Pages

Friday, May 28, 2010

emosi hari ini


tadi semasa iklan soap opera Mis Tres Hermanas, saya on lappie and then apa lagi blogwalking. lalu terjah ke blog Cik Ayin and then baca latest entry about her nightmare. well, everyone has their own nightmare right? so did I. actually ini bukan my nightmare but then more to a vision maybe?

it happened last year. masa itu saya first time drive alone tapi adalah kawan saya teman kat sebelah. kami turun ke Johor Bahru sebab saya nak uruskan dokumen pergi ke Jepun dan kawan saya hendak melawat kakak dia di Skudai. macam dalam 5 hari juga kot duduk sana. but beberapa hari sebelum balik ke Kuantan, saya selalu terbayang-bayang yang kereta saya ini akan accident. ngeri kan? bukan dalam mimpi tapi terlintas macam tu je. apesal lah aku ini selalu fikir yang bukan-bukan... semoga selamat sampai ke Kuantan.

so hari Khamis, kami gerak balik ke Kuantan. biasalah steady je saya drive not more than 110km/h bila di laluan Segamat-Kuantan. alhamdulillah everything is okay but before that I almost got a crash. ada kereta bodoh yang memang bodoh. aku dah bagi lampu kelip-kelip high beam tapi nak juga melintas dari arah Kuantan. yes stupid! sampaikan saya kena brek and then beralih ke kiri what the hell...

hari Jumaat... my vision is becoming reality. pada hari Jumaat saya telah accident dengan skuter tapi mujur di hadapan lorong masuk rumah saya je. I was very very lucky then. ya Allah memang selepas accident tu blur kot sekejap hihi. first time accident. I am so glad that my dad was not angry with me tapi adalah bagi nasihat yang pedas-pedas tu. heee. pastu boleh pula accident dekat dengan rumah Encik Busy saya. mujur masa itu beliau tiada dan kami belum pun lagi berjumpa pasa masa itu :)

satu pengajaran bagi saya; jangan balik rumah semasa Maghrib sebab masa itu syaitan boleh tutup mata kita sebelah *kawan saya yang cakap* but how about the vision? is it true? or just mainan syaitan? wallahualam...

kesian kereta saya
dulu buruk tapi sekarang gojes!
macam berlanggar dengan lembu
T______T

minta simpanglah kereta aku nak pusing-pusing gini
sebab itu penting pakai seat belt!

tadi cerita pasal nightmare. yang ini pun another nightmare. semalam kawan saya email pada saya ada jawatan kosong sebagai Pegawai Tadbir/Penolong Pendaftar di UMK. semalam begitu berkobar-kobar nak mohon tapi hari ini macam sudah terbantut dek kata-kata Abah. sememangnya kata-kata beliau amat pedas tapi saya selamba je potong... zass... berani ek kau? saya rasa saya dapat dari dia lah kot :p

dia tak bagi saya apply. selepas itu mau lagi buat saya down. apa yang beliau cakap itu memang betul. tiada jaminan yang saya akan grad tahun ini sebab lecturer saya pun tak cakap apa-apa pun lagi so macam jangan berharap sangatlah. Abah macam tak yakin yang saya boleh grad bulan Jun ni. maybe kecewa kot dengan Along yang tak dapat grad juga. aih. research dengan taught course lainlah. kenapalah susah sangat nak paham?

dulu beria suh cari kerja. masa apply UMP tu beria sangat suruh. tapi ini kat UMK tak bagi pula. memanglah jauh dah tapi anak Abah ini memang betul-betul nak cari kerja. nak buat macam mana kan? terpaksalah. if not, saya takkan dapat bertunang pada masa yang ditetapkan. dugaan oh dugaan. now saya sangat confused!! emosi di sini...

what are you really want from me? hari tu cakap lain. kalau bertunang sebelum kerja nanti bila dapat kerja luar Kuantan susah pula. pastu bila nak apply kerja luar Kuantan macam-macam alasan pula diberi T_______________T susah betol jadi anak bongsu perempuan pula tu. hmmm...

yang mana satu...
saya pun pening apa yang sebenarnya beliau nak!

What I really want?
Engagement Day
Convocation Day

saya nak pergi holiday!! serius jealous dengan kawan-kawan yang pergi bercuti. huuu I really want one pls. hari tu sudah terlepas pergi Singapura. hari ini pula terlepas pergi Melaka. terpaksa kansel last minute sebab dapat invitation dinner with his family :D :D :D I hope tomorrow is really really made my day. because I need one. minggu lepas horror. minggu ini bored. so I really hope my weekend makes me happy ;) yeah esok juga hendak bergossip dengan kengkawan dari fardhu ain heeee dengan Chocolate Cream Chip yeay! really girls' day out bebeh. malam ini jumpa dengan Cik Hana heee really missed you back then.

semalam saya buka kedai bundle through Facebook. orang cakap menjana duit melalui Facebook. yeah it really was :D saya jual semula barangan saya seperti baju, beg, jeans dan aksesori yang saya rasa memang tak terpakai dan tidak boleh dipakai lagi. tak sangka ada juga orang beli so I managed to get RM290 yesterday. eheks. duit kena simpan untuk masa depan!

teringat zaman graduasi
Ijazah Sarjana Muda Sains dengan Kepujian (Sains Sekitaran)
Universiti Kebangsaan Malaysia
2008

bilalah saya dapat merasa...
Ijazah Sarjana Sains (Pengurusan-Perancangan Sumber Jaya dan Alam Sekitar)
Universiti Teknologi Malaysia
2010


this year Insya Allah...



xoxo


sweet dreams...

0 COMMENTS: