Pages

Tuesday, May 4, 2010

ditindih atau paralisis?


sekadar gambar hiasan

sekarang ini saya tengah menonton Wanita Hari Ini di TV3 dengan topik yang saya rasa menarik iaitu "Gangguan Rumah". benda ini memberi impak pada kita sebenarnya so sebelum membeli rumah better check the history of that house. sebab benda ini tidak boleh dipandang ringan bak kata ustaz kat tv tu. huuu scary lak bila saya dengar. sesetengah orang tidak percaya pun tentang kewujudan makhluk halus ini tetapi saya percaya sebab pernah nampak sendiri lembaga putih di tepi sungai satu ketika dulu. hahahahahaha kagum tak kagum tak? and then saya boleh lah juga rasa kalau ada benda tu kat tepi kita. betol atau tidak Allah saja yang tahu :)

kebetulan nak cerita pasal kena tindih ni. baru teringat pagi tadi dalam pukul 140pg saya baru hendak lelap sekejap tup tup sudah kena tindih. dah lama kot tidak kena tindih. paling kerap berlaku semasa di matriks dulu. hampir setiap hari kena tindih meskipun katil saya sudah dipagar. bukan saya seorang je, roomate saya pun kena T_______T

orang cakap bukan sebab makhluk halus yang tindih tetapi apa yang berlaku itu adalah satu fenomena paralisis tidur. ia merujuk pada suatu tempoh yang singkat di mana kita tidak boleh menggerakkan mana-mana bahagian pada anggota badan ketika baru hendak memasuki fasa tidur atau ketika hendak sedar dari tidur. disebabkan saya malas menaip, boleh klik DI SINI untuk bacaan lebih lanjut ngeh ngeh ngeh.

saya pun tidak tahu mana satu idaman kalbu eh silap mana satu yang betol. tapi apa yang saya boleh cerita dari pengalaman saya ini, saya merasai seperti ada suara dalam angin berkata-kata kepada saya dan terasa ada angin memasuki ke dalam telinga dan mata saya. of course lah mata tak boleh buka, tangan dan kaki langsunglah tidak boleh bergerak. huh. dalam hati saya hanya boleh membaca ayat-ayat Al-Quran mana yang tahu je. pernah satu ketika, selepas ditindih, saya nampak lembaga hitam di hadapan saya tiba-tiba lesap menerusi bahagian siling. dalam bilik saya pula tu. Wallahualam...



xoxo


alam ghaib itu misteri...

10 COMMENTS:

TiTin said...

i pun penah kena kt blk i...n, die tunjuk rupa...i nmpk satu lembaga itam yg berkaki besar..bile i cite kt kwn i, die kata tu bigfoot....tp, serius tkt....mase takleh gerak tu, mcm2 ayat i bace dlm hati...

Shahira said...

huuuu scarynye.
T_T

.ieLah. said...

kat matriks tiap2 malam kena tindih..
tak larat..
:(
alhamdulillah lepas tu da takde kena dah..

Shahira said...

sha cm da lali dah kene tindih ni.
T_T

B U N G A H A T I said...

ouh. siot. aku bukak time kul 1.45 pagi blog ko! dah, jangan citer aantu lagi. ;P

Shahira said...

ngahahahaha.
sorry ayin :p

pujah said...

takut aku tgk gmba tu mengong!!!

Shahira said...

hahahahahaha.
tidurlah anda :D

shiela-suka-suki said...

adik,katil awk tu berhantula.along yang tak penah2 kena tindih, kena tindih kat katil bertuah awk tula.siap nmpk cm lembaga itam lagik.huhu.taktaula khayalan ke kenyataan.apa yg penting, along jerit ALLAHU AKBAR.baru ok.baru blh gerak.hikhik.scary merry btul.

Shahira said...

laaaaa.
ye ke awak kene tindih?
hahahahahahaha tatau pun?
hmm rase btol kot tpt antu bertenggek kat hujung katil tuh.
aih.
da puas da kene tindih kat situ.
T_T