Pages

Sunday, May 23, 2010

update sekejap


one happy small family
having dinner together

tadi buat pertama kalinya Encik Busy makan malam bersama dengan bakal emak mertua beliau, Puan Zalazan binti Mohamed Noh sambil ditemani oleh anaknya, Nurul Shahirawati eh itu aku lah. hahahahaha. abah tak join sebab dia ada hal tersendiri.

benda ini tidak dirancang pun. secara automatik dan unexpected. saya ajak emak dinner luar setelah menangis seharian. biasalah elmo elmo elmo macam apa T__________T pastu emak cakap "ajak Ikhwan sekali." erk? betol ke ni? first time bebeh first time dia bakal jumpa emak aku face to face.

sekilas saya sms beliau tulis: emak ajak dinner sama tonite at Sara Thai 8pm. cis bajet dia boleh reply je kan? hp kemain canggih dah tapi baling sket je alahai terus rosak. baguih lagi hp cokia aku ni. Nokia-build for tough. tagline mana saya curi saya pun taktau (--'') at 8pm saya call beliau untuk confirmkan and yes dia datang. huuu rindu sangat :(

kami sampai dulu. pastu dalam 10 minit later dia pun datang. amboi wangi kemain tapi bila keluar dengan saya cis pakaian tidak sebegitu rupa pada malam ini. ambil order and then bermula lah adegan senyum senyum. alahai takkan dengan emak pun segan B? T________T

comel je dia ni segan dengan emak aku. adalah borak-borak pasal kerja dia. emak tanya dia jawap. aku kat sebelah tukang melantak je tapi tak best pun nasi sos ikan kaphau menatang menda ntah tobat tanak dah order pasni. mujur teh ais pengubat luka di hati.

biasalah Encik Busy ini memang sudah jadi anak kesayangan emak. boleh pula kutuk-kutuk aku depan beliau. huaaaa. cakap hari ini saya elmo menangis seharian. adeh. banyak sebab mengapa saya elmo pada hari ini. peh best gila menangis seharian. tidak pernah buat kerja gila ini.

so dinner pun kesudahannya ok je. emak pun komen: Ikhwan tu pemalu ye. sangat pemalu. haaa tahu takpe emak! senyum tersipu-sipu kekadang tadi sampai aku konfius yang kami ini bertukar jantina ke apa? ok done with my family. next week is my biggest step jugalah. it is time to meet his big family. abah dia ajak dinner sama-sama. wallaweh mesti semua ada nih. Sha sila jaga adab makan kamu sekian terima kasih.

hari ini terbantut kerja thesis saya. ni macam sudah bersemangat balik je. tapi sebelum start kerja at 1am nanti, kena pakai foot patch detox ni ala-ala Kinohimitsu. menatang tu mahal tapi yang ni murah je. trial for 5 days. we will see the result. akan daku pos gambarnya nanti hek hek hek :)



xoxo


chow

4 COMMENTS:

shiela-suka-suki said...

pls..no eating with ur left hands k.pls pls...

.ieLah. said...

yayyy! dah gembira yeh?

:)

Shahira said...

erm.
haaaaaaa hmmmm.
da try la mkn tgn kanan smlm along but then felt awkward sgt2.
:(

Shahira said...

happy la jgak ielah.
i hope so today he will made my day.