu kat fitting room. saya jaga fitting room sebab tengok messy and then my staffs busy dengan department masing-masing. tolong je lah kan melipat :)

dia nak try baju. dia masuk ke fitting room. dia senyum. saya balas dengan masam. haha. pastu dia bagi baju yang dia try tadi sambil ucap terima kasih. saya just ambil dan lipat tanpa ada perasaan. numb. dull. dia masuk lagi. saya buat dunno je lah. sedang saya melipat, tengok-tengok price tag baju tu takde. aishh mana entah pergi. takpe lah. at least still ada kat selling floor.

dia keluar. tapi tak bagi baju pun. dia ucap terima kasih. still. hmm rasa bersalah lak sebab masam dengan customer. tak baik tau XD pastu saya senyum kat dia and then balas sama-sama. dia senyum lagi. amboi suka bebeno sedekah ni hihi. and then dia pergi cari baju lain. but still pandang saya senyum :D bagi saya takde rasa pape pun sebab senyum je kot. senyum tu kan sedekah. saya sendiri pun suka senyum. tak rugi pun, right? saya masuk office, sambung kerja yang tergendala tadi.

hampir nak tutup kedai. saya daripada kaunter menuju ke fitting room untuk tinjau keadaan. ada customer ke tak. adeh baju bersepah lagi. saya pun melipat. suddenly... I found this *wink wink*

OMG!
is this consider a gentleman guy?
sweet!

hye Nabil!

i will sms him one week from now
stay tuned to find out what is next
XD


xoxo



unexpected!

Wednesday, July 20, 2011

#9




xoxo



WW

Monday, July 18, 2011

favourite pose in the pic


hye bloggers and readers. nothing much to share. now sedikit jiwa kacau. tatau bila nak heal hukhuk. so this is my therapy - editing pictures. nak edit gambar pun kena tengok mood, baru boleh layan. baru nampak cantik tone colour huhuhu alasan semata-mata. insya Allah ada job photography terbaru selepas raya iaitu majlis akad nikah dan post wedding di Kuantan. pastu bulan November lak ada job kat Kelantan huhuhu, abang angkat gua nak kahwin! tengkiu sebab sudi hire adikmu ini =p

oh yes dalam banyak-banyak gambar mesti ada satu atau dua gambar yang mesti menjadi trademark. yezza~ hehehehe photographer pun mesti mau enterframe sedua gambar. ye dop? kalau saya cakap tak nampak bebeno le saya menipu hihi. so gambar di bawah adalah my favourite all the time. mesti tak pernah miss kalau on job. perempuan dan cermin tidak dapat dipisahkan huhuhuhu. esok lak ada kawan yang nak menuntut ilmu fotografi daripada saya. adesh. taklah terer mana daripada segi teori sebab saya tak suka membaca. lebih suka try and error dan tanya kawan. lagi senang :D

jom layan gambar!





xoxo



looking for the bright future

Sunday, July 17, 2011

potrait photography


first time dapat prime lens
50mm f/1.8D

sudah lama tak membokeh guna prime lens

sewaktu menjadi pengapit pada tengah hari
sebelum tu menjadi jurugambar semasa akad nikah
LOL!

client baik hati tolong tangkap gambar
hihi

peace yaww!
XD


sekarang ini dalam perancangan nak tambah lagi satu gear iaitu prime lens gak; 85mm f/1.8D fuuu bokeh memang cantik. amat sesuai untuk potrait photography. nak pakai f/1.4 mahal sangat tak mampu eden hihi. mood nak edit gambar ni datang tetiba hu. actually tengah sedih so nak bagi hati gembira balik dengan edit gambar aje lah. pengubat hati sekarang. good nite all :)


xoxo



ily, photography

Friday, July 15, 2011

what did I like about my job?


my career wear
totally love it
;)

grey batwing blouse : Mirror, Brands Outlet
maroon braided skinny belt : Quincy, Brands Outlet
grey ultra skinny jeans : Seed
beaded sandals : Vincci

****

latest design in fashion




****

and this picture below has nothing to do with my entry
just fall in love with iPad2
aishhhh!

muka jakun
=p


xoxo



:D

Thursday, July 14, 2011

from Shah Alam with love


mukadimah

Transformers : Dark of the Moon
tengok buat kali kedua tapi bukan 3D
first time tengok kat TGV Sunway Pyramid
kesimpulannya 3D lagi superb
maybe tengok buat kali ketiga
ngehngehngeh
=p

tapi kan korang jangan jealous tau...
*bukan pengikut Harry Potter tapi layankan aje*

Harry Potter : And the Deathly Hallows Part II
malam esok pukul 9mlm!
hihi terima kasih lah sebab belanja saya
kawan dari KL turun Kuantan
:D

****

hai korang. entry kali ini nak cerita from Shah Alam with love hikhik. tamau cerita pasal kerja. thought it was exciting yet boring because #ihatetoworkactually HAHA. tak sesia saya datang Shah Alam kali ini sebab dapat spent time masa dengan kawan from KMJ huhuhu. rasa macam dah jadi gathering bebudak KMJ lak (--'') sebab apa eh?

okay, firstly my accomodation saya ditaja oleh my bff from Skunks iaitu Cik Esah dan Cik Hana so hihi FOC je. menumpang di pangsapuri mereka. selamat duit aku daripada kena bayar duit hotel. beratus habis untuk transportation saja fuuuuuu. pastu dapat lak jumpa dengan my bff aka my practicum mate iaitu Cik Sheda. sudah 6 tahun woo tak jumpa! last masa habis matriks lahhh. teringat zaman dulu-dulu rebel turun Shah Alam without my parent's permission hahaha. rebel sungguh! merewang ke Midvalley sampailah melayan ice skating kat Sunway Pyramid. and then dapat jumpa dengan my bff gak iaitu Bob. hihi dia lah yang offer training session Arsenal tiket tu. rezeki saya kan? =p

dengan Cik Sheda
syukur lah kau dah tembam daripada keding
kahkahkah!

ini bukan jakun
pernah je pergi ke i-City tapi tak pernah tangkap gambar
huhuhuhu
:D

oh ya ini kat Dataran Shah Alam 2
bukan i-City
T_T''

****

yezza! bagaikan bulan jatuh ke riba! sebelum ini berangan gak nak pergi tapi apakan daya kerja pastu sudah tak terfikir lah kan. dan-dan je kena outstation ke Shah Alam for two days but still tak fikir langsung pasal Arsenal tour ni. alik-alik Cik Hana ada cerita pasal bola bla bla bla Arsenal bla bla huhuhu dia dapat pergi. cis! rezeki lah tu kan... tapi hihi tengok-tengok aku yang dapat pergi =p pity her sebab her bf tak dapat carikan tiket lebih sobsobsob. makan hati lah jawapnya huuuuu.

my friend offer his friend to his friend's ticket. ahaks. faham tak? means, kawan saya ni offer kawan dia punya kawan tiket lah. tapi untuk training session je. balun je ah asalkan dapat tengok live buat pertama kali. kawan dia tak dapat pergi sebab kerja so macam rugi je nak burn tiket tu so memang rezeki saya :) start pukul 7ptg tapi jem dasyat macam biasa. parking fullamak! tapi mujur dapat parking gak last-last huhuhu. biarpun tak kenal sangat dengan team Arsenal ni, biarpun tak dapat signature etc tapi dapat kenangan berharga hihi. dapat tengok Nasri dekat-dekat sebab duduk seat bawah *dengan harapan dapat salam lah kengkonon muahahahaha*

tapi sayang ah tak bawa mybaby D90
if not mesti gambar cantik
plus boleh guna telepoto lens
erghhh!

muka excited depan Stadium Bukit Jalil

sorry lah kualiti gambar kureng
almaklumlah guna hanset je
(-_-)''

tayang ticket free
muahahahahahaha!

picture never lied
yes I am very excited!
LOL!

training sudah start

Theo James Walcott
hensem!
=p

last pose sebelum balik
memang rasa aihh penat jugaklah
nguu~

penat tapi seronok
:D


xoxo



bilalah dapat masa macam ni lagi...