Pages

Saturday, December 10, 2011

should I be happy?


hai and Assalamualaikum to all readers :) how are you? I'm here just fine, alhamdulillah. busy tu semestinya lah kan :D and lalui kehidupan macam biasa. and I am happy now. do you? yes saya tahu saya sudah jarang blogging. just buka laptop untuk blogwalking and then facebook. that's all. rasa macam nak berhenti je blogging tapi hmm I will miss that, definitely :) insya Allah tak lah cakap nak berhenti terus tapi pasni memang akan jarang lah untuk saya blogging. entry pun sudah kurang hihi.

sekejap je kan sudah nak masuk tahun 2012. adalah juga beberapa wishlists yang saya sudah tunaikan seperti beli lens baru, speed light and jam tangan. as a reward to myself huhuhu setelah penat bekerja mencari rezeki =p humm actually ini adalah draft untuk post hari Selasa but you know menulis ini kena ada mood so hehehehe peram dulu sampai masak hihi. hari ini baru ada mood. terasa segar bugar selepas bangun tidur dalam pukul 10mlm lebih sket tadi. hiks. bahagia now sebab? tadi habis je kerja layan roti telur bawang dengan teh ais mamak sekejap. balik rumah, borak-borak dengan Emak plus bilik ber-aircond nya pastu selamat lah mata ini. hihi. oh perut janganlah engkau memboncit (--'')

okay where to start? since sudah jarang blogging ini, life seems okay je tapi most of all hectic. dahlah cuti memang sudah kena extent sampai bulan Februari 2012 baru boleh apply cuti. kesian kan kat saya? tsk. sangat. ini bukan redha namanya. ini pasrah sebab pasrah itu menyerah #OmbakRindu huhuhu. I am thinking of my career opportunity in Kuala Lumpur. tengok jelah kalau ada rezeki, berjalan seperti yang dirancang dalam otak. baru otak je, tak drafting lagi kat dalam planner. if on, yes saya akan apply kerja dengan sungguh-sungguh dan mengharapkan rezeki lebih baik di sana :)

bukan saya tak suka dengan kerja sekarang. I'm lovin' it parappapa =p saya suka fesyen. sebab tu tak kisah kerja kat retail line ini. cuma ada beberapa faktor yang boleh membuatkan saya lemas, senak otak fikir pastu rasa serabut alahai perlu ke ada orang macam ni kat dalam dunia nak menyusahkan orang je kerja. tapi bila fikir balik, yeah that's life. challenged me more to do better for next time. but, ada juga rasa rindu pada my course, Environmental Science and Management. tak cakap pun sia-sia ada scroll master degree tapi ye lah nak juga praktikkan apa yang kita belajar, right? well, just wait and see for that insya Allah :)

should I be happy? now? yeah. truly said I am happy now. indeed, more and more with His blessings and I felt very grateful to have such a nice friends and environment here. apart from the memories that still haunted me no matter how deep I buried them, they could not stop me from being happy. sudah lama tak rasa sebegini. benar lah cakap orang, cintai dan sayangi diri sendiri dahulu baru lah orang lain. if it wasn't the pain I felt yesterday, I would not be the person I am today. maybe I am too selfish, too demanding, too cold or too defensive for certain people who wished to enter my life, but they did know why I becoming like this. plus, that is the best answer I can provide for you. and also for you.

much of love to my beloved friends. yeahh I have a lot of boy friends okay. not that special one. itu shhh "biarlah rahsia". syukur sangat-sangat sebab ada kawan-kawan yang memahami and yeah I knew some of their girlfriends too. no need to be jealous I think because I know where is my boundary. ada kawan-kawan macam ini yang membuatkan saya terus rasa gembira dan hmm of course lah kadang-kadang feeling nak mencari seseorang yang boleh menjadi bakal suami tu timbul... niat nak berkahwin itu ada lah kot kalau sudah berjumpa dengan yang sesuai. hihi. who knows? He did :) #np - A Thousand Years by Christina Perri.

dan ini teori boleh membuktikan. happy dan bahagia equals to gemuk. haiyaaa. saya sudah berisi sedikit. or banyak? macam tak boleh nak tinggalkan nasi lama-lama huh? since when? sejak sudah tidak makan hati hihi. tapi alhamdulillah berat still maintain dan seluar jeans still saiz 27 okayy itu sangat terkejut hekhek. rasa macam ini kot okayy. Abah cakap kalau chubby sedikit lah cantik. Emak lak menambah baru kulit tu rasa tegang dan berseri je muka. huuu memang betol lah tu apa dieorang perkatakan selama ini. aku je yang tamau terima sebab for me "skinny is beautiful" because it can fit into anything even box #HAHA

jom layan gambar
:D

****
this is my latest picture

muka mengantuk ini actually
lepak kat McD Teluk Chempedak dengan cousin
masa ini around 4am sebab baru lepas habis night work
yes kerja as mak guard lagi huehue
T_T

presenting this is my cousin
Afifuddin and he is 26th
still single
=p

****

tengok acara makan lagi
mana tak membulat
masa ini tengah bahagia sebab ada 3 husbands
KAH KAH KAH!

****

and these pictures me with my lil sis
since saya pun takde Adik so teringin nak Adik hehehe
automatik jadi Adik angkat ler apa lagi
so I treated her like my own sister
me love you
:)

her name is Nurul Farhana
but just call Hana
kena kot dengan Hana Tajima Simpson
=p

ini baru lepas riadah jalan-jalan naik bukit
baru tahu diri sendiri pancit
lokasi di Bukit Pelindung

just camwhoring depan cermin dalam kedai
hihi

while waiting our foods
aaaaa chubby nyaaaaaa!

after a photoshoot session at Taman Gelora

****

and this is my best friend forever
muahhh muahhhhhhh
only she understand what I felt
love you bitch!
<3

her name is Diela
we were having a family dinner at Lila Wadi Restaurant
best woo even service macam harom
sobsob

roti ais krim
yumyum!

okayy this is her food not mine
Classic home-made crappy beer burger
delicious seriously sangat!!!

****

dessert kegemaran
memang tak boleh nak tolak kalau someone offered me
hihi

tutti frutti
sudah mengajak Emak menjadi criminal partner
dia pun sudah macam wajib makan seminggu sekali
a healthy dessert
:)

perghhh
pekena masa panas terik memang umphhhh!
cendol with extra corn
yummeh!

cendol with ice cream
irresistible lah weyyy!

****

presenting two of my best friends
they are my criminal partner untuk tema JJCM
huhuhuhu makin gemuk lahh sensorang
left side - Meezy aka Abam Aaron *erkkkkk*
right side - Azreil aka setan HAHA

licin wehh pekena rojak dengan cendol
yumyumyum!
lokasi di Mustafa Cendol

okayy ini a little bit crazy
because of mengidam BK, we went to Kemasik because of this!
huarghhhhhhhh!

but seriously rasa itu berbaloi
amazing and priceless
:)

selepas BK kami menuju ke Mc D drive thru
erkkk apa orang cakap haaa dessert
boleh lah melantak nugget dengan ais krim
sobsob kesian perut...

****

foods that I love and craving for
always!

chocolate
someone gave it to me
I think he is still waiting for me although I already said no
T_T

Hot Vanilla Latte
this is from Qila, one of the blogger gak
rasa sangat dihargai huhuhuhu
thanks hun!

Ice Vanilla Latte with BK
melepas mengidam saya
thanks Abam Aaron!

ini Mocha Frappucino tapi full name tatau
oh yes itu namanya Syamil
sudah selamat menjadi suami orang tadi
untunglaaahhhhhhh =p

Ice Cream "mahal" from Baskin Robbins
tapi memang takleh lawan lah Haagen Dazs
last makan semasa kat Jepun tahun lepas
T_T

****

and I want to share some quote
my favourites especially in the relationship
the truth is there
:)

been there
and yes I regretted that
sobs.

petikan ini diambil daripada Dr. Blog Cinta
korang boleh lah terjah blog dia pasal cinta berteraskan islam
love to read it
:)

****

pada umur yang bakal menjengah 26 tahun pada 2012, sudah ramai kawan-kawan di sekeliling mendirikan rumahtangga dan bergelar suami mahupun isteri. tak dinafikan perasaan itu ada tapi hmm tatau lah seru sudah datang ke tak. kalau seru sudah datang tapi calon takde pun takde guna juga, right? kalau sudah ada calon tapi seru tak datang pun takde makna juga, right? so just enjoyed this life because life is too short. saya seringkali meyakinkan diri sendiri bahawa tak ready lagi or takut nak kecewa lagi tapi rasa macam orang tu boleh kot membahagiakan diri ini. nampak lah memang they want to commit in the relationship...

but the thing is saya taknak tunggu. I don't know how to say this but I don't want to wait. taknak pisang berbuah dua tiga kali. traumatic and phobic. and it is still there. still haunted me. katakan okayy kita commit to someone tapi nak tunggu si dia untuk berapa tahun lagi bagi stabil semua? penat. serious penat. taknak dah penat sebelum kahwin sebab selepas? siapa je yang tahu? Emak pun sudah nyatakan calon bagaimana yang sesuai untuk menjamin masa hadapan. well, you can't blame to your parent because they knew better than us about this.

and now boleh dikatakan I am committed with someone to go further. we stick to ada jodoh ada. actually macam tenggelam timbul je since dulu. kenal si dia since September 2010 from my friend. he is okayy. sangat okayy. baik pun baik. kenal hati budi lah kan at first. last jumpa dia last March 2011. having dinner and then yeah melepas rindu? kot? HAHA. entah-entah aku yang syok sendiri T______T kalau boleh nak elakkan benda itu. benda itu yang paling takut. expectation will become disappointment. mengharap lah juga agar menjadi. insya Allah, saya pun tengah berusaha ke arah itu. semoga Allah mempermudahkan segala-galanya. Isnin depan, as planned he will meet my mom. well, we will see how it goes ;)

terlalu banyak untuk diperkatakan but urghhh I just lost my words here. laparnyaa rasa. padahal tadi best makan roti telur bawang, balik rumah je zzzzz #gemuk umm terpaksa off sampai di sini sahaja. ada mood nanti update okayy. sorry untuk blogger yang request nak tengok gambar wedding tu nanti I post okay ;)

take care and good night lovelies


xoxo



with love...

1 COMMENTS:

missxuroxy said...

eh, we r from da same environment which is u amek env sc n management ; me amek envrnmt engnrg. but im stil stdnt of undergraduate . ~ .me luv fashion too! :)