Pages

Monday, February 21, 2011

any comments?


tetiba timbul satu perasaan di mana saya rasa saya nak letak jawatan dan cari kerja lain.

sebab?

sudah tak sanggup nak handle staff yang bermasalah dan tidak mempunyai kesabaran yang cukup tinggi untuk menghadapnya berulangkali. takut pada satu saat di mana saya akan mengeluarkan kata-kata yang biadap seperti:

"apesal kau ni bengap sangat susah nak faham?"

"eh kau ni tak reti bahasa ke aku cakap apa?"

"bodoh ke apa?"

penat kot diri ini nak cakap benda yang sama. cakap faham tapi still ulang the same mistakes. aihh nak kena makan penyepak ke? ke tak faham aku ni cakap apa? haa? haaaaaaaaaaa?

tension.

tapi kalau saya berhenti mana nak cari backup kerja lain? gaji pun okay. kerja pun enjoy. cuma nak berhadapan dengan spesies homosapiens yang jenis tak reti bahasa ni payah sket. maybe saya boleh sabar dengan perkara lain tapi bukan dengan spesies yang jenis nak kena cakap berulang kali, dah puas sound direct but still tak reti bahasa.

oh Tuhan tolong lah daku.
T______T''


xoxo



rasa nak sepak je orang tu!

5 COMMENTS:

caDbury said...

hah...pe lagi..sepak je orang2 tuh..wahaha...

Ct Cytot said...

wo wo woo..
bekeng nye mung nih...
bekpes nge gapo ha??

miss leya said...

sabar ye sha.. biasa la tu. manusia ni ada macam2 jenis... hehe..

faRa_diLa said...

sepak je. budak kecik kalau dah ditegur byk kali pun, akan dgr cakap. HAHAHA.

jadi silalah bandingkan dgn org mcm tu.

Shahira said...

kesabaran amat penting kan.
jadi nak bagi pandangan tajam pastu ignore je dia biar dia sakit hati HAHA.
oh cepatlah naik pangkat T_T