Pages

Thursday, July 30, 2009

It is not about someone you can leave with but someone you cant leave without



xoxo


^_^

M.A.L.A.N.G


...selepas buka puasa sakit perut...
...selepas makan nasi rasa nak muntah...
...pening...
...dengan tangan gatal kena gigit dengan apa ntah...
.s.i.y.a.l.


selepas solat baca artikel sambil dengar mp3
dengan perut memulas
standby nak pergi toilet je

dengan lappie terbuka
tiba-tiba blackout
"sapelaaa sengal sangat overload electric consumption ni....cibai"
kalau macam ini boleh korup lappie saya!
.g.a.m.p.a.n.g.


...hari ini seharian krisis dengan panda si kurus...
ini pun tidak settle lagi
*maafkan saya sebab saya sakitkan hati awak*
*saya memang malang dalam bab percintaan*


...pintu bilik terkunci dari dalam...
asdefd%$&&%$&#**dsdsfrererefdwqeq#$%$^%&%&$^$^wqkpfrj$%%#$%#$%$*^*(%^*brbhjtgvrgvrre^%^&%*^$%#%
dah sah-sah malam ni kena merempat bilik nad
*sorry nad sebab selalu susahkan you*

esok pagi baru boleh pergi ke pejabat buat report
harap-harap pintu bilik boleh buka
.c.h.e.l.a.k.e.
kaki ini dahla sakit tendang pintu tadi
rasa macam dah lebam tapak kaki ini
dengan lappie tidak off
artikel tak habis baca lagi
esok pagi nak jumpa lecturer


malam ini harap-harap boleh la saya tidur
tapi tak mungkin
dengan masalah yang melanda...


memang betul hari ini hari malang saya
290709
hari ini paling banyak mencarut...

xoxo


(-_-'')

Wednesday, July 29, 2009

SAYA SAKIT HATI
BENCI!

Monday, July 27, 2009

just listen and think



Frankly speaking, I’m bored here because I have no class to attend. I don’t know what else to do beside eat, sleep, surf, shop, le tour de Taman Universiti and so on. The most ideal, perfect word for it is DULL. I want to continue my dissertation writing but my problem is the idea was not there. The idea was not here, in my brain. Gosh! Where they all have been?


Now I keep spending my money. Guess what… I have spent about RM1k within a month! That’s totally crazy with the money that I spent for shopping. So, next month I have to re-schedule back my budget. Please spend wisely. Yeah, I hope so. Thank god we are near to fasting month. So at least, I do have a part time job.


I really missed my hometown, my friends and mostly my ‘panda si kurus’. I don’t think that I can adapt with this long distance relationship. But I have to. It is very annoying to see all the couples here dating and giggling around with their partner but me? You are so LONELY. Sound desperate huh? With this kind of feeling, envy & jealousy, I need to MOTIVATE myself. Nowadays, I became a person with lack of confident, passive & pessimist. All those negative thinking kept rewind in my head. Oh god! This is not ME!!


My friends said that I will survive anywhere I go or went. Within this 2 month, I will fly to Japan and study there for 5 month. It is really scared to think of maybe I’m not ready for this life of changing. Too drastic because I must stepped out from my comfort zone. If you were in my shoes, you must understand what I have been through. I need LIFE!!


Please be strong this time. You actually got a lot work to do but something is stopping you from doing all those works. Damn! I hate this feeling. I hate this part. I think I should cry now. That can make me feel better besides shopping. I got to be strong. I just keep pushing on…




xoxo



:(


Sunday, July 26, 2009

berbaloi baloi (ikut style amy search)


The Taking of Pelham 123

saya menonton filem ini dengan nad penyu. saya bagi 2 ibu jari meaning best!! berbaloi-baloi bayar duit tiket RM9 daripada menonton Transformers 2.

jalan cerita lain daripada yang lain. so not cliche!!
filem ini mengisahkan subway hijacked and those "terrorists" asked for USD10 mill but they actually didn't want those money... bla bla bla...

cukup sudah saya nak merepek. sila tonton sendiri!

kenapa nama keretapi itu Pelham 123? sebabnya keretapi tu gerak dari Pelham tepat pukul 1.23 ptg. cool gile!

p/s: saya ternanti-nanti barang yang saya beli dari blogshop

oh! rindu panda si kurus...
(takde kena mengena pun kan)



xoxo


;D~

Friday, July 24, 2009

just average


Free IQ Test
Free-IQTest.net - Free IQ Test

tidak gifted manelaa gua ini kan

tsk tsk tsk

pujah: kamu sangat gifted

saya amat cemburu!



xoxo

(-_-'')

jalan-jalan ke hutan bandar


kepala panda ini tak gerak pun even terkena cahaya matahari

aih...

kena tipu gitu je ek kamu ni sha...

white cropped cardi: unbranded
grey t-shirt: bodygirl
jeans: levi's curves tight slim
capri ballerina shoes: nike
blue a-tote bag: esprit

lokasi pertama: HUTAN BANDAR MBJB

apesal guna bahasa rojak ni?

nad tumpang glamor ya bebeh?

terasa berada di taman pertanian kat kampung halaman

tidak nampak pun batang hidung warden

refleksologi percuma

thanks nad sebab jadi model of the year

wujud lagi permainan kuno di zaman moden ini

kura-kura sedang membuat adegan lucah

tidak sesuai untuk tontonan kanak-kanak

nanti mesti ada dialog cmni:

emak, kura-kura tu apesal tindih ek?
abah, yang mana satu jantan?

hahahahaha

lokasi kedua: HUTAN BANDAR MPJBT

juga dikenali dengan taman landskap menurut nad

nad nanti nak buka blogshop for bags

so ini tengah on-promo

;)

terasa diri ini hot stuff sementara



xoxo


(-_-'')

Tuesday, July 21, 2009

@_@"



gojes tak?

hanya RM85

http://sapphireministore.blogspot.com

warna kegemaran saya

edisi Bath & Body Works
(pertama kali saya mendengar jenama ini)

hari ini saya panas hati
kerja semua terbengkalai akibat blackout di kolej sejak jam 11pg tadi
chait!!!



xoxo


(-_-'')

Saturday, July 18, 2009

session with Gaul Corp.


Date: 18th of july 2009
Venue: Xanax Karaoke, Teruntum Complex
Time: 330 - 600 pm

black mini blouse: unbranded
jeans: levi's curves slim tight
black clutch: mng
wooden clog: nose



xoxo


;)

Friday, July 17, 2009

konvo #1 [edisi umt]


entri kali ini khas saya tujukan kepada geng skunks


konvokesyen seyha: 16 julai 2009

selamat bergraduasi sahabatku!

ijazah sarjanamuda perakaunan

beliau bersama dengan skunks hana

sorry ya dear tidak dapat hadir ke hari konvo kamu


:)

konvokesyen bakal menjelang:

nisa: 8 ogos 2009
ulin: 9 ogos 2009
wahid: 15 ogos 2009
fizah: 5 oktober 2009

p/s: teringat saat-saat saya bergelar graduan pada tahun 2008

tahun depan konvo sekali lagi hehehehe




xoxo


;D

Wednesday, July 15, 2009

yuna bukan saya


OK

ini gambar pura2 comel

adakah gaya saya seperti yuna?

saya terdengar suara sumbang berkata2 semalam...

pehh... cam yuna

watta...?

ya... saya tahu diri ini sudah kurus

kurus2 pun tetap curvy

eceh... sha kamu ni cepat perasan OK

langsung tidak bangga apabila disamakan dengan yuna

euww...



xoxo


:p~

Tuesday, July 14, 2009

today is the great!


alhamdulillah. everything is going well & smooth here. my lecturer has already approved my proposal. now i just pursue to the collecting data. i hope i can manage before fasting month. i really miss my hometown now. miss my family. miss my panda si kurus. miss my friends. i'm going back to kuantan on this thursday. i have a big day on sunday. actually it's not mine but him. hehehe. nervous!

tik tok tik tok

i have another 2 month here

before i'm leaving malaysia

tiba2 rasa cam nak nangis

nape saya tiba2 jadi JK ni?

touching tol~

wait for me kuantan terchenta


xoxo


:D

sudah lepas craving...


topshop pertama saya

tidak dapat menahan godaaan

truly shopaholic!


xoxo


:)

panorama indah di bilik saya


gambar jarak jauh
tak berani pg dekat2 ok
bilik kejadian
bape meter je dari bilik saya

amacam?
thrill tak?

pandangan dari bilik saya
kereta sape laa yg berkilat sangat tu?

kabinet saya
ada 2 tau
biasalah dapat bilik single
semuanya double

sha
kamu sangat pengemas
:)
cadar kene bagi tip top takde kedut
cadar kolej matrikulasi johor menjadi feveret
kabinet ke-2

meja yang sangat luas amat
selesa
buku pun takde
hahaha


sekian



xoxo


:)

kesengalan di hujung minggu


pertama kali minum teh ais cafe kita terus ku jatuh cinta

saya telah menjadi pelanggan setia

mujur ada teman sama spesies sudi menemaniku

hahaha

wth???

pertama kali drive thru mcd

order apa??

apple pie dua ketul

berbaloi tak??



xoxo


:D

Sunday, July 12, 2009

si shopaholic sudah kembali


saya perlukan shopping therapy. sebab rasa tension kot. ilham takde. perang dingin musim salju dengan panda si kurus. so yes! i really need one! maka saya pun menekan pedal myvi ke jusco tebrau bersama dengan mbak evy (she's from batam)... so this is what i get:

*selebet je gambar ni*

hajat di hati nak beli gladiator heels. takpun peep-a-toe heels. bak kata muben, saya kena belajar pakai kasut bertumit. damn! kantoi depan dia yang saya tak reti pakai heels. i'll try muben. da nampak kasut yang berkenan... tapi saiz habis. hangin tol! kenapa ramai sangat rakyat johor ni kakinya saiz 6?

*polo t pinky untuk panda si kurus*

dulu2 saya selalu request dia pakai polo t pinky. nice! sweet! cute! ape lagi nak puji dia ni?? tapi pakai baju yang berulang. skg da nampak lusuh sket. so i'll buy him a new one. dia lak gedik2 cakap:

"eiii... ada gambar anjing. haram tu"

saya rasa berangin je kat kepala ni syg...

*giraffe necklace*

pasni kita kumpul kucing lak (padahal kamu benci kucing) saja2 pura2 mau jadi cute. mana gojes kamu? geram je tgk necklace ni. ingat nak beli warna ungu tp hitam tetap menjadi pujaan hatiku. diskaun 50% maka saya keluarkan not merah sekeping jek.

*batwing blouse*

ni style ape sha? hajat nak pakai baju lain daripada yg lain. taklaa masa dating terserempak kaum boria di luar sana. so this is my best buy. i think. untuk harga RM29.00 rasa berbaloi kot. baju ini amatlah sesuai untuk menyembunyikan lemak2 saya yang menyorok di tepi pinggang. erk. saya takde tau!

*you all can say good bye to gisele bundchen*

jeng jeng jeng...

the ultimate best buy of the day is...

*the ultimate lift for tight slim*
*levi's curve*

just one word. OMG!! seriusly kawan2, saya tak pernah rasa amat selesa pkai jeans yang selesa sebegini. korg kena try! hehehe... melepas hajat di hati mengidam celana skinny (saiz 27 tau ok) saje2 je ckp sebab saya da kurus! celana skinny esprit saiz 26 muat tu muat tp ada nmpk sket lebihan lemak2 tp jeans ni... maveles!!!

*posing dalam bilik*
*still rasa peha nmpk besar*

eh. sha.
be confident.
boleh?

p/s: rasa menyesal di hati for not grabbing long shirt from topshop
:(



xoxo


:p

kutang dari seberang


khabar gembira dari bandung

:)

terima kasih kakak tersayang

*A|X*
*original tapi reject*

*mexx*
*saya pun tatau cap apa*


boleh bergaya sakan dengan
celana skinny
peranggu hitam

oh! fashionista!



xoxo


;)

3 perkara yang membuatkan KAMU kagum


cepat betul seminggu berlalu. saya pun tatau saya buat apa kat utm ni. hahaha. membuang masa dengan berfikir. membazir tenaga. membazir tenaga fosil. membazir utiliti kolej ku. yang pasti proposal harus ku siapkan secepat mungkin... saya nak balik kuantan terchenta minggu ni :D

mana ilham pergi ni?

where is the hell triggers could be right now??

*saya ada kawan baru*

:)

*baju dibasuh dengan tangan*

amacam?

hebat tak?

*lihat jahitan daku*
*camne ntah boleh koyak tepi*
*nampak sangat tak bermutu*

kena boikot padini pasni...

saya rasa ini jahitan...

*speechless*

*novel bloggers*

bacaan masa lapang saya

http://hilangpunca.blogspot.com

apesal saya promote blog dia eh?



xoxo


T_T''

Thursday, July 9, 2009

student life = dull


645 pg

solat subuh
pastu sambung tido

830pg
bangun siap2 g library
ada 2 tujuan:
facebook atau research article?

2ptg
balik bilik
kalo rajin b4 tu g lunch sorg... :(

3ptg
tgk semula article kalo rajin...

*sigh*

malam?
layankan aje semua dvd yang ada meskipun da berjuta2 kali tgk

busan kan?

tiada shopping

tiada dating

hanya diri sendiri



xoxo


:(

saje gatal-gatal



sila abaikan penyapu di blkg meskipun nmpk lebih stunning drpd baju. so skg fokus kat baju. lawa x? pertama kali beli baju kaler putih saiz m lak tu. da tau sebenarnya tak muat tp still gedik2 nak beli sb mase tu tgh makan hati dgn panda si kurus. ape lagi saya shopping therapy la dikala tunggu nak masuk panggung menonton transformers 2 di mbo cinemas dgn nad penyu. tq darl~ ditambah lagi dengan aksesori rantai btk bintang *made from wyre i think* lalalala. cuba teka cap ape?

MNG?

ZARA?

TOPSHOP?

salah...

edaran GIANT HYPERMARKET

dengan belian harga RM14.99

P/S: kawan2 tau saya busan kan duk kat sini...

xoxo


:0~

Wednesday, July 1, 2009

acara makan-makan


Tarikh: 27 jun 2009
Tempat: Black Canyon Coffee, East Coast Mall
Masa: 3 - 6ptg


entri kali ini pasal jalan-jalan cari makan. makanan kat sini ok. sedap. harga pun boleh tahan. saya minum teh ais pun RM4.50. cool kan? hahaha. sambil makan nasi lemak yang emak belikan untuk sarapan pagi. kawan2 saya order salad, kueh teow daging ayam, kopi, air coklat. sorry la tak sebut nama betul. da lupa. selepas itu kami pun jalan2. shopping. tangkap gambar. mencuba kasut sebab tak mampu nak beli hahaha. da penat tour de ecm, lepak di baskin robbins. saya beli ice vanilla latte starbucks. kegemaranku~

kebersihan: *****
makanan: ****
servis: ****
harga: ****

*beli sebab gelasnya unik*

*teh ais kegemaran*

*sandwich ayam*

*sila cuba ais krim green tea*

*pura2 cover posing padahal...*


Tarikh: 27 jun 2009
Tempat: Tjantek Cafe, Jalan Besar
Masa: 830 - 1000mlm


kafe ini berkonsepkan galeri vintaj. memuatkan pelbagai lukisan dan artisan orang seni. hiasan dalaman begitu memukau. harga makanan standard. cukup sempurna bagi pasangan mahukan suasana romantik. tetapi saya pergi bertiga dengan kawan2 saya. semua perempuan ok? dimanakah romantisnya? spastik lagi adalah. selepas makan, mencari pencuci mulut. sanggup pula ke crocodile's rock. hajat mahukan banana toffee (sangat sedap ye kawan2) tetapi da sold out! akhirnya makan ais krim saja...

kebersihan: *****
makanan: ****
servis: ***
harga: ****

*aksi nad setelah dapat makanan*

*sedap sangat kot air punch beliau*

*una dengan air gelas besarnya*



xoxo


:))