Pages

Tuesday, January 12, 2010

doctor of philoshophy


abbreviated Ph.D, meaning "teacher of philosophy" or alternatively DPhil is an advance academic degree awarded by universities. the Ph.D or equivalent has become a requirement for a career as a university professor or researcher in the university...

huk. terkedu lak saya baca apakah itu PhD setelah meng-google perkataan tersebut. hmm. bunyi macam best je kan. Dr. Nurul Shahirawati atau Prof. Madya Nurul Shahirawati dan nak lagi remaja bunyi Prof. Nurul Shahirawati. takjub lak mendengar nama sendiri begitu rupa.

saya baru je tolak 50% limited offer daripada program JASSO untuk melanjutkan pelajaran di sini. baru tadi borak-borak pasal PhD among my friends in the same program; Febri and Khoi. Khoi is already applied for Momushu Scholarship (betul ke tak ejaan itu) to continue his PhD in here. gigih betul kawan saya seorang ini. he will be interviewed in Gofu next week. macam manalah beliau sangat gagah untuk sambung kat sini (--'')

saya? hmm. tak terfikir lagi dalam kepala otak ini untuk sambung PhD. satu persatu dulu nak kena settle down first. after get married and if my husband in future said okay untuk sambung, masa itu maybe lah kot further if RAJIN menguasai diri ini. hehehe. sekarang ini yang penting famili dan si dia yang sentiasa sokong 100% in whatever you do.

hik. lagi sebulan lebih saya akan pulang ke tanah air. tiba-tiba rasa sedih nak tinggalkan bumi Saijo ini (-_-)''

okay masa untuk sambung Chapter 1



xoxo


thesis in mode

2 COMMENTS:

Amazing AJ said...

baru chapter 1???
Bagus bagus.
aku ingat ko baru nak wat index.
Hahaha

Shahira said...

hahaha.
kau keji AJ!