Pages

Monday, August 15, 2011

iftar, terawih & moreh


hai assalamualaikum :) Alhamdulillah sudah 14 hari kita berpuasa di bulan Ramadhan yang mulia ini dan akan masuk pada hari ke 15. hihi saya tak putus lagi berpuasa. harap-harap sampai target hari ke 21 pun syok gak. tapi takleh cakap camtu gak kang tengok-tengok esok sudah red flag T______T''

hari ini baru ada masa dan perasaan nak update blog. adesh. busy tak ingat dunia. kedai sudah siap rezoning kali kedua minggu lepas. macam harommmmmmmmmm jek hukhuk. kena marah dengan marketing sobs. pastu siap nangis lak tu (-_-)'' terasa lak loser. pastu kena push lak siap kemas dalam masa 2 hari sebab bos besar nak tengok. pepandai ah gua ambil the best angle. sia-sia je kan jadi photographer kalau tak reti main angle nihhhh =p ada lah juga kena ubah tapi tak cakap pape pun dan comment banyak sebab sales hari Sabtu hit RM43k dalam sejarah #WOW! tu belum lagi nak raya wehhhhhh.

cuba bayangkan seminggu sebelum raya? mau sesak jalan ke ECM. almaklumlah orang dok serbu situ jek. kan #themosthappeningplaceinKuantan. awwww~~ sometimes terasa tau. tertanya kat diri sendiri yang aku sekarang berada di negeri Terengganu or Kelantan? no offensive ya! tapi quite terasa. mana orang Kuantan? ke semua berhijrah ke KL atau Selangor? T_____T saya tak suka sangat customer from this two states ni. boleh dikatakan semuanya yang saya served jenis kurang ajar/bebal/bajet best/bajet hot *ewwww* tamau kutuk lebih sebab dalam bulan puasa sekarang #astaga

so nak cerita pasal hari Sabtu. paling ditunggu dalam minggu lepas. after hectic and worst days, finally I get a chance to socialize with my friends yeay ^_^ sudah lama *setahun* tidak berbuka di padang besar depan masjid. at least sekali setahun pun jadi lah. tak lah melagho nak pergi every week right? dah plan baik punya nak berpiknik just harap tak hujan laa kan sebab lately ni hujan suka sangat turun tak petang mesti turun lebat pada malam hari. Alhamdulillah taklah koi ghase panaihhh sangat =p

betol lah orang cakap kalau dah kerja tu memang takde masa sangat nak bersosial ni. tak masa cuti ataupun after kerja T______T'' lagi sadis kalau kerja macam aku serius takde life. pergi balik kerja surfing tidur the same routine. if ada kawan ajak lepak or hangout tu pun after 10pm or malam kalau kerja shift pagi. sama lah juga dengan blogging. tu pun takde masa. ada masa untuk tumblr tu pun reblog je. if twitter tu just tengok je siapa yang tahi twitter akan men-tweet every 1 min hahahahaha =p

eh banyak la pula bercelotehnyaaaaaa! almost 230am now. tak ngantok lagi sebab tadi dah dapat one shot of Ice Vanilla Latte my favourite #StarbucksHaram hihi. esok cuti. plan nak pergi survey lens baru. if harga mentarik hati terus ah rembat. maleh dah nak mencari hihi. okay kat bawah ni ada nak shared a few landscape pictures. lagi lawa kalau ambil dengan wide lens tapi apakan daya tak mampu so guna kit lens aje.

enjoice!

peneman yang setia

otw to my workplace
nampak tak itu lah ECM
:)

the sky still blue

masjid negeri
dapat juga merasa terawih kat sini
:D

ramai tak orang?
ramai kan?
T_T

terasa alim lak pakai macam ni
hihi pakaian kerja
terasa murni je pakai serba biru
ngehngehngeh

muka takleh blah excited hahahaha

okay gua sudah pada tahap lapar gila kot
tunggu untuk berbuka je nih

meet Haikal
my former schoolmate friend
masa sekolah tak pernah pun tegur
tak pernah pun tahu diri ini wujud
#invisible

bokeh

dia cakap tak reti nak posing
so I guess this is the best?
#LOL

moreh after terawih

yummeh!
sudah addicted ni waaaaaa
kempis wallet aku gini!

this is a healthy dessert
so don't worry pasal calories blablabla
nama pun yogurt so sangat bagus untuk mencuci perut
dan juga mencuci duit anda
XD

a happy newlyweds
datang dari JB tuuuu balik kampung sekejap
hihi

two of us
kekenyangan lagi hehehe
:D

paparazzi sungguh!
=p

selok tunjuk kad nikah hahahahaha
T_T


feel blessed now


xoxo



happy Ramadhan!

2 COMMENTS:

Haikal Mustafa said...

thanks for the treat and company

Shahira said...

:)
u r most welcome!