Pages

Tuesday, February 22, 2011

I have conquered USS!


heyyo bloggers and readers. aha sudah seminggu saya meninggalkan kenangan terindah pada bulan Februari iaitu bersuka ria di kota keriangan, Universal Studios Singapore. at least saya dapat juga menjejakkan kaki di sini setelah missed a great chance to go to Universal Studios Japan, Osaka pada tahun lepas T______T'' nak buek camno aku takde rezeki nak pergi sob sob sob.

ini adalah kali ketiga saya pergi Singapura. kali ini dengan my sis, Cik Shikeen bersama dengan her bodyguard iaitu Encik Raop. saya rasa kan... macam setiap tahun wajib je kan pergi ke sini? huhuhuhu dah macam balik kampung dahhhhh. pada entry lepas saya pergi jenjalan cuci mata sampai sakit kaki. tapi kali ini tujuan utama adalah untuk bersuka ria di USS weehuuuuuu :D :D :D

bajet saya amatlah terhad hanya RM300 untuk ditukar sepenuhnya kepada S$ dan RM100 lagi untuk dibelanjakan semasa di JB tapi kan of course lah terlebih bajet huk huk huk. exchange rate pada minggu lepas RM2.40 bersamaan dengan S$1. harga tiket per pax ke USS sebanyak S$66 untuk weekdays dan S$72 untuk weekend dan public holidays and then tiket coach untuk ke sana RM10 bagi perjalanan sehala. tiket USS dan coach ini boleh didapati di Larkin Sentral *nama lama Terminal Larkin huhu*

senang je nak pergi ke sana. dulu saya ingat susah kemain tapi ekceli easy as ABC! better pergi semasa weekdays sebab orang tak berapa nak ramai. means takyah lah nak beratur panjang dan semestinya akan curse orang lain huhu. sana buka dari pukul 11pg sampai 7ptg. ahaaaa memang seharian weh main kat sana sampai tak ingat dunia wehhhh (--'') saya nasihatkan if rasa just nak pergi ke USS ni baik beli tiket coach pergi-balik. senang dan murah sebab kalau beli kat sini akan dicaj S$10 woooo membazir sebab kami sudah terkena HAHAHAHAHA. berangan sangat nak jenjalan ke Orchard Road selepas main tapi lemah lutut sensorang T________T''


jom layan gambar
tak meriah lah entry ini jika tiada gambar kan?
*wink wink*

****

Universal Studios Singapore

camwhore dulu sensorang

memang acara wajib
dah lama tak bergambar lompat-lompat nihhh

jom masuk!

****

Hollywood

the journey is begin now
siap dengan brochure tuhhh
huhu

****

New York

pls STOP!

pintu susah amat untuk dibuka
HAHA

Lights, Camera, Action!
Hosted by Steven Spielberg
kami adalah orang terawal
:D :D :D

bermeditasi seketika
(-_-)

saya di Broadway nih
angan-angan Mat tak berapa nak Jenin
:D

****

Sci-Fi City

pose comel
*gelinyaaaaaaaaaaaaaa*

koya nak ukur seat roller coaster wahahahaha

Battlestar Galactica Cylon
tak naik pun sebab huuuuuu
tunggu lah next trip
;p

Battlestar Galactica Human
hihi yang ini saya naik
perghhhhhhhhhhhh!!!
^^

yeayyyyy berjaya conquer!
pasni dah tak rasa pape naik rides yang lain
T_______T''

****

Egypt

pit stop yang ketiga

sangat sangat suka gambar ini
serius masa ini panas
huuuu abihlah muka den
(--'')

kenapaaaa mesti buat aksi sebegini?
huhhhhh?

gaya tak gaya tak?
wakakakakaka!

Revenge of the Mummy
kat dalam ini ada rides yang huuuu thrill habis!
paling takleh blah masa reverse tuh
siot je dahla dalam gelap!

kami para gadis yang comel lote kan?
kan kan kan?

****

The Lost World

RAWR!
okay itu intro je
hihi!

ingatkan nak cium dinasour ini tapi tak jadi
kinda scary gak lah sebab macam hidup
hohohoho

gambar sebelum
acara menayang baju hujan berharga S$2
yang penting USS tuhhhhhhhhhh
wahahahaha

Jurassic Park Rapids Adventure
tak naik pun sebab malas nak basahkan baju dan seluar

sebab utama baju confirm basah!

lenjanlah pada sesiapa yang tak pakai baju hujan
huhuhuhu

gambar selepas
at least baju hujan tu berfungsi sedikit lah
muahahahahaha!

Waterworld
kena tengok movie dulu baru faham jalan cerita
if not sesia je hidup
kah kah kah!

mereka duduk kat bawah sebab mereka sudah sedia basah
saya duduk atas sekali hihi
tamau kena air
T_T''

motif kat sini?

****

Far Far Away

pintu gerbang kepada kegembiraan
serius gembira berada di sini
:'D

taknak balik boleh?
wuuuuu

kalau lah istana ini daku yang punya
hek berangan!

macam kanak-kanak ribena pun ada
tapi comel, kan?
hahahaha

Shrek 4-D Adventures
best wooo best!
part Donkey bersin tu takleh blahhh
macam kena air hingus bebetol
(-_-)''

Puss in Boots tak layan kami
huuuu sedih!

ahaks baru nak layan!
aksi sengal haha terbaik!

makan dulu jom
lapar dahaga diutamakan

nom nom time bak kata Cik Shikeen
thanks sebab belanja!
burp!

****

Madagascar

King Julien's Beach: Party-Go-Round
hanya bergambar sahaja
ini untuk kanak-kanak riang jek
orang tua sudah tak berdaya nak main
huuuuuu

sukaaaaaaaaa sangat!!!
adorable!

penguin yang nakal!
tapi sangat sangat adorable!!!
rasa macam nak peluk je!!!

****
back to the Hollywood
dah nak balik dah masa ini

Universal Studios Store
dengan tangan kosong sebelum berbelanja

selepas berbelanja
kuat eh kau shopping?
aha sekali sekala apa salahnya
kan kan kan???

welcome to the Hollywood!
kali ini hanya di USS
esok lusa tulat mana lah tau kat US ke?
;pp

and then...

yikes!
@_@


ahaaaaa harap korang semua enjoy this entry dan saya hanya boleh cakap best wooo. baik pergi jangan tak pergi. nak pergi kat US jauh sangat so baik lah menjejakkan kaki di Singapura lagi. ada chance lagi nak pergi bulan Jun ini jika tiada aral yang melintang. kali ini trip bersama dengan famili dan sepupu sepapat. nak melawat saudara jauh kat Geylang. lagipun masa tu kannnnnnn SALE kannnnnnn wahahahahaha. SALE KAT SINGAPORE LAGI HEBAT DARIPADA YES MALAYSIA sekian terima kasih kerana membaca entry ini ;p


xoxo



weeee~~

15 COMMENTS:

faRa_diLa said...

hahahaha. fara yg dok dkt ngan spore pun tak sempat2 nk g sana. kui3. mcam best gilerrrr tapi tu la belum terpikir nk g lagi..heee hee!

Shahira said...

fara u should go!!!!!!!!!!!!!!!!

faRa_diLa said...

tggu duit dolar jatuh gedebakkk. baru beshh!

Shahira said...

sha tgk maintain je T_T''

faRa_diLa said...

wahahaha. mcm tu terkubur je la impianku nk g sana. haha.

dd.hasnidar said...

alaaa..bestnya.
akak sangat nak pergi singapore.aritu sampai mimpi2 di siang dan malam hari.

eh,nice picca!lagi menambahkan rasa nakkkkkk sangat pergi.

miss lily said...

dah pegi sana bulan 6 last year...tp ramai giler org dan ride byk xbukak...nak beli barang utk bawak blk pun kene rebut2...

RoseHana said...

gambor2 cik sha mmbuatkan daku sgt mahu kesana.. dalam perbincangan..lepas semua udah selesai.harap2.=)
sha!!!!!

.:Farah Liyana:. said...

fara dtg baca entry kamu :)

shikeen said...

LIKE!!
hehehehe.. ;p

mahu gambar mahu gambar mahu gambar mahu gambar mahu gambar mahu gambar mahu gambar mahu gambar mahu gambar

Shahira said...

Sis dd: cepat2 pergi laaaa or sis bole tggu one ride lagi nak siap kat madagascar :)

Miss lily: u hv to go there twice lah cmtuh :D

Rosehana: bwt pasport dulu yaaaaa :p

Farah liyana: tq sb baca this entry ;)

Shikeen: nak bagi tp ko bz wahahahah rhyme =p

MiYOKO SuKi said...

bestnye.....

i envy u...

nk sgt2 g situuu..tp, tak kesampaian lagiii

Shahira said...

cepat pergi miss titin!
as ur honeymoond maybe =p

miss lily said...

sha, mmg nak peghi lg kot..tp not this year la...maybe next year lps adik bongsu dah abis pmr...

Shahira said...

lmbt lagi tu miss lily.
if u pergi kene make sure main semuaaaaa rides :D