Pages

Monday, July 4, 2011

to my stalker : Edward Francis Miller (Shadowhawks)


ehem. just nak sampaikan pesanan eh kat my stalker tu. nama tuuuu tertera kat title. firstly, saya tak kisah awak nak tegur saya dalam cara berpakaian ke apa tapi biar kena tempat dan orang. tak perlu lah eh nak jadi stalker sampai macam ni. apa point awak nak inbox my sister and my mother? motif anda? dahla siap copy paste gambar FROM MY BLOG. sebelum awak tegur saya, baik cermin diri tu sendiri. apa hak awak nak copy paste gambar saya without my permission? kenapa tak direct dengan saya terus? ke tak boleh nak inbox saya? untuk elakkan stalker macam awak ni lah saya buat Facebook saya private.

saya tak marah pun awak nak tegur saya pakai leggings ke apa. merujuk kat gambar tu, saya pakai leggings pun sebab skirt panjang saya tu atas buku lali. dan dalam keadaan bergambar macam tu menampakkan macam saya pakai skirt atas lutut. meskipun saya tak berpakaian sempurna menutup aurat seperti yang disuruh oleh Islam sendiri, I knew my boundary. saya tahu diri saya diperhatikan dan sehabis boleh saya cuba untuk menutup aurat. saya tak sempurna. dan saya akan berubah tetapi biarlah ikhlas di dalam diri ini...

awak nak tegur saya boleh tapi jangan kacau my family!
saya pantang kalau ada orang luar yang ganggu keluarga saya.
thats all!

orang macam awak ni lah yang boleh dikategorikan sebagai
PENGACAU!

pasni nak copy paste entry ini pun boleh
gua takde hal lah bro!


xoxo



nak berdakwah boleh tapi biar kena cara

16 COMMENTS:

wahida idris said...

sabar ye :)

Shahira said...

T_T

Drunbella Khoo said...

org macam tu pun ada?
haih.

Shahira said...

hmm geram!

miss lily said...

errkkk....nak tolong tampar laju boleh?

Shahira said...

tolong i miss lily!

Ghades Johor ٩(-̮̮̃•̃)۶ said...

apela.. org tegur tu fkir la cre positif. jgn la fkir dri tu bgus sgt. sory~
common la,, open skit mind tu. ;p

Anonymous said...

eh eh kesitu lak.
ade ke awak baca cara die komen?

kalau tatau tu jgn la buat macam tau.
duhhh!

tak rasa pun diri ni bagus.

semestinya awak lagu bagus daripada saya rite?

sha ^_^

Ghades Johor ٩(-̮̮̃•̃)۶ said...

klu sy taw ape yg dea komen,, amcam???
sy akn crik edward smpai dpt. ;D

Anonymous said...

boleh.
boleh blahhhhhhhhhhh!

Anonymous said...

si anonymous ni mesti penyokong awek pkai legging..

Abg Along said...

Beginilah manusia skarang, x leh ditegur skit, mula nk melenting...
Drunbella Khoo, manusia mcm2 jenis ada..spatutnya kita kna bersyukur sbab ada org mcm dia kt muka bumi ni..walau apa cara dia skali pun, MASIH golongan yg lantang bersuara..Tuhan tau apa dia buat,,..biar la dia terima balasannya baik atau buruk..selagi kita x nasihat walau dgn apa cara, selagi tu la kita akan wt kekal dgn prangai buruk..Wallahu'alam

Anonymous said...

org ckp baek2 jgnla bls ckp org mcm tu. mmg org kaye mcm ni ke?

Ghades Johor said...

^hehe... gaknyela. buroknye prgai.

Hamba Allah said...

salam semua, especially SHAHIRA. isu LEGGING xkan abis dprkatakn slagi masih ada yg pakai dpan khalayak..OK sy bukan nk bela sesapa. tp sy ada pndapat trsendiri dlm hal ni. kita myb dh lupa bhwa stiap org ada pendekatan trsendiri dlm berdakwah. Tujuannya tetp sama, iaitu ke arah menuju keredaan Allah. Kita amek contoh Saidina Umar R.A, seorg sahabat yg dijamin syurga. Tgk cara beliau mengajar org2 yg cuba memusuhi Rasulullah. Penggal kpala terus...namun bgitu beliau ttp kekal dijamin syurga. Tgk pulak ceramah ustaz AZHAR Idrus, bgaimana tegas & lantangnya bliau brsuara shingga klua juge prkataan "BODOH dll. Cntoh lain ustaz Abdullah Khairi. Tujuan diog ni sama je, menuju keredhaan Allah.

Hamba Allah said...

Cik Shahira, sy pun jenis anti-legging, penah tego DIRECT terus kt wall diog yg pkai LEGGING ni dgn mletakkan pic diog yg brkenaan. utk pengetahuan Shahira, sy dh wat camtu kt 3 ORANG girls mlalui FB web page diorg. salah seog dari mreka ialah CIK NADIABAYU. Sy rasa shahira tntu kenal sape dia kan.....yg hairannya, nape ketiga-tiga mreka ni boleh trima teguran saya dengan hati yg trbuka dan LAPANG dada????
feedback dari mreka pun sy amat berpuas hati dan sejuk mata mmbacanya..skarang ni diog dah jd rakan baik mlalui blog2 kitorg......SHAHIRA, awk tu spatutnya bersyukjur sbab pd pengetahuan sy, Edward F. Miller hnya hanta msg & gmba mlalui massage awk aje, bukan wall post..Tu pun awk dah nk marah2........the conclusion is, awk tu dah terasa hati sbab dia tegur awk, dan awk SHAHIRA seorang yg EGO...itu je, salam^^