Pages

Monday, May 3, 2010

sapo ngoyak kb dop beh?


"When I do not walk in the clouds I walk as though I were lost"
- Antonio Porchia Voces



****


my holiday getaway to Kelantan was truly awesome! marilah kita cuti-cuti Malaysia dengan bajet yang tidak berapa nak ada T_______T hihi. tiket flight pergi balik baru RM120. tapi tempat tinggal dan makanan ditanggung beres free of charge semasa di sana huhuhuhu. rasa-rasa dalam RM200 sudah boleh hidup di Kota Bharu tu. buat ala-ala backpackers kot. ceh pepandai je aku ni.

perjalanan dimulakan pada hari Jumaat berlari-lari masuk ke LCCT untuk check-in bag dalam masa 5 minit sebelum kaunter ditutup (--'') penat kot lari-lari macam apa jek. alik-alik tak jadi pun check-in bag dalam kargo sebab kena bayar. what the heck? since when? banyak betol perubahan ni. last naik flight Air Asia pada tahun 2007 trip ke Sabah. dahla saya tersalah train KTM. hajat nak berhenti ke Serdang tapi berhenti kat Kajang lak, huwaaaa. apekesni? okayy back to the topic seperti biasa flight mesti delayed cis cis cis.

so sampai KB dalam pukul 3 lebih kot. emak sedara Aifaa yang ambil kat airport dan terus pergi makan mee kat Noodle Station. burp alhamdulillah! penat weh penat. saya rasa kan saya datang KB ni hanya untuk acara makan dan shopping. makan best weh. nasi lemak, laksam, laksa penang, air batu campur, seafood tempura, air kelapa muda wawawawa gemuk aku duduk sini seminggu lagi T_____T

pagi Sabtu dimulakan dengan acara shopping di Pasar Besar Siti Khadijah. saya mula-mula berazam memang taknak spend any of my single penny into this trip especially shopping tapi... hahahaha tak boleh tahan melihat kain pasang yang memang lawalah corak-coraknya sampai berebut kain dengan Cik Aifaa kita. hiks. berjaya membeli 2 pasang kain untuk dibuat baju raya weehuu~

pandangan dari tingkat 2
penat kot nak bokeh the best angle

Cik Aifaa men-survey kain batiknya
inilah Timbalan Pendakwa Raya
jangan memain!

ini kain beliau
cantik kan?

kain-kain dengan tona warna yang cantik amat
duit pun laju je mengalir
T____T''

potrait Cik Aifaa

potrait empunya blog


****


sebenarnya acara utama ke Kelantan ni nak pergi majlis kahwin Cik Wan Nadiah aka SexyHippo. beliau adalah kawan saya since daripada sekolah rendah di Kuantan, SK Assunta. rasanya sudah menjadi warga KB yang berjaya. saya pergi Kelantan je pun tapi excited lebih sebab naik flight wakakakaka. jakun habis tu (-_-) last pergi tahun 2008. Kelantan ni pun kampung saya yang kedua tapi saya orang Pahang tau! sambil-sambil minum air lah juga sebab ini kira holiday. mahu berehat seketika daripada thesis tu hiks seriau aku dengar perkataan tu. anyway congrats to her. pasni kau dah kena behave tau Wan! selepas acara makan-makan di rumah pengantin, kami bergerak ke Pantai Cahaya Bulan untuk makan second round. thanks to the big boss aka Encik Talhah kerana sudi membelanja kami :D :D :D

saya tidak makan nasi kat sini
konon-konon mahu diet
ceh.

rakan-rakan seperjuangan SMART
Cik Hana, Cik Nadiah & Cik Hannanah
semua sudah bekerjaya kecuali saya
(--'')

pomander ball
english garden style

bola itu telah membuatkan saya tampak comel
apesal muka aku nampak burn ni?
oh ye Johor, Pahang & Kelantan amat panas
sekian terima kasih

ini dia si pengantin dengan cik abe
hai Puan Wan Nadiah!

bergambar ala-ala sopan gitu

bilik malam pertama
cantik

muka girang si pengantin baru

candid oleh Cik Aifaa
sudah pandai sekarang ye main angle
:p

pelbagai pose gila-gila
adeh tak macam umur 24 tahun

I like this pose
purposed by Cik Nadiah

selepas mengenyangkan diri
mari bergambar di Pantai Cahaya Bulan


****


selamat tinggal bumi Kelantan. meskipun hanya sekejap tapi best! what a lovely weekend with my friends. selepas ini ke mana kita? huhuhu. nak kemana pun kenalah ada duit! kau tu mana ada duit Sha! namapun student huuuu. sedih...

sunset view from 14th floor
berlatarbelakangkan tepi Sg. Kelantan

muka kepenatan tunggu flight yang delayed lagi
T_____T



xoxo


fun & tired

0 COMMENTS: