Pages

Thursday, June 27, 2013

cerita pasal tas tangan


hai dan Assalamualaikum...

update blog sekejap pada waktu maghrib ni. tengah tunggu turn nak masuk bilik air hihi. Alhamdulillah tercapai juga hasrat di dalam hati nak memiliki handbag idaman sejak tahun 2010. tadi dah berjanji dengan suami yang ini LAST. handbag last aku beli weh. investment for 5 years KOT hehe =p ngelat lebih ni. haaa pasni boleh berkawan dengan handbag lain ye dalam almari :)

saya adalah penggemar handbag. tak mampu beli yang memahal. so far ni lah yang paling mahal sebab tu kena sayang lebih dan menghargai! dulu jenama kegemaran Roxy. sebab affordable masa SALE. hahaha masa bukan sale jangan harapler nak beli. sebab zaman tu zaman study kat UKM. teringat first handbag Roxy hitam, ex-bf belikan untuk hadiah hari jadi. still simpan sebab masih elok macam real leather padahal PVC je. handbag dulu kualiti bagus tapi sekarang hampeh.

banyak kot handbag saya Roxy tapi rosak sebab dah koyak haa kulit luar. handbag Esprit toksah cakap lah. rasa tahun 2010 dan ke atas kualiti memang tak bagus langsung. so daripada situ saya terfikir alangkah baiknya kalau kumpul duit untuk beli handbag real leather terus. takdelah sakit hati sangat bila handbag beratus-ratus harga yang baru 2 tahun pakai sudah melepuh kulitnya.

handbag kulit pertama saya adalah Cambridge Satchel in Red, imported from UK. hehe tu hadiah hantaran sebenarnya. galok sangat nak beli tapi pakai pun jarang-jarang. sayanglah nak pakai untuk lasak. alahai inilah perempuan hihi. handbag kedua saya beli Coach in Pink. harga murah je RM330 from US. kebetulan ada kawan kerja sana nak balik Malaysia so kirim jelah. murah pun murah. kalau beli kat blog mau harga up 2 kali ganda. rezeki :)

hihi tak pepasal saya buat entry handbag. bukannya apa, too excited to get this handbag Marc by Marc Jacobs Classic Q Hillier Hobo in Cinnamon Stick. yeay! dapat handbag raya pun jadi :)

come to mama!


off to solat 
bye!

8 COMMENTS:

SFaezah said...

usihh best nye nak bli MJ!
stuju..handbag skrg kurang berkualiti..pnah bli sembonia..jarang sgt pakai n simpan lam almari..bila nak pakai, tgk2 beg da mengelupas..syg sgt xpuas pakai lg..

Nina Aman said...

Sha, kita pun suka MJ n MK!

Shahira said...

Memang hb pvc takleh harap dah kualiti dia. Kena beli pure leather dan janji pasni tak beli hb hihi.

Shahira said...

Heee MK kita dah ada tp tu hb mak. Mak = diri sendiri yg punya hahah.

Jom beli MJ. Yang ni memang tahan lasak!

Mohd Hazwan said...

salam sha!

oh, patutla..dh deactivate fb rpnye..hehe..xpe2, nwey wahn dh balik msia ni..so since ur post lately bout handbag, nk promote utk tgk blog or fb Beg Tangan Paris..http://begtanganparis.blogspot.com/
yg ni, kawan kat France tgh buat business so dia mintk tlg la promote2..hehe..murah gak la dia amik..

Shahira said...

Okay wahn nnt sha promote!

aanom said...

Ada jugak...murah je beli kat us...300dollar.humph..terbuang duit aku begitu sahaja sha...

Shahira said...

Harga online lagi murah compared dgn butik.
Satisfaction org lain2 kan? Ada yg tak kesah mahal asl dpt beli kat butik but not for meeee. At least you can save up to RM500