Pages

Thursday, March 18, 2010

gila dress


sekarang ini saya gila dress. serius. rasa macam mahu berkecimpung pula dalam arena dress ini tapi yang menjadi pilihan hati mestilah takat-takat paras lutut je. just nice if pakai dengan legging. hehehehe saya sudah ada 3 helai legging dalam stok simpanan. mata ini memang rambang kalau tengok dress yang comel-comel dan colourful. saya baru je beli 2 helai dress daripada Ayin sebab beliau tidak muat jadi tolak pada saya. pastu boleh pula beli lagi racerback dress daripada satu blogshop ini. haaaa mujur lawa dan yang penting muat okayy. emak pun cakap lawa ngehehehe.

rasa macam mahu ubah style lah sket jadi macam urban muslimah. wow ayat suka suki je kau Sha buat term sendiri. yelah siapa je tidak mahu berubah right? just give me a time. emak pun faham anak dia macam mana. sekarang memang sudah jarang pakai baju singkat-singkat ini. lebih gemar sarung baju labuh ala-ala labuh peha ke paras lutut and then sarung dengan skinny jeans dan legging. superb. you should try this :) menutup aurat lah juga kan even tidak sesempurna dalam hukum hakam agama. tepuk dada tanyalah fesyen eh tanyalah iman.

jadi sekarang ini dalam stok masih lagi tidak memakai 3 dress yang baru dibeli. tengoklah kalau rajin saya snap pic camwhoring sensorang pastu korang pun muntah hijau (--'') saya baru je dapat dress hadiah daripada Cosmo Ladies blogshop. lawa okayy. emak pun puji lawa. alhamdulillah. salju je mata ini memandang warna kombinasi putih-biru. hihi. macam nak pakai je masa ngedate dengan Encik Ikhwan nanti *wink wink*

esok berazam mahu tulis tesis
agak-agak menjadi ke tidak azam tersebut?
0_o

1000 yen
warna dress putih mentarik hati
tapi menyesal beli sebab hanya boleh dry cleaning saja
bye bye duit

800 yen
dress flora dibeli di kedai second hand
kat sini aku main bundle je
menyambut kedatangan musim bunga
ceh

2200 yen
dress pertama dibeli di Jepun
rabak duit aku
T_______T

first time pakai pinafore
actually ini baju raya 2009
tapi hajat pakai di Jepun
ngehehehehehe

dress polka dot kegemaran hati
beli di garage sale
tengok label hahaha
baju kawaii macam ini mestilah kat Jepun bersepah

menjinakkan diri dalam arena bertumit tinggi
eh silap fokus pada clincher tu
macam kurang sesuai je kan?

dress labuh ini lawa tapi kurang gemar pakai
sebab material kain macam keras
huhuhu

dress labuh yang dibeli pada tahun 2003
tapi boleh dikira dengan jari je pakai beberapa kali
aih



xoxo


dress girl to-be

10 COMMENTS:

.ieLah. said...

suka yang polkadots tu..comel gilaaa... :)

Shahira said...

Hiks.
Tu sha bli kat garage sale kat utm thn lpas.
Kt ktc kalo xsilap.

.ieLah. said...

hu..kalo ade kaen materials ni kan best..
bole jait dress sdr..huk

Shahira said...

Tulahhhhh.
Rugi aritu xbli kain kat jepun.
Huk.

TiTin said...

tomey2..i like all ur dresses... :)

Shahira said...

hiks.
thanks titin.
:)

Cik Puan Drunbella said...

kita neh mmg byk persamaan lah babe.
u suka apa yg i suka.
i suka apa yg u suka.
i da byk koleksi baju "urban muslimah" neh.
hihihihi.
comel okay.
>___<
sgt selesa.

cik idaY said...

suka yang pinafore..hu3
nak2..he4

Shahira said...

hihihi.
i baru je nak berkecimpung dlm bidang pemakaian cmtuh.
:)
ngehehehehehe.

Shahira said...

pinafore tu bli kat padini concept.
P&Co.
tp tu thn lpas punye bln sept.
tataula if ada lg.