Pages

Monday, June 27, 2011

about my feelings & life recently


hye and assalamualaikum to all my readers and bloggers. termasuk juga dengan my silent reader(s) hahaha perasaan koya terhadap diri sendiri meletakkan (s) dengan harapan ramai lah ek pembaca dalam diam ngahhhhhhh T_T'' hari ini adalah hari Isnin, my off day. my day is starting with all the sudden wake up in the morning. ahh shoot! dem! already 830am mati aku mati. hehehe bukan apa sebab sudah berjanji dengan kawan encik bf nak bagi dia something. nasib baik dia okay sebab tanak menyusahkan beliau kan sebab nak drive ke KL lagi. itu cerita nanti saya update, later.

apa lagi balik rumah zzzzzzz sampai lah nak dekat pukul 1ptg hahahaha bertuah bebeno kau. malam tadi pun tidur lambat gara-gara usahakan something. tu pun another entry saya akan update. confirm =p dengan perasaan malas usaha membangunkan diri sendiri, check Facebook sat, chatting sat, scrolling mouse sat huhu sampailah pukul 230ptg baru lah rajin untuk memandikan diri sebab nak pergi ke post office, nak post baju yang saya jual hehehe. thanks to the bloggers for dropping by and shopping with me :D :D :D

sebenarnya saya blur apa nak tulis. sebab penulisan ini memerlukan feel. right now I don't have any feelings nak menulis tapi tanak ah biar blog ni picisan je. maybe sebab hari ini saya puasa ganti dan sunat huuuuu kepala pun dah pening. ini semua sebab lapar sobsobsob. penat pun ada. mengantuk pun ada. adoi lemah dan lesu je rasa ini adoi pun =p ngehhhhh terikut-ikut Jozan lak hihi. best kan Maharaja Lawak final? saya sokong Nabil. even tak menang pun tapi woahhh bolot seorang tuh RM150k. Sepah pun tak dapat banyak cenggitu. huhu dah melalut so marilah kita memfokuskan apakah tujuan utama dan sebenar entri ini *aihh sesungguhnya kau banyak menyimpang, Cik Sha*

****

love life


currently, this is me
yeah yeah yeah who likes this feeling?
the most hated feeling in this world
(-_-)''

to be honest, saya bukan lah jenis seseorang yang boleh handle long distance relationship aka LDR seperti yang saya lalui sekarang. bukan sebab trustee ke apa with my bf tapi sebab memang tak boleh huuu. confirm lah akan mabuk rindu wakakakaka geli tak geli tak? some says "distance didn't ruin the relationship, doubts do" but for me insya Allah takde kot curiosity dalam diri ini. yelah not 100% yakin tapi saya yakin dengan si dia. tiada sesiapa dalam hidupnya kecuali saya as his gf, future wife insya Allah :') saya pegang kata-kata dia, it took him 3 years to open his heart again to accept a stranger in his life, means to be his gf, to be his wife in the future. fuuuu siapa je kan dalam duni yang tak cair apabila seseorang berkata sedemikian? wink wink. and he is kinda changed me a lot. yeah a lot. much better than before, I think.

love finds a way.

"no great love ever come without great struggle". truly agreed with that. people said easy come... easy go. tu pun betol juga dalam realiti. saya sudah tahu apa yang saya nak. a type of guy that I want to be my future husband. saya degil. sesiapa yang sudah berkawan dengan saya sejak azali lagi hahahaha memang dah kenal siapa Shahira. tapi tu dulu. dulu, saya memang langsung takleh nak terima pendapat orang. nak diri sendiri je menang hohoho. si dia berjaya mengubah pendirian ini. sedikit demi sedikit. cet. pandai main saiko mamat gemuk ni aihhh. means si dia berjaya melembutkan hati saya wuuuu. I really need a man to change me the way I used to be, change me into a better person but with the right way. though space restraint us from being together, but one thing I am sure of, there are no spaces in my heart that restraining me from loving you...

it is him.

the thought of being with you for tomorrow gives me the strength to go on today. people always said, even I am admitted; the first 3 months being in the relationship is always the hardest. because nothing in this world worth having comes easy. masa itu lah kita sebenarnya di dalam proses nak mengenali antara satu sama lain setelah berpasangan. lain sangat semasa berkawan biasa-biasa je dengan si dia. if tak reply msg pun takpe. takde pun nak sentap habis macam sekarang ekekekekeke. lawak lak bila fikir-fikirkan balik. dulu boleh lah jadi heartless tapi sekarang tak boleh. hati Kanye West yang heartless dah takleh pakai. kini fragile.

si dia ini lain. memang totally different from the others. bukan nak comparing tapi huhu. si dia tak kisah pun if I went out with another guy on two. jarang nak jumpa lelaki macam tu. orang cakap cemburu tu bagus kan tapi tak bagus bila membabi buta. saya pernah je tanya, tak jealous ke? dia cakap banyak lagi hal lain yang dia perlu fikir selain daripada jealous tak kena tempat. hihi ini yang buatkan saya sayang si dia! sayang bebanyak!!! memang memahami. konsep yang si dia pegang sebab sudah kenal hati budi kenapa perlu risau? *wink wink* inilah jenis lelaki yang matang. sangat matang untuk handle one common issue when it is come into a relationship.

si dia pun jarang gak msg. saya faham dengan keadaan beliau kat sana. memula memang rasa terabai, takleh handle perghhh memang sentap nak mampos lah kan at the first. nak-nak lagi pas si dia sudah balik kampung di Ipoh. huuu memang rasa diabaikan sangat. super duper busy. msg pun beberapa kerat, tu pun mujur ek. after having several chit chat with his best friends, pillow talk ecehh dan hmm yelah it is now my turn to understand him. to accept his condition. dan sekarang saya sudah well adapted. sekejap je nak adapt ni. just give me some times. and right now heee dah boleh terima dan kawal keadaan. tak perlu nak msg 25 hours to say I love you I miss you.

abi sayang syg tapi cara abi lain...
tatau camne nak terangkan
...

Ya Allah, jika benar Kau hadirkan si dia di dalam hidupku, Engkau dekatkanlah hatinya kepadaku dan dekatkanlah hatiku kepadanya. semoga kami berjaya menempuh halangan dan cabaran yang besar di dalam hidup ini untuk hidup bersama, insya Allah. Engkau Yang Maha Mengetahui segala-galanya. mungkin si dia sang pelangi indah yang Engkau berikan kepadaku setelah hujan dan ribut petir Engkau datangkan kepadaku...

now he knows what I felt towards him
communication is very important!

haha!
I loved you both, Luqman
=p

****

personal life

ada blogger yang perasan saya macam stress. huhu sebab post banyak pasal emosi kat tumblr. currently I got an issue. sama je macam problem lepas. friend issue. penat actually nak hadap all over again. I am rather being alone than faced with this problem. same situation just like before. boleh buat stress. yeah memang stress pun. stressful tau hadap benda ini. to deal with an ego person, saya rasa susah. to deal with an arrogant person, saya rasa susah. nak cakap lebih-lebih kang ada lak si anon datang serang ke cakap bajet best ke apa. yelah ini kan blog saya, boleh je kot nak kutuk lebih-lebih. betol tak? but I am not like that. dia ada kekurangan, saya pun ada kekurangan. cuma tak puas hati cara dia handle problem. like a shit! you gave me a crap so did I. don't take people for granted. no matter how much they love you, people get tired. so did I.

bullshit might get you to the top
but not for too long.

hello, itu ke kau cakap professional?
kau claim kau ni professional kan?
haha buat tali perut aku nak terburai je
LOL!

ini lah gunanya blog
boleh buat duit dengan berblog
tak begitu?
=p

****

career life

Alhamdulillah setelah 10 bulan bekerja, merasa pegang duit sendiri *best*, kena manage duit sendiri *tak best*, kena guna duit sendiri no more FAMA *lagi doube triple tak best fuuuuu*...akhirnya I have been promoted hehehehe. actually tak rasa apapun sebab before ini memang kena training atas post Store Executive pun cuma title je lain. dan of course gaji pokok pun lain wuhuuuu. yeah! dengan post baru ini saya boleh pakai baju biasa pergi kerja yeeehaaaa~~ taklah Emak bising asyik-asyik pakai baju baru je sebab tu tinggi menggunung kan kan?? tapi boleh pakai baju Brands Outlet certain brand je. harga lak boleh tahan atas RM39.90 aihhh damn betol. rabak poket aku huhu pasrah jek.

yang penting gaji pokok naik bertangga-tangga
hihi.

bidang kerja saya sekarang memang mencabar sebab totally different from my course in the university. nak buat camne. rezeki takde lagi. saya enjoyed je kerja kat sini cuma cuti jelah kena korbankan hukhukhuk. tak boleh off day on the weekend. off day saya hari Isnin. kengkawan semua dah well known cuti saya so hihi sesiapa yang nak ajak keluar siang tu kena hari Isnin jelahhhh. cuti best weh. orang lain Monday blues. saya Tuesday blues wakakakakaka =p

ramai yang get confused kerja saya ini macam mana. saya as a person-in-charge aka PIC. so memang kena handle satu store. everything. stocks, staffs, store bla bla bla. so macam mana hidup ini takkan lengkap kalau tak stress pasal tempat kerja. ehe tengok je kerja macam ini lepak nak mampos tapi huuuu penat weh penat. orang hanya tahu menilai dari luar cet. kau kerja nanti tahu lah camno weh! kerja kat retail line ini juga boleh mengajar kita erti self-confidence. daripada pemalu boleh bertukar menjadi seorang yang tidak segan nak approach a stranger aka customer, our lovely customers *haha ayat bodek*

nak story sekejap pasal cerita bulan Mac lepas. saya pergi Glenmarie, Shah Alam sebab ada training dan product briefing. product briefing ini macam kita pergi tengok pertunjukan fesyen pastu ada kritikan. taklah sebijik sama tapi lebih kurang macam tu je. merchandiser team aka pereke fesyen akan memperkenalkan tema fesyen untuk 3 bulan yang akan datang kepada PIC setiap outlet di seluruh Malaysia. so daripada situ saya boleh tahu stok apa bakal sampai kat store pastu senang lah nak reserve muahahahahaha :P

pastu ada session Q&A. haa yang ni lak team merchandiser akan dengar setiap masalah outlet yang ada berkenaan dengan product mereka. apa yang laku, apa yang tak. customer behavior etc so daripada situ mereka boleh menilai dan mereka baju yang sesuai dengan kehendak pengguna. customer Malaysia memang pelik. bukan sama pun setiap outlet huhu. kalau kat outlet A, baju tu laku tak semestinya kat outlet B pun laku. nak handle customer bukan senang. here is the keyword: SABAR :D :D :D

jom layan gambar to get the close pictures

me with my marketing asst., Jane
aish aku nampak kembang!
(--'')

sesi product briefing baru nak start
team sales and marketing

baju contoh untuk display semasa product briefing
cantik kan dress itu?
wuwuwuw

merchandiser team tengah briefing pasal baju dia

ini adalah hasil apa yang customer suka
apa kata survey?
=p

himpunan koleksi baju untuk lelaki
daripada bulan April sehingga Jun

again, team merchandiser

baju kemeja lelaki
B1F1 at RM79.90

ini adalah design untuk men's polo tee
kalau tak silap yang ini 2@RM80
each either RM49.90 or RM59.90

done with product briefing. ni lak nak story pasal morning briefing. PIC memang wajib kena brief staffs setiap pagi sebelum buka kedai pukul 10pg what-to-do, the latest information, figures etc. hehehe cuma ada certain time kalau maleh nak briefing tu memang takde lah :D :D :D ngeee baru-baru ini staff in-house dan retailer kena briefing. kali ini main game. pecahkan belon hahaha seronot gilaaaaaaaaa kot. dah macam bebudak tadika wuwuw. mujur team saya menang. pecahkan 15 biji belon from the other team, 14 biji belon. denda? catwalk lah apa lagi. pheeewit~~

persis gaya model antarabangsa

serius takleh blah tengok muke seseko
huhuhu mujur sporting!

makin lebih-lebih lak dieorang ni
T_T''

wajib bergambar sebelum catwalk
wakakakakakaka!

team yang kalah memberikan posing terbaik!

Hasyim, cashier yang kacak bergaya
sebiji macam huhu tak sampai hati nak sebut
=p

paling beria sekali wakakakakaka
serius nak tecabut urat perut wehhhhhhhhhh!

catwalk beramai-ramai

okay mari kita start briefing
dengan huhuhu
apekebendentahakucakapni

bla bla bla
teruskan briefing dalam keadaan panas
hu.

memang boleh merapatkan silaturrahim
teamwork itu penting.


setakat ni jelah update. esok nak cerita part lain lak huhu. ini entry dalam draft sebab takde mood nye pasal so tadi pas tengok wayang baru semangat kesukanan berkobar-kobar nak blogging hahaha wtf. okay lah mata pun minta macam kena sodok dengan cangkul je. katil panggil nak baring. nak bantal tersorong-sorong. daripada merepek yang bebukan baik stop dulu. heheheh okay selamat malam semua!!!


xoxo



anyway Green Lantern best
haha!

8 COMMENTS:

I am Fara said...

Hi sha, wahaha tak pyh tny khabar dah. Tengok ur life makin bertmbah lucky. Hehe congrate naik pgkat. Nnt update psl kek choc lak. Tak nk bg resepi ke. Hoho. Ha btw, fara dh delete blog lama atas sbb yg mls nk cter aihhhh.

I make another blog. Sila jengah jgn mls!! Jgn terkezut dgn design simple blogku itu =p

Take care

MiYOKO SuKi said...

waaa...pnjgnye cite...

good2..happy ending... ;)
PJJ mmg sgt2 susah..yg penting sabar je laa....sabar dan sabar...hehehe

dan sabar lagi..komunikasi antara pasangan pun sgt penting...kalo dua2 diam selama sebulan susah gak tuu..so, at least, one msg per day..
:)

prototype said...

kalau cerita pasal sayang ni sha
abg pun tak reti express himself hahah
nak tunggu dia cakap benda2 camtu
makan hati la dear
so sendiri2 la faham from his actions
tapi betul gak
kalau kejap2 cakap
ilang seri~
but do need to hear that once a while
kan kan
=p

Shahira said...

fara: aihhhhhh mana u nye url blog plsss ai need one!!

sesi terjahan akan bermula anytime =p

sis titin: hehehe rase sis lg mencabar kot... sesungguhnya LDR itu sgtla mencabar minda kalau cinta antara benua =p

sha da penah rasa n sucks though huhu.

hope u both are going to be just fine ya <3

sis rahah: agak2 spesies bf kite ni same je kan kak? wahahahaha *muka redha abis dahni*

:D

Drunbella Khoo said...

panggil abi ke?
manisnya cik sha ini.
hihihi.
:p
cinta jarak jauh neh kekadang syok jugak.

Shahira said...

hahahahaha die nak panggil gitu.
nak ikutkan panggil nama jek =p

dd.hasnidar said...

ooo..nama mamat tu hasyim.hahah..okay.pasni bleh sebut nama terus time bayar baju.hehe

Shahira said...

huhuh pasni femes lah mamat tu =p