Pages

Thursday, June 30, 2011

rindunya T_T


pictures told everything...















xoxo



T.T

Wednesday, June 29, 2011

#6




xoxo



WW

Tuesday, June 28, 2011

steamed chocolate moist cake


hye bloggers and readers! haaa kan entry semalam saya ada cakap saya usahakan something heee. actually I was baking! yeahhh from cooking to baking ahaks =p first time ever in my life to bake something. saja je nak buat something to my lovely bf, might cheer him up lah after makan. I do have some my crime partner yang bagitau secret recipe nak buat kek kegemaran dia. si gemuk montel tu balun je apa depan mata kecuali petai dan jering ekekekeke. so I made him this; steamed choc moist cake. heeee panjang sangat nak tulis resipi. kalau berminat boleh inbox me kat Facebook ya ^_^

Alhamdulillah first time buat first time jadi. hihi si dia puji best woah kembang semangkuk =p kek ni best dimakan masa sejuk jek sebab kalau time panas sure like hell topping pun cair slurppp~~ kengkawan yang dah merasa pun puji best hihi tengs pasni ai buka kedai bakery lak wakakakaka. menjadi pun surprise saya kat si dia. minta tolong my junior to pass him this cake sebab kebetulan si dia ada kursus kat maktab. haha padan muka nanti makin kebosanan la ek ;p

betol lah orang cakap untuk menambat hati orang lelaki ni...
kita tambat perut dia dulu
kah kah kah!

jom layan gambar!

mari putar memutar
gambar tidak begitu cantik
sebab tangkap guna hp

okay dah siap kukus
siap ada lubang lagi sebab cucuk dengan garfu
huhu untuk tahu sudah masak ke tak
:p

yummeh!
sekali dengan topping
masak guna double boiler tuuuuuu

apa lagi
photoshoot lah
:D :D :D


memasak adalah hobi terbaru saya
seminggu sekali
:D


xoxo



best woooooooo!

Monday, June 27, 2011

about my feelings & life recently


hye and assalamualaikum to all my readers and bloggers. termasuk juga dengan my silent reader(s) hahaha perasaan koya terhadap diri sendiri meletakkan (s) dengan harapan ramai lah ek pembaca dalam diam ngahhhhhhh T_T'' hari ini adalah hari Isnin, my off day. my day is starting with all the sudden wake up in the morning. ahh shoot! dem! already 830am mati aku mati. hehehe bukan apa sebab sudah berjanji dengan kawan encik bf nak bagi dia something. nasib baik dia okay sebab tanak menyusahkan beliau kan sebab nak drive ke KL lagi. itu cerita nanti saya update, later.

apa lagi balik rumah zzzzzzz sampai lah nak dekat pukul 1ptg hahahaha bertuah bebeno kau. malam tadi pun tidur lambat gara-gara usahakan something. tu pun another entry saya akan update. confirm =p dengan perasaan malas usaha membangunkan diri sendiri, check Facebook sat, chatting sat, scrolling mouse sat huhu sampailah pukul 230ptg baru lah rajin untuk memandikan diri sebab nak pergi ke post office, nak post baju yang saya jual hehehe. thanks to the bloggers for dropping by and shopping with me :D :D :D

sebenarnya saya blur apa nak tulis. sebab penulisan ini memerlukan feel. right now I don't have any feelings nak menulis tapi tanak ah biar blog ni picisan je. maybe sebab hari ini saya puasa ganti dan sunat huuuuu kepala pun dah pening. ini semua sebab lapar sobsobsob. penat pun ada. mengantuk pun ada. adoi lemah dan lesu je rasa ini adoi pun =p ngehhhhh terikut-ikut Jozan lak hihi. best kan Maharaja Lawak final? saya sokong Nabil. even tak menang pun tapi woahhh bolot seorang tuh RM150k. Sepah pun tak dapat banyak cenggitu. huhu dah melalut so marilah kita memfokuskan apakah tujuan utama dan sebenar entri ini *aihh sesungguhnya kau banyak menyimpang, Cik Sha*

****

love life


currently, this is me
yeah yeah yeah who likes this feeling?
the most hated feeling in this world
(-_-)''

to be honest, saya bukan lah jenis seseorang yang boleh handle long distance relationship aka LDR seperti yang saya lalui sekarang. bukan sebab trustee ke apa with my bf tapi sebab memang tak boleh huuu. confirm lah akan mabuk rindu wakakakaka geli tak geli tak? some says "distance didn't ruin the relationship, doubts do" but for me insya Allah takde kot curiosity dalam diri ini. yelah not 100% yakin tapi saya yakin dengan si dia. tiada sesiapa dalam hidupnya kecuali saya as his gf, future wife insya Allah :') saya pegang kata-kata dia, it took him 3 years to open his heart again to accept a stranger in his life, means to be his gf, to be his wife in the future. fuuuu siapa je kan dalam duni yang tak cair apabila seseorang berkata sedemikian? wink wink. and he is kinda changed me a lot. yeah a lot. much better than before, I think.

love finds a way.

"no great love ever come without great struggle". truly agreed with that. people said easy come... easy go. tu pun betol juga dalam realiti. saya sudah tahu apa yang saya nak. a type of guy that I want to be my future husband. saya degil. sesiapa yang sudah berkawan dengan saya sejak azali lagi hahahaha memang dah kenal siapa Shahira. tapi tu dulu. dulu, saya memang langsung takleh nak terima pendapat orang. nak diri sendiri je menang hohoho. si dia berjaya mengubah pendirian ini. sedikit demi sedikit. cet. pandai main saiko mamat gemuk ni aihhh. means si dia berjaya melembutkan hati saya wuuuu. I really need a man to change me the way I used to be, change me into a better person but with the right way. though space restraint us from being together, but one thing I am sure of, there are no spaces in my heart that restraining me from loving you...

it is him.

the thought of being with you for tomorrow gives me the strength to go on today. people always said, even I am admitted; the first 3 months being in the relationship is always the hardest. because nothing in this world worth having comes easy. masa itu lah kita sebenarnya di dalam proses nak mengenali antara satu sama lain setelah berpasangan. lain sangat semasa berkawan biasa-biasa je dengan si dia. if tak reply msg pun takpe. takde pun nak sentap habis macam sekarang ekekekekeke. lawak lak bila fikir-fikirkan balik. dulu boleh lah jadi heartless tapi sekarang tak boleh. hati Kanye West yang heartless dah takleh pakai. kini fragile.

si dia ini lain. memang totally different from the others. bukan nak comparing tapi huhu. si dia tak kisah pun if I went out with another guy on two. jarang nak jumpa lelaki macam tu. orang cakap cemburu tu bagus kan tapi tak bagus bila membabi buta. saya pernah je tanya, tak jealous ke? dia cakap banyak lagi hal lain yang dia perlu fikir selain daripada jealous tak kena tempat. hihi ini yang buatkan saya sayang si dia! sayang bebanyak!!! memang memahami. konsep yang si dia pegang sebab sudah kenal hati budi kenapa perlu risau? *wink wink* inilah jenis lelaki yang matang. sangat matang untuk handle one common issue when it is come into a relationship.

si dia pun jarang gak msg. saya faham dengan keadaan beliau kat sana. memula memang rasa terabai, takleh handle perghhh memang sentap nak mampos lah kan at the first. nak-nak lagi pas si dia sudah balik kampung di Ipoh. huuu memang rasa diabaikan sangat. super duper busy. msg pun beberapa kerat, tu pun mujur ek. after having several chit chat with his best friends, pillow talk ecehh dan hmm yelah it is now my turn to understand him. to accept his condition. dan sekarang saya sudah well adapted. sekejap je nak adapt ni. just give me some times. and right now heee dah boleh terima dan kawal keadaan. tak perlu nak msg 25 hours to say I love you I miss you.

abi sayang syg tapi cara abi lain...
tatau camne nak terangkan
...

Ya Allah, jika benar Kau hadirkan si dia di dalam hidupku, Engkau dekatkanlah hatinya kepadaku dan dekatkanlah hatiku kepadanya. semoga kami berjaya menempuh halangan dan cabaran yang besar di dalam hidup ini untuk hidup bersama, insya Allah. Engkau Yang Maha Mengetahui segala-galanya. mungkin si dia sang pelangi indah yang Engkau berikan kepadaku setelah hujan dan ribut petir Engkau datangkan kepadaku...

now he knows what I felt towards him
communication is very important!

haha!
I loved you both, Luqman
=p

****

personal life

ada blogger yang perasan saya macam stress. huhu sebab post banyak pasal emosi kat tumblr. currently I got an issue. sama je macam problem lepas. friend issue. penat actually nak hadap all over again. I am rather being alone than faced with this problem. same situation just like before. boleh buat stress. yeah memang stress pun. stressful tau hadap benda ini. to deal with an ego person, saya rasa susah. to deal with an arrogant person, saya rasa susah. nak cakap lebih-lebih kang ada lak si anon datang serang ke cakap bajet best ke apa. yelah ini kan blog saya, boleh je kot nak kutuk lebih-lebih. betol tak? but I am not like that. dia ada kekurangan, saya pun ada kekurangan. cuma tak puas hati cara dia handle problem. like a shit! you gave me a crap so did I. don't take people for granted. no matter how much they love you, people get tired. so did I.

bullshit might get you to the top
but not for too long.

hello, itu ke kau cakap professional?
kau claim kau ni professional kan?
haha buat tali perut aku nak terburai je
LOL!

ini lah gunanya blog
boleh buat duit dengan berblog
tak begitu?
=p

****

career life

Alhamdulillah setelah 10 bulan bekerja, merasa pegang duit sendiri *best*, kena manage duit sendiri *tak best*, kena guna duit sendiri no more FAMA *lagi doube triple tak best fuuuuu*...akhirnya I have been promoted hehehehe. actually tak rasa apapun sebab before ini memang kena training atas post Store Executive pun cuma title je lain. dan of course gaji pokok pun lain wuhuuuu. yeah! dengan post baru ini saya boleh pakai baju biasa pergi kerja yeeehaaaa~~ taklah Emak bising asyik-asyik pakai baju baru je sebab tu tinggi menggunung kan kan?? tapi boleh pakai baju Brands Outlet certain brand je. harga lak boleh tahan atas RM39.90 aihhh damn betol. rabak poket aku huhu pasrah jek.

yang penting gaji pokok naik bertangga-tangga
hihi.

bidang kerja saya sekarang memang mencabar sebab totally different from my course in the university. nak buat camne. rezeki takde lagi. saya enjoyed je kerja kat sini cuma cuti jelah kena korbankan hukhukhuk. tak boleh off day on the weekend. off day saya hari Isnin. kengkawan semua dah well known cuti saya so hihi sesiapa yang nak ajak keluar siang tu kena hari Isnin jelahhhh. cuti best weh. orang lain Monday blues. saya Tuesday blues wakakakakaka =p

ramai yang get confused kerja saya ini macam mana. saya as a person-in-charge aka PIC. so memang kena handle satu store. everything. stocks, staffs, store bla bla bla. so macam mana hidup ini takkan lengkap kalau tak stress pasal tempat kerja. ehe tengok je kerja macam ini lepak nak mampos tapi huuuu penat weh penat. orang hanya tahu menilai dari luar cet. kau kerja nanti tahu lah camno weh! kerja kat retail line ini juga boleh mengajar kita erti self-confidence. daripada pemalu boleh bertukar menjadi seorang yang tidak segan nak approach a stranger aka customer, our lovely customers *haha ayat bodek*

nak story sekejap pasal cerita bulan Mac lepas. saya pergi Glenmarie, Shah Alam sebab ada training dan product briefing. product briefing ini macam kita pergi tengok pertunjukan fesyen pastu ada kritikan. taklah sebijik sama tapi lebih kurang macam tu je. merchandiser team aka pereke fesyen akan memperkenalkan tema fesyen untuk 3 bulan yang akan datang kepada PIC setiap outlet di seluruh Malaysia. so daripada situ saya boleh tahu stok apa bakal sampai kat store pastu senang lah nak reserve muahahahahaha :P

pastu ada session Q&A. haa yang ni lak team merchandiser akan dengar setiap masalah outlet yang ada berkenaan dengan product mereka. apa yang laku, apa yang tak. customer behavior etc so daripada situ mereka boleh menilai dan mereka baju yang sesuai dengan kehendak pengguna. customer Malaysia memang pelik. bukan sama pun setiap outlet huhu. kalau kat outlet A, baju tu laku tak semestinya kat outlet B pun laku. nak handle customer bukan senang. here is the keyword: SABAR :D :D :D

jom layan gambar to get the close pictures

me with my marketing asst., Jane
aish aku nampak kembang!
(--'')

sesi product briefing baru nak start
team sales and marketing

baju contoh untuk display semasa product briefing
cantik kan dress itu?
wuwuwuw

merchandiser team tengah briefing pasal baju dia

ini adalah hasil apa yang customer suka
apa kata survey?
=p

himpunan koleksi baju untuk lelaki
daripada bulan April sehingga Jun

again, team merchandiser

baju kemeja lelaki
B1F1 at RM79.90

ini adalah design untuk men's polo tee
kalau tak silap yang ini 2@RM80
each either RM49.90 or RM59.90

done with product briefing. ni lak nak story pasal morning briefing. PIC memang wajib kena brief staffs setiap pagi sebelum buka kedai pukul 10pg what-to-do, the latest information, figures etc. hehehe cuma ada certain time kalau maleh nak briefing tu memang takde lah :D :D :D ngeee baru-baru ini staff in-house dan retailer kena briefing. kali ini main game. pecahkan belon hahaha seronot gilaaaaaaaaa kot. dah macam bebudak tadika wuwuw. mujur team saya menang. pecahkan 15 biji belon from the other team, 14 biji belon. denda? catwalk lah apa lagi. pheeewit~~

persis gaya model antarabangsa

serius takleh blah tengok muke seseko
huhuhu mujur sporting!

makin lebih-lebih lak dieorang ni
T_T''

wajib bergambar sebelum catwalk
wakakakakakaka!

team yang kalah memberikan posing terbaik!

Hasyim, cashier yang kacak bergaya
sebiji macam huhu tak sampai hati nak sebut
=p

paling beria sekali wakakakakaka
serius nak tecabut urat perut wehhhhhhhhhh!

catwalk beramai-ramai

okay mari kita start briefing
dengan huhuhu
apekebendentahakucakapni

bla bla bla
teruskan briefing dalam keadaan panas
hu.

memang boleh merapatkan silaturrahim
teamwork itu penting.


setakat ni jelah update. esok nak cerita part lain lak huhu. ini entry dalam draft sebab takde mood nye pasal so tadi pas tengok wayang baru semangat kesukanan berkobar-kobar nak blogging hahaha wtf. okay lah mata pun minta macam kena sodok dengan cangkul je. katil panggil nak baring. nak bantal tersorong-sorong. daripada merepek yang bebukan baik stop dulu. heheheh okay selamat malam semua!!!


xoxo



anyway Green Lantern best
haha!

Friday, June 24, 2011

quote of the day


"My portraits are more about me than
they are about the people I photograph"
- Richard Avedon

I am photographing myself into a story
17 of March 2011
Monrods Restaurant, Kuantan


xoxo



:)

Wednesday, June 22, 2011

between grudge and forgiveness


who wants this?
you?
everybody seems doesn't

hye. salam to my readers and bloggers. tonight I want to talk about something that crawled in my mind recently. between grudge and forgiveness, which one you will choose? which one I will choose? people said revenge is sweet. same goes with holding a grudge for too long. what is our point exactly of doing that? to satisfy ourself? most of the answers will be "I can't forgive what he/she had done to me" but it is burden more for us to carry the grudge everywhere.

no one can answer that question. hmm. for me I don't know. people always said "forget and forgive". "it is easy to forgive but not to forget." but not for me. I don't do that. it took me almost a year to forgive what MI had done to me. a year without hesitation. without hatred. without constraint from anybody. finally, I think I am free. free because I am holding a grudge for too long.

to MI:
if you read my blog, still

I already had moved on. I really did. I am happy with my current life, with my guy that obviously can make me happy without pretending I am okay but actually I am not. it took me almost one year to forgive what you did to me. but I cannot forget, yet what you have done. the damages. it took me almost one year to get back my strength and faced the reality after you had gone in my life. it is not easy.

it is.

this is the last time I mentioned your name in my blog. I wish you all the best in your life. hope you will find someone that truly makes you happy. I hope that I will not ever meet you again. even accidentally or just a coincidence. you are not existed any more in life, even just a shadow.

I will not come back to you, one day if you did ask me too. I knew your parent still hoping that... hope that we will get back together in the future. my mom did ask the same question, lately. I will not come back to you. I will keep the rings as your parent asked me to but I will not keep our memories. I managed to leave behind, slowly... and slowly...

you are my scariest nightmare.
yes, you did.

the weak can never forgive
forgiveness is the attitude of the strong


disclaimer:

I am no longer attached with LustfulLuv online blogshop. it is means that I am not her business partner anymore. if you had any kind of problems regarding to LustfulLuv, it had nothing to do with me. sorry for the inconvenience caused.


xoxo



live.laugh.love

#5




xoxo



WW

Tuesday, June 21, 2011

my first attempt :D


hye bloggers and readers. seperti yang saya telah janjikan pada diri sendiri, saya akan belajar memasak resipi yang saya memang tatau langsung camne nak buat huhu. semangat kesukanan ni tetiba datang tanpa dipaksa oleh sesiapa. haaa perasaan camni sangat best sebab dulu mesti kena paksa dengan Emak suruh belajar masak lah tu lah ni lah #bebelan semata-mata. so camno lah hati eden ni nak ikhlas mau belajar memasak kan?

pastu tetiba datang hidayah pada minggu lepas. tetiba tangan ni gegatal pergi search resipi nak buat nasi ayam. bermadu-madu lak tu. saya memang konfem ini adalah bukan hangat-hangat tahi ayam sebab semangat berkobar-kobar okay! wahahahaha terkejut dengan pencapaian diri sendiri. thanks to my perot sebab secara tak langsung dia adalah salah satu sebab kenapa saya nak belajar memasak. see? keinginan tu datang tanpa dipaksa :)

lagi best kalau ada supporter. thanks to Emak, Abah, Along & my perot hihi. so hari Isnin adalah off day saya. saya start basuh ayam dalam pukul 930pg huuu terkial-kial gak nak buang lemak dan kulit sebab this is my first time wehhhhh basuh ayam (--'') huhuhuhuhu adesh malu lak kat diri sendiri hihi. takpe, practice makes perfect!

pong pang pong pang battle dalam dapur dan Emak tolong sket-sket tadaaa dalam pukul 12tgh hari dah siap untuk dihidangkan dan Emak terus serbu sebab lapo =p hihi rasa terbalas kepenatan di dada sebab tengok Emak makan dengan penuh selera. cuma konfius sket. makan sebab lapo or memang betol sedap? ekekekekekeke =p kepuasan datang apabila tengok orang makan hasil masakan kita biarlah tak sesedap Chef Wan pun wuwuwu.

Emak bagi 3/5 dan Abah bagi 2.5/5. Abah cakap takleh bagi bebanyak sebab nanti riak T_T wuu dia memang kedekut pun markah dan pujian. tapi sekali puji perghhh kembang semangkuk huhuhuhu. banyak gak saya kena perbaiki. nasi tak cukup masak sebab kurang air hihi. pastuh lada tu kene mantapkan sket. biasalah mesti terkurang ummpphh kan sup ayam tapi bila dah campur dengan sos kicap lagi, well the taste were so blended well :D :D :D

so this is my first attempt
presenting...

nasi ayam madu bermadu-madu
=p

Abah suruh tangkap gambar sambal dengan ayam
apa motif entah
hu

see see Abah makan banjir tuuuu
hahahahaha


minggu depan nak buat resipi apa?
my perot request masak lemak ikan masin dengan nenas
hahahaha macam ler boleh courier ke Ipoh tuuuu
but I will try
=p


xoxo



cooking is fun!

Monday, June 20, 2011

please help me to empty my closet



saya nak jual baju dan dress yang tak terpakai
if berminat, klik di sini

baju tinggi menggunung dah hu
tak larat nak tengok
kena beli almari baru
=p


xoxo



happy shopping!

ily, dad


he is my dad

even we were like "buku bertemu ruas", too many arguments haha I think. maafkan Adik kalau Abah kekadang takleh handle kedegilan Adik since kecil tapi I knew you loved me, so much :D :D :D Adik rasa Abah tak pernah pun pukul Adik. jentik pun tak pernah. uhu betapa besarnya kasih Abah kat Adik. thanks sebab didik Adik sampai sudah berjaya di dalam hidup *actually tak berjaya manalah* huhuhu tunggu eh Adik balas jasa Abah dengan bagi seorang menantu wakakakakaka =p

Selamat Hari Abah!
khas untuk Encik Mohamed Rosli bin Osman
love you till the end


xoxo



lotsa love!