Pages

Saturday, October 17, 2009

barangan 2nd hand ok what?



yes. bersempena dengan Japanese Culture Day di HIP jap jap post entry tersebut akan saya poskan selepas ini ya! saya sangat teruja untuk bercerita tentang hari shopping sedunia Nurul Shahirawati :) mujur mata saya ini sudah cukup terbeliak untuk serbu flea market di aras 2 HIP. wah mata sungguh teruja. eh? silap. hati sungguh teruja mata rambang melihat pelbagai barang yang dijual di flea market tersebut. sorry ye abang-abang ku. di sini hanya banyak material untuk perempuan sahaja. oh daku rasa sungguh bertuah kerna dilahirkan sebagai seorang perempuan.

apa lagi. sempena menunggu kedatangan musim sejuk nanti, saya pun shopping lah baju sejuk especially yang ada bulu-bulu telah lama menjadi idaman hati. yoshhhhhhh! (sori lihin aku tiru ayat ko hehehe) siapa cepat dia dapat. abang-abangku sekelian sungguh jeles melihatkan barangan yang daku beli.

p/s: kadar tukaran matawang sekarang 100 yen = RM 3.80

3 jenis barang yang saya usha terus beli

sling bag jeans
100 yen
kawan-kawan sila jeles?

sweater bulu-bulu airwalk
300 yen
kawan-kawan sila jeles sekali lagi plus geram?

faux leather jacket
200 yen
kawan-kawan sila laaaaaaaaa maki saya!
kalau aku ada moto harley davidson ni baru shiok!
huhuhu

jenis tak sabar keluar terus pakai
acara memperagakan pakaian

hehehehehe
anda perasan tak kasut boots saya?
bukan beli saja-saja
ini untuk musim sejuk punya sambil bergaya ecehhhh
hanya 1980 yen sahaja

hati girang gembira dapat bershopping sakan hari ini
tapi...
hati murung mengenangkan duit ku terbang berlari seiring dan sejalan
kah kah kah
pedulik laaaa...
kalau saya terus convert ke duit RM memang takkan belanja laa kat sini

p/s: betol cakap sue
"ala kak sha. anggap je 100 yen tu singgit"
T____T''



xoxo


:)

3 COMMENTS:

ZARA 札拉 said...

pergh!!!

200 yen je?!

Damn!

Damn!

tak sampai 10 hengget pun syg!

jeles woot!!

Shahira said...

yaaaaaa.
itulah heaven di flea market syg...

kawan ko la said...

murah.aku jeles.tak payah silakan aku untuk jeles.masih jeles padaku?aku yg patut jeles kat ko.shit....hati terasa pedih.