Pages

Tuesday, January 26, 2010

kaimononi ikitai desu ^^


hari Ahad yang indah. mahu melupakan thesis sebentar so hajat nak pergi jalan-jalan ke Kampung Saijo sambil berbasikal. hajat nak beli tripod tetapi benda lain pula yang dibeli (--'') tak istiqamah langsung la kau ni Sha...

the diary of picture begin...

even ada sinaran sang suria
tapi sejuk mengalahkan berada dalam peti ais
o_0

inilah tripod yang digembar gemburkan hendak beli
tapi duit tidak cukup
gara-gara beg di bawah!

huh penangan beg yang susah nak cari di Malaysia
terbaik untuk letak laptop, DSLR, lens, tripod
harga pun best around RM240

hehehehehe shopping time
Uniqlo ini jenama Jepun
orang Jepun suka sangatlah bebeno nak shopping kat sini
murah katanya

tengok tengok
macam mana nak tahan diri daripada membeli?
so far kat sini saya banyak kot duit berhabis beli baju
sweater 1, jeans 1, baju 5
+______+''
padan muka kan da excess baggage!

eh eh tu macam kereta Kenari je
sini memang sopan santun bila membawa kereta
so macam rasa untuk diri ini dilanggar 99% insya Allah selamat lagi

beraneka jam untuk dipilih
rasa macam nak beli coklat je gantung-gantung camni
sobs

style nak didik orang jangan jadi malas
memang semuanya kena DIY
means orang Malaysia memang pemalas!
hahahahahahahahaha!
*eh aku orang Jepun sebab duduk sini*

menu di restoran
standard price untuk restoran yang franchise macam ini
apekah itu?
ntah saya pun tidak tahu

lunch saya for today
I love tempura yum yum
itadakimasu!

atas basikal
dah nak balik hotel dah

typical Japanese house here

kan da cakap sini memang kampung
mana nak cari sawah padi sekarang?
masa datang sini dulu sebelum masuk Autumn
lagilah macam berada di negeri Jelapang Padi
kwang3

rasa memang nak masuk musim menanam dahni

salju je mata memandang
ceh.

mapley di Saijo
dinner saya untuk malam ini

haaa sini best if bab-bab hygiene
selain ada tisu yang banyak
sini disediakan tuala basah kecil ini
lantak lah nak lap muka atau tangan
digunakan untuk mengelap tangan sebelum dan selepas makan

siap boleh pilih tahap kepedasan makanan

tengok menu je pun dah terliur
king size set roti nan pun harga dah RM51++
if kat Malaysia harga macam ini
memang dah kena pelangkung mapley itu

pork masala curry
kat Malaysia ada ke?
muahahahahahahahahaha!



okayy lah
nanti story lagi
if rajin minggu ini mahu jalan-jalan ke Miyajima
untuk kali ke-2



xoxo


jalan jalan perhabiskan duit

8 COMMENTS:

Cik Puan Drunbella said...

kenari ke move?

Shahira said...

huhu.
of courselah daihatsu move.
ms mule2 dtg sni jakun jap tgk kete perodua berleluasa.
yg tak jmp2 rusa jek.

fafa said...

mknn kat sne smua halal ke?
just want to know.
:)

Shahira said...

heee.
taklah.
but then kte assumed halal utk seafood.
yg penting yakin :)

Cik Puan Drunbella said...

nak order mira seketul kat u boleh?
hihihihihi.
=)

Shahira said...

hihihi.
order dlm mimpi jelah leh?
btw passo sini buruk.
huk lawa lg design myvi.
tp kancil baru sini lawa.
tak sekecil msia nya.

Cik Puan Drunbella said...

oh really.
weeeee ntah bila lah dpt p sana.
ntah2 p sana terus xdpt blk.
sbb kehabisan duit.
hahaha.
:D

Shahira said...

one day mesti smpai gak.
tp kan kene put more budget on transportation & hotel.
sbb teramatlah mahal.
huk.
kat tokyo tu leh cecah RM5k dlm seminggu.
T_T

bab shopping mmg heaven gile2 ms YES.
jgn memain student sini ade pkai hangbag coach & gucci.