Pages

Sunday, June 19, 2011

aktiviti minggu lepas


hai assalamualaikum bloggers and readers. rindu tak? rindu tak? did you miss me? or miss my writing? uhu yes saya tahu. saya dah jarang mem-blog. yang tahu kat Kuantan ada cool blog. okay tak berapa nak lawak =p Kuantan dah maju. dulu takde tapi sekarang ada so takleh nak jakun. kat Johor boleh lah jakun dengan cool blog hahahaha *padahal bukan minum sangat, propa jek lebey* seriously ai rindu sangat kat blog ini. asyik-asyik dengan #wordless wednesday. bak kata blogger lelaki, tu semua permainan blogger kaum perempuan keh keh keh. jealous lew tuw ;p huhu gediks sekejap. ada banyak benda nak cakap, nak tulis tapi takpelah simpan je untuk entry esok. janji! ^_^

entry kali ini nak cerita pasal kegembiraan. happiness, hit her like a train on a track. seperti yang anda tahu, ataupun yang tatau, minggu lepas saya dapat wedding job. as usual of course lah my friend kan yang minta khidmat baik saya menembak gambar sampai ponek haa badan. lemau-lemau perghhh memang penat tak terkata. wedding Cik Shikeen *at that time* ehem dengan Encik Ra'uuf aka Raop uhuhu senang nak eja kan kan kan? telah berlangsung dengan meriah dan majlis pun habis cepat.

majlis kali ini pelik sket sebab pertembungan adat yang berbeza. keluarga belah Emak berasal dari Brunei so bahasa pelik sket ah. pastu acara malam berinai jadi malam berbedak lak. memang rare! first time weh! ni bukan bedak Follow Me tu tapi macam serbuk tepung ke ape ntah ada macam-macam kaler. senang cerita macam nak buat kolaam tu masa Deepavali hihi. cuba imagine acara tepung tawar haa cam tu lah tapi renjis dengan air kaler-kaler. hihi gambar takde lak tapi kalau Google ade lah kot. ce try tengok =p

majlis tunang start pukul 830pagi huuu awal gila! tapi tak dapat shoot gambar hantaran sebab plan banyak tukar last minit aiseh tapi takpe banyak lagi backup photographer tenggssss =p pastu trus nikah, tunggu Tok Kadi aishhh lambat bebeno. pas dah selamat lafaz niat 2x hahaha kantoi masa sebut mas kahwin isk isk isk (=='') tersasul ek kawww Raop hihi. pastu berlenggang kangkung dengan si pengantin baru nih, outdoor sket kat luar rumah. dalam pukul 1230tgh hari, rombongan lelaki datang, seperti biasa resepsi. okay masa ini amat penat sebab saya super duper bizi ke sana ke mari untuk tembak menembak!

even penat tapi enjoy :D sebab dapat jumpa ramai gak kenalan lama dari sekolah dan matriks. pastu sempat gak dalam setengah jam outdoor sekejap kat Teluk Chempedak. tangkap gambar pun bodo-bodo je at least ada baju resepsi kan heee heee. outdoor sebenar buat kat mana lagi tempat feveret gua; Sungai Lembing. buat hari Isnin tu pun pukul 4ptg baru gerak. nak dekat pukul 5ptg baru sampai. cuak gak sebab macam nak hujan tapi alhamdulillah :D :D :D cuaca baik, dapat lak matahari petang perghhh percubaan untuk buat silhouette menjadi! hihi tengs to the best collaboration between me and newlyweds.

aihh cakap banyak pun tak guna
jom layan gambar sket
:D

actually gambar ini daripada album kat Facebook
hahahahaha
sesi edit gambar tak start lagi secara overall
heee heee
gambar di edit guna Lightroom 3.0
watermark guna Photoscape
light and easy!

sebelum akad nikah
muka memang nervous habis
=p

selepas akad nikah
apa lagi muka memang ceria macam hape
(--'')

lovey dovey
my favourite pose
huhu

the momentum

outdoor at Teluk Chempedak

outdoor at Sungai Lembing
dapat port terbaik rumah kosong di tepi lombong
macam sonata musim salju lak
keh keh keh

The Proposal
awww romantis
<3

try untuk buat full frame
cantik gak tapi compo kena jaga
well done Shahira!
hahahahaha puji diri sendiri
T_T

****

selepas event, balik ke rumah my bff, Diela. tidur kat rumah dia semalaman sebab dekat sket dengan rumah Shikeen so nanti tak perlu lah rush. sampai-sampai je trus pengsan sekejap. pastu she treated me with Tutti Frutti! okay memang jakun habis lah kan sebab tak pernah try. apetah lagi makan. hahahahaha. memang best! harga pun best tskkkkk. sekali makan amik kawww RM25 melayang heheheheh tengs Diela Lalink. lebiu! lebiu! nanti ada rezeki lebih, aku treat ko lak okay.

hahahaha tetiba gila nak bergambar. maklumlah dah puas tangkap gambar orang lain. adeapehal dengan gambar sendiri? =p taken with her bb. rasa macam nak juga beli hp baru tapi yang bodoh-bodoh je lah aishhhh ada kang esok haku pergi beli. ini nada serius. tunggu ye Nokia C3. nak yang simple je. asal boleh tangkap gambar on the spot. moment tu penting. boleh belajar camwhoring lagi kan kan? huhuhu :D :D :D

ini muka orang jakun
maafkan beliau...

muka ceria selepas makan frozen yogurt
memang boleh makan masa kaya je
masa kayap takleh
=p

my perot cakap saya sudah kurus
dia cakap gambar ini nampak pelik
sebab?
kepala besar huuuuuu
(-_-)''

angle pun sudah lari habis sebab dah lama tak camwhore
hahahahahaha
=p

my bestie ever!
Diela Lalink
mwah mwah!!!

****

patut masa ni kena tidur tapi bertahan lah mata! mujur esok cuti! ini semua gara-gara teh ais huuu. tunggu Abah kesayangan balik dari hangout membawa balik teh ais. aishh kepingin habis. huhu dah jadi hamba abdi kafein dahni. tak sah kalau sehari tak minum either teh ais, nescafe ais ataupun latte ais huuu mampoihhhh duit haku (--'')

esok kan cuti so dah ada plan hihi. since my perot dah lama bagi hint suruh belajar memasak tapi diri ini buat tak reti gak. taknak orang paksa. tak suka. tunggu datang hidayah memang eager habis lah nak belajar. weee my first attempt to cook Nasi Ayam Madu. bahan-bahan semua dah ada. harap-harap menjadi lah kan uhu. Abah cakap nak lunch kat rumah lagi aishhh spoil betol tapi memang nak ajak pun die ngeeee. Abah boleh menjadi juri untuk hasil masakan saya esok. doakan saya berjaya okay!

first time basuh daging ayam weh!
sobs.

Nasi Ayam Madu
percubaan untuk masak buat kali pertama
masakan berat tuuuuu
my perot tolong doakan cik pipi agar berjaya!


nanti update lagi!
saya janji!


xoxo



=p

0 COMMENTS: