Pages

Thursday, January 21, 2010

unedited version


hehehehe. hari ini saya telah mendapat gear baru. lensa 18-55mm weeee. test power dulu. huh! superb untuk gambar jarak dekat. saya dah penat main zooming landscape so I have found my new interest. potraiture pictures :D :D :D okaylah berbaloi lah beli lens ini even 2nd hand. terima kasih ye Basha kerana menjual lensa kamu ini. selamat bereksperimen dengan 18-200mm ^^ selepas ini kena beli filter lens dan tripod pastu aim pula lensa 50mm. ada sesiapa mahu dermakan saya duit? bukankah bersedekah itu amalan mulia?

f/3.5 ISO-200
ala...
kantoi ah segala jenis barangan peribadiku

f/4 ISO-200
penutup lensa saya

f/4 ISO-500
jarak dekat lensa 18-200mm

f/4 ISO-500
segala macam ada di atas katil
(--'')



xoxo


photog mode

9 COMMENTS:

Mohd. Muhaimin Radzuan said...

18-55mm kit lens aku..

hehe.. next carik prime la.. hehe..

kalo the best lens for all, potrait ke zooming ke.. ko sebat jer 18-200 f2.8... memang takyah bawak byk lens lagi dah..

Mohd. Muhaimin Radzuan said...

kalo ko tak kesah, better go for 2nd hand lens.. murah dan boleh test gler2 punyer sblm beli.. jimat tu la point utama.. sebab lens selalunya tak rosak kalo tak jatuh atau fungus..

Shahira said...

kui3.
ini da 2nd hand lah min.
aku dpt RM360 jek.
heheh berbaloi2.
mesti mahal kan lens 200mm f2.8 tuh.
aku aim 50mm 1.4.
T_T

Mohd. Muhaimin Radzuan said...

camtu yer.. 360, berbaloi tu..

yeah, memang la mahal, dalam 2000 camtu la.. kalo pandai carik dapatlah 1700 ke..

dari kobeli 50mm f1.4 better ko beli f1.8 murah 2-3 ratus.. sebab bokeh f.18 pon dah ckup cantik dah.. unless ko nak bokeh hollywood..

Shahira said...

heeeee.
ade je kwn aku dpt RM300 for 50mm 1.8.
aku rs aku ni cam tamak je kan nak 1.4 nye.
kwang33.
xpelah menabung utk kawin dlu.
hiks.

Mohd. Muhaimin Radzuan said...

aah ada je yang 300.. kalo tunggu lagi 2-3 bulan mungkin kuar model baru.. so mungkin murah lagi jadinye..

newey nk tgk koleksi gmbr ko kat jepun tu, ko upload katne?

Shahira said...

hukk.
kat fb lah.
ko bukak je album gmbr tuh.
kat sini pn ade.
tgk label kaki jalan & photog.

fafa said...

love ur cam.
;)

Shahira said...

heee.
that's my passion for now.
being behind the cam.
^^