Pages

Thursday, May 13, 2010

ini entry pagi buta tadi


salam sejahtera dan selamat pagi. saya menaip sebentar sambil terhangguk-hangguk mengantuk gilaaaaa! aihh. since duduk kat rumah ni saya sudah tidak biasa stay up. paling lambat tidur pukul 1pg. aihhh bakpe jadi gitu? bangun lak tak ke awal? pukul 8pg sudah terjaga. terjaga ye bukannya pasang alarm clock T________T sampaikan Encik Busy bertanya soalan secara sinis atau bagi saya sarkastik "ai... awal bangun? selalu bangun pukul 11pg." cis. hey gf awak ni sudah berubah tau! since got back from Japan ehem ehem :D :D :D

saya baru je siap coding data untuk soalan survey di Mutiara Rini sebanyak 100 helai T____________T banyak! penat! boring! lagi? mengantuk adalah. uihhhh siapa je suka data coding? cakap? cakap? baru siap kat satu site. belum lagi another 100 for Johor Bahru. oh my. good luck lah Sha ye. suka sangat buat last minute so padan muka!! ada hati kan nak submit this Friday? hahahaha. belum lagi data analysis (--'') mampos aku pasni...

apakah itu data analysis? selepas kita coding data, so analyse lah data yang ada dan buat statistik seperti mean or frequency or regression dengan menggunakan software SPSS. jika dulu kita main tekan kalkulator kira manual tapi sekarang hanya tekan di hujung jari je. just click which statistic you want to use. saya rasa tu senang je yang leceh nihaaa coding data. mari kita lihat gambar di bawah. bermain dengan nombor. cis. dahla benci nombor-nombor ni.

mula-mula kena masukkan nilai
proses kod mengekod bermula!

so based on the coding data above
kita masukkan satu persatu
amacam juling tak mata?
>.<

saya mengantuk so tidur dulu!



xoxo


kemengantukan teramat!

2 COMMENTS:

a.m.n.i.n.a said...

suda buat reliability testing gune alpha cronbach?

Shahira said...

erk?
mende tu?
huhuhu tak gune statistic tu.