Pages

Wednesday, November 23, 2011

hari bekerja tak best


entry ini takde sebarang kata-kata aluan. rasa macam nak maki je. memang dah maki pun. dalam hati jelahhhhh. terasa macam gampang pun ada (--'') actually tengah panas hati lagi ni. serius panas hati. dahla takde aircond. bodoh punya management.

first biasa lah masalah tipikal atau cliche iaitu staff buat hal. buat lah banyak-banyak MC. kerja aku kan cover staff-staff kesayangan punya kerja. second, keadaan kedai yang super amat bersepah sekali T_____________________T'' really ruined my day. third, kerja 2 3 4 seploh juta kali kena buat, amend. arghhh bosan serius bosan fed up semua ada. tapi simpan dalam hati je lah kan. aku kan baik hati. tukang siapkan kerja orang lain. hehe ikhlas ni buat serius ikhlas. harap gaji pun berkat :)

and lastly sebab shutter pintu kedai takleh buka. adalah dalam sejam tunggu orang maintenance datang nak baiki. tu pun lembab nak mampos. pas dah buka tu rushing lah nak siapkan semua benda dalam satu masa. kebetulan pula stocks lak masuk 130 kotak. harunya rasaaaaaaaaaa. saya pun tatau kenapa Tuhan nak uji saya macam ini. sekali masalah datang debushhhh bertimbun-timbun. tapi tak baik mengeluh. just penat nak hadap rutin masalah yang sama. well, that is the challenge I have to face everyday or every second in my life. kuatkan hati ye Shahira :)

maybe sebab kat atas plus tekanan yang macam hmm membuatkan saya separa nekad nak berhenti kerja tahun depan. even takde kerja untuk back up? woww tu memang menduga hati. fikir gak lah lately sebab saya ada banyak komitmen kan... buntu actually. tatau camne nak gain back my courage ni haa sebab rasa macam dah menyampah. annoying. reason saya bertahan sebabkan gaji je. and my passion behind every single work I have done before.

Ya Allah...
please help me
:'(


xoxo



really hated Wednesday!

2 COMMENTS:

De' Nurul said...

listed ur blog on mine. sebab dah jatuh hati tengok gambar cantik2 when i was googling abt USS trip. entry simple :)selamat berkenalan.

Shahira said...

awww thanks hun!
<3