Pages

Tuesday, September 6, 2011

cerita raya saya


hye selamat petang kepada bloggers dan pembaca blog saya. hari ini hari Selasa, saya tengah holiday lagi ngeh ngeh =p replacement day kalau bekerja pada public holiday. so amacam raya? cepat kan masa berlalu so hari ini sudah hari raya ke-8. saya sudah tak beraya. jarang lah datang open house kengkawan sebab waktu bekerja saya kan lain sket huk. pity me. oh ya! saya sudah boleh beraya hari ini hehehehe sebab? semalam hari last saya berpuasa untuk puasa enam Syawal, alhamdulillah... raya kedua terus berpuasa sebab taknak tangguh-tangguh sebab nanti kemalasan menguasai diri dan rasa nak tebus balik kesalahan pada perut T_T'' yelah raya pertama pun sudah sakit perut wuuuuu.

saya rasa raya kali ini okay dan best lah sebab dapat beraya raya pertama je. raya kedua sudah start kerja. boleh je cuti tapi taknak lah sebab nak saving untuk pergi holiday hujung bulan ni aishhh harap-harap bigbos bagi. tak kisah pun kena kerja sebab saya bukannya kisah sangat pasal makanan yang lazat ke yang penting beraya with my precious family. loved them so much. rasa macam umur 25 tahun ni raya sudah tidak seronok masa umur belasan tahun huhuhuhu. duit raya pun dah tak dapat huaaaaaaaa sedey tsk. baju raya pun tak sempat nak upah jahit so beli lah yang pasang siap. of course lah ungu. terima kasih Emak sebab sudi membelanjakan bonus anda untuk baju saya =p

layan gambar ajelah
saya guna lens baru 85mm
:D

takde tripod
maka kasihanilah saya
tsk.

this is my BIG sister ya
not LIL sister
orang selalu salah faham
aihhhhh

awet muda

baju kurung tempah

baju kurung pasang siap

****

ini pula cerita pasal kahwin. haaa biasalah kahwin ni kan bermusim. tak cuti sekolah mesti selepas raya sebab confirm ramai yang sedang bercuti. hiks. pada 2hb tu saya menghadiri majlis pernikahan kawan saya sejak sekolah rendah tuuu lama weh. Puan Faezar Hanum telah selamat menjadi isteri kepada Encik Ahmad Aizat. dieorang berdua ini peguam tau hehehehe memang sama cantik sama padan.

hari tu saya menjadi OP semasa majlis merisik. since takde tunang kan terus kahwin sebab orang cakap cut cost. macam trend je sekarang just merisik pastu terus kahwin. saya masa ini macam busuk sedikit dan tak ikut dress code yang betul. maklumlah susah orang bekerjaya macam saya ni hehehehehe. tema warna ungu. so okay lah kan tudung dah kena dahtu cuma baju je tersesat mana entah kuda belang ni (-_-)''

masa tengah makan huhuhu

kami kengkawan dari sekolah rendah

setelah diijabkabul

gambar Cik Aifaa

say aaaaaaaaaa~

okay part skema

ini pun skema juga
T_T

****

okay ini sudah masuk bab lain. still dalam mode beraya *kengkonon* tapi lebih kepada hang out kat luar ekekekeke. berjanji dengan dua orang kawan sekolah menengah, my classmates untuk berjumpa di tempat biasa. Coffee Street. very well recommended sebab makanan best. cuma harga maybe quite pricey sebab ada service charge (--'') makanan yang saya boleh rekemen adalah maggi kerabu. try lah rasa. ada kawan saya yang jadi ketagih tau =p hihi

okay okay back on track. kinda excited to tell this story. kawan saya berjaya membeli kereta idaman beliau menggunakan saving beliau sendiri. haaa bangga eden ada kawan macam ini. kinda give me inspiration to be like her. not in terms of buying a car but to get what you want or the things that you deserved in life after being in the hectic work life. ehem enjoy-enjoy juga tapi menabung jangan lupa taw kengkawan ^_^

she bought Peugeot 206 Coupe 1.6L. nak tau kereta ini macam mana? ask pakcik Google. sekarang ni still speechless and WOW. amazing. and of course lah best wehhhh bila naik kereta ini. selesa menjadi penumpang sahaja selain kembang hidung hihi. why? sebab takde bumbung u ollssss. terasa lak diri ini macam J.Lo atau Paris Hilton tengah jenjalan di bandar Kuantan yang sesak ketika itu T_T

sebelum berlepas

muka excited

the owner

jem strawberry tengah berlaku

ternampak lubang hidung?
abaikan pls?
=p


itu sahaja buat masa ini
nak update pun takde benda sangat
sebab saya kan workaholic
T_________T''


xoxo



bye!

5 COMMENTS:

MiYOKO SuKi said...

selamat hari raya, dear...

nice photo... :)

*sy pun tak beraya sakan sgt.. :(

shiela-suka-suki said...

nampak sgt along awek muda..hahahhahahaha

Shahira said...

selamat hari raya miss titin :)
pertama dan terakhir kali beraya di US.

hihi.

Loveville said...

selamat hari raya tuan punye blog^_^ ..ni keta apa huh? mercedes ke???

Shahira said...

bkn merc tp peugeot XD