Pages

Thursday, February 24, 2011

accident kali ke-2 pada bulan 2


saat saya baru je bangun dari tidur dalam pukul 1030pg. ingatkan nak pergi layan cendol petang sket tup-tup semasa tengah check Facebook thru my iPod tetiba Emak datang cakap cermin kereta Myvi pecah. apakah reaksi saya? currently I don't know what to say lah T_______T''

puncanya adalah daripada orang buat kerja mesin rumput kat tepi jalan. so you guys all can expect lah kan sebab apa? batu terpelanting kuat lalu pranggggg!!! hancur luluh gak hati saya but what to do. benda dah jadi kan so tak guna gak kalau saya nak marah-marah. instead of getting some compensations from this incident, I might want to get some costs for example because of the nuisance.

bayangkan lah if saya kerja hari ini, how am I supposed to go to my workplace? and of course maybe I have to take unpaid leave today. nasib baik hari ini saya cuti. and another one thing, satu hal lagi nak pergi cari workshop tukar cermin ni. main contractor was my friend, mujur duduk satu lorong so dia pun dah bagi name card workshop tu tapi hmm... saya sendiri still tak puas hati. memang dah settle tapi you know, if you were in my shoes :(

nasib baik teringat nak ambil gambar bukti
(-_-)''

hati saya remuk seperti ini
or more than that
:(

can you notice my Roxy Yokohama sticker
I have to throw with the broken glasses
:(

dasyat tak dasyat?
macam kena serangan Along
wakakakakaka
that is not funny Sha!


pasni kereta ni kena mandi bunga
bagi tepung tawar sket
termasuk lah tuan punya kereta
(--'')


xoxo



warghhhhhhhhhhhh!

Tuesday, February 22, 2011

I have conquered USS!


heyyo bloggers and readers. aha sudah seminggu saya meninggalkan kenangan terindah pada bulan Februari iaitu bersuka ria di kota keriangan, Universal Studios Singapore. at least saya dapat juga menjejakkan kaki di sini setelah missed a great chance to go to Universal Studios Japan, Osaka pada tahun lepas T______T'' nak buek camno aku takde rezeki nak pergi sob sob sob.

ini adalah kali ketiga saya pergi Singapura. kali ini dengan my sis, Cik Shikeen bersama dengan her bodyguard iaitu Encik Raop. saya rasa kan... macam setiap tahun wajib je kan pergi ke sini? huhuhuhu dah macam balik kampung dahhhhh. pada entry lepas saya pergi jenjalan cuci mata sampai sakit kaki. tapi kali ini tujuan utama adalah untuk bersuka ria di USS weehuuuuuu :D :D :D

bajet saya amatlah terhad hanya RM300 untuk ditukar sepenuhnya kepada S$ dan RM100 lagi untuk dibelanjakan semasa di JB tapi kan of course lah terlebih bajet huk huk huk. exchange rate pada minggu lepas RM2.40 bersamaan dengan S$1. harga tiket per pax ke USS sebanyak S$66 untuk weekdays dan S$72 untuk weekend dan public holidays and then tiket coach untuk ke sana RM10 bagi perjalanan sehala. tiket USS dan coach ini boleh didapati di Larkin Sentral *nama lama Terminal Larkin huhu*

senang je nak pergi ke sana. dulu saya ingat susah kemain tapi ekceli easy as ABC! better pergi semasa weekdays sebab orang tak berapa nak ramai. means takyah lah nak beratur panjang dan semestinya akan curse orang lain huhu. sana buka dari pukul 11pg sampai 7ptg. ahaaaa memang seharian weh main kat sana sampai tak ingat dunia wehhhh (--'') saya nasihatkan if rasa just nak pergi ke USS ni baik beli tiket coach pergi-balik. senang dan murah sebab kalau beli kat sini akan dicaj S$10 woooo membazir sebab kami sudah terkena HAHAHAHAHA. berangan sangat nak jenjalan ke Orchard Road selepas main tapi lemah lutut sensorang T________T''


jom layan gambar
tak meriah lah entry ini jika tiada gambar kan?
*wink wink*

****

Universal Studios Singapore

camwhore dulu sensorang

memang acara wajib
dah lama tak bergambar lompat-lompat nihhh

jom masuk!

****

Hollywood

the journey is begin now
siap dengan brochure tuhhh
huhu

****

New York

pls STOP!

pintu susah amat untuk dibuka
HAHA

Lights, Camera, Action!
Hosted by Steven Spielberg
kami adalah orang terawal
:D :D :D

bermeditasi seketika
(-_-)

saya di Broadway nih
angan-angan Mat tak berapa nak Jenin
:D

****

Sci-Fi City

pose comel
*gelinyaaaaaaaaaaaaaa*

koya nak ukur seat roller coaster wahahahaha

Battlestar Galactica Cylon
tak naik pun sebab huuuuuu
tunggu lah next trip
;p

Battlestar Galactica Human
hihi yang ini saya naik
perghhhhhhhhhhhh!!!
^^

yeayyyyy berjaya conquer!
pasni dah tak rasa pape naik rides yang lain
T_______T''

****

Egypt

pit stop yang ketiga

sangat sangat suka gambar ini
serius masa ini panas
huuuu abihlah muka den
(--'')

kenapaaaa mesti buat aksi sebegini?
huhhhhh?

gaya tak gaya tak?
wakakakakaka!

Revenge of the Mummy
kat dalam ini ada rides yang huuuu thrill habis!
paling takleh blah masa reverse tuh
siot je dahla dalam gelap!

kami para gadis yang comel lote kan?
kan kan kan?

****

The Lost World

RAWR!
okay itu intro je
hihi!

ingatkan nak cium dinasour ini tapi tak jadi
kinda scary gak lah sebab macam hidup
hohohoho

gambar sebelum
acara menayang baju hujan berharga S$2
yang penting USS tuhhhhhhhhhh
wahahahaha

Jurassic Park Rapids Adventure
tak naik pun sebab malas nak basahkan baju dan seluar

sebab utama baju confirm basah!

lenjanlah pada sesiapa yang tak pakai baju hujan
huhuhuhu

gambar selepas
at least baju hujan tu berfungsi sedikit lah
muahahahahaha!

Waterworld
kena tengok movie dulu baru faham jalan cerita
if not sesia je hidup
kah kah kah!

mereka duduk kat bawah sebab mereka sudah sedia basah
saya duduk atas sekali hihi
tamau kena air
T_T''

motif kat sini?

****

Far Far Away

pintu gerbang kepada kegembiraan
serius gembira berada di sini
:'D

taknak balik boleh?
wuuuuu

kalau lah istana ini daku yang punya
hek berangan!

macam kanak-kanak ribena pun ada
tapi comel, kan?
hahahaha

Shrek 4-D Adventures
best wooo best!
part Donkey bersin tu takleh blahhh
macam kena air hingus bebetol
(-_-)''

Puss in Boots tak layan kami
huuuu sedih!

ahaks baru nak layan!
aksi sengal haha terbaik!

makan dulu jom
lapar dahaga diutamakan

nom nom time bak kata Cik Shikeen
thanks sebab belanja!
burp!

****

Madagascar

King Julien's Beach: Party-Go-Round
hanya bergambar sahaja
ini untuk kanak-kanak riang jek
orang tua sudah tak berdaya nak main
huuuuuu

sukaaaaaaaaa sangat!!!
adorable!

penguin yang nakal!
tapi sangat sangat adorable!!!
rasa macam nak peluk je!!!

****
back to the Hollywood
dah nak balik dah masa ini

Universal Studios Store
dengan tangan kosong sebelum berbelanja

selepas berbelanja
kuat eh kau shopping?
aha sekali sekala apa salahnya
kan kan kan???

welcome to the Hollywood!
kali ini hanya di USS
esok lusa tulat mana lah tau kat US ke?
;pp

and then...

yikes!
@_@


ahaaaaa harap korang semua enjoy this entry dan saya hanya boleh cakap best wooo. baik pergi jangan tak pergi. nak pergi kat US jauh sangat so baik lah menjejakkan kaki di Singapura lagi. ada chance lagi nak pergi bulan Jun ini jika tiada aral yang melintang. kali ini trip bersama dengan famili dan sepupu sepapat. nak melawat saudara jauh kat Geylang. lagipun masa tu kannnnnnn SALE kannnnnnn wahahahahaha. SALE KAT SINGAPORE LAGI HEBAT DARIPADA YES MALAYSIA sekian terima kasih kerana membaca entry ini ;p


xoxo



weeee~~

Monday, February 21, 2011

any comments?


tetiba timbul satu perasaan di mana saya rasa saya nak letak jawatan dan cari kerja lain.

sebab?

sudah tak sanggup nak handle staff yang bermasalah dan tidak mempunyai kesabaran yang cukup tinggi untuk menghadapnya berulangkali. takut pada satu saat di mana saya akan mengeluarkan kata-kata yang biadap seperti:

"apesal kau ni bengap sangat susah nak faham?"

"eh kau ni tak reti bahasa ke aku cakap apa?"

"bodoh ke apa?"

penat kot diri ini nak cakap benda yang sama. cakap faham tapi still ulang the same mistakes. aihh nak kena makan penyepak ke? ke tak faham aku ni cakap apa? haa? haaaaaaaaaaa?

tension.

tapi kalau saya berhenti mana nak cari backup kerja lain? gaji pun okay. kerja pun enjoy. cuma nak berhadapan dengan spesies homosapiens yang jenis tak reti bahasa ni payah sket. maybe saya boleh sabar dengan perkara lain tapi bukan dengan spesies yang jenis nak kena cakap berulang kali, dah puas sound direct but still tak reti bahasa.

oh Tuhan tolong lah daku.
T______T''


xoxo



rasa nak sepak je orang tu!

jom main biodatakuw


tadi blogwalking. peh dah lama kot tak blogwalking. sekarang ni pun dah jarang update blog T_T'' sedih ah ginih. pastu godek punya godek ternampak lah entry tagged pasal biodata blogger oleh Cik Farahain :D :D :D sorry yaaaa sebab baru ternampak hohohoho. gigih ni nak update blog pasal tagged. dah lama juga tak main acara tag men-tag blogger nih. tengkiu :D :D :D

****

Pertama: letak gambar

ini gambar terbaru pada minggu lepas
muka penat tapi still gigih nak senyum
(--'')

Kedua: jawab soalan berikut

S: Apakah status anda?
J: ini macam soalan universal. so status saya ialah warganegara Malaysia yang masih bujang wakakakaka *acara mem-promote-kan diri nampakkkkkkk*

S: Ceritakan diri anda?
J: jika anda memang ikut setiap entry saya maka anda memang tahu pasal diri saya *acara memaksa readers baca entry yang lepas wahahahahaha*

S: Ceritakan tentang blog anda?
J: blog saya ialah tentang hidup peribadi yang saya rasa boleh dikongsi secara umum ehe

S: Apa pendapat anda tentang blog?
J: blog ialah ruang untuk kita bercerita tanpa sempadan secara alam maya bukan realiti yaaaaa

S: Nasihat kepada kawan-kawan yang baru nak buat blog?
J: berjaga-jaga dengan cik anon dan haters :P

S: Nyatakan keunikan blog anda?
J: semuanya jujur ecehhhhhh *wink wink*

S: Sampai bila nak tulis blog dan impian anda dalam dunia blog?
J: sampai tangan dah tak larat nak menaip muahahahaha


Tag 5 orang yang anda kenal

sesiapa je boleh
:D


xoxo



tagged was fun!