Pages

Friday, December 4, 2009

resolusi 2010


melambai-lambai tahun 2009
menyambut kedatangan tahun 2010

sedar tak sedar kita sudah berada pada hujung tahun 2009. buka balik planner kesayangan ini trang tang tang tertera resolusi tahun 2009 dan quote of the year. hmmm bila pk balik pasal resolusi ni mesti akan terpk "da capai ke semua resolusi kau tu?" "ke hangat-hangat taik ayam je?" saya rasa saya dah capai kot resolusi saya tu. bukannya complicated pun.

2009 resolution:
1. Get good CGPA & maintain
(wuuuu... result sem 2 teruk laaa!)
2. Have better life & love
(wink wink! love him more~)
3. Praise to Allah
(amin...)

2009 quote:
"When one door of happiness closed, another opens; but often we look so long at the closed door until we don't see the one which has been opened for us"

itu adalah senarai resolusi dan quote untuk tahun 2009. saya sedih sketlah sebab tak dapat maintain pointer sem2. itulah memain je kerja. maybe sebab subjek saya tak suka dan TERpaksa ambil. memang belajar pun ikut mood jugalah. damn. result sem2 just dapat 3.55. memang drop gila babi *ooppss TERcarut lak kat situ* so my CGPA jadi 3.76 *down jugalah tapi alhamdulillah pointer tu lepas kalau nak sambung pHD wtf sha jangan nak berangan pls finish your master 1st*

to have better life & love. siapa tanak kan? siapa je dalam dunia ni nak hidup merana melarat dan tiada sesiapa untuk disayangi dan menyayangi. pelik je if guna ayat bm selepas di-translate-kan maknanya. life saya rasa ok kot tahun ini. ada upside down. bak kata orang kehidupan ini bulat. sfera. sometime we are at the top. and sometime we are in the middle and after that down. uihhh memang down gile laa kan saat itu. life saya tahun ini banyak berkisar pasal friendship. love life. student life. dan diri sendiri. still rasa tak berapa pandai nak handle life sendiri but at least I have tried. dan sekarang sudah 2 bulan kat Hiroshima.

alhamdulillah so far ok even beribu-ribu masalah kerap datang. saya just pk +ve je. orang kata life takde problem memang membosankan but sekali problem datang memang sucks! about my love life... malas ah ungkit benda da lepas sebab memang selalu bernasib malang dalam hal ini tetapi now alhamdulillah. I think I have found the right person to be with. I love you Mohammad Ikhwan ;)

praise to Allah. ah kantoi puasa nazar belom buat lagi ni. nak buat kat sini or Malaysia? huhuhu. hutang still hutang tu sha. better buatlaa sebelum terlambat. hmm... only God knows...

gambar konvo tahun 2008
berjaya menamatkan Ijazah Sarjana Muda Sains (Sains Sekitaran)
Universiti Kebangsaan Malaysia

lega rasanya sudah dapat ijazah time ni. ingatkan dah kena extend 1sem sebab masalah projek degree. like hell I guess. tapi semua itu sudah berlalu. saya berjaya lepas pointer idaman 3.33. alhamdulillah dengan 2x anugerah dekan masa final year. hahahaha bila dah final year baru merasa nak dapat anugerah dekan ek.

masa konvo ni saya dah sebulan juga sambung master kat UTM Skudai tu. pun rasa like hell gak. ngade-ngade nak sambung kat U lain naahhhh amik kau belajar subjek baru. huuuu. tuhan je yang tahu cmne keadaan saya masa tu. nak kata lost ade jugaklaa. disamping rasa bosan nak mati and then I took about a month to adapt the language. yalaaa 3tahun menimba ilmu menggunakan bahasa ibunda alik-alik kat UTM... fully english okay. bayangkan dengan nak speaking. writing. fuuhhhh. masa tu memang bawak laa kamus tebal tu. wajib! if not memang takkan paham T______T hehehe now I don't have any problem with that.

rasa cam ada hikmah je kan saya sambung kat U lain. disebabkan pointer 1st sem saya 3.96 tuppppppp dapatlah saya pergi ke Jepun ini. amin. duduk sini memang bosan sebab tiada night life. wah rindu nak lepak kat mapley. tapi best sebab ni 1st time pergi oversea. yeay! Abah dah pergi Canada. Emak dah pergi Egypt. Along dah pergi Russia. ingatkan diri ini je yang loser sebab tak merantau ke negara orang but at last?? wow, it is seems like I was dreaming for now. tak sabar nak balik Malaysiaaaaaa!!! dan siapkan master thesis cepat-cepat. hehehe :) ada perkara best menanti selepas daku grad. wink wink ;)

bye bye tahun 2009
kau memang meninggalkan seribu memori
yang pahit getir dan indah
terima kasih



xoxo


acoustic mode

3 COMMENTS:

LORD ZARA 札拉 said...

miahahaha~

UTM memang english sajo~~

Shahira said...

include degree kan?
superb.

.ieLah. said...

jawab exam ke ape ke, taram je.. english super tunggang langgang
haha