Pages

Tuesday, June 28, 2011

steamed chocolate moist cake


hye bloggers and readers! haaa kan entry semalam saya ada cakap saya usahakan something heee. actually I was baking! yeahhh from cooking to baking ahaks =p first time ever in my life to bake something. saja je nak buat something to my lovely bf, might cheer him up lah after makan. I do have some my crime partner yang bagitau secret recipe nak buat kek kegemaran dia. si gemuk montel tu balun je apa depan mata kecuali petai dan jering ekekekeke. so I made him this; steamed choc moist cake. heeee panjang sangat nak tulis resipi. kalau berminat boleh inbox me kat Facebook ya ^_^

Alhamdulillah first time buat first time jadi. hihi si dia puji best woah kembang semangkuk =p kek ni best dimakan masa sejuk jek sebab kalau time panas sure like hell topping pun cair slurppp~~ kengkawan yang dah merasa pun puji best hihi tengs pasni ai buka kedai bakery lak wakakakaka. menjadi pun surprise saya kat si dia. minta tolong my junior to pass him this cake sebab kebetulan si dia ada kursus kat maktab. haha padan muka nanti makin kebosanan la ek ;p

betol lah orang cakap untuk menambat hati orang lelaki ni...
kita tambat perut dia dulu
kah kah kah!

jom layan gambar!

mari putar memutar
gambar tidak begitu cantik
sebab tangkap guna hp

okay dah siap kukus
siap ada lubang lagi sebab cucuk dengan garfu
huhu untuk tahu sudah masak ke tak
:p

yummeh!
sekali dengan topping
masak guna double boiler tuuuuuu

apa lagi
photoshoot lah
:D :D :D


memasak adalah hobi terbaru saya
seminggu sekali
:D


xoxo



best woooooooo!

5 COMMENTS:

nyna said...

yummy nampak dah sedap cake tu :D

Ain SSB said...

Hi Syahira! Woah, sedap nampak kek tu! :) Masak mmg best bila kena mood dia! Cuba bila takde mood, hampeh dapur berkilat macam baru beli je! huhu.

Btw, Ain nak cakap thanks for dropping by on my blog! :)

Drunbella Khoo said...

yummeh.
i tak pernah kukus, terus masuk oven jer.
=)

btw, adik dah beramas mesra dengan kakak dah. hihihi.

anish said...

sedappppnya. *drools* :D

Shahira said...

hihi mmg best pon =p