Pages

Sunday, January 1, 2012

just for a short reminder


assalamualaikum w.b.t

aku ingatkan kau dah berkahwin sejak bulan Januari tahun 2011 sudah berubah perangai. tidak ambil pusing sangat pasal hal remeh temeh dan lebih fokus kepada hal rumahtangga kau. tapi tak. makin galak nak ambil tahu hal kain dalam aku. apesal eh? dunia rumahtangga kau bosan sangat ke sampai kena ada hiburan dari luar? ke kerja sebagai Pegawai Tadbir Daerah tidak cukup busy bagi kau sampai kena lagi busybody? daripada sibuk-sibuk dan menjadi mamat kepochi nak ambil tahu hal aku, baiklah kau pergi fokus kat bini kau tu eh. bincangkan macam mana nak besarkan rumah, nak buat anak banyak-banyak pada malam Jumaat, nak banyakkan amal ibadat dan nak banyakkan pahala serta kurangkan dosa diri sendiri dan tidak lupa juga bini kau. bukankah lebih bermakna? please lah stop being a coward. jangan nak jadi macam anjing terpekik terlolong macam takde hala tuju. please be a man? kalau rasa diri tu hebat sangat, tak payah lah susah-susah nak update status kat Facebook tu. bukan aku dapat baca pun. apa kata face to face dan cakap sendiri depan muka aku. ni tak, terjumpa kat kedai makan terus jadi macam tikus. sebiji macam pencacai AMENO. nak cakap kau BODOH aku memang tak layak ;-)

dan sebelum galak sangat nak mengata aku ni kelulusan master tapi otak letak kat lutut, tahap kebangangan lebih daripada budak PMR, apa kata habiskan dahulu master tu sebelum mengata aku. dapatkan dulu segulung master degree dahulu and then baru kau layak nak mengata aku sambil mendabik dada. ini tak heroin langsung nak menyalak pasal kelayakan aku. sorry lah aku boleh sangat nak berbangga dengan ijazah master aku depan kau. aku ada master. KAU ADA? ditambah lagi dengan boyfriend kesayangan yang pantas menulis komen tanpa memikirkan perasaan orang lain. sekali sound terus delete status tu. alahai ini pun satu macam tikus gak tsk. kesimpulannya kat sini, jangan nak cepat terasa dengan status Facebook aku. tak ingin pun nak tuju kat kau. apetah lagi buka your page HAHA loser sial. serius anda loser. see sekarang tak pepasal nak update status dengan cara sarkastik. aku serius tak reti nak sarkastik ni Ya Allah. better tagged nama terus kan senang? yes I did understand yang life kau as a master student amatlah membosankan. jadi, cepat-cepatlah habis eh? pastu bolehlah berbangga "AKU ADA MASTER TAPI AKU TAK BANGANG MACAM SHAHIRA" GOOD LUCK by the way ;-)


happy new year 2012


xoxo



nak mengata orang memang tak layak
yang layak hanyalah Allah
tolonglah berpijak di bumi yang nyata
jangan bajet diri tu bagus sangat