Pages

Thursday, December 10, 2009

mengapa saya obses dengan berat badan saya?


selamat pagiiiiiiiiiiiiiiiii! saje gatal-gatal update entry pagi-pagi buta. harap-harap subuh tak terlepas T____T tengok je tajuk kata atas mesti semua annoying gila. teman rapat saya semuanya tahu itu adalah soalan favourite acapkali berjumpa dengan mereka. "eh aku nampak gemuk tak?" "waaaa... aku da gemuk!" yaaaa. saya begitu obses dengan berat badan saya. nak ikutkan tinggi 160 cm dan berat ideal dalam 56-58kg tapi tidakkkkkkkkkkk sama sekali saya akan memberatkan diri saya ke angka tersebut. mimpi ngeri...!

berat saya yang paling maksimum pernah capai ialah 55kg wtf beratnya. tuhan je yang tahu camne perasaan diri ini berpuasa selama setahun tidak memakai seluar jeans T____T hanya memakai skirt jeans je untuk menutup bontotku yang besar. ya sila percaya. masa tu tahun 2004-05 sewaktu saya berada di matriks. bukan sebab banyak makan tapi suddenly berhenti bersenam selepas tamatnya plkn aaa kan da kantoi kau memang pemalas sha. dah diet tapi still degil tanak turun. ah pasrah je.

ditakdirkan semasa sambung degree kat UKM dapat kolej atas bukit. eventhough penat setiap hari mendaki tangga yang mempunyai 244++ anak tangga pergi sahaja telah membuatkan berat saya turun mendadak sehingga 5kg dalam masa sebulan menjadi 50kg. masaaaaaaaaaa nilaaaaa nak sengih panjang :D hehehehehehe since from that berat saya maintain antara 50-53kg. yes! oh ya sila layan koleksi gambar gemuk dan kurus di bawah. menci je tengok gambarku yang gumuksssssss :((

2005
semasa menunggu keputusan IPTA
sila fokus pada pipi
tembammmmmmmmmmmmmm!
(o_0)

2006
yes bangga kerana tidak mempunyai perut
sehari sebelum puasa

2006
yaaaaa makin bertambah kurus
di bulan puasa

2007
masa ini berat jatuh mendadak sehingga 49kg
stress akibat putus cinta
T______T

2007
semasa valentine day
still maintain kurus
masa ini ngedate dengan bff

2007
still maintain kurus lagi
masa ini tak silap bulan April

2007
kenaikan berat yang mendadak akibat kejutan budaya makanan di Sabah
serius weh masa ini rasa memang gemuk gile
pastu balik UKM semula sambung kerja lab tiba-tiba jadi kurus
rasa memang kena stress baru boleh kurus

2008
gambar ini ketika struggle menyiapkan tesis final year
gemuk kot masa ini sebab kuat makan akibat stress

2008
ohh tidakkkkkk!
gambar ini semasa baru melanjutkan master di UTM
ketara gila kat bahagian lengan tuhhh
atau sebabnya cuti 2 bulan di rumah sebab tu gemuk?
T____T''

2008
masa ini memang obvious gemuk
sekian...

2008
penghujung tahun dahni
adeyh memang ketara kat bahagian peruttttttt
benci

2009
masa ini taktau sebab apa leh jadi gemuk
bahagia??
...

lagi banyak gambar gemuk dari kurus
T____T

harap-harap berat tak naik masa musim salji
T__________T



xoxo


lapar mode

8 COMMENTS:

RoseHana said...

yeah..aku tersangat la tahu betapa kamu obsess dgn berat bdn.huhu
ni nak share ni..
ade mase tu die ni tmbang berat, then..die xmo mkn kfc ngn kitowang2 huhu..die tengok je.minum air.sabo jela sha ni..tp kamu mmg cepat naik dan turun kan. bila aku nak naik berat badan ni.huhu..
papepum,maintain cun..eherks.

Shahira said...

huhu.
yup beratku adalah berat yoyo.
senang naik n trn.
tp sng nak maintain.
huaaaa.

LORD ZARA 札拉 said...

huhuhuhu~
ku lagi gemok~~

T___T

Shahira said...

zara.
aku takutttt gemuk kat sini!

yukai hikaru said...

sha,aku dpt bygkan bdn ko mase ko dah jd isteri org nnt...hahahaha...jht sungguh aku ni kan????tp xpe..aku ttp syg kat ko...xnk masuk biggest loser?????ops!!!!!....muah3...

Shahira said...

kurg hasam ko nurul.
fine nurul fine.
aku jd gemuk sb pemakanan le.
T___T

Hazwan Hussin said...

haha..
sgt ketara knaikan badan

Shahira said...

eh eh.
skg ni da kurus!