Pages

Saturday, September 18, 2010

1 Syawal 1431


hai there! heee saya baru ada mood nak update pasal raya. so sekarang hari raya ke-9. wow time is running fast now. tak sukanya...! masa ni mesti korang sibuk memeriahkan undangan open house dan kenduri kahwin kan? hehehehe. saya bab makan ni tak fancy sangat. kalau pergi open house pun for the sake of nak berjumpa dengan kengkawan. yelah bila lagi kan? jumpa pun mahu setahun sekali. eh macam nak sambut raya pulak (--'')

amacam raya tahun ini? bagi saya sangat superb wallaweh sebab rasa macam meriah sangat dengan kehadiran sanak saudara dan rakan taulan *wah ayat karangan SPM* muahahahahaha. tapi yang tak best pula time raya tu lah macam-macam penyakit datang huuu sabar jelah kan dugaan. saya pun perasan raya tahun ini saya tak makan sangat. Emak pun sket punya terasa cakap saya tak makan juadah yang dia buat T__________T tak sempat nak merasa lontong Emakku huuuuu. saya takde selera sangat lately. tatau kenapa aihhhhh...

1 Syawal 1431 disambut dengan meriah dan juga rahmat daripada Allah sebab cuaca sangat best ye. hujan renyai-renyai dan mendung. no wonder lah kan kau bangun pukul 10pg kan Cik Sha? huhuhu. jangan fikir bebukan ye kengkawan. saya dilanda todak eh silap senggugut yang teruk 2 hari sebelum raya. kesian kan? ni pun baru sihat daripada demam, selsema, sakit gusi ape ntah lagi dan migrain saya datang balik. dugaan oh dugaan.

cukuplah haku membebel jom layan gambar!

bersalaman dengan Abah
time nak kucup pipi time tulah kan kau nak peace
cet!

selesai bersalaman dengan Emak
Adik tau banyak buat salah
mujur anak 2 orang je kan?

hanya kasih sayang beliau mampu berikan
jadi sebagai Adik saya hanya mampu pasrah
orang cakap priceless wakakakaka

saat yang dinanti-nantikan
duit raya!
tahun depan dapat lagi ke tak?

akibat ketiadaan tripod huhuhuhuhu
meja kopi jadi mangsa keadaan
dan inilah hasilnya
(-_-)''

aksi sporting from them
suka suki je kan buat tema sendiri?

with my beloved dad
bertuahnya laa badan
anak tema ungu tapi parent tema coklat
huaaaaaaa

with my beloved Emak
see see muka saya bukan photostat tau?
tatau lah dapat celah mana
huuuu

aksi sengal sebelum beraya ke rumah sebelah
credit to Emak sebab dah pandai guna DSLR
ehem tengoklah siapa cikgu beliau
:D :D :D

haa ni baru touch up sket muka
taklah nampak pucat je
pakai blusher dan eye shadow from Elianto
padahal tak nampak pun
hukhukhuk

jangan tertipu dengan muka innocent mereka
nakal kot anak buah haku ni!
(--'')

a very big family of Pak Ngah
situasi berbeza sebab masa ni beraya rumah Pak Ngah
tu yang tros snap gambar 1family
eceh macam 1Malaysia pulak
T________T

famili Pakcik Ghafar
baru baik daripada operation hari tu
Alhamdulillah

famili Pakcik Nasir
tapi cam konfius sedikit kenapa panggil Pakcik Rahim ek?
baru sedar ade sepupu yang hensem
oit oit cuci mata je tau
;p

famili Pak Long
anak yang turut serta 3 orang je
yang lain-lain cucu beliau

famili Maknjang
anak dia tu still single but not available
dulu hensem je tapi sekarang huhuhu no comment

familiku surgaku
boleh tak guna pepatah tu?

famili Pak Busu
yang paling muda sekali dalam adik beradik Emak


later update dengan pelbagai koleksi gambar raya 2010
heee macam artis pulak kan?
^_^



xoxo


glamor cam artis!

9 COMMENTS:

^linas^ said...

sungguh comel~

Shahira said...

siapakah si comel?
:P

fina. said...

i lovee yang no 10 tu. u look great:D
sis still guna produk tu? muka fina tak tahan, baru guna 3hari pedih mak tak kasi teruskan.
tapi sayangla still baru and rugi sangat kan.

Shahira said...

yeah i'm still using that product.
maybe kulit fina tak tahan kot?
huuu i'm so sorry.
my friend yg pkai product ni almost 2 weeks da nmpk da hasil dia.
:)

fina. said...

yeke? bestnye dia. hehe. tula, maybe tak tahan muka fina ni. takpelah. tapi bagus kan product ni. sis nak beli tak fina punya ikut sis la nak kasi berapa. mcm baru 1% je guna. huuu. sayang:((

fina. said...

p/s; fina siap post gmba kat blog. teehee:P

Shahira said...

huk.
sis baru je restock aritu.
:D :D :D

tggu another 2 months?

fina. said...

sis nak beli ke another 2months? hee.
its ok sis. Selamat Hari Raya btw:D

Shahira said...

hihihi.
selamat hari raya jugak!