Pages

Tuesday, May 18, 2010

terkini


"Just being happy is what makes you happy"
- Anonymous

dipinjam sebentar melalui Google Image
hua hua hua
hakcipta tidak terpelihara

asal jumpa kengkawan yang sudah lama tidak berjumpa, mesti tanya soalan yang sama. asal jumpa kengkawan emak mesti tanya soalan yang sama. saya pun mesti jawap benda yang sama. always the same as usual. kalau boleh record kan jawapan tu dah lama tekan rewind and play. huh!

Scene 1

"buat apa sekarang?"

"kerja?"

"aah. penganggur terhormat"
(sarkastik sungguh)

Scene 2

"eh kau dah habis kan master?"

"belum lagi."

"lama betol kau nak habis master, tak penat ke?"

"penat. nak kena lempang tak?"
(woah garang betol macam singa)

tak tak saya tidak menjawap macam tu.
T_________T

"yelah kan aku pergi Jepun so extend la 2 semester. sekarang ni tengah short sem so buatlah thesis"

Scene 3

"kau sekarang cuti ye? bestnya..."

"tak sempat lagi aku nak jawap kau dah tolong jawapkan."
(hatiku berbisik pada diri sendiri hahahahaha)

"apa lak cutinya."

"dahtu selalu ada kat Kuantan, takde kelas ke?"

"aih..."
(serius nak je lempang tapi apakan daya saya manusia berhemah ada budi pekerti yang mulia. sabar Sha sabar)

"kelas aku dah habislah! setahun lepas dah habis. takde dah kelasnya."

"habis tu buat apa je sekarang?"

"buat thesis lah mangkuk!"

see see. penat saya nak jawap soalan yang sama berulang kali. huhuhuhu. mujur saya dikurniakan tahap kesabaran yang super duper tinggi except while I am driving. nope. I don't have any patient there. jika pemandu itu kurang ajar dengan saya, saya akan kurang ajar balik dengan dia hua hua hua.

so kesimpulannya sekarang, saya sedang berjuang menyiapkan thesis Chapter 4. Esok pembaikan Chapter 1. hari Khamis Chapter 2. hari Jumaat Chapter 3. viva oh viva cepatlah tiba saya rindu hendak viva kerana sudah 2 tahun lebih kita tidak berjumpa. otak mereng.

ok bye!



xoxo


thesis thesis thesis

4 COMMENTS:

.ieLah. said...

sha kat jb eyh now? viva ari ape? wowiiie~! gud luck! :)

Shahira said...

takkkk.
kat ktn T_T
viva bln6 nnt.

shiela-suka-suki said...

begitula perasaan along bila ditanya soalan sebegitu.tsk-tsk.tu tak masuk lagi soklan bila nk kawen.lagi la rasa cm nk marah je kan.'tlg carikan boleh?'

Shahira said...

calon?
huhuhuhu.
cannot help lah.